17. G R U P A |
|||||||
CUKURS UN KONDITOREJAS IZSTRĀDĀJUMI NO CUKURA |
|||||||
Piezīme: |
|||||||
Šajā grupā nav ietverti: |
|||||||
a) konditorejas izstrādājumi no cukura, kuri satur kakao (1806. preču pozīcija); |
|||||||
b) ķīmiski tīrs cukurs (izņemot saharozi, laktozi, maltozi, glikozi un fruktozi) un pārējie izstrādājumi, kas minēti 2940. preču pozīcijā, vai |
|||||||
c) medikamenti vai pārējie izstrādājumi, kas minēti 30.grupā. |
|||||||
Piezīme par subpozīcijām: |
|||||||
1701 11. un 1701 12. subpozīcijā jēdziens "jēlcukurs" nozīmē cukuru, kas pēc polarimetra rādītājiem sausnā satur mazāk nekā 99,5% saharozes. |
|||||||
Papildpiezīmes: |
|||||||
1. 1701 11 100., 1701 11 900., 1701 12 100. un 1701 12 900. subpozīcijā jēdziens "jēlcukurs" nozīmē cukuru, kas nesatur aromātiskas vai krāsojošas piedevas vai jebkuras citas piedevas, kuras, rēķinot pēc polarimetriskās metodes, sausnā satur mazāk nekā 99,5% saharozes. |
|||||||
2. Nodoklis jēlcukuram, kas minēts 1701 11 100. un 1701 12 100. subpozīcijā, kurš saskaņā ar ES Noteikumu Nr.431/68 1.pantu atšķiras no 92%, tiek noteikts šādā kārtībā: attiecīgā likme tiek reizināta ar korekcijas koeficientu, kuru iegūst, produkcijas sastāva procentuālo rādītāju, kas iegūts atbilstoši minētajiem nosacījumiem, dalot ar 92. |
|||||||
3. 1701 99 100. subpozīcijā jēdziens "balts cukurs" nozīmē cukuru, kas nesatur aromātiskas vai krāsojošas piedevas vai jebkuras citas piedevas, kuras, rēķinot pēc polarimetriskās metodes, sausnā satur 99,5% vai vairāk saharozes. |
|||||||
4. Lai aprēķinātu nodokli produktiem, kas minēti 1702 20 100., 1702 60 800., 1702 60 950., 1702 90 710., 1702 90 800. un 1702 90 990. subpozīcijā, saharozes saturu, ieskaitot pārējos cukurus, kas minēti kā saharoze, nosaka pēc ES noteikumu Nr.1423/95 5(2). un 4.pantā paredzētajām metodēm. |
|||||||
5. 1702 30 100., 1702 40 100., 1702 60 100. un 1702 90 300. subpozīcijā jēdziens "izoglikoze" nozīmē produktu, ko iegūst no glikozes vai tās polimēriem, kas sausnā satur vismaz 10% fruktozes. Nodokļa aprēķināšanas nolūkos preču pozīcijām, kas minētas iepriekšējā paragrāfā, sausnas saturu aprēķina saskaņā ar ES Noteikumu Nr. 1423/95 5(3). pantu. |
|||||||
6. "Inulīna sīrups": |
|||||||
-1702 60 800. subpozīcijā nozīmē tiešo produktu, kuru iegūst, hidrolizējot inulīnu vai oligofruktozi, kas sausnā satur vairāk nekā 50% fruktozes brīvā veidā vai saharozes veidā; |
|||||||
- 1702 90 800. subpozīcijā nozīmē tiešo produktu, kuru iegūst, hidrolizējot inulīnu vai oligofruktozi, kas sausnā satur vizmaz 10%, bet ne vairāk kā 50% fruktozes brīvā veidā vai saharozes veidā. |
|||||||
7. Importējot preces sortimenta veidā, uz 1704 90. subpozīcijā minētajām precēm attiecas lauksaimniecības komponents (EA), kas tiek noteikts atbilstoši tā vidējam saturam piena taukos, piena proteīnos, saharozē, izoglikozē, glikozē un cietē visā sortimentā. |
|||||||
Papild- |
Pamat- |
MFN |
|||||
Kods |
Apraksts |
mērvie- |
likme |
likme |
|||
nība |
% |
% |
|||||
1701 |
Cukurniedru vai cukurbiešu cukurs un ķīmiski tīra saharoze, cietā stāvoklī: |
||||||
-jēlcukurs bez aromātiskām vai krāsojošām piedevām: |
|||||||
1701 |
11 |
--cukurniedru cukurs: |
|||||
1701 |
11 |
10 |
---rafinēšanai: |
||||
1701 |
11 |
10 |
1 |
----cukurniedru jēlcukurs |
- |
Ls0.12 |
0 |
1701 |
11 |
10 |
9 |
----pārējais |
- |
Ls0.12 |
Ls0.12 |
1701 |
11 |
90 |
---pārējais: |
||||
1701 |
11 |
90 |
1 |
----cukurniedru jēlcukurs |
- |
0 |
0 |
1701 |
11 |
90 |
9 |
----pārējais |
- |
Ls0.12 |
Ls0.12 |
1701 |
12 |
--cukurbiešu cukurs: |
|||||
1701 |
12 |
10 |
0 |
---rafinēšanai |
- |
Ls0.12 |
Ls0.12 |
1701 |
12 |
90 |
---pārējais: |
||||
1701 |
12 |
90 |
1 |
----cukurbiešu jēlcukurs |
- |
0 |
0 |
1701 |
12 |
90 |
9 |
----pārējais |
- |
Ls0.12 |
Ls0.12 |
-pārējais: |
|||||||
1701 |
91 |
00 |
0 |
--ar aromātiskām vai krāsojošām piedevām |
- |
Ls0.12 |
Ls0.12 |
1701 |
99 |
--pārējais: |
|||||
1701 |
99 |
10 |
0 |
---balts cukurs |
- |
Ls0.12 |
Ls0.12 |
1701 |
99 |
90 |
---pārējais: |
||||
1701 |
99 |
90 |
1 |
----pārējie jēlcukuri |
- |
0 |
0 |
1701 |
99 |
90 |
9 |
----pārējais |
- |
Ls0.12 |
Ls0.12 |
1702 |
Pārējie cukura veidi, ieskaitot ķīmiski tīru laktozi, maltozi, glikozi un fruktozi, cietā stāvoklī; cukura sīrupi bez aromātiskām un krāsojošām piedevām; mākslīgais medus, sajaukts vai nesajaukts ar dabisko medu; grauzdēts cukurs: |
||||||
-laktoze un laktozes sīrups: |
|||||||
1702 |
11 |
00 |
0 |
--kas satur 99% vai vairāk laktozes, kas izteikta kā bezūdens laktoze, pārrēķinot sausnā |
- |
1 |
0.5 |
1702 |
19 |
00 |
0 |
--pārējā |
- |
1 |
0.5 |
1702 |
20 |
-kļavu cukurs un kļavu sīrups: |
|||||
1702 |
20 |
10 |
0 |
--kļavu cukurs cietā stāvoklī, ar aromātiskām vai krāsojošām piedevām |
- |
1 |
0.5 |
1702 |
20 |
90 |
0 |
--pārējais |
- |
1 |
0.5 |
1702 |
30 |
-glikoze un glikozes sīrups, kas sausā veidā nesatur fruktozi vai satur mazāk nekā 20% fruktozes: |
|||||
1702 |
30 |
10 |
0 |
--izoglikoze |
- |
1 |
0.5 |
--pārējā: |
|||||||
---kas sausā veidā satur 99% vai vairāk glikozes: |
|||||||
1702 |
30 |
51 |
0 |
----aglomerēta vai neaglomerēta, balta kristāliska pulvera veidā |
- |
1 |
0.5 |
1702 |
30 |
59 |
0 |
----pārējā |
- |
1 |
0.5 |
---pārējā: |
|||||||
1702 |
30 |
91 |
0 |
----aglomerēta vai neaglomerēta, balta kristāliska pulvera veidā |
- |
1 |
0.5 |
1702 |
30 |
99 |
0 |
----pārējā |
- |
1 |
0.5 |
1702 |
40 |
-glikoze un glikozes sīrups, kas sausā veidā satur vismaz 20%, bet mazāk nekā 50% fruktozes: |
|||||
1702 |
40 |
10 |
0 |
--izoglikoze |
- |
1 |
0.5 |
1702 |
40 |
90 |
0 |
--pārējā |
- |
1 |
0.5 |
1702 |
50 |
00 |
0 |
-ķīmiski tīra fruktoze |
- |
1 |
0.5 |
1702 |
60 |
-pārējā fruktoze un fruktozes sīrups, kas sausā veidā satur vairāk nekā 50% fruktozes: |
|||||
1702 |
60 |
10 |
0 |
--izoglikoze |
- |
1 |
0.5 |
1702 |
60 |
80 |
0 |
--inulīna sīrups |
- |
1 |
0.5 |
1702 |
60 |
95 |
0 |
--pārējā |
- |
1 |
0.5 |
1702 |
90 |
-pārējie, ieskaitot invertcukuru: |
|||||
1702 |
90 |
10 |
0 |
--ķīmiski tīra maltoze |
- |
1 |
0.5 |
1702 |
90 |
30 |
0 |
--izoglikoze |
- |
1 |
0.5 |
1702 |
90 |
50 |
0 |
--maltodekstrīns un maltodekstrīna sīrups |
- |
1 |
0.5 |
1702 |
90 |
60 |
0 |
--mākslīgais medus, sajaukts vai nesajaukts ar dabisko medu |
- |
1 |
0.5 |
--grauzdēts cukurs: |
|||||||
1702 |
90 |
71 |
0 |
---kas sausā veidā satur 50% vai vairāk saharozes: |
- |
1 |
0.5 |
---pārējā: |
|||||||
1702 |
90 |
75 |
0 |
----aglomerēta vai neaglomerēta pulvera veidā |
- |
1 |
0.5 |
1702 |
90 |
79 |
0 |
----pārējā |
- |
1 |
0.5 |
1702 |
90 |
80 |
0 |
--inulīna sīrups |
- |
1 |
0.5 |
1702 |
90 |
99 |
0 |
--pārējie |
- |
1 |
0.5 |
1703 |
Melase, kas iegūta cukura ekstrakcijas vai rafinēšanas rezultātā: |
||||||
1703 |
10 |
00 |
0 |
-cukurniedru melase |
- |
20 |
15 |
1703 |
90 |
00 |
0 |
-pārējā |
- |
20 |
15 |
1704 |
Konditorejas izstrādājumi no cukura (ieskaitot balto šokolādi) bez kakao piedevas: |
||||||
1704 |
10 |
-košļājamā gumija ar vai bez cukura pārklājuma: |
|||||
--kas satur mazāk nekā 60% saharozes (ieskaitot invertcukuru, kas izteikts kā saharoze): |
|||||||
1704 |
10 |
11 |
0 |
---košļājamā gumija plāksnītēs |
- |
20 |
7 |
1704 |
10 |
19 |
0 |
---pārējā |
- |
20 |
7 |
--kas satur 60% vai vairāk saharozes (ieskaitot invertcukuru, kas izteikts kā saharoze): |
|||||||
1704 |
10 |
91 |
0 |
---košļājamā gumija plāksnītēs |
- |
20 |
7 |
1704 |
10 |
99 |
0 |
---pārējā |
- |
20 |
7 |
1704 |
90 |
-pārējie: |
|||||
1704 |
90 |
10 |
0 |
--lakricu ekstrakts, kas satur vairāk nekā 10% saharozes, bet bez citām piedevām |
- |
20 |
10 |
1704 |
90 |
30 |
0 |
--baltā šokolāde |
- |
20 |
10 |
--pārējie: |
|||||||
1704 |
90 |
51 |
0 |
---konditorejas masas, ieskaitot marcipānu, iesaiņojumā ar neto masu 1 kg vai vairāk |
- |
20 |
10 |
1704 |
90 |
55 |
0 |
---tabletes pret kakla iekaisumu un pilieni pret klepu |
- |
0 |
0 |
1704 |
90 |
61 |
0 |
---ar cukuru pārklātas (apgrauzdētas) preces |
- |
20 |
10 |
---pārējie: |
|||||||
1704 |
90 |
65 |
0 |
----konditorejas izstrādājumi košļājamās gumijas un želejas veidā, ieskaitot augļu konditorejas masu cukura konfekšu veidā |
- |
20 |
10 |
1704 |
90 |
71 |
0 |
----vārītas konfektes, ar pildījumu vai bez pildījuma |
- |
20 |
15 |
1704 |
90 |
75 |
0 |
----īrisi, karameles un līdzīgas konfektes |
- |
20 |
15 |
----pārējie: |
|||||||
1704 |
90 |
81 |
0 |
-----presētas tabletes |
- |
20 |
10 |
1704 |
90 |
99 |
0 |
-----pārējie |
- |
20 |
10 |