• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas sadarbību drošības politikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.02.2003., Nr. 23 https://www.vestnesis.lv/ta/id/71211

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

12.02.2003., Nr. 23

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas sadarbību drošības politikā

Ar Kanādu

Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Edgars Rinkēvičs vakar, 11. februārī, tikās ar Kanādas ārlietu ministra vietnieka palīgu Eiropas Savienības jautājumos Polu Dibuā (Paul Dubois). Sarunas laikā abas amatpersonas apsprieda Latvijas un Kanādas sadarbību drošības politikas jautājumos.

E.Rinkēvičs iepazīstināja Kanādas viesi ar Nacionālo bruņoto spēku attīstības gaitu, kā arī ar sarunu procesu par Latvijas iestāšanos NATO. Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs norādīja, ka Latvija dalību NATO un Eiropas Savienībā (ES) uzskata par būtiskiem faktoriem reģionālās drošības nodrošināšanā. Abas amatpersonas norādīja, ka NATO integrācijā ir būtiski saglabāt augsto sabiedrības atbalstu un turpināt sabiedrības informēšanu par visiem svarīgākajiem ar NATO un ES integrācijas jautājumiem.

P. Dibuā un E. Rinkēvičs apsprieda arī Latvijas un Kanādas pozīciju Otavas konvencijas jautājumā par kājnieku mīnu aizliegumu. Valsts sekretārs norādīja, ka Latvija skatīs pievienošanos šai konvencijai kopējā NATO aizsardzības plānošanas kontekstā.

Ar Zviedriju

Vakar, 11. februārī, Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Edgars Rinkēvičs un Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris kontradmirālis Gaidis Andrejs Zeibots tikās ar Zviedrijas Karalistes Aizsardzības ministrijas valsts sekretāri Ivonnu Gustavsoni (Yvonne Gustafsson).

Sarunās aplūkota Baltijas valstu militāro projektu nākotne. E.Rinkēvičs uzsvēra veiksmīgo “Baltron”, “Baltnet”, “Baltdefcol” izveidi un to attīstību pēc Baltijas valstu uzaicināšanas kļūt par NATO dalībvalstīm. Latvijas NBS komandieris informēja Zviedrijas delegāciju par NBS uzdevumiem un reformas gaitu atbilstoši NATO prasībām.

Abu valstu pārstāvji norādīja, ka “Baltsea” projektam ir liela nozīme drošības politikas diskusiju veicināšanā, kā arī zināšanu pilnveidošanā par Eiropas drošību. Latvijas un Zviedrijas amatpersonas atzina, ka šī dažādu valstu sadarbības forma noteikti ir attīstāma un pilnveidojama.

E.Rinkēvičs izteica pateicību par Zviedrijas materiāli tehnisko palīdzību, kas ir veicinājusi Latvijas aizsardzības sistēmas attīstību. Zviedrijas Aizsardzības ministrijas valsts sekretāre atzinīgi vērtēja Latvijas aizsardzības sistēmas progresu un izteica gatavību turpināt divpusējo militāro sadarbību arī pēc Latvijas iestāšanās Ziemeļatlantijas aliansē.

Abas puses pārrunāja arī militāro sadarbību vides aizsardzībā.

Šodien, 12.februārī, I.Gustavsone tiksies ar Latvijas aizsardzības ministru Ģirtu Valdi Kristovski.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!