• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par banku līdzdalību eiroobligāciju emisijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.05.2003., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/ta/id/74773

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ES Ministru padomes sanāksmi

Vēl šajā numurā

13.05.2003., Nr. 70

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par banku līdzdalību eiroobligāciju emisijā

Finanšu ministrija vakar, 12. maijā, ir nosūtījusi vairākām starptautiskajām bankām vēstuli ar lūgumu sniegt priekšlikumus par iespējamo šo banku līdzdalību plānotajā Latvijas Republikas eiro obligāciju emisijā un tās nosacījumiem.

Šo obligāciju plānotais termiņš ir 10 gadi un emisijas apjoms – 300 līdz 400 miljoni eiro. Piedāvājumi no bankām tiks gaidīti līdz šā gada 23.maijam.

Eiroobligāciju emisija ir plānota šajā gadā, lai izmantotu vēsturiski zemās procentu likmes un samazinātu valsts parāda apkalpošanas turpmākos izdevumus. Emisijas galvenais mērķis ir valsts izdevumu finansēšana, kā arī pirmo publiskā apgrozībā esošo 1999. gadā emitēto Latvijas Republikas eiroobligāciju dzēšana 225 miljonu eiro vērtībā.

Līdz šim Latvijas Republika starptautiskajā kapitāla tirgū ir emitējusi eiroobligācijas ar piecu un septiņu gadu dzēšanas termiņu attiecīgi 1999.gadā un 2001.gadā.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!