• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents - Somijā, Helsinkos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.11.1997., Nr. 293/294 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30941

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pakistāna un Latvija: sadarbība paplašināsies

Vēl šajā numurā

11.11.1997., Nr. 293/294

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents — Somijā, Helsinkos

Vakar, 10.novembrī, Somijā, Helsinkos, norisinājās Baltijas un Ziemeļvalstu vadītāju tikšanās pēc formulas “3+5”, kurā piedalījās arī Latvijas Republikas Ministru prezidents Guntars Krasts.

Ministru prezidents uzstājās par Ziemeļvalstu un Baltijas valstu sadarbības tēmu, uzsverot, ka Baltijas valstu trīspusējās sadarbības process ir neatņemama sastāvdaļa Baltijas valstu ES integrācijas procesā. Kā prioritāras sadarbības jomas G.Krasts akcentēja kooperāciju drošības jomā, kopējas ekonomiskās telpas radīšanu ar kopējā tirgus elementiem un “trešā pīlāra” jautājumus. Ministru prezidents informēja, ka 20.novembrī Rīgā tiksies Baltijas valstu prezidenti, lai pārrunātu kopējās ekonomiskās telpas idejas virzību.

G.Krasts informēja klātesošos par gatavošanos darbiem Baltijas jūras valstu vadītāju samitam Rīgā. Ziemeļvalstu valdību vadītāji atzinīgi novērtēja šīs tikšanās nozīmi Baltijas jūras reģiona attīstībā.

Uz tikšanos Helsinkos ieradīsies premjerministri no Somijas, Zviedrijas, Dānijas, Norvēģijas, Islandes, Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, uzstāšanās runas teiks Somijas, Zviedrijas, Dānijas, Norvēģijas un Latvijas ministru prezidenti.

Guntaram Krastam paredzētas vairākas divpusējas tikšanās ar Igaunijas, Lietuvas, kā arī Somijas un Islandes premjerministriem. Sarunās tiks akcentēts jautājums par divpusējo sadarbību attiecībā uz ES.

Ministru prezidents augstu novērtēja “3+5” tikšanos, uzsverot tās ietekmi reģiona sadarbības attīstībā.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!