• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uz sadarbību Eiropā starp nodokļu administrācijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.09.2001., Nr. 134 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54048

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zem baltu kopīgām debesīm

Vēl šajā numurā

21.09.2001., Nr. 134

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uz sadarbību Eiropā starp nodokļu administrācijām

18.septembrī Eiropas nodokļu administrāciju organizācijas (IOTA) 5.ģenerālās asamblejas laikā nodokļu administrāciju pārstāvji profesionālajā sesijā apsprieda un diskutēja par Viduseiropas un Austrumeiropas valstu nodokļu administrāciju organizatoriskajām struktūrām, mēģināja rast visoptimālāko variantu personālo un finansu resursu izmantošanai. Sesijā runāts par nodokļu administrāciju autonomiju, decentralizāciju un darba efektivitātes palielināšanu, kā arī par precīzu un striktu nodokļu administrācijas darbinieku pienākumu definēšanu.

Dienas otrajā pusē notika preses konference, kurā uzstājās arī Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektors Andrejs Sončiks:

"Pirmkārt, es esmu ļoti priecīgs par manai valstij izrādīto godu — būt IOTA prezidējošajai valstij. Latvija ir lepna par šo notikumu."

Tas ir vienreizējs notikums — Latvija ir IOTA prezidējošā valsts, un IOTA izpildsekretārs Raits Averāts ir bijušais VID darbinieks. "Manuprāt, tas lieliski demonstrē Latvijas nodokļu administrācijas potences", teica A.Sončiks.

"Es kā IOTA prezidents par savu galveno uzdevumu sev esmu izvirzījis veicināt sadarbību starp nodokļu administrācijām. Es uzskatu, ka mūsu organizācijas dalībnieku sadarbībai jābūt tādai, lai mēs varētu cits pie cita griezties pēc pieredzes un padoma," uzsvēra A.Sončiks.

Preses konferences turpinājumā VID ģenerāldirektors teica: "Nākamajā gadā IOTA darbā es redzu divas prioritātes — mums jāizstrādā IOTA stratēģijas plāns 2003./ 2005.gadam, jādefinē un jākonkretizē IOTA attiecības ar citām starptautiskajām organizācijām, kas darbojas nodokļu jomā, lai šīs attiecības veidotos pēc izdevīgiem principiem visām pusēm."

IOTA 6.ģenerālā asambleja notiks Rīgā, Latvijā, un tās tēma būs "Sadarbība starp nodokļu administrācijām".

Dita Kļaviņa, VID Komunikācijas daļas vadītāja

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!