• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Valsts prezidenta - Krievijas institūta direktors. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.11.1997., Nr. 293/294 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30938

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien - Lāčplēša diena - Varoņu piemiņas diena

Vēl šajā numurā

11.11.1997., Nr. 293/294

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Valsts prezidenta — Krievijas institūta direktors

7. novembrī Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis pieņēma pazīstamo vēsturnieku Krievijas Zinātņu akadēmijas Vispārējās vēstures institūta direktoru, Krievijas ZA korespondētājlocekli Aleksandru Čubarjanu.

Sarunas gaitā A.Čubarjans informēja par sekmīgi atjaunotajiem kontaktiem un sadarbību ar Latvijas akadēmiskajām un izglītības darbinieku aprindām. Cerīga un nopietna ir sadarbība ar Latvijas vēsturniekiem, kas ļoti labi izprot nepieciešamību arī turpmāk kopā objektīvi veikt pētījumus, izvērtēt visas vēsturiskās tēmas, tautu un valstu attiecības. Šī laikmeta prasība rod atsaucību cilvēkos, kas vēlas izzināt savu vēsturi, savas tautas noieto ceļu un pilnīgāk apzināties visa reģiona, īpaši Baltijas, Skandināvijas, Krievijas, vietu un nozīmi. Svarīgi ir jauni, padziļināti zinātniskie kopējie pētījumi, kā arī nepieciešami plašāki savstarpējie akadēmiskie kontakti, akadēmiskā apmaiņa starp zinātniekiem, pētniekiem un mācībspēkiem. Sadarbība kopējos projektos, kopējas izpētes tēmas, kopējas publikācijas — avotu un rakstu krājumi — būtiski padziļina izpratni un nostiprina atklātības gaisotni kopumā.

Valsts prezidents pilnībā atbalstīja ideju par kopējas zinātniskās sadarbības paplašināšanu, norādot, ka viņš personīgi vienmēr ir to vispusīgi veicinājis. Šajā darbā svarīgi plašāk iesaistīt tieši jauno paaudzi, gan zinātniekus, gan studentus, kas spēs darboties bez tiešā, personīgā un bieži emocionālā pagātnes sloga un vienlaikus gūs izglītojošas atziņas nākotnei. Attiecības starp akadēmiskajām pētniecības un izglītības iestādēm veicinās objektīvāku skatu uz mūsu attiecībām kopumā. Nav pieļaujama vēsturisko tēmu politiski eskalējoša ekspluatācija. Zinātnei un izglītībai jāsaglabā objektivitāte un neatkarība no politikas un politiķiem. Zinātne nedrīkst būt politikas ķīlniece.

Sarunā piedalījās arī Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Udaļcovs.

Valsts prezidenta preses dienests

Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Udaļcovs, Krievijas Zinātņu akadēmijas Vispārējās vēstures institūta direktors, Krievijas ZA korespondētājloceklis Aleksandrs Čubarjans, Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis

Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!