• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Saeimas priekšsēdētāja - Rumānijas pilnvarotais lietvedis. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.11.1997., Nr. 293/294 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30942

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie Valsts prezidenta - Krievijas institūta direktors

Vēl šajā numurā

11.11.1997., Nr. 293/294

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Saeimas priekšsēdētāja — Rumānijas pilnvarotais lietvedis

Vakar, 10.novembrī, Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis tikās ar Rumānijas pilnvaroto lietvedi Latvijas Republikā Adrianu Petresku.

A.Petresku informēja Saeimas priekšsēdētāju, ka 1996.gadā notikušo pašvaldību parlamenta un prezidenta vēlēšanu rezultātā Rumānijā notikusi varas maiņa visos līmeņos un jaunā valdība, kuru sastāda demokrātiskā konvencija, Sociāldemokrātiskā ūnija un Rumānijas ungāru savienība, ir pieteikusi plašu ekonomisko reformu politiku. Tādēļ Rumānijai būtu svarīgi apgūt Latvijas pieredzi ekonomisko reformu jomā, īpaši pārejā no centralizētas ekonomikas uz brīvo tirgu. Diemžēl līdz šim Latvijas un Rumānijas sadarbība nav bijusi pietiekami aktīva.

Saeimas priekšsēdētājs piekrita, ka abas valstis vieno kopēji uzdevumi un problēmu risinājumu meklējumi kā ekonomisko reformu, tā Eiropas un transatlantiskajos integrācijas procesos, un apliecināja Latvijas ieinteresētību divpusējās sadarbības veicināšanā. Viņš uzsvēra, ka būtu jāaktvizē darbs līgumtiesiskās bāzes pilnveidošanā un jo īpaši divpusējo ekonomisko līgumu izstrādāšanā. Starp Latviju un Rumāniju ir parakstīti tikai divi līgumi: par starptautiskajiem pārvadājumiem ar autotransportu un nolīgums par tirdzniecības un ekonomiskajiem sakariem. Parakstīšanai ir sagatavots līgums par ieguldījumu veicināšanu un savstarpējo aizsardzību, bez tam Latvija ir gatava uzsākt sarunas par brīvās tirdzniecības līgumu ar Rumāniju. Nākotnē starp Latviju un Rumāniju varētu veidoties veiksmīga sadarbība arī tranzītkravu pārvadāšanā. Latvija būtu ieinteresēta sadarboties arī starpparlamentārajā līmenī, un A.Čepānis solīja veicināt šādas sadarbības aktivizēšanu.

Labs sākums abpusējās sadarbības intensificēšanai varētu būt Rumānijas prezidenta Emila Konstantinesku vizīte Latvijā. A.Petrusku informēja arī, ka patlaban tiek gatavota Rumānijas premjerministra un biznesmeņu grupas vizīte Latvijā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!