• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valdība meklē jaunu īres griestu variantu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.09.2004., Nr. 139 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93093

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vēl var pieteikties Alunānu ģimenes stipendijai

Vēl šajā numurā

02.09.2004., Nr. 139

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdība meklē jaunu īres griestu variantu

SLUDINAJUMI.PNG (117432 bytes)
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Iecerēts, ka mēneša laikā Ministru kabinets apspriešanai Saeimā virzīs jaunus priekšlikumus likuma “Par dzīvojamo telpu īri” grozījumiem saistībā ar īres griestu saglabāšanu.
Saeima jūnija vidū noraidīja valdības iepriekš sagatavotos priekšlikumus, kas paredzēja vēl uz diviem gadiem saglabāt īres griestus, nosakot, ka 2005.gadā maksimālā īres maksa denacionalizētos namos ir 60 santīmi par kvadrātmetru, bet 2006.gadā – 72 santīmi par kvadrātmetru.
Jaunus priekšlikumus īres griestu jautājumā gatavo pēc valdības vadītāja Induļa Emša iniciatīvas izveidota darba grupa. Jau vēstīts, ka Ministru prezidents īres griestu jautājumu apspriedis ar Latvijas lielo pilsētu domju priekšsēdētājiem, kuri ierosina īres griestus saglabāt vēl vismaz trīs gadus, pakāpeniski tos palielinot. I. Emsim iecerēta tikšanās ar arodbiedrību pārstāvjiem, lai uzklausītu to viedokli šajā jautājumā. Apkopojot visus priekšlikumus, tiks sagatavoti jauni grozījumi likumā “Par dzīvojamo telpu īri”, kas vispirms tiks izskatīti valdībā, bet tad iesniegti izskatīšanai un apstiprināšanai Saeimā.
Pēc Centrālās statistikas pārvaldes 2003.gada nogalē veiktajiem apsekojumiem, denacionalizētajās dzīvojamās mājās izīrēti 40 270 dzīvokļi, kas ir 51% no visiem denacionalizētajiem dzīvokļiem. 29 084 dzīvokļos jeb 72,2% no denacionalizētajiem, kas ir izīrēti, īrnieki dzīvoja pirms nama denacionalizācijas. Šie īrnieki ir aptuveni 3% no visiem valsts iedzīvotājiem.
Rīgā denacionalizētajās dzīvojamajās mājās izīrēti 27 302 dzīvokļi. 20 295 mitekļos īrnieki dzīvoja pirms namīpašuma denacionalizācijas. Tas nozīmē, ka 69,8% no visiem dzīvokļiem denacionalizētajos namos, kurus īrnieki lietoja līdz nama atdošanai bijušajam īpašniekam, atrodas Rīgas pilsētas teritorijā.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!