• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pašvaldību savienības valdes sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.08.1998., Nr. 228/229 https://www.vestnesis.lv/ta/id/49350

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Vēl šajā numurā

07.08.1998., Nr. 228/229

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Pašvaldību savienības valdes sēdē

Pēc atvaļinājumu starpbrīža aizvadītajā otrdienā, 4.augustā, atkal notika Latvijas Pašvaldību savienības valdes kārtējā sēde. Jau 19.augustā paredzēts sasaukt LPS domes sanāksmi ar visai būtisku darba kārtību. Par sarunām ar Finansu ministriju, veidojot 1999.gada valsts budžetu, kurā iekļauti arī pašvaldībām nepieciešamie līdzekļi. Par iedzīvotāju ienākuma nodokļa iekasēšanas pilnveidošanu.

Jā, arī par iestāšanos Pasaules pašvaldību savienībā IULA ( International Union of Local Authorities ). Pēc iestāšanās šajā organizācijā Latvija darbosies IULA Eiropas sekcijā, kuras pilns nosaukums ir Eiropas municipalitāšu un reģionu padome (CEMR). Pasaules pašvaldību savienība arī līdz šim pret LPS izturējusies maksimāli labvēlīgi, sūtīdama dažādus materiālus un aicinādama uz daudzām būtiskām apspriedēm. CEMR patlaban ir biedri vairāk nekā simt valstīs, turklāt lielākajā daļā no tām ir viena vai vairākas nacionālās vietējo un reģionālo pašvaldību asociācijas vai nodaļas, kas aktīvi strādā. IULA organizācijas tīkls pasaulē ir decentralizēts. Tās sekretariāts pārzina septiņas reģionālās nodaļas, kas nodrošina informācijas un dokumentu pieejamību, organizē pašvaldību darbinieku mācību kursus, pievēršas specifisko jautājumu pētniecībai, sniedz konsultācijas dažādu projektu īstenošanai, veicina pašvaldību starptautisko sadarbību.

Pēc LPS sociālo un veselības jautājumu komitejas priekšlikuma par LPS pārstāvi darba grupai, kas izstrādās grozījumus Ministru kabineta noteikumiem nr.385 "Par sociālajām garantijām bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem", valde apstiprināja Cēsu rajona Priekuļu pagasta padomes pagasttiesas priekšsēdētāju Initu Jansoni, bet par LPS pārstāvi veselības aprūpes sabiedriskajai padomei — LPS sociālo un veselības jautājumu komitejas priekšsēdētāju Gunti Libeku, Aizkraukles rajona padomes izpilddirektoru. Savukārt LPS padomnieks Armands Kreņģelis izraudzīts par LPS pārstāvi nacionālās programmas "Informātika" koordinācijas padomē.

LPS priekšsēža vietnieks, Saldus rajona padomes priekšsēdētājs, Brocēnu pilsētas domes vadītājs Zigmunds Fīrers stāstīja par savu līdzdarbību pasaules veselīgas vides projektu realizēšanas kongresā Atēnās. Šajā kustībā ir iekļāvušies arī saldenieki, tostarp Brocēnu vidusskola, un, viņaprāt, šī ideja būtu popularizējama visā Latvijā. Kustības Eiropas birojs atrodas Kopenhāgenā, bet mūsu reģiona centrs — Turku, Somijā. Tur jau septembra sākumā būs reģionālā konference, arī ar mūsu delegātu klātbūtni. No dažādiem resoriem pagaidām vislielāko ieinteresētību izrāda Izglītības un zinātnes ministrija, par veselīgas vides projektiem domā piecpadsmit skolās dažādos novados.

Latvijas Pašvaldību savienības valdes sēdē iztirzāja arī projektu, lai parakstītu ģenerālvienošanos starp LPS un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības dalīborganizācijām — nozaru arodbiedrībām.

Bez tam valdes sēdē pārrunāja problēmas, kas saistītas ar līdzšinējās iedzīvotāju pieraksta sistēmas paredzamo atcelšanu, kā arī citas aktualitātes. Cita starpā — jau šīs nedēļas nogalē Jaungulbenē iecerēta Latvijas pašvaldību darbinieku neformāla tikšanās kārtējos veselības un sporta svētkos. Kā stāstīja LPS valdes loceklis, Gulbenes pilsētas domes vadītājs Mārtiņš Kokars, līdz nedēļas sākumam neesot bijuši saņemti tikai divu rajonu pieteikumi, bet dalībnieku skaits sniedzoties pāri sešiem simtiem. Tik daudz gribētāju līdz šim nekad neesot bijis.

Bet jau nākamajā otrdienā sanāks LPS pagastu vadītāju brālība. Patiesi: vasaras atvaļinājumu starpbrīdis arī pašvaldībās tuvojas izskaņai. Sākas kārtējais darba cēliens.

Mintauts Ģeibāks,

"LV" informācijas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!