• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
No Latvijas - Ķīpsalā, no Ķīpsalas pasaulē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.09.1997., Nr. 217 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30530

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

No Latvijas - Ķīpsalā, no Ķīpsalas pasaulē (turpinājums)

Vēl šajā numurā

04.09.1997., Nr. 217

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

No Latvijas — Ķīpsalā,

no Ķīpsalas — pasaulē

Vakar, 3.septembrī, tika atklāta starptautiskā izstāde

“Rīga Food '97”, kurā piedalās vairāk nekā 210 uzņēmumu

Vakar, 3. septembrī, starptautiskajā izstāžu zālē “Ķīpsala” notika tradicionālās izstādes “Rīga Food '97" atklāšana. Kā “Latvijas Vēstnesim” pastāstīja izstāžu rīkotājsabiedrības “BT 1” direktors Viesturs Tīle, šī sabiedrība izstādi “Rīga Food” rīko otro reizi un interese par izstādi salīdzinājumā ar pagājušo gadu ir krietni augusi. Šogad tajā piedalās vairāk nekā 210 pārtikas rūpniecības un sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu un tirgotāju. Tūlīt pēc Latvijas uzņēmumiem piedalīšanās skaita ziņā otro vietu ieņem Lietuvas ražotāji, tad — Ungārija, Igaunija, Vācija , Dānija, Somija, pat ASV. Pavisam izstādē ir 12 valstu stendi. Kopumā izstāde ir ieguvusi savu vietu, un tā apjoma ziņā ir pieaugusi salīdzinoši par 30%, bet kvalitātes ziņā — pat divkārt. Piektdien izstādi apmeklēs Ungārijas lauksaimniecības ministrs un ASV Lauksaimniecības departamenta pārstāvji. Viesturs Tīle ir pārliecināts, ka izstāde ar laiku pārvērtīsies par labu Baltijas reģiona pārtikas tehnoloģijas katalizatoru.

Pēc daudzu gadu pārtraukuma te tika vērtēti produkti un piešķirtas balvas. Kā teica Latvijas Pārtikas centra direktors Olafs Stengrēvics, šogad ekspertu skatam “cauri gāja” tikai alkoholiskie dzērieni, bet nākamgad “Rīga Food” vērtēs arī citus produktus. Kritēriji produktu vērtējumam atbilst Eiropas Savienības prasībām. Alkoholiskos dzērienus vērtēja autoritatīva žūrijas komisija un eksperti no Francijas, Vācijas, Krievijas, Moldovas un Latvijas. Un šogad “Rīga Food '97" balvas uz savām mājām aizvedīs šampanieša un dzirkstošo vīnu grupā Lietuvas uzņēmuma “Alita” dzirkstošais vīns “Karalius Mindaugas” ( Grand prix medaļa un diploms), a/s “Rīgas vīni” “Natālija” (zelta medaļa un diploms), lietuviešu “Alita” vīns “Ieva” (sudraba medaļa un diploms) un “Rīgas vīnu” “Rīgas sarkanais šampanietis” (bronzas medaļa un diploms); degvīnu grupā zelta medaļu ieguva SIA “Internacionālie vīni” degvīns “Diplomāts”, sudraba — a/s “Latvijas balzams” degvīns “Kristāldzidrais”, bet bronzas medaļas turpmāk greznosies uz “Internacionālo vīnu” degvīna “Olimpija” un “Latvijas balzama” degvīna ”Monopols” etiķetēm; liķieru grupā ar Grand prix novērtēts “Latvijas balzama” liķieris “Allažu ķimelis”, zelta medaļa rotās “Latvijas balzama” liķieri “Dzērveņu liķieris”, sudraba medaļu ieguva arī “Latvijas balzama” ražotais liķieris “Balzama krējuma Šarlote”, bet bronzas medaļu un diplomu žūrija piešķīra a/s “Rankas piens” liķierim “Tīģerpiens ar šokolādi”.

Protams, izstādes apmeklētājiem secen nepagāja Latvijā vēl nebijis notikums, proti, izstādē seši vadošie Latvijas uzņēmumi bija skatāmi zem vienotas zīmes — “Ave Lat Grupa”. Stendu atklāja šīs akciju sabiedrības ģenerāldirektors Ēriks Masteiko, kurš pateicās visiem “Ave Lat Grupas” darbiniekiem par veiksmīgo darbu un aizdedza šī nacionālā mērogā nozīmīgā un vienotā uzņēmuma simbolisko uguni. Preses konferencē, kas notika pēc stenda atklāšanas, Ēriks Masteiko un “Ave Lat Grupas” finansu direktors Zenons Olbrais pastāstīja par uzņēmuma līdzšinējo darbību un par nākotnes plāniem. Visā drīzumā iespējama “Laimas” un “Uzvaras” apvienošanās, kas ļaus sekmīgāk izmantot ražošanas jaudas un sekmēs produkcijas kvalitātes paaugstināšanos un konkurētspējas pieaugumu starptautiskajā tirgū. Iespējams, ka līdz gada beigām “Ave Lat Grupai” pievienosies arī uzņēmums “Rīgas alus”. Uzņēmuma attīstību traucē fakts, ka Latvijā nav likuma par koncerniem. Pašlaik lielākā daļa akciju sabiedrības uzņēmumu ir iesākuši darbu pie ISO — 9000 standartu kvalitātes grupas sertifikātu iegūšanas, jo tas ir nepieciešams, lai ieietu Eiropas tirgū.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!