• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas jūras valstu padomes valdību vadītāju sammitu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.06.2004., Nr. 100 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90386

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Beniluksa Starpparlamentu konsultatīvās padomes sesiju

Vēl šajā numurā

28.06.2004., Nr. 100

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas jūras valstu padomes valdību vadītāju sammitu

Ministru prezidents Indulis Emsis 21.jūnijā piedalījās 5.Baltijas jūras valstu padomes (BJVP) valdību vadītāju sammitā Tallinā. Tikšanās dalībnieki uzsvēra: “Šis ir vēsturisks brīdis – notikusi Eiropas Savienības (ES) un NATO paplašināšanās, kā rezultātā četras reģiona valstis kļuvušas par ES dalībniecēm un trīs – par NATO dalībniecēm.
Sammita gaitā pārrunāti četri jautājumu bloki: BJVP turpmākie uzdevumi un dienas kārtība; reģiona ekonomiskās sadarbības iespējas; vides jautājumi, īpaši akcentējot kuģošanas drošību Baltijas jūrā, kā arī sociālie jautājumi, īpaši atzīmējot rūpes par bērniem un cīņu pret cilvēku tirdzniecību.
Debašu gaitā I.Emsis pieskārās pirmajam un trešajam jautājumu blokam. Viņš ieskicēja BJVP turpmākās sadarbības modeli un akcentēja jaunās iespējas reģiona attīstībā pēc triju Baltijas valstu iestāšanās ES. Ministru prezidents uzsvēra dialoga stiprināšanas nozīmi starp reģiona valstīm, izmantojot jau esošās sadarbības struktūras. I.Emsis atzina: “Plānojot Baltijas jūras reģiona ilgtspējīgu attīstību, mums jābalstās uz pasaules līmeņa zināšanām, izglītību un pētniecību, vienlaikus sekmējot uzņēmējdarbības attīstību reģionā.”
Īpašu vērību I.Emsis veltīja reģiona ekoloģiskajai dimensijai un kuģošanas drošības stiprināšanai Baltijas jūrā un norādīja: “Latvija iestājas par reģiona dabas resursu saudzīgu izmantošanu un atjaunošanu, tradicionālo vērtību saglabāšanu, kā arī apzinās, ka tas iespējams, iesaistot sabiedrību lēmumu pieņemšanā un īstenošanā. Tāpat īpaša uzmanība jāvelta Baltijas jūras reģiona ūdens resursu aizsardzībai.”
Vienlaikus Ministru prezidents pauda pārliecību, ka Baltijas jūras reģionam ir lieliskas iespējas kļūt par ilgtspējīgas attīstības ekoreģionu, kur “eko” nozīmē gan ekonomiku, gan ekoloģiju un ietver arī spēcīgu sociālo dimensiju.
I.Emsis apliecināja Latvijas gatavību dalīties pieredzē likumdošanas izstrādē, politiskās un ekonomiskās sistēmas attīstībā, veicinot ilgtspējīgu attīstību reģionā.
Šis sammits atspoguļoja stratēģiskās izmaiņas Eiropas politiskajā telpā, un viens no tā svarīgākajiem uzdevumiem – radīt vienotu dienas kārtību reģionā, kas atbilstu paplašinātās ES un NATO filozofijai, tai skaitā arī attiecību veidošanai ar Krieviju un reģiona kaimiņiem.
BJVP valdību vadītāji atbalstīja pašreizējās – Igaunijas – prezidentūras sagatavotos nobeiguma secinājumus par turpmāko BJVP dienas kārtību. 1.jūlijā BJVP prezidentūra tiks nodota Polijai.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!