• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - pie Jums dodas 7.burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.04.1998., Nr. 106 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47849

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lietuvas Republikas Seims - par atbalstu Latvijas Republikai

Vēl šajā numurā

21.04.1998., Nr. 106

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" — pie Jums dodas 7.burtnīca

Godātie lasītāji, kārtējā valsts normatīvo tiesību aktu burtnīca pie Jums devusies ar likumiem un Ministru kabineta dokumentiem, kas pieņemti no 10. līdz 24.martam, bet "Latvijas Vēstnesī" izsludināti no 13.marta līdz 8.aprīlim. Saeima ratificējusi 1961.gada Romas konvenciju par izpildītāju, fonogrammu producentu un raidorganizāciju tiesību aizsardzību. Pieņemts Pusvadītāju izstrādājumu topogrāfiju aizsardzības likums, Militārpersonu izdienas pensiju likums un likums "Par nekustamo īpašumu nodošanu Latvijas Brīvo arodbiedrību savienībai". Izdarīti grozījumi Farmācijas likumā un likumā "Par uzņēmumu ienākuma nodokli" — attiecībā uz nodokļa samazināšanu no summām, kas ziedotas Latvijas Kultūras fondam, Latvijas Olimpiskajai komitejai, Itas Kozakevičas Latvijas Nacionālo kultūras biedrību asociācijai un Latvijas Bērnu fondam.

Ministru kabinets izdarījis grozījumus noteikumos par valsts nodevu par speciālas atļaujas izsniegšanu atsevišķiem uzņēmējdarbības veidiem — attiecībā uz licencēm farmaceitiskajai darbībai. Izdoti noteikumi par medicīniskajām kontrindikācijām personām, kuras strādā ar jonizējošā starojuma avotiem. Ar Ministru kabineta rīkojumu tiek pilnvarotas vairākas inspicēšanas institūcijas bīstamo iekārtu atbilstības novērtēšanai. "Noteikumi par higiēnas prasībām zvejas produktu ražošanai un piedāvājumam tirgū" reglamentē zvejas un apstrādes kuģu aprīkojumu, lomu pieņemšanu un apstrādi, gatavo produktu iesaiņošanu, marķēšanu un transportēšanu. Ministru kabineta rīkojumā "Par Patērētāju tiesību aizsardzības centra izveidošanu" noteikts, ka tam jāveic patērētāju tiesību ievērošanas un aizsardzības valsts kontrole tirdzniecības un pakalpojumu jomā. Apstiprināts arī šī centra darbības nolikums. "Noteikumi par vides valsts inspektoru formas tērpiem" nosaka tērpu un atšķirības zīmju paraugus, kuru attēli un apraksti ir sešos pielikumos: vides valsts inspektora zīmotnes, žetona, parādes formas, vasaras formas, ziemas formas un rudens un pavasara formas paraugi gan sievietēm, gan vīriešiem. Saskaņā ar likumu "Par akcīzes nodokli naftas produktiem" izdoti noteikumi par kārtību, kādā lauksaimniecības produkcijas ražotājiem atmaksājams akcīzes nodoklis. Grozījumi izdarīti noteikumos par valsts sociālā nodrošinājuma pabalstu un par ģimenes valsts pabalstu, bērnu piedzimšanas pabalstu un bērnu kopšanas pabalstu, kā arī "Noteikumos par Latvijas nepilsoņu pasēm" u.c. Noteikumiem par kārtību, kādā reliģiskās organizācijas iesniedz savas darbības pārskatus, pielikumā dots pārskata veidlapas paraugs. Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!