• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Šveices vēstnieces akreditācijas vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.06.2004., Nr. 100 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90384

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidenta paziņojums

Atrodoties ārpus valsts robežām un nododot Valsts prezidenta vietu Saeimas priekšsēdētājam

Vēl šajā numurā

28.06.2004., Nr. 100

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Šveices vēstnieces akreditācijas vizīti

Pie Valsts prezidentes

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 22.jūnijā Rīgas pilī saņēma akreditācijas vēstuli no Šveices Konfederācijas vēstnieces Latvijā Annas Botī (Anne Bauty).
Sarunā uzsverot lieliskās attiecības starp Latviju un Šveici, puses bija vienisprātis, ka ciešs politiskais, ekonomiskais un kultūras dialogs abas valstis vienos arī turpmāk.
A.Botī sveica Latviju ar tās sapņu un mērķu piepildījumu: “Šī ir pirmā vasara, kad jums ir sava brīvība, brīvi izvēlēti tautas priekšstāvji, kad esat pilntiesīgi Eiropas locekļi un izjūtat drošību, nokļuvuši NATO aliansē.” Viņa atzīmēja, ka Šveice nekad nav atzinusi Latvijas inkorporāciju PSRS un ir gandarīta, ka Latvija atkal “ir mūsu pulkā Eiropā”.
Vēstniece pauda gandarījumu, ka pēdējos gados būtiski ir aktivizējušies abu valstu sakari. A.Botī atzīmēja, ka viens no viņas prioritārajiem darbiem būs ekonomisko kontaktu padziļināšana, kā arī eksporta un importa attiecību izlīdzināšana starp valstīm.
Prezidente pateicās vēstniecei par Šveices līdz šim sniegto atbalstu dažādās jomās, tajā skaitā aizsardzībā, apmācot instruktorus. V.Vīķe-Freiberga pauda prieku, ka 2006.gadā par godu latviešu dzejas dižgariem Rainim un Aspazijai atkal notiks Lugano forums, kurā ir iespēja abu tautu garīgo vērtību tuvināšanai, jauniem kontaktiem kultūras jomā un kopējā starpvalstu līmenī.
Valsts prezidente ielūdza Šveices Konfederācijas prezidentu apmeklēt Latviju, un vēstniece, pateicoties par ielūgumu, izteica Šveices patiesu ieinteresētību augstākā līmeņa kontaktu tālākā sekmēšanā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!