• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Polijas ekonomisko sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.02.2003., Nr. 27 https://www.vestnesis.lv/ta/id/71622

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par NATO ekspertu vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

19.02.2003., Nr. 27

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Polijas ekonomisko sadarbību

Lai apspriestu jautājumus, kas saistīti ar gaidāmo valsts vizīti Polijā, vakar, 18. februārī, Ministru prezidenta biedrs Ainārs Šlesers tikās ar Polijas vēstnieku Latvijā Tadeušu Fišbahu. Tikšanās laikā pārrunātas Latvijas un Polijas ekonomiskās attiecības un sadarbības iespējas, kā arī aizskartas galvenās problēmas, kuras tiks aktualizētas Polijas vizītes laikā 26. un 27. februārī.

Par galvenajiem abu valstu saimnieciskās sadarbības virzieniem Polijas vēstnieks Latvijā T.Fišbahs uzskata tirdzniecības sakaru paplašināšanu, kopīgu dalību tādos projektos kā “Via Baltica”, “Rail Baltica”, “Baltic Ring” un sadarbību tranzīta nozarē. Vēstnieks atzina, ka Polijas imports Latvijā ir ievērojami lielāks nekā Latvijas eksports uz Poliju, tādēļ abu valstu uzņēmēju organizācijām kopīgi jāstrādā, lai palielinātu Latvijas preču noietu Polijā. Labs sadarbības modelis, pēc vēstnieka domām, varētu būt Latvijas un Polijas kopuzņēmumu veidošana darbam Latvijā un Polijā.

Arī Ministru prezidenta biedrs A.Šlesers ar nožēlu secināja, ka Polijas imports trīskārt pārsniedz Latvijas eksportu, un izteica cerību, ka gaidāmā vizīte veicinās gan Latvijas ārējās tirdzniecības bilances uzlabošanu ar Poliju, gan Polijas investīciju piesaisti. A.Šlesers atzinīgi novērtēja Latvijas un Polijas sadarbību brīvā tirdzniecības līguma ietvaros, taču uzsvēra, ka abām valstīm steidzami jāmeklē kompromiss jautājumos, kas saistīti ar autopārvadājumiem, tērauda importu un cūkkopības nozari.

Ministru prezidenta biedrs uz Poliju dosies Latvijas Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas oficiālās delegācijas sastāvā un ar atbildīgajām Polijas amatpersonām pārrunās ar ekonomikas nozari saistītus jautājumus.

Ministru prezidenta biedra birojs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!