• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Advente - laiks, lai mēs visi sagatavotos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.12.2003., Nr. 169 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81638

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Trešdiena, 03.12.2003.

Laidiena Nr. 170, OP 2003/170

Vēl šajā numurā

02.12.2003., Nr. 169

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Advente — laiks, lai mēs visi sagatavotos

Katru gadu Ziemassvētku laiku ievada četras nedēļas ilgs laika posms, ko kristīgā Baznīca sauc par Adventi. Adventes nosaukums ir cēlies no latīņu valodas vārda “adventus”, kas latviešu valodā nozīmē “atnākšana”.

Pāvests Jānis Pāvils II šā gada 26.novembrī savas vispārējās audiences laikā aicināja kristiešus veltīt Adventes laiku tam, lai sagatavotos personīgajam tikšanās notikumam ar Kristu.

“Advente ir īpašs laiks, lai mācītos būt modriem un sagatavotu sevi personīgajam tikšanās notikumam ar Kristu Viņa dzimšanas svētkos, kurš pilnībā atklās sevi kā Karali un Kungu debesu godībā,” viņš sacīja. “Es vēlu visiem labu sagatavošanās laiku Kristus dzimšanas notikuma svinībām.”

Ar pirmās Adventes svētdienu Baznīcā aizsākas jauns liturģiskais gads. Adventes laika liturģija līdz 16.decembrim akcentē Kunga otrreizējo atnākšanu, bet no 17. līdz 24.decembrim — gatavošanos Kristus dzimšanas svētkiem.

Pāvests Jānis Pāvils II, uzrunājot svētceļniekus Vatikānā pagājušā gada pirmajā Adventes svētdienā, sacīja: “Dievs ir cilvēka un pasaules nākotne. Ja cilvēce zaudē Dieva jēdzienu, tā sevi aizvērs nākotnei un nepārprotami zaudēs tās svētceļojuma perspektīvu laikā. Kādēļ dzimšana, kādēļ nāve? Kādēļ upuris, kādēļ ciešanas? Uz šiem jautājumiem kristietība sniedz atbildi. Kristus sniedz cerību cilvēcei. Viņš ir mūsu tagadnes patiesā jēga un mūsu drošā nākotne.”

Uzrunājot svētceļniekus Vatikānā 30.novembrī, šā gada pirmajā Adventes svētdienā, pāvests Jānis Pāvils “sacīja, ka šajā laikā cilvēcei ir ļoti nepieciešams miers. Un „Kristus ir Miera Princis, kurš nāk! Sagatavoties viņa dzimšanai nozīmē pamodināt mūsos un visā pasaulē cerību pēc miera. Vispirms tam jābūt sirds mieram, kurš tiek būvēts, noliekot dusmu, atriebības un katra egoisma ieročus. [..]

Pasaulei ir vajadzīgs miers! Ar lielām skumjām es atceros īpaši Tuvo Austrumu un Āfrikas kontinenta pēdējās vardarbības epizodes, kā arī tās citas daudzajās pasaules vietās, par kurām ik dienas tiek ziņots ziņās. Es atkārtoti vēršos pie lielo reliģiju līderiem: apvienosim kopīgos spēkus, lai sludinātu nevardarbību, piedošanu un izlīgšanu! “Svētīgi ir lēnprātīgie, jo viņi iemantos zemi.” (Mt 5,4)”

Šajā Adventes gaidīšanas un cerību laikā Baznīcas kopiena vairāk nekā jebkad sevi identificē ar Vissvētāko Jaunavu Mariju. Lūgsim, lai Viņa palīdz mums atvērt mūsu sirdis savam Dēlam, kas ar savu atnākšanu mūsu vidū līdzi nes nenovērtējamo miera dāvanu visai cilvēcei!

Katoliskās Baznīcas informācijas centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!