• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par cīņu ar nelegālo biznesu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.08.2003., Nr. 110 https://www.vestnesis.lv/ta/id/77770

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par degvielas kvalitāti

Vēl šajā numurā

01.08.2003., Nr. 110

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par cīņu ar nelegālo biznesu

Latvijas Darba devēju konfederācija (turpmāk – LDDK) ir vērsusies pie Ministru prezidenta biedra ar vēstuli, kurā apsveic viņa iniciatīvu – uzsākt aktīvu cīņu ar nelegālo biznesu un šajā sakarā vērš uzmanību uz šīs problēmas risināšanas vēsturiskajiem aspektiem.

2001. gadā pēc LDDK iniciatīvas tika izveidota darba grupa, lai izstrādātu koncepciju par nelegālās nodarbinātības samazināšanu un nodokļu ieņēmumu palielināšanu. Darba grupa apkopoja problēmas un tās izanalizēja. Savukārt sociālie partneri nāca klajā ar priekšlikumu ietvert darba grupā plašāku institūciju loku — ne tikai sociālos partnerus un Labklājības ministrijas un VID pārstāvjus. Šāda darba grupa tika izveidota ar Ministru prezidenta Andra Bērziņa rīkojumu.

2003. gada 9. janvārī koncepcijas projekts tika izsludināts Valsts sekretāru sanāksmē ar lūgumu sniegt atzinumus līdz 24. janvārim. Pēc saskaņošanas procesa tika organizēta starpministriju sanāksme. Diemžēl darbs ir apstājies, un A.Šlesera iniciatīva ļautu darbu atjaunot, izmantojot iepriekšējās iestrādes. LDDK aicina uz tikšanos A.Šleseru un Labklājības ministrijas pārstāvjus, lai koordinētu turpmāko rīcību.

Ar šo vēstuli LDDK vēlas atgādināt, ka iniciatīvas apkarot nelegālo biznesu ir bijušas arī agrāk, turklāt iniciatori bija uzņēmēji, proti, LDDK, diemžēl valsts institūcijas ne vienmēr ir aktīvas problēmu apzināšanā un risināšanā.

LDDK direkcija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!