• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.09.2004., Nr. 143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93360

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kad vienoja brīvības cīņu iznākums

Vēl šajā numurā

09.09.2004., Nr. 143

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Franču “Le Figaro”: “Sākot savas gaitas, jaunā Eiropas Komisija sevi piesaka visai aktīvi. Pirms oficiālas darbības sākšanas 1.novembrī Barrozu komandai septembra beigās būs jāierodas uz noklausīšanos Parlamentā. Šinī gadījumā tas neaprobežosies ar vienkāršām formalitātēm. Ja var ticēt parlamentāriešu teiktajam, tad pārbaudījums būs smags, pastāv risks, ka daži komisāri pat netiks ievēlēti.”

Vācu “Frankfurter Allgemeine Zeitung”: Latvijā jau ilgāk nekā gadu turpinās protesti pret izglītības reformu. Krievu minoritātes politiķi slepenībā atzīst, ka viņiem runa nav tik daudz par skolu reformu, cik par iespēju mobilizēt piekritējus un iegūt atbalstu sev un savām partijām. Daudzi ir pārliecināti, ka aiz skaļajiem protestiem stāv Maskava, kas grib izdarīt spiedienu uz Latviju un pašlaik nav ieinteresēta labās attiecībās. Tāpēc Latvijā un Igaunijā regulāri tiek uzkurināti divi konflikti, kuru uzdevums ir graut politisko stabilitāti šajās valstīs – pilsonība un valodu politika. Piespiedu kolonizācija, kā arī daudzu iedzīvotāju izsūtīšana uz Sibīriju vai nogalināšana staļinisma laikā Latvijā veicinājusi nacionālismu, kas valodu strīdā izpaužas tāpat kā ārējā un drošības politikā.”

Poļu “Gazeta Wyborcza”: “Komentētājiem un politiķiem ir dažāda attieksme pret Beslanas traģēdiju. Daļa komentētāju gan Krievijā, gan ārzemēs vaino Krievijas varas iestādes, taču daļa Krievijas politiķu uzskata, ka valdības turpmākai rīcībai jābūt asai un nepiekāpīgai. Domes deputāts Margelovs uzskata, ka prezidentam Putinam vajadzētu ieviest ārkārtas stāvokli valstī.”

Krievijas “The Moscow Times”: “Beslanas izraisītajam šokam būs ilgstošas atskaņas.” Autors – Londonas Kara un miera institūta ziņojumu Kaukāza nodaļas redaktors – aicina pievērst pasaules uzmanību Kaukāza problēmām un skaidro reģionā izveidojušos situāciju.

ASV “Eurasia Daily Monitor” autors komentē EDSO darbības mazās efektivitātes cēloņus Dienvidosetijas krīzes risināšanā. “EDSO vājums Dienvidosetijas krīzē atspoguļo šīs organizācijas strukturālos trūkumus, nevis personāla profesionālās spējas. Šī situācija prasa jaunus monitoringa un sarunu mehānismus ar Rietumu tiešu līdzdalību,” raksta Vladimirs Sokors.

Zviedru “Svenska Dagbladet”: Zviedrijas darba tirgū katru dienu nelikumīgi tiek nodarbināti vismaz 6000 cilvēku bez uzturēšanās atļaujām, informē Sarkanais Krusts. Šie ļaudis tiek atvilināti uz Zviedriju ar labākas dzīves solījumiem, taču viņiem nākas noslēgt verdziskus līgumus. Pastāvot nemitīgiem padzīšanas draudiem, viņi ir spiesti strādāt par dažām kronām stundā.”

Angļu “The Guardian”: “Šobrīd Bušs priekšvēlēšanu kampaņā ir sarežģītākā situācijā nekā Tonijs Blērs, kam pieder parlamenta vairākums, un aptaujas liecina, ka leiboristi uzvarētu vēlēšanās jebkurā laikā. Arī spēki, kas ietekmē politiku abās Atlantijas pusēs, ir atšķirīgi. Autors pievēršas abu līderu pozīcijām un to salīdzinājumam laikā, kad prezidenta priekšvēlēšanu kampaņa ASV ieiet finiša taisnē.”

Pēc ĀM Preses analīzes nodaļas materiāliem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!