• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Gods kalpot Latvijai! Gan pašu zemē, gan pasaulē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.09.2003., Nr. 122 https://www.vestnesis.lv/ta/id/78752

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvija redz perspektīvas tālākai Baltijas valstu sadarbībai

Vēl šajā numurā

09.09.2003., Nr. 122

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Gods kalpot Latvijai! Gan pašu zemē, gan pasaulē

Latvijai jauni militārie pārstāvji NATO un Krievijas Federācijā

A5.JPG (17482 bytes)
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”
Vakar, 8.septembrī: Latvijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis NATO juridiskajos jautājumos Raivo Raudzeps, Latvijas Nacionālo bruņoto spēku militārais pārstāvis NATO spēku Eiropā Apvienotajā štābā pulkvežleitnants Raimonds Rublovskis, aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis un Latvijas militārais atašejs Krievijas Federācijā ģenerālis Valdis Matīss

Gods kalpot Latvijai! — šī latviešu virsnieka devīze vakar, 8. septembrī, atkal skanēja Aizsardzības ministrijas Baltajā zālē mūsu valsts militāro atašeju un civilo pārstāvju NATO inaugurācijas ceremonijā.

Svinīgā ceremonija, klātesot ministrijas vadībai un Nacionālo bruņoto spēku (NBS), kā arī NBS štāba komandieriem un ārvalstu militāro atašeju asociācijas priekšsēdētājam, Dānijas militārajam atašejam pulkvežleitnantam Oto Kristianam Grīneram, sākās ar kopīgu valsts himnas nodziedāšanu. Pēc tam tika nolasītas pavēles, ar kurām brigādes ģenerālis Valdis Matīss iecelts par Latvijas Republikas militāro atašeju Krievijas Federācijā, Raivo Raudzeps — par Aizsardzības ministrijas pārstāvi NATO juridiskos jautājumos un pulkvežleitnants Raimonds Rublovskis — par Nacionālo bruņoto spēku militāro pārstāvi NATO spēku Eiropā Apvienotajā štābā (SHAPE).

Sveicot inaugurētos, aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis uzsvēra Latvijas aizsardzības spēku straujo attīstību un Latvijas integrāciju NATO, kas aizvien vairāk prasa Latvijas pārstāvju klātbūtni tieši starptautisko procesu attīstības vietās. Ministrs atzīmēja ģenerāļa V.Matīsa lielo pieredzi sadarbībā ar Krieviju un uzsvēra, ka viņa norīkošana darbā tieši uz Maskavu simbolizē arī Latvijas centienus uzlabot attiecības ar lielo kaimiņvalsti.

Valdis Matīss, pateicoties par norīkojumu, atzina, ka jaunā darbavieta Krievijas Federācijā nav vienkārša, un solījās izmantot visas zināšanas un dzīves pieredzi, lai godam pārstāvētu neatkarīgo, brīvo, demokrātisko Latvijas valsti un tās bruņotos spēkus mūsu lielajā kaimiņvalstī.

Savukārt Raivo Raudzeps, vienīgais civilists starp trim inaugurētajiem Latvijas pārstāvjiem, pateicās par iespēju Latvijai tik nozīmīgajā brīdī, kad mūsu valsts integrējas NATO, trīs gadus būt “pašā notikumu epicentrā”.

Pulkvežleitnants Raimonds Rublovskis, atbildot “Latvijas Vēstnesim” par izjūtām pēc jaunā norīkojuma, teica: “Nav šaubu, ka pats mūsu dinamiskais laikmets nosaka visas aktualitātes, tai skaitā arī galvenos mana jaunā amata pienākumus. Tas, kas bija svarīgs pirms diviem gadiem vai gada, jau vairs nav aktuāls. Tik svarīgā laika posmā, kad izšķiras mūsu dalība NATO un Eiropas Savienībā, mans darbs būs vistiešāk saistīts ar ļoti ātru, līdz ar to efektīvu informācijas nodošanu. Man būs jāinformē NATO augstākā pavēlniecība par mūsu iespējām un priekšlikumiem, kā arī jākoordinē mūsu sadarbība NATO visaugstākā līmeņa struktūrās. Jau nākamā gada maijā Latvija būs pilntiesīga NATO dalībvalsts, un tas no manis prasīs maksimālu atbildību šajā darbā. Var teikt, ka vieglais posms ir beidzies. Mēs būsim valsts, ar kuru rēķināsies sabiedrotie, tādēļ mums jābūt tādā līmenī, lai pilnīgi atbilstu visiem NATO kritērijiem un prasībām. Nodrošināt šo atbilstību — arī tas būs viens no mūsu uzdevumiem.

A1.JPG (19805 bytes)
Militārais atašejs Krievijas Federācijā ģenerālis Valdis Matīss sarunā ar Ārvalstu militāro atašeju asociācijas priekšsēdētāju, Dānijas militāro atašeju pulkvežleitnantu Oto Kristianu Grīneru
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

— Ar nākamā gada maiju jūsu darba apjoms Beļģijā dinamiski pieaugs. Vai iespējams, ka uz Monsu būs jānosūta vēl kāds Latvijas pārstāvis?

— Jā, darba apjoms pieaugs ļoti, un iespēju robežās mēs arī centīsimies nosūtīt cilvēkus šajā darbā. Bet nevar jau visus aizsūtīt uz NATO štābu, daudz darba būs arī šeit mājās.

Un visur, lai arī kurp latviešu virsnieku sūtītu mūsu valsts...

— ... visur — “Gods kalpot Latvijai!” Tikai tā, ne citādi.

Jānis Ūdris, “LV” ārlietu redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!