22. G R U P A |
||||||||
BEZALKOHOLISKIE UN ALKOHOLISKIE DZĒRIENI UN ETIĶIS |
||||||||
Piezīmes: |
||||||||
1. Šajā grupā nav ietverti: |
||||||||
a) šīs grupas produkti (izņemot 2209. preču pozīcijā minētos), kas gatavoti kulinārijas vajadzībām un tāpēc nav lietojami kā dzērieni (galvenokārt 2103. preču pozīcija); |
||||||||
b) jūras ūdens (2501. preču pozīcija); |
||||||||
c) destilēts vai vadītspējīgs ūdens vai līdzīgas tīrības ūdens (2851. preču pozīcija); |
||||||||
d) etiķskābe ar etiķskābes koncentrāciju vairāk nekā 10% (2915. preču pozīcija); |
||||||||
e) medikamenti, kas minēti 3003. vai 3004. preču pozīcijā; |
||||||||
f) parfimērijas vai tualetes izstrādājumi (33. grupa). |
||||||||
2. Šajā grupā un 20. un 21. grupā spirta tilpumkoncentrācija jānosaka 20 grādos pēc C. |
||||||||
3. 2202. preču pozīcijā termins "bezalkoholiskie dzērieni" nozīmē dzērienus ar spirta tilpumkoncentrāciju ne vairāk kā 0,5%. Alkoholiskie dzērieni attiecīgi jāklasificē 2203.- 2206. vai 2208. preču pozīcijā. |
||||||||
Piezīme par subpozīciju: |
||||||||
2204 10. subpozīcijā jēdziens "dzirkstošie vīni" nozīmē vīnus, kas izturēti slēgtos traukos 20 grādos pēc C un ar pārspiedienu ne zemāku kā 3 bāri. |
||||||||
Papildpiezīmes: |
||||||||
1. 2202 10 00. Subpozīcijā ietverti ūdeņi, ieskaitot minerālūdeņus un gāzētos ūdeņus, ar cukura vai citu saldinātāju piedevām vai aromatizēti, gatavi lietošanai kā dzēriens. |
||||||||
2. 2204. un 2205. preču pozīcijā un 2206 00 100. subpozīcijā: |
||||||||
a) jēdziens "faktiskā spirta tilpumkoncentrācija" nozīmē tīra spirta tilpuma daudzumu 20 grādos pēc C 100 produkta tilpumos šajā temperatūrā; |
||||||||
b) jēdziens "potenciālā spirta tilpumkoncentrācija" nozīmē tīra spirta tilpuma daudzumu 20 grādos pēc C, ko iespējams iegūt pilnīgā cukuru fermentācijas procesā 100 produkta tilpumos šajā temperatūrā; |
||||||||
c) jēdziens "kopējā spirta tilpumkoncentrācija" nozīmē faktiskās un potenciālās spirta tilpumkoncentrācijas summu; |
||||||||
d) jēdziens "dabiskā spirta tilpumkoncentrācija" nozīmē pilnīgu spirta produkta tilpumkoncentrāciju pirms bagātināšanas; |
||||||||
e) apzīmējums "% tilp." nozīmē spirta tilpumkoncentrāciju. |
||||||||
3. 2204 30 100. subpozīcijā jēdziens "vīnogu misas rūgšanas procesā" nozīmē vīnogu misu rūgšanas rezultātā iegūtu produktu, kura faktiskā spirta tilpumkoncentrācija ir vairāk nekā 1% un mazāk nekā 3/5 pilnīgas spirta tilpumkoncentrācijas. |
||||||||
4. 2204 21. un 2204 29. subpozīcijā: |
||||||||
A. Jēdziens "kopējais sausais ekstrakts" nozīmē visu to sastāvdaļu saturu gramos uz litru produkta, kuras konkrētajos fizikālajos apstākļos neizgaist. Kopējais sausais ekstrakts jānosaka ar densimetru 20 grādos pēc C. |
||||||||
B. a) 2204 21 110.- 2204 21 990. un 2204 29 120.- 220 4 29 990. subpozīcijā minēto produktu klasifikāciju kopējā sausā ekstrakta daudzums uz litru neietekmē tad, ja šis daudzums ir neliels: |
||||||||
I. produktos ar faktisko spirta tilpumkoncentrāciju ne vairāk kā 13% - 90 g kopējā sausā ekstrakta uz 1 litru vai mazāk, |
||||||||
II. produktos ar faktisko spirta tilpumkoncentrāciju vairāk nekā 13%, bet ne vairāk kā 15% - 130 g kopējā sausā ekstrakta uz 1 litru vai mazāk, |
||||||||
III. produktos ar faktisko spirta tilpumkoncentrāciju vairāk nekā 15%, bet ne vairāk kā 18% - 130g kopējā sausā ekstrakta uz 1 litru vai mazāk, |
||||||||
IV. Produktos ar faktisko spirta tilpumkoncentrāciju vairāk nekā 18%, bet ne vairāk kā 22% - 330 g kopējā sausā ekstrakta uz 1 litru vai mazāk. |
||||||||
Produkti, kuros kopējo sauso ekstraktu daudzums pārsniedz maksimālo lielumu, kas minēts iepriekš katrā kategorijā, jāklasificē nākamajā kategorijā, izņēmuma gadījumos, kad kopējais sausais ekstrakts pārsniedz 330 g/l, produkti jāklasificē 2204 21 990. un 2204 29 990. subpozīcijā; |
||||||||
b) Iepriekš minētie noteikumi neattiecas uz produktiem, kas minēti 2204 21 930., 2204 21 970., 2204 29 930. un 2204 29 970. subpozīcijā. |
||||||||
|
||||||||
5. 2204 21 110.- 2204 21 990. un 2204 29 120.- 2204 29 990. subpozīcija attiecas uz: |
||||||||
a) vīnogu misām, kuru rūgšana pārtraukta, pievienojot spirtu, t.i., produktu: |
||||||||
- kam faktiskā spirta tilpumkoncentrācija ir ne mazāka kā 12%, bet mazāka nekā 15% un |
||||||||
- kas iegūts, pievienojot nenorūgušai vīnogu misai, kuras dabiskā spirta tilpumkoncentrācija ir ne mazāka kā 8,5% no produkta, kas iegūts, destilējot vīnu; |
||||||||
b) spirtotu vīnu pārtvaici, t.i., produktu: |
||||||||
- kam faktiskā spirta tilpumkoncentrācija ir ne mazāka kā 18%, bet ne lielāka kā 24%, |
||||||||
- kas iegūts, sevišķā veidā pievienojot vīnam, kurš nesatur cukura atliekas no nerektificēta produkta, kas iegūts, destilējot vīnu, un kuram maksimālā faktiskā spirta tilpumkoncentrācija ir 86%, un |
||||||||
- kam maksimālā koncentrētā gaistošā skābe, kura izteikta kā etiķskābe, ir 1,5 g/l; |
||||||||
c) liķiervīniem, t.i., produktiem: |
||||||||
- kam dabiskā spirta tilpumkoncentrācija ir ne mazāka kā 17,5% un faktiskā spirta tilpumkoncentrācija ir ne mazāka kā 15%, bet ne lielāka kā 22% un |
||||||||
- kas iegūti no vīnogu misām vai vīna, kurš jāiegūst no vīnogu šķirnēm, kas akceptētas trešajās valstīs liķiervīnu ražošanai, un kuram dabiskā spirta tilpumkoncentrācija ir vismaz 12%, |
||||||||
- kas iegūti, sasaldējot vai |
||||||||
- pievienojot rūgšanas laikā vai pēc rūgšanas: |
||||||||
- produktus, kas iegūti, destilējot vīnu, vai |
||||||||
- koncentrētas vīnogu misas vai dažus augstas kvalitātes liķiervīnus, kas ietilpst attiecīgajā sarakstā, vīnus, kuriem šāds veids ir tradicionāls, vīnogu misas, kas koncentrētas, tās uzsildot, kas bez šīs operācijas atbilst koncentrētām vīnogu misām, vai |
||||||||
- šo produktu maisījumus. |
||||||||
Tomēr dažus augstas kvalitātes liķiervīnus, kas ietilpst attiecīgajā sarakstā un pakļauti korekcijai, var iegūt no neraudzētām, svaigām vīnogu misām, kurām obligāti nav nepieciešama 12% minimālā dabiskā spirta tilpumkoncentrācija. |
||||||||
6. 2204 21 110.-2204 21 780., 2204 21 810., 2204 21 820. un 2204 29 120.- 2204 29 580., 2204 29 810. un 2204 29 820. subpozīcijā jēdziens "augstas kvalitātes vīni, kas ražoti minētajos reģionos" nozīmē vīnus, kurus ražoEiropas Savienībā un uz kuriem attiecas Padomes Noteikumu (EEC) 1987.g. 16.marta nolikums Nr.823/87 par nosacījumiem, kas attiecas uz augstas kvalitātes vīnu ražošanu minētajos reģionos (OJ Nr. L 84 1987.g. 27.martā, 59.lpp.) un uz iepriekšminētā nolikuma īstenošanu un definēšanu valsts likumos. |
||||||||
7. 2204 30 920. un 2204 30 960. subpozīcijā jēdziens"koncentrētas vīnogu misas" nozīmē vīnogu misas, kurām refraktometra rādījums [atbilstoši metodei, kas aprakstīta Noteikumu (EEC) Nr.558/93 pielikumā] ir ne mazāks kā 50,9% 20 grādos pēc C. |
||||||||
8.Tikai vermutu un pārējos vīnogu vīnus, kuri aromatizēti ar augiem vai aromātiskām vielām un kuros faktiskais spirta saturs ir ne mazāks kā 7%, var attiecināt uz produktiem, kas minēti 2205. preču pozīcijā. |
||||||||
9. 2206 00 100. subpozīcijā jēdziens "pikets (piquette)" nozīmē produktu, kas iegūts, raudzējot neapstrādātas vīnogu izspaidas, izmērcētas ūdenī, vai ekstrahējot raudzēto vīnogu izspaidas ūdenī. |
||||||||
10. 2206 00 310. un 2206 00 390. subpozīcijā par "dzirkstošiem" jāuzskata: |
||||||||
- raudzēti dzērieni pudelēs ar galviņkorķiem, kas nostiprināti ar speciāliem stiprinājumiem; |
||||||||
- raudzēti dzērieni citā tarā ar pārspiedienu ne mazāku kā 1,5 bāri 20 grādos pēc C. |
||||||||
11. 2209 00 110. un 2209 00 190. subpozīcijā jēdziens "vīna etiķis" nozīmē etiķi, kurš iegūts, raudzējot vīnu,un kura kopējais skābums, kas izteikts kā etiķskābe, ir ne mazāks kā 60 g/l. |
||||||||
Papild- |
Pamat- |
MFN |
||||||
Kods |
Apraksts |
mērvie- |
likme |
likme |
||||
nība |
% |
% |
||||||
2201 |
Ūdeņi, ieskaitot dabiskos vai mākslīgos minerālūdeņus un gāzētos ūdeņus, bez cukura vai citu saldinātājvielu piedevas, nearomatizēti; ledus un sniegs: |
|||||||
2201 |
10 |
-minerālūdeņi un gāzētie ūdeņi: |
||||||
--dabiskie minerālūdeņi: |
||||||||
2201 |
10 |
11 |
0 |
---nekarbonizētie |
l |
0 |
0 |
|
2201 |
10 |
19 |
0 |
---pārējie |
l |
0 |
0 |
|
--pārējie: |
||||||||
2201 |
10 |
91 |
0 |
---nekarbonizētie |
l |
0 |
0 |
|
2201 |
10 |
99 |
0 |
---pārējie |
l |
0 |
0 |
|
2201 |
90 |
00 |
0 |
-pārējie |
- |
15 |
15 |
|
2202 |
Ūdeņi, ieskaitot minerālūdeņus un gāzētos ūdeņus ar cukura vai citu saldinātājvielu vai aromātisko vielu piedevu, un pārējie bezalkoholiskie dzērieni, izņemot augļu vai dārzeņu sulas, kas minēti 2009. preču pozīcijā: |
|||||||
2202 |
10 |
00 |
0 |
-ūdeņi, ieskaitot minerālūdeņus un gāzētos ūdeņus ar cukura vai citu saldinātājvielu vai aromātisko vielu piedevu |
l |
10 |
10 |
|
2202 |
90 |
-pārējie: |
||||||
2202 |
90 |
10 |
0 |
--kas nesatur 0401.- 0404. preču pozīcijā minētos produktus vai taukus, kas iegūti no 0401.- 0404. preču pozīcijā minētajiem produktiem |
l |
10 |
10 |
|
--pārējie, kas satur no 0401.- 0404. preču pozīcijā minētajiem produktiem iegūtus taukus: |
||||||||
2202 |
90 |
91 |
0 |
---mazāk nekā 0,2% |
l |
10 |
10 |
|
2202 |
90 |
95 |
0 |
---0,2% vai vairāk, bet mazāk nekā 2% |
l |
5 |
5 |
|
2202 |
90 |
99 |
0 |
---2% vai vairāk |
l |
5 |
5 |
|
2203 |
00 |
Iesala alus: |
||||||
-traukos ar 10 l vai mazāku tilpumu. |
||||||||
2203 |
00 |
01 |
0 |
--pudelēs |
l |
30 |
likme 3.pielikumā |
|
2203 |
00 |
09 |
0 |
--pārējie |
l |
30 |
likme 3.pielikumā |
|
2203 |
00 |
10 |
0 |
-traukos ar tilpumu virs 10 l |
l |
25 |
likme 3.pielikumā |
|
2204 |
Dabiskie vīnogu vīni, ieskaitot spirtotus; vīnogu misa, izņemot 2009. preču pozīcijā minēto: |
|||||||
2204 |
10 |
-dzirkstošie vīni: |
||||||
--ar faktisko spirta tilpumkoncentrāciju ne mazāk kā 8, 5%: |
||||||||
2204 |
10 |
11 |
0 |
---šampanietis |
l |
5 |
5 |
|
2204 |
10 |
19 |
0 |
---pārējie |
l |
15 |
10 |
|
--pārējie: |
||||||||
2204 |
10 |
91 |
0 |
---Asti spumante |
l |
15 |
10 |
|
2204 |
10 |
99 |
0 |
---pārējie |
l |
15 |
10 |
|
-pārējie vīni; vīnogu misas, kuru rūgšana pārtraukta, pievienojot spirtu: |
||||||||
2204 |
21 |
--traukos ar 2 l vai mazāku tilpumu: |
||||||
2204 |
21 |
10 |
0 |
---vīns,izņemot 2204 10. subpozīcijā minēto, pudelēs ar galviņkorķiem, kas nostiprināti ar speciāliem stiprinājumiem; vīns citā tarā ar oglekļa dioksīda pārspiedienu šķīdumā, ne mazāku kā 1 bārs, bet mazāku nekā 3 bāri, 20 grādos pēc C |
l |
0 |
0 |
|
---pārējie: |
||||||||
----ar faktisko spirta tilpumkoncentrāciju ne vairāk kā 13%: |
||||||||
-----augstas kvalitātes vīni, kas ražoti minētajos reģionos: |
||||||||
------baltvīni: |
||||||||
2204 |
21 |
11 |
0 |
-------Alsace |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
21 |
12 |
0 |
-------Bordeaux |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
21 |
13 |
0 |
-------Bourgogne (Burgundy) |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
21 |
17 |
0 |
-------Val de Loire (Loire Valley) |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
21 |
18 |
0 |
-------Mosel-Saar-Ruwer |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
21 |
19 |
0 |
-------Pfalz |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
21 |
22 |
0 |
-------Rheinhessen |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
21 |
24 |
0 |
-------Lazio (Latium) |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
21 |
26 |
0 |
-------Toscana (Tuscany) |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
21 |
27 |
0 |
-------Trentino, Alto Adige un Friuli |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
21 |
28 |
0 |
-------Veneto |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
21 |
32 |
0 |
-------Vinho Verde |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
21 |
34 |
0 |
-------Penedes |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
21 |
36 |
0 |
-------Rioja |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
21 |
37 |
0 |
-------Valencia |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
21 |
38 |
0 |
-------pārējie |
l |
0 |
0 |
|
------pārējie: |
||||||||
2204 |
21 |
42 |
0 |
-------Bordeaux |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
21 |
43 |
0 |
-------Bourgogne (Burgundy) |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
21 |
44 |
0 |
-------Beaujolais |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
21 |
46 |
0 |
-------Cotes du Rhone |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
21 |
47 |
0 |
-------Languedoc-Roussillon |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
21 |
48 |
0 |
-------Val de Loire (Loire Valley) |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
21 |
62 |
0 |
-------Piemonte (Piedmont) |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
21 |
66 |
0 |
-------Toscana (Tuscany) |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
21 |
67 |
0 |
-------Trentino un Alto Adige |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
21 |
68 |
0 |
-------Veneto |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
21 |
69 |
0 |
-------Dao, Bairrada un Douro |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
21 |
71 |
0 |
-------Navarra |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
21 |
74 |
0 |
-------Penedes |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
21 |
76 |
0 |
-------Rioja |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
21 |
77 |
0 |
-------Valdepenas |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
21 |
78 |
0 |
-------pārējie |
l |
0 |
0 |
|
-----pārējie: |
||||||||
2204 |
21 |
79 |
0 |
------baltvīni |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
21 |
80 |
0 |
------pārējie |
l |
0 |
0 |
|
----ar faktisko spirta tilpumkoncentrāciju vairāk nekā 13%, bet ne vairāk kā 15%: |
||||||||
-----augstas kvalitātes vīni, kas ražoti minētajos reģionos: |
||||||||
2204 |
21 |
81 |
0 |
------baltvīni |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
21 |
82 |
0 |
------pārējie |
l |
0 |
0 |
|
-----pārējie: |
||||||||
2204 |
21 |
83 |
0 |
------baltvīni |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
21 |
84 |
0 |
------pārējie |
l |
0 |
0 |
|
----ar faktisko spirta tilpumkoncentrāciju vairāk nekā 15%, bet ne vairāk kā 18%: |
||||||||
2204 |
21 |
87 |
0 |
-----Marsala |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
21 |
88 |
0 |
-----Samos un Muscat de Lemnos |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
21 |
89 |
0 |
-----Port |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
21 |
91 |
0 |
-----Madeira un Setubal muscatel |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
21 |
92 |
0 |
-----Sherry |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
21 |
93 |
0 |
-----Tokay (Aszu un Szamorodni) |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
21 |
94 |
0 |
-----pārējie |
l |
0 |
0 |
|
----ar faktisko spirta tilpumkoncentrāciju vairāk nekā 18%, bet ne vairāk kā 22%: |
||||||||
2204 |
21 |
95 |
0 |
-----Port |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
21 |
96 |
0 |
-----Madeira, Sherry un Setubal muscatel |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
21 |
97 |
0 |
-----Tokay (Aszu un Szamorodni) |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
21 |
98 |
0 |
-----pārējie |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
21 |
99 |
0 |
----ar faktisko spirta tilpumkoncentrāciju vairāk nekā 22% |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
29 |
--pārējie: |
||||||
2204 |
29 |
10 |
0 |
---vīns,izņemot 2204 10. subpozīcijā minēto, pudelēs ar galviņkorķiem, kas nostiprināti ar speciāliem stiprinājumiem, vīns citā tarā ar oglekļa dioksīda pārspiedienu šķīdumā, ne mazāku kā 1 bārs, bet mazāku nekā 3 bāri 20 grādos pēc C |
l |
0 |
0 |
|
---pārējie: |
||||||||
----ar faktisko spirta tilpumkoncentrāciju ne vairāk kā 13%: |
||||||||
-----augstas kvalitātes vīni, kas ražoti minētajos reģionos: |
||||||||
------baltvīni: |
||||||||
2204 |
29 |
12 |
0 |
-------Bordeaux |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
29 |
13 |
0 |
-------Bourgone (Burgundy) |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
29 |
17 |
0 |
-------Val de Loire (Loire Valley) |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
29 |
18 |
0 |
-------pārējie |
l |
0 |
0 |
|
------pārējie: |
||||||||
2204 |
29 |
42 |
0 |
-------Bordeaux |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
29 |
43 |
0 |
-------Bourgogne (Burgundy) |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
29 |
44 |
0 |
-------Beaujolais |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
29 |
46 |
0 |
-------Cotes-du-Rhone |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
29 |
47 |
0 |
-------Languedoc-Roussillon |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
29 |
48 |
0 |
-------Val de Loire (Loire Valley) |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
29 |
58 |
0 |
-------pārējie |
l |
0 |
0 |
|
-----pārējie: |
||||||||
------baltvīni: |
||||||||
2204 |
29 |
62 |
0 |
-------Sicilia (Sicily) |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
29 |
64 |
0 |
-------Veneto |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
29 |
65 |
0 |
-------pārējie |
l |
0 |
0 |
|
------pārējie: |
||||||||
2204 |
29 |
71 |
0 |
-------Puglia (Apuglia) |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
29 |
72 |
0 |
-------Sicilia (Sicily) |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
29 |
75 |
0 |
-------pārējie |
l |
0 |
0 |
|
----ar faktisko spirta tilpumkoncentrāciju vairāk nekā 13%, bet ne vairāk kā 15%: |
||||||||
-----augstas kvalitātes vīni, kas ražoti minētajos rajonos: |
||||||||
2204 |
29 |
81 |
0 |
------baltvīni |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
29 |
82 |
0 |
------pārējie |
l |
0 |
0 |
|
-----pārējie: |
||||||||
2204 |
29 |
83 |
0 |
------baltvīni |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
29 |
84 |
0 |
-------pārējie |
l |
0 |
0 |
|
----ar faktisko spirta tilpumkoncentrāciju vairāk nekā 15%, bet ne vairāk kā 18%: |
||||||||
2204 |
29 |
87 |
0 |
-------Marsala |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
29 |
88 |
0 |
-------Samos un Muscat de Lemnos |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
29 |
89 |
0 |
-------Port |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
29 |
91 |
0 |
-------Madeira un Setubal muscatel |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
29 |
92 |
0 |
-------Sherry |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
29 |
93 |
0 |
-------Tokay (Aszu un Szamorodni) |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
29 |
94 |
0 |
-------pārējie |
l |
0 |
0 |
|
----ar faktisko spirta tilpumkoncentrāciju vairāk nekā 18%, bet ne vairāk kā 22%: |
||||||||
2204 |
29 |
95 |
0 |
-------Port |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
29 |
96 |
0 |
-------Madeira, Sherry un Setubal muscatel |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
29 |
97 |
0 |
-------Tokay (Aszu un Szamorodni) |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
29 |
98 |
0 |
-------pārējie |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
29 |
99 |
0 |
----ar faktisko spirta tilpumkoncentrāciju vairāk nekā 22% |
l |
0 |
0 |
|
2204 |
30 |
-pārējās vīnogu misas: |
||||||
2204 |
30 |
10 |
0 |
--rūgšanas procesā vai ar rūgšanu, pārtrauktu ar citu paņēmienu, nevis pievienojot spirtu |
l |
0 |
0 |
|
--pārējās: |
||||||||
---ar blīvumu 1,33 g/cm3 vai mazāk 20 grādos pēc C un ar faktisko spirta tilpumkon- centrāciju ne vairāk kā 1%: |
||||||||
2204 |
30 |
92 |
0 |
----koncentrētas |
l |
15 |
15 |
|
2204 |
30 |
94 |
0 |
----pārējās |
l |
15 |
15 |
|
---pārējās: |
||||||||
2204 |
30 |
96 |
0 |
----koncentrētas |
l |
15 |
15 |
|
2204 |
30 |
98 |
0 |
----pārējās |
l |
15 |
15 |
|
2205 |
Vermuts un pārējie vīnogu vīni ar augu vai aromātisko vielu piedevu: |
|||||||
2205 |
10 |
-traukos ar 2 l vai mazāku tilpumu: |
||||||
2205 |
10 |
10 |
0 |
--ar faktisko spirta tilpumkoncentrāciju 18% vai mazāk |
l |
5 |
5 |
|
2205 |
10 |
90 |
0 |
--ar faktisko spirta tilpumkoncentrāciju vairāk nekā 18% |
l |
5 |
5 |
|
2205 |
90 |
-pārējie: |
||||||
2205 |
90 |
10 |
0 |
--ar faktisko spirta tilpumkoncentrāciju 18% vai mazāk |
l |
5 |
5 |
|
2205 |
90 |
90 |
0 |
--ar faktisko spirta tilpumkoncentrāciju vairāk nekā 18% |
l |
5 |
5 |
|
2206 |
00 |
Pārējie raudzētie dzērieni [piemēram, ābolu sidrs (cider), bumbieru vīns (perry), medus dzēriens (mead)]; raudzēto dzērienu maisījumi un raudzēto dzērienu un bezalkoholisko dzērienu maisījumi, kas citur nav minēti: |
||||||
2206 |
00 |
10 |
0 |
-pikets (piquette) |
l |
20 |
15 |
|
-pārējie: |
||||||||
--dzirkstošie: |
||||||||
2206 |
00 |
31 |
0 |
---ābolu sidrs (cider) un bumbieru vīns (perry) |
l |
20 |
15 |
|
2206 |
00 |
39 |
0 |
---pārējie |
l |
20 |
15 |
|
--nedzirkstošie, traukos ar tilpumu: |
||||||||
---2 l vai mazāk: |
||||||||
2206 |
00 |
51 |
0 |
----ābolu sidrs (cider) un bumbieru vīns (perry) |
l |
20 |
15 |
|
2206 |
00 |
59 |
0 |
----pārējie |
l |
20 |
15 |
|
---vairāk nekā 2 l: |
||||||||
2206 |
00 |
81 |
0 |
----ābolu sidrs (cider) un bumbieru vīns (perry) |
l |
20 |
15 |
|
2206 |
00 |
89 |
0 |
----pārējie |
l |
20 |
15 |
|
2207 |
Nedenaturēts etilspirts ar spirta tilpumkoncentrāciju 80% vai vairāk; etilspirts un pārējie jebkura stipruma spirti, denaturēti: |
|||||||
2207 |
10 |
00 |
0 |
-nedenaturēts etilspirts ar spirta tilpumkoncentrāciju 80% vai vairāk |
l |
30 |
30 |
|
2207 |
20 |
00 |
0 |
-etilspirts un pārējie jebkura stipruma spirti, denaturēti |
l |
93,9 |
likme 3.pielikumā |
|
2208 |
Nedenaturēts etilspirts ar spirta tilpumkoncentrāciju mazāk nekā 80%; stiprie alkoholiskie dzērieni, liķieri un pārējie alkoholiskie dzērieni: |
|||||||
2208 |
20 |
-stiprie alkoholiskie dzērieni, kas iegūti vīnogu vīna vai vīnogu čagu destilācijas rezultātā: |
||||||
--traukos ar 2 l vai mazāku tilpumu: |
||||||||
2208 |
20 |
12 |
0 |
---konjaks |
l 100% spirta |
30 |
likme 3.pielikumā |
|
2208 |
20 |
14 |
0 |
---armanjaks |
l 100% spirta |
30 |
likme 3.pielikumā |
|
2208 |
20 |
26 |
0 |
---vīnogu brendijs (grapa) |
l 100% spirta |
30 |
likme 3.pielikumā |
|
2208 |
20 |
27 |
0 |
---brendijs "de Jerez" |
l 100% spirta |
30 |
likme 3.pielikumā |
|
2208 |
20 |
29 |
0 |
---pārējie |
l 100% spirta |
30 |
likme 3.pielikumā |
|
--traukos ar tilpumu virs 2 l: |
||||||||
2208 |
20 |
40 |
---neapstrādāti, destilēti: |
|||||
2208 |
20 |
40 |
1 |
----konjaka spirts |
l 100% spirta |
0 |
0 |
|
2208 |
20 |
40 |
9 |
----pārējie |
l 100% spirta |
30 |
likme 3.pielikumā |
|
---pārējie: |
||||||||
2208 |
20 |
62 |
0 |
----konjaks |
l 100% spirta |
30 |
likme 3.pielikumā |
|
2208 |
20 |
64 |
0 |
----armanjaks |
l 100% spirta |
30 |
likme 3.pielikumā |
|
2208 |
20 |
86 |
0 |
----vīnogu brendijs (grapa) |
l 100% spirta |
30 |
likme 3.pielikumā |
|
2208 |
20 |
87 |
0 |
----brendijs "de Jerez" |
l 100% spirta |
30 |
likme 3.pielikumā |
|
2208 |
20 |
89 |
0 |
----pārējie |
l 100% spirta |
30 |
likme 3.pielikumā |
|
2208 |
30 |
-viskijs: |
||||||
--viskijs "Burbons", traukos ar tilpumu: |
||||||||
2208 |
30 |
11 |
0 |
---2 l vai mazāk |
l 100% spirta |
30 |
likme 3.pielikumā |
|
2208 |
30 |
19 |
0 |
---virs 2 l |
l 100% spirta |
30 |
likme 3.pielikumā |
|
--skotu viskijs: |
||||||||
---iesala viskijs, traukos ar tilpumu: |
||||||||
2208 |
30 |
32 |
0 |
----2 l vai mazāk |
l 100% spirta |
30 |
likme 3.pielikumā |
|
2208 |
30 |
38 |
0 |
----virs 2 l |
l 100% spirta |
30 |
likme 3.pielikumā |
|
---viskijs, šķirņu maisījums, traukos ar tilpumu: |
||||||||
2208 |
30 |
52 |
0 |
----2 l vai mazāk |
l 100% spirta |
30 |
likme 3.pielikumā |
|
2208 |
30 |
58 |
0 |
----virs 2 l |
l 100% spirta |
30 |
likme 3.pielikumā |
|
---pārējais, traukos ar tilpumu: |
||||||||
2208 |
30 |
72 |
0 |
----2 l vai mazāk |
l 100% spirta |
30 |
likme 3.pielikumā |
|
2208 |
30 |
78 |
0 |
----virs 2 l |
l 100% spirta |
30 |
likme 3.pielikumā |
|
--pārējais, traukos ar tilpumu: |
||||||||
2208 |
30 |
82 |
0 |
---2 l vai mazāk |
l 100% spirta |
30 |
likme 3.pielikumā |
|
2208 |
30 |
88 |
0 |
---virs 2 l |
l 100% spirta |
30 |
likme 3.pielikumā |
|
2208 |
40 |
-rums un tafija: |
||||||
--traukos ar tilpumu 2 l vai mazāk: |
||||||||
2208 |
40 |
11 |
0 |
--- rums, kura sastāvā ir gaistošas vielas, izņemot etilspirtu vai metilspirtu, kas vienāds ar vai pārsniedz 225 g uz tīra spirta hektolitru (ar pieļaujamo atkāpi 10%) |
l 100% spirta |
30 |
likme 3.pielikumā |
|
---pārējais: |
||||||||
2208 |
40 |
31 |
0 |
----ar vērtību, kas pārsniedz 7,9 eiro par litru tīra spirta |
l 100% spirta |
30 |
likme 3.pielikumā |
|
2208 |
40 |
39 |
0 |
----pārējais |
l 100% spirta |
30 |
likme 3.pielikumā |
|
--traukos ar tilpumu virs 2 l : |
||||||||
2208 |
40 |
51 |
0 |
--- rums, kura sastāvā ir gaistošas vielas, izņemot etilspirtu vai metilspirtu, kas vienāds ar vai pārsniedz 225 g uz tīra spirta hektolitru (ar pieļaujamo atkāpi 10%) |
l 100% spirta |
30 |
likme 3.pielikumā |
|
---pārējais: |
||||||||
2208 |
40 |
91 |
0 |
----ar vērtību, kas pārsniedz 7,9 eiro par litru tīra spirta |
l 100% spirta |
30 |
likme 3.pielikumā |
|
2208 |
40 |
99 |
0 |
----pārējais |
l 100% spirta |
30 |
likme 3.pielikumā |
|
2208 |
50 |
-džins un kadiķogu uzlējums: |
||||||
--džins, traukos ar tilpumu: |
||||||||
2208 |
50 |
11 |
0 |
---2 l vai mazāk |
l 100% spirta |
30 |
30 |
|
2208 |
50 |
19 |
0 |
---virs 2 l |
l 100% spirta |
30 |
30 |
|
--kadiķogu uzlējums, traukos ar tilpumu: |
||||||||
2208 |
50 |
91 |
0 |
---2 l vai mazāk |
l 100% spirta |
30 |
30 |
|
2208 |
50 |
99 |
0 |
---virs 2 l |
l 100% spirta |
30 |
30 |
|
2208 |
60 |
-degvīns: |
||||||
--ar spirta tilpumkoncentrāciju 45,4% vai mazāk, traukos ar tilpumu: |
||||||||
2208 |
60 |
11 |
0 |
---2 l vai mazāk |
l 100% spirta |
30 |
30 |
|
2208 |
60 |
19 |
0 |
---virs 2 l |
l 100% spirta |
30 |
30 |
|
--ar spirta tilpumkoncentrāciju vairāk nekā 45,4%, traukos ar tilpumu: |
||||||||
2208 |
60 |
91 |
0 |
---2 l vai mazāk |
l 100% spirta |
30 |
30 |
|
2208 |
60 |
99 |
0 |
---virs 2 l |
l 100% spirta |
30 |
30 |
|
2208 |
70 |
-liķieris un kordiāls: |
||||||
2208 |
70 |
10 |
0 |
--traukos ar tilpumu 2 l vai mazāk |
l 100% spirta |
30 |
30 |
|
2208 |
70 |
90 |
0 |
--traukos ar tilpumu virs 2 l |
l 100% spirta |
30 |
30 |
|
2208 |
90 |
-pārējie: |
||||||
--araks, traukos ar tilpumu: |
||||||||
2208 |
90 |
11 |
0 |
---2 l vai mazāk |
l 100% spirta |
30 |
likme 3.pielikumā |
|
2208 |
90 |
19 |
0 |
---virs 2 l |
l 100% spirta |
30 |
likme 3.pielikumā |
|
--plūmju, bumbieru vai ķiršu spirta uzlējums (izņemot liķierus), traukos ar tilpumu: |
||||||||
2208 |
90 |
33 |
0 |
---2 l vai mazāk |
l 100% spirta |
30 |
likme 3.pielikumā |
|
2208 |
90 |
38 |
0 |
---virs 2 l |
l 100% spirta |
30 |
likme 3.pielikumā |
|
--pārējie alkoholiskie dzērieni, traukos ar tilpumu: |
||||||||
---2 l vai mazāk: |
||||||||
2208 |
90 |
41 |
0 |
----Ouzo |
l 100% spirta |
30 |
likme 3.pielikumā |
|
----pārējie: |
||||||||
-----alkoholiskie dzērieni (izņemot liķierus): |
||||||||
------kas iegūti, pārtvaicējot augļus: |
||||||||
2208 |
90 |
45 |
0 |
-------kalvadoss |
l 100% spirta |
30 |
likme 3.pielikumā |
|
2208 |
90 |
48 |
0 |
-------pārējie |
l 100% spirta |
30 |
likme 3.pielikumā |
|
------pārējie: |
||||||||
2208 |
90 |
52 |
0 |
-------korn |
l 100% spirta |
30 |
likme 3.pielikumā |
|
2208 |
90 |
57 |
0 |
-------pārējie |
l 100% spirta |
30 |
likme 3.pielikumā |
|
ex |
2208 |
90 |
57 |
0 |
-------tekila |
l 100% spirta |
likme 3.pielikumā |
|
ex |
2208 |
90 |
57 |
0 |
-------Mezcal |
l 100% spirta |
likme 3.pielikumā |
|
2208 |
90 |
69 |
0 |
-----pārējie alkoholiskie dzērieni |
l 100% spirta |
30 |
likme 3.pielikumā |
|
---virs 2 l: |
||||||||
----alkoholiskie dzērieni (izņemot liķierus): |
||||||||
2208 |
90 |
71 |
0 |
-----kas iegūti, pārtvaicējot augļus |
l 100% spirta |
30 |
likme 3.pielikumā |
|
2208 |
90 |
74 |
0 |
-----pārējie |
l 100% spirta |
30 |
likme 3.pielikumā |
|
ex |
2208 |
90 |
74 |
0 |
-----tekila |
l 100% spirta |
likme 3.pielikumā |
|
ex |
2208 |
90 |
74 |
0 |
-----Mezcal |
l 100% spirta |
likme 3.pielikumā |
|
2208 |
90 |
78 |
0 |
----pārējie alkoholiskie dzērieni |
l 100% spirta |
30 |
likme 3.pielikumā |
|
--nedenaturēts etilspirts ar spirta tilpumkoncentrāciju |
||||||||
mazāk nekā 80%, traukos ar tilpumu: |
||||||||
2208 |
90 |
91 |
0 |
---2 l vai mazāk |
l 100% spirta |
30 |
30 |
|
2208 |
90 |
99 |
0 |
---virs 2 l |
l 100% spirta |
30 |
30 |
|
2209 |
00 |
Etiķis un etiķa aizstājēji, kas iegūti no etiķskābes: |
||||||
-vīna etiķis, traukos ar tilpumu: |
||||||||
2209 |
00 |
11 |
0 |
--2 l vai mazāk |
l |
20 |
15 |
|
2209 |
00 |
19 |
0 |
--virs 2 l |
l |
20 |
15 |
|
-pārējie, traukos ar tilpumu: |
||||||||
2209 |
00 |
91 |
0 |
--2 l vai mazāk |
l |
20 |
15 |
|
2209 |
00 |
99 |
0 |
--virs 2 l |
l |
20 |
15 |