• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sabiedrību lēmumu pieņemšanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.02.2003., Nr. 23 https://www.vestnesis.lv/ta/id/71225

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par stabilitāti armijā un valstī

Vēl šajā numurā

12.02.2003., Nr. 23

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sabiedrību lēmumu pieņemšanā

Valsts kanceleja sadarbībā ar Lielbritānijas padomi Latvijā 12.februārī pirmoreiz rīko plašu semināru “Valsts pārvaldes, nevalstisko organizāciju un plašsaziņas līdzekļu loma sabiedrības iesaistīšanā lēmumu pieņemšanā”.

Seminārs piedāvā dialoga un diskusiju formā pārrunāt Latvijas valsts pārvaldes iestāžu, nevalstisko organizāciju un plašsaziņas līdzekļu lomu sabiedrības iesaistīšanā lēmumu pieņemšanā, kā arī uzzināt par Skotijas valsts pārvaldes un Pilsoniskā foruma pieredzi sabiedrības iesaistīšanā lēmumu pieņemšanā.

Seminārs veicinās Valdības deklarācijas izpildi, kurā paredzēts īstenot pilsoniskas sabiedrības attīstībai labvēlīgu politiku, nodrošinot vienlīdzīgus un atklātus darbības principus visam nevalstiskajam sektoram.

Valsts kanceleja pēdējos gados veikusi virkni pasākumu, lai uzlabotu konsultācijas ar sabiedrību, – veikti grozījumi Ministru kabineta Kārtības rullī, ieviesta anotāciju sistēma tiesību aktu projektiem, nevalstisko organizāciju pārstāvjiem ir iespēja piedalīties projektu apspriešanā valsts sekretāru sanāksmē un starpministriju darba grupās. Seminārs dos iespēju apkopot paveikto, meklēt efektīvākos sadarbības modeļus un iezīmēt jaunus uzdevumus.

Piedalīties pasākumā aicināti ministriju valsts sekretāri un sabiedrisko attiecību speciālisti, normatīvo aktu un nozaru politiku izstrādātāji, nevalstisko organizāciju un plašsaziņas līdzekļu pārstāvji.

Valsts kancelejas, Labklājības un Zemkopības ministrijas pārstāvji, Nevalstisko organizāciju centra, sabiedrības par atklātību “Delna”, Sorosa fonda un Lauku partnerības programmas pārstāvji, kā arī laikraksta “Diena” un portāla www.politika.lv  pārstāvji dalīsies pieredzē par savstarpējo sadarbību un savu lomu sabiedrības aktivizēšanā un iesaistīšanā lēmumu pieņemšanā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!