• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ražotājiem, tirgotājiem un patērētājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.09.2004., Nr. 143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93381

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Skolas vecuma bērni ēd veselīgi

Vēl šajā numurā

09.09.2004., Nr. 143

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ražotājiem, tirgotājiem un patērētājiem

Vakar Ķīpsalā, Starptautiskajā izstāžu centrā, tika svinīgi atklāta 9. starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas , tehnoloģiju, iesaiņojuma, sabiedriskās ēdināšanas, veikalu aprīkojuma un servisa izstāde “Riga Food 2004”.

FOOD2.PNG (111321 bytes)
Foto: Normunds Mežiņš, A.F.I.

Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības BT1 ģenerāldirektors Viesturs Tīle norādīja, ka izstāde ir nozīmīgs notikums gan Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, gan Ukrainas, Somijas un citu valstu ekonomikai. Viņš uzsvēra, ka Baltijas valstu pievienošanās Eiropas Savienībai sniedz jaunas iespējas uzņēmējdarbības kontaktu veidošanai. Kā nozīmīgu faktoru V. Tīle atzīmēja globalizācijas tendences, kas neapšaubāmi ietekmē vairuma izstādē pārstāvēto nozaru attīstību.
Latvijas zemkopības ministrs Mārtiņš Roze īpaši uzsvēra, ka šāgada izstāde veltīta veselīga uztura veicināšanai, un atzīmēja “Zaļās karotītes” nozīmi vērtīgas pārtikas propagandēšanā. Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības valdes priekšsēdētājs Marģers Rava minēja piena iepirkuma cenu paaugstināšanās radīto pozitīvo efektu – piena produktu ražošanas apjoma pieaugumu un sortimenta paplašināšanos. Savukārt Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas un akciju sabiedrības “Rīgas piena kombināts” valdes priekšsēdētājs Jānis Skvarnovičs norādīja: “Latvijas pārtikas rūpniekiem ir dotas iespējas paplašināt savas produkcijas realizāciju, taču nepieciešams arī ieinteresēt pircēju ar produkta kvalitāti un vienreizīgumu.”
Vai Latvijas produktiem piemīt šīs konkurētspēju raksturojošās īpašības, par to varēs pārliecināties izstādē, kuras mērķis ir kontaktu veidošana starp ražotājiem un tirgotājiem, kā arī patērētāju informēšana par pārtikas rūpniecības un ar to saistīto nozaru jaunumiem. Izstādē “Riga Food 2004” šogad piedalās 199 ārvalstu firmas, kas ir vairāk nekā iepriekšējos gados, bet Latviju pārstāv 236 uzņēmumi. Jāpiebilst, ka šogad izstādes pasākumu kompleksu papildinās arī Latvijas pavāru un konditoru konkurss.

Juris Bārtulis, “LV”

juris.bartulis@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!