IV NODAĻA
PĀRTIKAS RŪPNIECĪBAS PRODUKTI;
BEZALKOHOLISKIE UN ALKOHOLISKIE
DZĒRIENI UN ETIĶIS; TABAKA UN TĀS AIZSTĀJĒJI
Piezīme:
Šajā nodaļā termins "granulas" nozīmē aglomerētus vai presētus produktus ar saistītu vielu piedevu proporcijā, kas nepārsniedz 3% no masas.
16. GRUPA
GAĻAS, ZIVJU VAI VĒŽVEIDĪGO,
MOLUSKU VAI PĀRĒJO ŪDENS BEZMUGURKAULNIEKU IZSTRĀDĀJUMI
Piezīmes:
1. Šajā grupā nav ietverti gaļa, gaļas subprodukti, zivis, vēžveidīgie, moluski vai pārējie ūdens bezmugurkaulnieki,
kas sagatavoti vai konservēti, kā minēts 2. vai 3.grupā vai 0504. preču pozīcijā.
2. Šajā grupā ir ietverti pārtikas produkti, kas satur vairāk nekā 20% desu, gaļas, gaļas subproduktu, asiņu, zivju vai vēžveidīgo, molusku vai pārējo ūdens bezmugurkaulnieku vai jebkurus šo produktu savienojumus. Ja gatavie produkti satur divus vai vairāk produktus, kas minēti iepriekš, tie jākvalificē 16.grupas preču pozīcijās atbilstoši komponentam vai komponentiem, kuri dominē izstrādājumā. Šie noteikumi neattiecas uz izstrādājumiem, kas minēti 1902. preču pozīcijā vai 2103. vai 2104. preču pozīcijā.
Nosakot produktus, kuri satur aknas, šā punkta otrā teikuma nosacījumi neattiecas uz 1601. vai 1602. preču pozīcijas subpozīcijām.
Piezīmes par subpozīcijām:
1. 1602 10. subpozīcijā termins "gatavi homogenizēti produkti" nozīmē no gaļas, gaļas subproduktiem vai asinīm sagatavotus produktus, pilnīgi homogenizētus, safasētus pārdošanai mazumtirdzniecībā kā bērnu barība vai diētiskā barība, iepakojumā ar neto masu ne vairāk kā 250 g. Tomēr šā termina definīcijā neietilpst dažādas sastāvdaļas, kuras pievieno produktiem nelielos daudzumos garšas uzlabošanai, konservēšanai vai citiem mērķiem. Šie produkti var saturēt nelielos daudzumos acīm redzamus gaļas vai gaļas subproduktu gabaliņus. Šī subpozīcija ieņem galveno vietu 1602. preču pozīcijā.
2. Zivis un vēžveidīgie, kas minēti 1604. vai 1605. preču pozīcijā, pieder pie tām pašām sugām, kuras minētas 3. grupā ar tiem pašiem nosaukumiem.
Papildpiezīmes:
1. 1602 31 110., 1602 32 110., 1602 39 210., 1602 50 100., 1602 90 610., 1602 90 720. un 1602 90 740. subpozīcijā jēdziens "nevārīts" attiecas uz produktiem, kuri nav bijuši pakļauti termiskai apstrādei vai kuri bijuši pakļauti termiskai apstrādei, kas ir nepietiekama, lai nodrošinātu gaļas proteīnu sarecēšanu visā produktā, tātad 1602 50 100., 1602 90 610., 1602 90 720. un 1602 90 740. subpozīcijas gadījumā, griežot produkta biezāko daļu, griezuma vietā parādās rozā šķidrums.
2. 1602 41 100., 1602 42 100. un 1602 49 110.- 1602 49 150. subpozīcijā jēdziens "to daļas" attiecas tikai uz gatavu vai konservētu gaļu, kuru pēc saistīto muskuļaudu izmēriem un īpašībām nav iespējams identificēt kā iegūtu no mājas šķirņu cūku šķiņķa, lāpstiņas, filejas un kakla, skatoties pēc apstākļiem.
Papild- | Pamat- | MFN | Brīvās tirdzniecības līgumi, % . | |||||||||||
Kods | Apraksts | mērvie- | likme | likme | ES | EBTA | CZ | SI | EE | PL | HU | |||
nība | % | % | SK | LT | ||||||||||
1601 | 00 | Desas un līdzīgi produkti no | ||||||||||||
gaļas, gaļas subproduktiem vai | ||||||||||||||
asinīm; pārtikas izstrādājumi | ||||||||||||||
uz šo produktu pamata: | ||||||||||||||
1601 | 00 | 10 | 0 | -no aknām | - | 55 | 41.6 | 14* | 41.6 | 41.6 | 22,5* | 0 | 30 | 41.6 |
-pārējie: | ||||||||||||||
1601 | 00 | 91 | 0 | --desas, sausās vai uzziešanai, nevārītas | - | 55 | 41.6 | 14* | 41.6 | 41.6 | 22,5* | 0 | 30 | 41.6 |
1601 | 00 | 99 | 0 | --pārējie | - | 55 | 41.6 | 14* | 41.6 | 41.6 | 22,5* | 0 | 30 | 41.6 |
1602 | Pārējie gatavie izstrādājumi vai konservi | |||||||||||||
no gaļas, gaļas subproduktiem vai asinīm: | ||||||||||||||
1602 | 10 | 00 | 0 | -homogenizēti produkti | - | 55 | 45 | 14* | 45 | 45 | 22,5* | 0 | 30 | 27* |
1602 | 20 | -no jebkuru dzīvnieku aknām: | ||||||||||||
--no zosu vai pīļu aknām: | ||||||||||||||
1602 | 20 | 11 | 0 | ---kas satur 75% vai vairāk trekno aknu | - | 55 | 45 | 14* | 45 | 45 | 22,5* | 0 | 30 | 27* |
1602 | 20 | 19 | 0 | ---pārējie | - | 55 | 45 | 14* | 45 | 45 | 22,5* | 0 | 30 | 27* |
1602 | 20 | 90 | 0 | --pārējie | - | 55 | 45 | 14* | 45 | 45 | 22,5* | 0 | 30 | 27* |
-no mājputniem, kas minēti | ||||||||||||||
0105. preču pozīcijā: | ||||||||||||||
1602 | 31 | --no tītariem: | ||||||||||||
---kas satur 57% vai vairāk gaļas | ||||||||||||||
vai subproduktu: | ||||||||||||||
1602 | 31 | 11 | 0 | ----kas satur tikai nevārītu tītara gaļu | - | 55 | 45 | 14* | 45 | 45 | 22,5* | 0 | 30 | 27* |
1602 | 31 | 19 | 0 | ----pārējie | - | 55 | 45 | 14* | 45 | 45 | 22,5* | 0 | 30 | 27* |
1602 | 31 | 30 | 0 | ---kas satur 25% vai vairāk, bet mazāk | ||||||||||
nekā 57% gaļas vai subproduktu | - | 55 | 45 | 14* | 45 | 45 | 22,5* | 0 | 30 | 27* | ||||
1602 | 31 | 90 | 0 | ---pārējie | - | 55 | 45 | 14* | 45 | 45 | 22,5* | 0 | 30 | 27* |
1602 | 32 | --Gallus domesticus sugas putnu: | ||||||||||||
---kas satur 57% vai vairāk putnu gaļas | ||||||||||||||
vai subproduktu: | ||||||||||||||
1602 | 32 | 11 | 0 | ----nevārīti | - | 55 | 45 | 14* | 45 | 45 | 22,5* | 0 | 30 | 27* |
1602 | 32 | 19 | 0 | ----pārējie | - | 55 | 45 | 14* | 45 | 45 | 22,5* | 0 | 30 | 27* |
1602 | 32 | 30 | 0 | ---kas satur 25% vai vairāk, bet mazāk | ||||||||||
nekā 57% putnu gaļas vai subproduktu | - | 55 | 45 | 14* | 45 | 45 | 22,5* | 0 | 30 | 27* | ||||
1602 | 32 | 90 | 0 | ---pārējie | - | 55 | 45 | 14* | 45 | 45 | 22,5* | 0 | 30 | 27* |
1602 | 39 | --pārējie: | ||||||||||||
---kas satur 57% vai vairāk putnu gaļas | ||||||||||||||
vai subproduktu: | ||||||||||||||
1602 | 39 | 21 | 0 | ----nevārīti | - | 55 | 45 | 14* | 45 | 45 | 22,5* | 0 | 30 | 27* |
1602 | 39 | 29 | 0 | ----pārējie | - | 55 | 45 | 14* | 45 | 45 | 22,5* | 0 | 30 | 27* |
1602 | 39 | 40 | 0 | ---kas satur 25% vai vairāk, bet mazāk | ||||||||||
nekā 57% mājputnu gaļas vai subproduktu | - | 55 | 45 | 14* | 45 | 45 | 22,5* | 0 | 30 | 27* | ||||
1602 | 39 | 80 | 0 | ---pārējie | - | 55 | 45 | 14* | 45 | 45 | 22,5* | 0 | 30 | 27* |
-no cūkgaļas: | ||||||||||||||
1602 | 41 | --no šķiņķa un tā izcirtņiem: | ||||||||||||
1602 | 41 | 10 | 0 | ---no mājas šķirņu cūkas | - | 55 | 43 | 14* | 43 | 43 | 22,5* | 0 | 30 | 25,8* |
1602 | 41 | 90 | 0 | ---pārējās | - | 55 | 43 | 14* | 43 | 43 | 22,5* | 0 | 30 | 25,8* |
1602 | 42 | --no lāpstiņas un tās izcirtņiem: | ||||||||||||
1602 | 42 | 10 | 0 | ---no mājas šķirņu cūkas | - | 55 | 43 | 14* | 43 | 43 | 22,5* | 0 | 30 | 25,8* |
1602 | 42 | 90 | 0 | ---pārējās | - | 55 | 43 | 14* | 43 | 43 | 22,5* | 0 | 30 | 25,8* |
1602 | 49 | --pārējie, ieskaitot maisījumus: | ||||||||||||
---no mājas šķirņu cūkas: | ||||||||||||||
----kas satur 80% vai vairāk jebkura veida | ||||||||||||||
gaļas vai gaļas subproduktu, ieskaitot | ||||||||||||||
jebkura veida taukus: | ||||||||||||||
1602 | 49 | 11 | 0 | -----filejas gabali (izņemot kakla gabalus) | ||||||||||
un to daļas, ieskaitot filejas gabalu | ||||||||||||||
vai šķiņķa maisījumus | - | 55 | 43 | 14* | 43 | 43 | 22,5* | 0 | 30 | 25,8* | ||||
1602 | 49 | 13 | 0 | -----kakla gabali un to daļas, ieskaitot | ||||||||||
kakla un lāpstiņu gabalu maisījumus | - | 55 | 43 | 14* | 43 | 43 | 22,5* | 0 | 30 | 25,8* | ||||
1602 | 49 | 15 | 0 | -----pārējie maisījumi, kas satur šķiņķi | ||||||||||
(kājas), lāpstiņu, filejas gabalus vai | ||||||||||||||
kakla gabalus un to daļas | - | 55 | 43 | 14* | 43 | 43 | 22,5* | 0 | 30 | 25,8* | ||||
1602 | 49 | 19 | 0 | -----pārējie | - | 55 | 43 | 14* | 43 | 43 | 22,5* | 0 | 30 | 25,8* |
1602 | 49 | 30 | 0 | ----kas satur 40% vai vairāk, bet mazāk | ||||||||||
nekā 80% jebkura veida gaļas vai | ||||||||||||||
subproduktu, ieskaitot | ||||||||||||||
jebkura veida taukus | - | 55 | 43 | 14* | 43 | 43 | 22,5* | 0 | 30 | 25,8* | ||||
1602 | 49 | 50 | 0 | ----kas satur mazāk nekā 40% jebkura | ||||||||||
veida gaļas vai gaļas subproduktu, | ||||||||||||||
ieskaitot jebkura veida taukus | - | 55 | 43 | 14* | 43 | 43 | 22,5* | 0 | 30 | 25,8* | ||||
1602 | 49 | 90 | 0 | ---pārējie | - | 55 | 43 | 14* | 43 | 43 | 22,5* | 0 | 30 | 25,8* |
1602 | 50 | -no liellopu gaļas: | ||||||||||||
1602 | 50 | 10 | 0 | --nevārīti; sagatavotas gaļas vai | ||||||||||
subproduktu un nevārītas gaļas | ||||||||||||||
vai subproduktu maisījumi | - | 55 | 43 | 14* | 43 | 43 | 22,5* | 0 | 30 | 25,8* | ||||
--pārējie: | ||||||||||||||
---hermētiski noslēgtā iesaiņojumā: | ||||||||||||||
1602 | 50 | 31 | 0 | ----sālīta liellopu gaļa | - | 55 | 37.5 | 14* | 37.5 | 37.5 | 22,5* | 0 | 30 | 22,5* |
1602 | 50 | 39 | 0 | ----pārējie | - | 55 | 43 | 14* | 43 | 43 | 22,5* | 0 | 30 | 25,8* |
1602 | 50 | 80 | 0 | ---pārējie | - | 55 | 37.5 | 14* | 37.5 | 37.5 | 22,5* | 0 | 30 | 22,5* |
1602 | 90 | -pārējie, ieskaitot izstrādājumus | ||||||||||||
no jebkuru dzīvnieku asinīm: | ||||||||||||||
1602 | 90 | 10 | 0 | --izstrādājumi no jebkuru | ||||||||||
dzīvnieku asinīm | - | 55 | 45 | 14* | 45 | 45 | 22,5* | 0 | 30 | 27* | ||||
--pārējie: | ||||||||||||||
1602 | 90 | 31 | 0 | ---no medījuma vai truša | - | 55 | 45 | 14* | 45 | 45 | 22,5* | 0 | 30 | 27* |
1602 | 90 | 41 | 0 | ---ziemeļbriežu | - | 55 | 45 | 14* | 45 | 45 | 22,5* | 0 | 30 | 27* |
---pārējie: | ||||||||||||||
1602 | 90 | 51 | 0 | ----kas satur mājas šķirņu cūku gaļu | ||||||||||
vai gaļas subproduktus | - | 55 | 45 | 14* | 45 | 45 | 22,5* | 0 | 30 | 27* | ||||
----pārējie: | ||||||||||||||
-----kas satur liellopu gaļu vai | ||||||||||||||
subproduktus: | ||||||||||||||
1602 | 90 | 61 | 0 | ------nevārīti; sagatavotas gaļas vai | ||||||||||
subproduktu un nevārītas gaļas vai | ||||||||||||||
subproduktu maisījumi | - | 55 | 45 | 14* | 45 | 45 | 22,5* | 0 | 30 | 27* | ||||
1602 | 90 | 69 | 0 | ------pārējie | - | 55 | 45 | 14* | 45 | 45 | 22,5* | 0 | 30 | 27* |
-----pārējie: | ||||||||||||||
------no aitu vai kazu gaļas: | ||||||||||||||
-------nevārīti; sagatavotas gaļas vai | ||||||||||||||
subproduktu un nevārītas gaļas vai | ||||||||||||||
subproduktu maisījumi: | ||||||||||||||
1602 | 90 | 72 | 0 | --------no aitu gaļas | - | 55 | 45 | 14* | 45 | 45 | 22,5* | 0 | 30 | 27* |
1602 | 90 | 74 | 0 | --------no kazu gaļas | - | 55 | 45 | 14* | 45 | 45 | 22,5* | 0 | 30 | 27* |
-------pārējie: | ||||||||||||||
1602 | 90 | 76 | 0 | --------no aitu gaļas | - | 55 | 45 | 14* | 45 | 45 | 22,5* | 0 | 30 | 27* |
1602 | 90 | 78 | 0 | --------no kazu gaļas | - | 55 | 45 | 14* | 45 | 45 | 22,5* | 0 | 30 | 27* |
1602 | 90 | 98 | 0 | ------pārējie | - | 55 | 45 | 14* | 45 | 45 | 22,5* | 0 | 30 | 27* |
1603 | 00 | Ekstrakti un sulas no gaļas, zivīm vai | ||||||||||||
vēžveidīgajiem, moluskiem vai | ||||||||||||||
pārējiem ūdens bezmugurkaulniekiem: | ||||||||||||||
1603 | 00 | 10 | 0 | -iesaiņojumā ar neto masu 1 kg vai mazāk | - | 20 | 15 | 0.5 | 15x | 0 | 15 | 0 | 0 | 15 |
1603 | 00 | 30 | 0 | -iesaiņojumā ar neto masu vairāk | ||||||||||
nekā 1 kg, bet mazāk nekā 20 kg | - | 20 | 15 | 0.5 | 15x | 0 | 15 | 0 | 0 | 15 | ||||
1603 | 00 | 90 | 0 | -pārējie | - | 20 | 15 | 0.5 | 15x | 0 | 15 | 0 | 0 | 15 |
1604 | Sagatavotas vai konservētas zivis; | |||||||||||||
kaviārs un kaviāra aizstājēji, | ||||||||||||||
sagatavoti no zivju ikriem: | ||||||||||||||
-zivis, nesadalītas vai gabalos, | ||||||||||||||
izņemot maltu zivi: | ||||||||||||||
1604 | 11 | 00 | 0 | --lasis | - | 20 | 15 | 15 | 0 | 0 | 15 | 0 | 15 | 15 |
1604 | 12 | --siļķes: | ||||||||||||
1604 | 12 | 10 | 0 | ---filejas, jēlas, apviļātas tikai mīklā | ||||||||||
vai rīvmaizē, apceptas vai neapceptas | ||||||||||||||
eļļā, sasaldētas, aizstājēji, sagatavoti | ||||||||||||||
no zivju ikriem: | - | 20 | 15 | 15 | 0 | 0 | 15 | 0 | 15 | 15 | ||||
---pārējie: | ||||||||||||||
1604 | 12 | 91 | 0 | ----hermētiski noslēgtā iesaiņojumā | - | 20 | 15 | 15 | 0 | 0 | 15 | 0 | 15 | 15 |
1604 | 12 | 99 | 0 | ----pārējie | - | 20 | 15 | 15 | 0 | 0 | 15 | 0 | 15 | 15 |
1604 | 13 | --sardīnes, sardinellas un brētliņas | ||||||||||||
vai šprotes: | ||||||||||||||
---sardīnes: | ||||||||||||||
1604 | 13 | 11 | 0 | ----olīveļļā | - | 20 | 15 | 15 | 0 | 0 | 15 | 0 | 0 | 15 |
1604 | 13 | 19 | 0 | ----pārējās | - | 20 | 15 | 15 | 0 | 0 | 15 | 0 | 0 | 15 |
1604 | 13 | 90 | 0 | ---pārējās | - | 20 | 15 | 15 | 0 | 0 | 15 | 0 | 15 | 15 |
1604 | 14 | --tunzivis, svītrainās tunzivis un | ||||||||||||
bonita (Sarda spp.): | ||||||||||||||
---tunzivis un svītrainās tunzivis: | ||||||||||||||
1604 | 14 | 11 | 0 | ----augu eļļā | - | 20 | 15 | 15 | 0 | 0 | 15 | 0 | 0 | 15 |
----pārējās: | ||||||||||||||
1604 | 14 | 16 | 0 | -----filejas gabali "loini" | - | 20 | 15 | 15 | 0 | 0 | 15 | 0 | 0 | 15 |
1604 | 14 | 18 | 0 | -----pārējās | - | 20 | 15 | 15 | 0 | 0 | 15 | 0 | 0 | 15 |
1604 | 14 | 90 | 0 | ---bonita (Sarda spp.) | - | 20 | 15 | 15 | 0 | 0 | 15 | 0 | 0 | 15 |
1604 | 15 | --skumbrija: | ||||||||||||
---Scomber scombrus un Scomber | ||||||||||||||
japonicus sugas: | ||||||||||||||
1604 | 15 | 11 | 0 | ----fileja | - | 20 | 15 | 15 | 0 | 0 | 15 | 0 | 0 | 15 |
1604 | 15 | 19 | 0 | ----pārējās | - | 20 | 15 | 15 | 0 | 0 | 15 | 0 | 0 | 15 |
1604 | 15 | 90 | 0 | ---Scomber australasicus sugas | - | 20 | 15 | 15 | 0 | 0 | 15 | 0 | 0 | 15 |
1604 | 16 | 00 | 0 | --anšovi | - | 20 | 15 | 15 | 0 | 15 | 15 | 0 | 0 | 15 |
1604 | 19 | --pārējās: | ||||||||||||
1604 | 19 | 10 | 0 | ---lašu ģints zivis, izņemot lasi | - | 20 | 15 | 15 | 0 | 15 | 15 | 0 | 0 | 15 |
---Euthynnus ģints zivis, izņemot | ||||||||||||||
svītraino tunzivi [Euthynnus | ||||||||||||||
(Katsuwonus) pelamis]: | ||||||||||||||
1604 | 19 | 31 | 0 | ----filejas gabali "loini" | - | 20 | 15 | 15 | 0 | 15 | 15 | 0 | 0 | 15 |
1604 | 19 | 39 | 0 | ----pārējās | - | 20 | 15 | 15 | 0 | 15 | 15 | 0 | 0 | 15 |
1604 | 19 | 50 | 0 | ---Orcynopsis unicolor sugas zivis | - | 20 | 15 | 15 | 0 | 15 | 15 | 0 | 0 | 15 |
---pārējās: | ||||||||||||||
1604 | 19 | 91 | 0 | ----filejas, jēlas, apviļātas tikai mīklā | ||||||||||
vai rīvmaizē, apceptas vai neapceptas | ||||||||||||||
eļļā, sasaldētas | - | 20 | 15 | 15 | 0 | 15 | 15 | 0 | 0 | 15 | ||||
----pārējās: | ||||||||||||||
1604 | 19 | 92 | 0 | -----menca (Gadus morhua, Gadus ogac, | ||||||||||
Gadus macrocephalus) | - | 20 | 15 | 15 | 0 | 15 | 15 | 0 | 0 | 15 | ||||
1604 | 19 | 93 | 0 | -----ziemeļu saida jeb ziemeļu | ||||||||||
menca (Pollachius vorens) | - | 20 | 15 | 15 | 0 | 15 | 15 | 0 | 0 | 15 | ||||
1604 | 19 | 94 | 0 | -----heki (Merluccius spp., Urophycis spp.) | - | 20 | 15 | 15 | 0 | 15 | 15 | 0 | 0 | 15 |
1604 | 19 | 95 | 0 | -----Aļaskas saida | ||||||||||
(Theragra chalcogramma) | ||||||||||||||
un saida (Pollachius pollachius) | - | 20 | 15 | 15 | 0 | 15 | 15 | 0 | 0 | 15 | ||||
1604 | 19 | 98 | 0 | -----pārējās | - | 20 | 15 | 15 | 0 | 15 | 15 | 0 | 0 | 15 |
1604 | 20 | -pārējās sagatavotas vai konservētas zivis: | ||||||||||||
1604 | 20 | 05 | 0 | --izstrādājumi no surimi (maltām zivīm) | 20 | 15 | 15 | 0 | 15 | 15 | 0 | 0 | 15 | |
--pārējie: | ||||||||||||||
1604 | 20 | 10 | 0 | ---no laša | - | 20 | 15 | 15 | 0 | 15 | 15 | 0 | 15 | 15 |
1604 | 20 | 30 | 0 | ---no lašu ģints zivīm, izņemot lasi | - | 20 | 15 | 15 | 0 | 15 | 15 | 0 | 0 | 15 |
1604 | 20 | 40 | 0 | ---no anšoviem | - | 20 | 15 | 15 | 0 | 15 | 15 | 0 | 0 | 15 |
1604 | 20 | 50 | 0 | ---no sardīnēm, bonitām, Scomber scombrus | ||||||||||
un Scomber japonicus sugas skumbrijām | ||||||||||||||
un Orcynopsis unicolor sugas zivīm | - | 20 | 15 | 15 | 0 | 15 | 15 | 0 | 15 | 15 | ||||
1604 | 20 | 70 | 0 | ---no tunzivīm, svītrainajām tunzivīm | ||||||||||
vai pārējām Euthynnus ģints tunzivīm | - | 20 | 15 | 15 | 0 | 15 | 15 | 0 | 0 | 15 | ||||
1604 | 20 | 90 | 0 | ---no pārējām zivīm | - | 20 | 15 | 15 | 0 | 15 | 15 | 0 | 0 | 15 |
1604 | 30 | -kaviārs un kaviāra aizstājēji: | ||||||||||||
1604 | 30 | 10 | 0 | --kaviārs (storu ikri) | - | 20 | 15 | 15 | 0xx | 0 | 5 | 0 | 0 | 15 |
1604 | 30 | 90 | 0 | --kaviāra aizstājēji | - | 20 | 15 | 15 | 0xx | 0 | 5 | 0 | 0 | 15 |
1605 | Gatavi izstrādājumi vai konservi no | |||||||||||||
vēžveidīgajiem, moluskiem un pārējiem | ||||||||||||||
ūdens bezmugurkaulniekiem: | ||||||||||||||
1605 | 10 | 00 | 0 | -krabji | - | 20 | 15 | 15 | 0 | 0 | 15 | 0 | 0 | 15 |
1605 | 20 | -garneles: | ||||||||||||
1605 | 20 | 10 | 0 | --hermētiski noslēgtā iesaiņojumā | - | 20 | 15 | 15 | 0 | 0 | 15 | 0 | 0 | 15 |
--pārējās: | ||||||||||||||
1605 | 20 | 91 | 0 | ---iesaiņojumā ar neto masu ne vairāk kā 2 kg | - | 20 | 15 | 15 | 0 | 0 | 15 | 0 | 0 | 15 |
1605 | 20 | 99 | 0 | ---pārējās | - | 20 | 15 | 15 | 0 | 0 | 15 | 0 | 0 | 15 |
1605 | 30 | -omāri: | ||||||||||||
1605 | 30 | 10 | 0 | --vārīta omāru gaļa omāru sviesta | ||||||||||
vai omāru pastas, zupu vai | ||||||||||||||
mērces ražošanai | - | 20 | 15 | 15 | 0 | 0 | 15 | 0 | 0 | 15 | ||||
1605 | 30 | 90 | 0 | --pārējie | - | 20 | 15 | 15 | 0 | 0 | 15 | 0 | 0 | 15 |
1605 | 40 | 00 | 0 | -pārējie vēžveidīgie | - | 20 | 15 | 15 | 0 | 0 | 15 | 0 | 0 | 15 |
1605 | 90 | -pārējie: | ||||||||||||
--moluski: | ||||||||||||||
---mīdijas (Mytilus spp., Perna spp.): | ||||||||||||||
1605 | 90 | 11 | 0 | ----hermētiski noslēgtā iesaiņojumā | - | 20 | 15 | 15 | 0 | 0 | 15 | 0 | 0 | 15 |
1605 | 90 | 19 | 0 | ----pārējie | - | 20 | 15 | 15 | 0 | 0 | 15 | 0 | 0 | 15 |
1605 | 90 | 30 | 0 | ---pārējie | - | 20 | 15 | 15 | 0 | 0 | 15 | 0 | 0 | 15 |
1605 | 90 | 90 | 0 | --pārējie ūdens bezmugurkaulnieki | - | 20 | 15 | 15 | 0 | 0 | 15 | 0 | 0 | 15 |
x - Izņemot: | ||||||||||||||
1603 | 00 | Ekstrakti un sulas no vaļa gaļas , zivīm | ||||||||||||
vai vēžveidīgajiem, moluskiem vai | ||||||||||||||
citiem ūdens bezmugurkaulniekiem | - 0% | |||||||||||||
xx- Izņemot: | ||||||||||||||
1604 30 | -kaviārs un kaviāra aizstājēji, | |||||||||||||
kuru izcelsmes valsts ir Islande: | ||||||||||||||
1604 30 10 0 | --kaviārs (storu ikri) | - 5% | ||||||||||||
1604 30 90 0 | --kaviāra aizstājēji | - 5% | ||||||||||||
17. G R U P A | ||||||||||||||
CUKURS UN KONDITOREJAS IZSTRĀDĀJUMI NO CUKURA | ||||||||||||||
Piezīme: | ||||||||||||||
Šajā grupā nav ietverti: | ||||||||||||||
a) konditorejas izstrādājumi no cukura, kuri satur kakao (1806. preču pozīcija); | ||||||||||||||
b) ķīmiski tīrs cukurs (izņemot saharozi, laktozi, maltozi, glikozi un fruktozi) un pārējie izstrādājumi, kas minēti 2940. preču pozīcijā, vai | ||||||||||||||
c) medikamenti vai pārējie izstrādājumi, kas minēti 30.grupā. | ||||||||||||||
Piezīme par subpozīcijām: | ||||||||||||||
1701 11. un 1701 12. subpozīcijā jēdziens "jēlcukurs" nozīmē cukuru, kas pēc polarimetra rādītājiem sausnā satur mazāk nekā 99,5% saharozes. | ||||||||||||||
Papildpiezīmes: | ||||||||||||||
1. 1701 11 100., 1701 11 900., 1701 12 100. un 1701 12 900. subpozīcijā jēdziens "jēlcukurs" nozīmē cukuru, kas nesatur aromātiskas vai krāsojošas piedevas vai jebkuras citas piedevas, kuras, rēķinot pēc polarimetriskās metodes, sausnā satur mazāk nekā 99,5% saharozes. | ||||||||||||||
2. Nodoklis jēlcukuram, kas minēts 1701 11 100. un 1701 12 100. subpozīcijā, kurš saskaņā ar ES Noteikumu Nr.431/68 1.pantu atšķiras no 92%, tiek noteikts šādā kārtībā: attiecīgā likme tiek reizināta ar korekcijas koeficientu, kuru iegūst, produkcijas sastāva procentuālo rādītāju, kas iegūts atbilstoši minētajiem nosacījumiem, dalot ar 92. | ||||||||||||||
3. 1701 99 100. subpozīcijā jēdziens "balts cukurs" nozīmē cukuru, kas nesatur aromātiskas vai krāsojošas piedevas vai jebkuras citas piedevas, kuras, rēķinot pēc polarimetriskās metodes, sausnā satur 99,5% vai vairāk saharozes. | ||||||||||||||
4. Lai aprēķinātu nodokli produktiem, kas minēti 1702 20 100., 1702 60 800., 1702 60 950., 1702 90 710., 1702 90 800. un 1702 90 990. subpozīcijā, saharozes saturu, ieskaitot pārējos cukurus, kas minēti kā saharoze, nosaka pēc ES noteikumu Nr.1423/95 5(2). un 4.pantā paredzētajām metodēm. | ||||||||||||||
5. 1702 30 100., 1702 40 100., 1702 60 100. un 1702 90 300. subpozīcijā jēdziens "izoglikoze" nozīmē produktu, ko iegūst no glikozes vai tās polimēriem, kas sausnā satur vismaz 10% fruktozes. Nodokļa aprēķināšanas nolūkos preču pozīcijām, kas minētas iepriekšējā paragrāfā, sausnas saturu aprēķina saskaņā ar ES Noteikumu Nr. 1423/95 5(3). pantu. | ||||||||||||||
6. "Inulīna sīrups": | ||||||||||||||
-1702 60 800. subpozīcijā nozīmē tiešo produktu, kuru iegūst, hidrolizējot inulīnu vai oligofruktozi, kas sausnā satur vairāk nekā 50% fruktozes brīvā veidā vai saharozes veidā; | ||||||||||||||
- 1702 90 800. subpozīcijā nozīmē tiešo produktu, kuru iegūst, hidrolizējot inulīnu vai oligofruktozi, kas sausnā satur vizmaz 10%, bet ne vairāk kā 50% fruktozes brīvā veidā vai saharozes veidā. | ||||||||||||||
7. Importējot preces sortimenta veidā, uz 1704 90. subpozīcijā minētajām precēm attiecas lauksaimniecības komponents (EA), kas tiek noteikts atbilstoši tā vidējam saturam piena taukos, piena proteīnos, saharozē, izoglikozē, glikozē un cietē visā sortimentā. | ||||||||||||||
Papild- | Pamat- | MFN | Brīvās tirdzniecības līgumi, % . | |||||||||||
Kods | Apraksts | mērvie- | likme | likme | ES | EBTA | CZ | SI | EE | PL | HU | |||
nība | % | % | SK | LT | ||||||||||
1701 | Cukurniedru vai cukurbiešu | |||||||||||||
cukurs un ķīmiski tīra saharoze, | ||||||||||||||
cietā stāvoklī: | ||||||||||||||
-jēlcukurs bez aromātiskām vai | ||||||||||||||
krāsojošām piedevām: | ||||||||||||||
1701 | 11 | --cukurniedru cukurs: | ||||||||||||
1701 | 11 | 10 | ---rafinēšanai: | |||||||||||
1701 | 11 | 10 | 1 | ----cukurniedru jēlcukurs | - | Ls0.12 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
1701 | 11 | 10 | 9 | ----pārējais | - | Ls0.12 | Ls0.12 | Ls0.1 | Ls0.12 | Ls0.12 | Ls0.12 | 0 | Ls0.12 | Ls0.12 |
1701 | 11 | 90 | ---pārējais: | |||||||||||
1701 | 11 | 90 | 1 | ----cukurniedru jēlcukurs | - | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
1701 | 11 | 90 | 9 | ----pārējais | - | Ls0.12 | Ls0.12 | Ls0.1 | Ls0.12 | Ls0.12 | Ls0.12 | 0 | Ls0.12 | Ls0.12 |
1701 | 12 | --cukurbiešu cukurs: | ||||||||||||
1701 | 12 | 10 | 0 | ---rafinēšanai | - | Ls0.12 | Ls0.12 | Ls0.1 | Ls0.12 | Ls0.12 | Ls0.12 | 0 | Ls0.12 | Ls0.12 |
1701 | 12 | 90 | ---pārējais: | |||||||||||
1701 | 12 | 90 | 1 | ----cukurbiešu jēlcukurs | - | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
1701 | 12 | 90 | 9 | ----pārējais | - | Ls0.12 | Ls0.12 | Ls0.1 | Ls0.12 | Ls0.12 | Ls0.12 | 0 | Ls0.12 | Ls0.12 |
-pārējais: | ||||||||||||||
1701 | 91 | 00 | 0 | --ar aromātiskām vai | ||||||||||
krāsojošām piedevām | - | Ls0.12 | Ls0.12 | 0.5 | Ls0.12 | Ls0.12 | Ls0.12 | 0 | Ls0.12 | Ls0.12 | ||||
1701 | 99 | --pārējais: | ||||||||||||
1701 | 99 | 10 | 0 | ---balts cukurs | - | Ls0.12 | Ls0.12 | Ls0.1 | Ls0.12 | Ls0.12 | Ls0.12 | 0 | Ls0.12 | Ls0.12 |
1701 | 99 | 90 | ---pārējais: | |||||||||||
1701 | 99 | 90 | 1 | ----pārējie jēlcukuri | - | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
1701 | 99 | 90 | 9 | ----pārējais | - | Ls0.12 | Ls0.12 | Ls0.1 | Ls0.12 | Ls0.12 | Ls0.12 | 0 | Ls0.12 | Ls0.12 |
1702 | Pārējie cukura veidi, ieskaitot ķīmiski | |||||||||||||
tīru laktozi, maltozi, glikozi un fruktozi, | ||||||||||||||
cietā stāvoklī; cukura sīrupi bez | ||||||||||||||
aromātiskām un krāsojošām piedevām; | ||||||||||||||
mākslīgais medus, sajaukts vai | ||||||||||||||
nesajaukts ar dabisko medu; | ||||||||||||||
grauzdēts cukurs: | ||||||||||||||
-laktoze un laktozes sīrups: | ||||||||||||||
1702 | 11 | 00 | 0 | --kas satur 99% vai vairāk laktozes, | ||||||||||
kas izteikta kā bezūdens laktoze, | ||||||||||||||
pārrēķinot sausnā | - | 1 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0 | 0 | 0.5 | ||||
1702 | 19 | 00 | 0 | --pārējā | - | 1 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0 | 0 | 0.5 |
1702 | 20 | -kļavu cukurs un kļavu sīrups: | ||||||||||||
1702 | 20 | 10 | 0 | --kļavu cukurs cietā stāvoklī, ar | ||||||||||
aromātiskām vai krāsojošām piedevām | - | 1 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0 | 0.5 | 0 | 0 | 0.5 | ||||
1702 | 20 | 90 | 0 | --pārējais | - | 1 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0 | 0.5 | 0 | 0 | 0.5 |
1702 | 30 | -glikoze un glikozes sīrups, kas sausā | ||||||||||||
veidā nesatur fruktozi vai satur | ||||||||||||||
mazāk nekā 20% fruktozes: | ||||||||||||||
1702 | 30 | 10 | 0 | --izoglikoze | - | 1 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0 | 0 | 0.5 |
--pārējā: | ||||||||||||||
---kas sausā veidā satur 99% vai | ||||||||||||||
vairāk glikozes: | ||||||||||||||
1702 | 30 | 51 | 0 | ----aglomerēta vai neaglomerēta, | ||||||||||
balta kristāliska pulvera veidā | - | 1 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0 | 0 | 0.5 | ||||
1702 | 30 | 59 | 0 | ----pārējā | - | 1 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0 | 0 | 0.5 |
---pārējā: | ||||||||||||||
1702 | 30 | 91 | 0 | ----aglomerēta vai neaglomerēta, balta | ||||||||||
kristāliska pulvera veidā | - | 1 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0 | 0 | 0.5 | ||||
1702 | 30 | 99 | 0 | ----pārējā | - | 1 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0 | 0 | 0.5 |
1702 | 40 | -glikoze un glikozes sīrups, kas sausā | ||||||||||||
veidā satur vismaz 20%, bet mazāk | ||||||||||||||
nekā 50% fruktozes: | ||||||||||||||
1702 | 40 | 10 | 0 | --izoglikoze | - | 1 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0 | 0 | 0.5 |
1702 | 40 | 90 | 0 | --pārējā | - | 1 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0 | 0 | 0.5 |
1702 | 50 | 00 | 0 | -ķīmiski tīra fruktoze | - | 1 | 0.5 | 0 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0 | 0 | 0.5 |
1702 | 60 | -pārējā fruktoze un fruktozes sīrups, | ||||||||||||
kas sausā veidā satur vairāk | ||||||||||||||
nekā 50% fruktozes: | ||||||||||||||
1702 | 60 | 10 | 0 | --izoglikoze | - | 1 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0 | 0 | 0.5 |
1702 | 60 | 80 | 0 | --inulīna sīrups | - | 1 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0 | 0 | 0.5 |
1702 | 60 | 95 | 0 | --pārējā | - | 1 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0 | 0 | 0.5 |
1702 | 90 | -pārējie, ieskaitot invertcukuru: | ||||||||||||
1702 | 90 | 10 | 0 | --ķīmiski tīra maltoze | - | 1 | 0.5 | 0 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0 | 0 | 0.5 |
1702 | 90 | 30 | 0 | --izoglikoze | - | 1 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0 | 0 | 0.5 |
1702 | 90 | 50 | 0 | --maltodekstrīns un | ||||||||||
maltodekstrīna sīrups | - | 1 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0 | 0 | 0.5 | ||||
1702 | 90 | 60 | 0 | --mākslīgais medus, sajaukts | ||||||||||
vai nesajaukts ar dabisko medu | - | 1 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0 | 0 | 0.5 | ||||
--grauzdēts cukurs: | ||||||||||||||
1702 | 90 | 71 | 0 | ---kas sausā veidā satur 50% | ||||||||||
vai vairāk saharozes: | - | 1 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0 | 0 | 0.5 | ||||
---pārējā: | ||||||||||||||
1702 | 90 | 75 | 0 | ----aglomerēta vai neaglomerēta | ||||||||||
pulvera veidā | - | 1 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0 | 0 | 0.5 | ||||
1702 | 90 | 79 | 0 | ----pārējā | - | 1 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0 | 0 | 0.5 |
1702 | 90 | 80 | 0 | --inulīna sīrups | - | 1 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0 | 0 | 0.5 |
1702 | 90 | 99 | 0 | --pārējie | - | 1 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0 | 0 | 0.5 |
1703 | Melase, kas iegūta cukura ekstrakcijas | |||||||||||||
vai rafinēšanas rezultātā: | ||||||||||||||
1703 | 10 | 00 | 0 | -cukurniedru melase | - | 20 | 15 | 0.5 | 15 | 5 | 15 | 0 | 5 | 15 |
1703 | 90 | 00 | 0 | -pārējā | - | 20 | 15 | 0.5 | 15 | 5 | 15 | 0 | 5 | 15 |
1704 | Konditorejas izstrādājumi no cukura | |||||||||||||
(ieskaitot balto šokolādi) | ||||||||||||||
bez kakao piedevas: | ||||||||||||||
1704 | 10 | -košļājamā gumija ar vai bez cukura | ||||||||||||
pārklājuma: | ||||||||||||||
--kas satur mazāk nekā 60% saharozes | ||||||||||||||
(ieskaitot invertcukuru, kas izteikts | ||||||||||||||
kā saharoze): | ||||||||||||||
1704 | 10 | 11 | 0 | ---košļājamā gumija plāksnītēs | - | 20 | 7 | 5 | 5# | 0 | 7 | 0 | 7 | 4* |
1704 | 10 | 19 | 0 | ---pārējā | - | 20 | 7 | 5 | 5# | 0 | 7 | 0 | 7 | 4* |
--kas satur 60% vai vairāk saharozes | ||||||||||||||
(ieskaitot invertcukuru, | ||||||||||||||
kas izteikts kā saharoze): | ||||||||||||||
1704 | 10 | 91 | 0 | ---košļājamā gumija plāksnītēs | - | 20 | 7 | 5 | 5# | 0 | 7 | 0 | 7 | 4* |
1704 | 10 | 99 | 0 | ---pārējā | - | 20 | 7 | 5 | 5# | 0 | 7 | 0 | 7 | 4* |
1704 | 90 | -pārējie: | ||||||||||||
1704 | 90 | 10 | 0 | --lakricu ekstrakts, kas satur | ||||||||||
vairāk nekā 10% saharozes, | ||||||||||||||
bet bez citām piedevām | - | 20 | 10 | 0 | 0,5 # | 5 | 10 | 0 | 10 | 6* | ||||
1704 | 90 | 30 | 0 | --baltā šokolāde | - | 20 | 10 | 0 | 0,5 # | 5 | 10 | 0 | 10 | 6* |
--pārējie: | ||||||||||||||
1704 | 90 | 51 | 0 | ---konditorejas masas, ieskaitot | ||||||||||
marcipānu, iesaiņojumā ar neto | ||||||||||||||
masu 1 kg vai vairāk | - | 20 | 10 | 0 | 0,5 # | 10 | 10 | 0 | 10 | 6* | ||||
1704 | 90 | 55 | 0 | ---tabletes pret kakla iekaisumu un | ||||||||||
pilieni pret klepu | - | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | ||||
1704 | 90 | 61 | 0 | ---ar cukuru pārklātas (apgrauzdētas) | ||||||||||
preces | - | 20 | 10 | 0 | 0,5 # | 10 | 10 | 0 | 10 | 6* | ||||
---pārējie: | ||||||||||||||
1704 | 90 | 65 | 0 | ----konditorejas izstrādājumi | ||||||||||
košļājamās gumijas un želejas veidā, | ||||||||||||||
ieskaitot augļu konditorejas masu | ||||||||||||||
cukura konfekšu veidā | - | 20 | 10 | 0 | 0,5 # | 10 | 10 | 0 | 10 | 6* | ||||
1704 | 90 | 71 | 0 | ----vārītas konfektes, ar pildījumu | ||||||||||
vai bez pildījuma | - | 20 | 15 | 10 | 0,5 # | 15 | 15 | 0 | 15 | 9* | ||||
1704 | 90 | 75 | 0 | ----īrisi, karameles un līdzīgas | ||||||||||
konfektes | - | 20 | 15 | 15 | 5 | 5 | 5* | 0 | 15 | 9* | ||||
----pārējie: | ||||||||||||||
1704 | 90 | 81 | 0 | -----presētas tabletes | - | 20 | 10 | 0 | 0,5 # | 5 | 10 | 0 | 10 | 6* |
1704 | 90 | 99 | 0 | -----pārējie | - | 20 | 10 | 0 | 0,5 # | 10 | 10 | 0 | 10 | 6* |
18. G R U P A | ||||||||||||||
KAKAO UN KAKAO IZSTRĀDĀJUMI | ||||||||||||||
Piezīmes: | ||||||||||||||
1. Šajā grupā nav ietverti izstrādājumi no 0403., 1901., 1904., 1905., 2105., 2202., 2208., 3003. vai 3004. preču pozīcijas. | ||||||||||||||
2. 1806. preču pozīcijā ir ietverti konditorejas izstrādājumi ar kakao piedevu un atbilstoši šīs grupas 1. piezīmei - pārējie | ||||||||||||||
pārtikas produkti ar kakao piedevu . | ||||||||||||||
Papildpiezīmes: | ||||||||||||||
1. Importējot preces sortimenta veidā, uz 1806 20., 1806 31 000., 1806 32. un 1806 90. subpozīcijā minētajām precēm attiecas lauksaimniecības komponents (EA), kas tiek noteikts atbilstoši tā vidējam saturam piena taukos, piena proteīnos, saharozē, izoglikozē, glikozē un cietē visā sortimentā. | ||||||||||||||
2. 1806 90 110. un 1806 90 190. subpozīcijā nav ietvertas šokolādes, kas izgatavotas tikai no viena šokolādes veida. | ||||||||||||||
Papild- | Pamat- | MFN | Brīvās tirdzniecības līgumi, % . | |||||||||||
Kods | Apraksts | mērvie- | likme | likme | ES | EBTA | CZ | SI | EE | PL | HU | |||
nība | % | % | SK | LT | ||||||||||
1801 | 00 | 00 | 0 | Kakao pupiņas, veselas vai maltas, | ||||||||||
negrauzdētas vai grauzdētas | - | 1 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0 | 0.5 | 0 | 0 | 0.5 | ||||
1802 | 00 | 00 | 0 | Kakao čaumalas, apvalki, miziņas | ||||||||||
un pārējie kakao atkritumi | - | 1 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0 | 0.5 | 0 | 0 | 0.5 | ||||
1803 | Kakao pasta, attaukota vai neattaukota: | |||||||||||||
1803 | 10 | 00 | 0 | -neattaukota | - | 1 | 0.5 | 0 | 0.5 | 0 | 0.5 | 0 | 0 | 0.5 |
1803 | 20 | 00 | 0 | -pilnīgi vai daļēji attaukota | - | 1 | 0.5 | 0 | 0.5 | 0 | 0.5 | 0 | 0 | 0.5 |
1804 | 00 | 00 | 0 | Kakao sviests, tauki un eļļa | - | 1 | 0.5 | 0 | 0.5 | 0 | 0.5 | 0 | 0 | 0.5 |
1805 | 00 | 00 | 0 | Kakao pulveris bez cukura vai | ||||||||||
citu saldinātājvielu piedevas | - | 1 | 0.5 | 0 | 0.5 | 0 | 0.5 | 0 | 0 | 0.5 | ||||
1806 | Šokolāde un pārējie pārtikas | |||||||||||||
produkti ar kakao piedevu: | ||||||||||||||
1806 | 10 | -kakao pulveris ar cukura vai | ||||||||||||
citu saldinātājvielu piedevu: | ||||||||||||||
1806 | 10 | 15 | 0 | --kas nesatur saharozi vai satur mazāk | ||||||||||
nekā 5% saharozes (ieskaitot | ||||||||||||||
invertcukuru, kas izteikts kā saharoze) | ||||||||||||||
vai izoglikozes, kas izteikta kā saharoze | - | 30 | 30 | 10 | 30/ | 10* | 15*/ | 0 | 30 | 30 | ||||
Ls0,50 | Ls0,50 | |||||||||||||
1806 | 10 | 20 | 0 | --kas satur 5% vai vairāk, bet mazāk | ||||||||||
nekā 65% saharozes (ieskaitot | ||||||||||||||
invertcukuru, kas izteikts kā saharoze) | ||||||||||||||
vai izoglikozes, kas izteikta kā saharoze | - | 30 | 30 | 10 | 30/ | 10* | 15*/ | 0 | 30 | 30 | ||||
Ls0,50 | Ls0,50 | |||||||||||||
1806 | 10 | 30 | 0 | --kas satur 65% vai vairāk, bet mazāk | ||||||||||
nekā 80% saharozes (ieskaitot | ||||||||||||||
invertcukuru, kas izteikts kā saharoze) | ||||||||||||||
vai izoglikozes, kas izteikta kā saharoze | - | 30 | 30 | 10 | 30/ | 10* | 15*/ | 0 | 30 | 30 | ||||
Ls0,50 | Ls0,50 | |||||||||||||
1806 | 10 | 90 | 0 | --kas satur 80% vai vairāk saharozes | ||||||||||
(ieskaitot invertcukuru, kas izteikts | ||||||||||||||
kā saharoze) vai izoglikozes, | ||||||||||||||
kas izteikta kā saharoze | - | 30 | 30 | 10 | 30/ | 10* | 15*/ | 0 | 30 | 30 | ||||
Ls0,50 | Ls0,50 | |||||||||||||
1806 | 20 | -pārējie izstrādājumi briketēs, | ||||||||||||
plāksnītēs vai tāfelītēs ar masu vairāk | ||||||||||||||
nekā 2 kg vai šķidrā, pastas, pulvera, | ||||||||||||||
granulu veidā vai citos veidos, | ||||||||||||||
konteineros neiepakoti vai iesaiņo- | ||||||||||||||
jumā ar masu vairāk nekā 2 kg: | ||||||||||||||
1806 | 20 | 10 | 0 | --kas satur 31% vai vairāk kakao | ||||||||||
sviesta vai satur 31% vai vairāk kakao | ||||||||||||||
sviesta un piena tauku kopējā masā | - | 1 | 0.5 | 0 | 0.5 | 0.5 | 0.5* | 0 | 0.5 | 0.5 | ||||
1806 | 20 | 30 | 0 | --kas satur 25% vai vairāk, bet mazāk | ||||||||||
nekā 31% kakao sviesta un piena | ||||||||||||||
tauku kopējā masā | - | 1 | 0.5 | 0 | 0.5 | 0.5 | 0.5* | 0 | 0.5 | 0.5 | ||||
--pārējie: | ||||||||||||||
1806 | 20 | 50 | 0 | ---kas satur 18% un vairāk kakao sviesta | - | 1 | 0.5 | 0 | 0.5 | 0.5 | 0.5* | 0 | 0.5 | 0.5 |
1806 | 20 | 70 | 0 | ---šokolādes piena skaidiņas | - | 1 | 0.5 | 0 | 0.5 | 0.5 | 0.5* | 0 | 0.5 | 0.5 |
1806 | 20 | 80 | 0 | ---aromatizēta šokolādes glazūra | - | 1 | 0.5 | 0 | 0.5 | 0.5 | 0.5* | 0 | 0.5 | 0.5 |
1806 | 20 | 95 | 0 | ---pārējie | - | 1 | 0.5 | 0 | 0.5 | 0.5 | 0.5* | 0 | 0.5 | 0.5 |
-pārējie, brikešu, plāksnīšu | ||||||||||||||
vai tāfelīšu veidā: | ||||||||||||||
1806 | 31 | 00 | 0 | --ar pildījumu | - | 30 | 30 | 20 | 30/ | 10* | 15*/ | 0 | 30 | 25* |
Ls0,50 | Ls0,50 | |||||||||||||
1806 | 32 | --bez pildījuma: | ||||||||||||
1806 | 32 | 10 | 0 | ---ar graudaugu, augļu vai riekstu piedevu | - | 30 | 30 | 20 | 30/ | 10* | 15*/ | 0 | 30 | 25* |
Ls0,50 | Ls0,50 | |||||||||||||
1806 | 32 | 90 | 0 | ---pārējie | - | 30 | 30 | 20 | 30/ | 10* | 15*/ | 0 | 30 | 25* |
Ls0,50 | Ls0,50 | |||||||||||||
1806 | 90 | -pārējie: | ||||||||||||
--šokolāde un šokolādes produkti: | ||||||||||||||
---šokolāde ar pildījumu vai bez pildījuma: | ||||||||||||||
1806 | 90 | 11 | 0 | ----kas satur alkoholu | - | 30 | 30 | 15 | 30/ | 10* | 15*/ | 0 | 30 | 25* |
Ls0,50 | Ls0,50 | |||||||||||||
1806 | 90 | 19 | 0 | ----pārējā | - | 30 | 30 | 15 | 30/ | 10* | 15*/ | 0 | 30 | 25* |
Ls0,50 | Ls0,50 | |||||||||||||
---pārējie: | ||||||||||||||
1806 | 90 | 31 | 0 | ----ar pildījumu | - | 30 | 30 | 15 | 30/ | 10* | 15*/ | 0 | 30 | 25* |
Ls0,50 | Ls0,50 | |||||||||||||
1806 | 90 | 39 | 0 | ----bez pildījuma | - | 30 | 30 | 15 | 30/ | 10* | 15*/ | 0 | 30 | 25* |
Ls0,50 | Ls0,50 | |||||||||||||
1806 | 90 | 50 | 0 | --konditorejas izstrādājumi no cukura | ||||||||||
un to aizstājēji, pagatavoti no cukura | ||||||||||||||
aizstājējproduktiem, ar kakao piedevu | - | 30 | 30 | 15 | 30/ | 10* | 15*/ | 0 | 30 | 25* | ||||
Ls0,50 | Ls0,50 | |||||||||||||
1806 | 90 | 60 | 0 | --uz maizes ziežami produkti | ||||||||||
ar kakao piedevu | - | 30 | 30 | 15 | 30/ | 10* | 15 / | 0 | 30 | 25* | ||||
Ls0,50 | Ls0,50 | |||||||||||||
1806 | 90 | 70 | 0 | --izstrādājumi, kas paredzēti dzērienu | ||||||||||
ražošanai, ar kakao piedevu | - | 30 | 30 | 10 | 30/ | 10* | 15*/ | 0 | 30 | 25* | ||||
Ls0,50 | Ls0,50 | |||||||||||||
1806 | 90 | 90 | 0 | --pārējie | - | 30 | 30 | 15 | 30/ | 10* | 15*/ | 0 | 30 | 25* |
Ls0,50 | Ls0,50 | |||||||||||||
19. G R U P A | ||||||||||||||
GRAUDAUGU, MILTU, CIETES VAI PIENA IZSTRĀDĀJUMI; | ||||||||||||||
MILTU KONDITOREJAS IZSTRĀDĀJUMI | ||||||||||||||
Piezīmes: | ||||||||||||||
1. Šajā grupā nav ietverti: | ||||||||||||||
a) pārtikas produkti, kas satur vairāk nekā 20% desu, gaļas, gaļas subproduktu, asiņu, zivju, vēžveidīgo, molusku vai pārējo ūdens bezmugurkaulnieku vai jebkurus to maisījumus (16. grupa), izņemot produktus, kas minēti 1902. preču pozīcijā; | ||||||||||||||
b) cepumi vai pārējie izstrādājumi no miltiem vai no cietes, speciāli sagatavoti dzīvnieku barībai (2309. preču pozīcija), vai | ||||||||||||||
c) medikamenti vai pārējie produkti, kas minēti 30. grupā. | ||||||||||||||
2. 1901. preču pozīcijā termins "milti" un "rupja maluma milti" nozīmē: | ||||||||||||||
a) graudaugu kultūru miltus un rupja maluma miltus, kas minēti 11. grupā, un | ||||||||||||||
b) jebkuras grupas augu izcelsmes miltus, rupja maluma miltus un pulverus, izņemot kaltēto dārzeņu (0712. preču pozīcija), kartupeļu (1105. preču pozīcija) vai kaltēto pākšaugu dārzeņu (1106. preču pozīcija) miltus, rupja maluma miltus un pulverus. | ||||||||||||||
3. 1904. preču pozīcijā nav ietverti izstrādājumi, kas, pārrēķinot uz pilnīgi attaukotu pamatu, satur vairāk nekā 6% kakao vai ir glazēti ar šokolādi, vai pārējie pārtikas produkti ar kakao piedevu (1806. preču pozīcija). | ||||||||||||||
4. 1904. preču pozīcijā jēdziens "sagatavoti ar citu paņēmienu" nozīmē izstrādājumus, kas sagatavoti vai pārstrādāti citādi, nekā paredzēts 10. vai 11. grupas preču pozīcijā vai piezīmēs. | ||||||||||||||
Papildpiezīmes: | ||||||||||||||
1. 1905 30., 1905 40. un 1905 90. subpozīcijā preces sortimenta veidā ir pakļautas lauksaimniecības kompetencei (EA) saskaņā ar pilna sortimenta piena tauku, piena proteīnu, saharozes, izoglikozes, glikozes un cietes vidējo saturu. | ||||||||||||||
2. 1905 30. subpozīcijā jēdziens "saldie cepumi" nozīmē tikai produktus ar ūdens saturu ne lielāku kā 12% un tauku saturu ne lielāku kā 35% (nosakot to saturu, pildījumus un glazējumus neņem vērā). | ||||||||||||||
3. 1905 30.subpozīcijā nav ietvertas vafeles un vafeles ar ūdens saturu lielāku nekā 10% (1905 90 400.subpozīcija). | ||||||||||||||
Papild- | Pamat- | MFN | Brīvās tirdzniecības līgumi, % . | |||||||||||
Kods | Apraksts | mērvie- | likme | likme | ES | EBTA | CZ | SI | EE | PL | HU | |||
nība | % | % | SK | LT | ||||||||||
1901 | Iesala ekstrakts; pārtikas | |||||||||||||
izstrādājumi no miltiem, rupja | ||||||||||||||
maluma miltiem, cietes vai iesala | ||||||||||||||
ekstrakta, kas nesatur vai satur | ||||||||||||||
mazāk nekā 40% kakao, pārrēķinot | ||||||||||||||
uz pilnīgi attaukotu pamatu, | ||||||||||||||
un citur nav minēti; | ||||||||||||||
pārtikas izstrādājumi no izejvielām, | ||||||||||||||
kas minētas 0401.-0404. preču pozīcijā, | ||||||||||||||
kas nesatur vai satur mazāk nekā 5% | ||||||||||||||
kakao, pārrēķinot uz pilnīgi | ||||||||||||||
attaukotu pamatu, un citur nav minēti: | ||||||||||||||
1901 | 10 | 00 | 0 | -izstrādājumi mazbērnu uzturam, | ||||||||||
safasēti pārdošanai mazumtirdzniecībā | - | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | ||||
1901 | 20 | 00 | 0 | -maisījumi un mīkla 1905. preču | ||||||||||
pozīcijā minēto maizes izstrādājumu | ||||||||||||||
un konditorejas izstrādājumu ražošanai | - | 20 | 15 | 10 | 10# | 15 | 15 | 0 | 10 | 15 | ||||
1901 | 90 | -pārējie: | ||||||||||||
--iesala ekstrakts: | ||||||||||||||
1901 | 90 | 11 | 0 | ---ar sausnas saturu 90% vai lielāku | - | 20 | 15 | 10 | 10# | 15 | 15 | 0 | 10 | 15 |
1901 | 90 | 19 | 0 | ---pārējie | - | 20 | 15 | 10 | 10# | 15 | 15 | 0 | 10 | 15 |
--pārējie: | ||||||||||||||
1901 | 90 | 91 | 0 | ---kas nesatur piena taukus, saharozi, | ||||||||||
izoglikozi, glikozi vai cieti vai satur | ||||||||||||||
mazāk nekā 1,5% piena tauku, 5% | ||||||||||||||
saharozes (ieskaitot invertcukuru) vai | ||||||||||||||
izoglikozes, 5% glikozes vai cietes, | ||||||||||||||
izņemot pārtikas izstrādājumus | ||||||||||||||
pulvera veidā, | - | 20 | 15 | 10 | 10# | 15 | 15 | 0 | 10 | 15 | ||||
kas minēti 0401.- 0404. preču pozīcijā | ||||||||||||||
1901 | 90 | 99 | 0 | ---pārējie | - | 20 | 15 | 10 | 10# | 15 | 15 | 0 | 10 | 15 |
1902 | Makaronu izstrādājumi, vārīti vai | |||||||||||||
nevārīti, ar pildījumu (ar gaļu vai citiem | ||||||||||||||
produktiem) vai bez tā, vai sagatavoti | ||||||||||||||
ar citu paņēmienu kā spageti, | ||||||||||||||
makaroni, nūdeles, lazanja, gnoči, | ||||||||||||||
ravioli, kanneloni; kuskusmakaroni, | ||||||||||||||
sagatavoti vai nesagatavoti: | ||||||||||||||
-nevārīti makaronu izstrādājumi, | ||||||||||||||
bez pildījuma vai sagatavoti | ||||||||||||||
ar citu paņēmienu: | ||||||||||||||
1902 | 11 | 00 | 0 | --ar olu piedevu | - | 20 | 12 | 10 | 12 | 5* | 7,5* | 0 | 12 | 10* |
1902 | 19 | --pārējie: | ||||||||||||
1902 | 19 | 10 | 0 | ---bez kviešu miltu vai rupja maluma | ||||||||||
miltu piedevas | - | 20 | 12 | 10 | 12 | 5* | 7,5* | 0 | 12 | 10* | ||||
1902 | 19 | 90 | 0 | ---pārējie | - | 20 | 12 | 10 | 12 | 5* | 7,5* | 0 | 12 | 10* |
1902 | 20 | -makaronu izstrādājumi ar pildījumu, | ||||||||||||
vārīti vai nevārīti, vai sagatavoti | ||||||||||||||
ar citu paņēmienu: | ||||||||||||||
1902 | 20 | 10 | 0 | --kas satur vairāk nekā 20% zivju, | ||||||||||
vēžveidīgo, molusku vai citu ūdens | ||||||||||||||
bezmugurkaulnieku | - | 20 | 12 | 5 | 10# | 5* | 7,5* | 0 | 12 | 12 | ||||
1902 | 20 | 30 | 0 | --kas satur vairāk nekā 20% desu un | ||||||||||
līdzīgu produktu, gaļas un jebkura veida | ||||||||||||||
gaļas subproduktu, ieskaitot jebkura | ||||||||||||||
veida taukus | - | 20 | 12 | 5 | 10# | 5* | 7,5* | 0 | 12 | 12 | ||||
--pārējie: | ||||||||||||||
1902 | 20 | 91 | 0 | ---vārīti | - | 20 | 12 | 5 | 10# | 5* | 7,5* | 0 | 12 | 12 |
1902 | 20 | 99 | 0 | ---pārējie | - | 20 | 12 | 5 | 10# | 5* | 7,5* | 0 | 12 | 12 |
1902 | 30 | -pārējie makaronu izstrādājumi: | ||||||||||||
1902 | 30 | 10 | 0 | --kaltēti | - | 20 | 12 | 5 | 10# | 5* | 7,5* | 0 | 12 | 12 |
1902 | 30 | 90 | 0 | --pārējie | - | 20 | 12 | 5 | 10# | 5* | 7,5* | 0 | 12 | 12 |
1902 | 40 | -kuskusmakaroni: | ||||||||||||
1902 | 40 | 10 | 0 | --nesagatavoti | - | 20 | 12 | 5 | 10# | 5* | 7,5* | 0 | 0 | 10* |
1902 | 40 | 90 | 0 | --pārējie | - | 20 | 12 | 5 | 10# | 5* | 7,5* | 0 | 0 | 10* |
1903 | 00 | 00 | 0 | Tapioka un tās aizstājēji, kas pagatavoti | ||||||||||
no cietes pārslu, graudu, putraimu | ||||||||||||||
vai kliju formā vai līdzīgā formā | - | 20 | 15 | 0 | 0,5# | 0 | 15 | 0 | 0 | 15 | ||||
1904 | Gatavi pārtikas produkti, kas iegūti, | |||||||||||||
uzpūšot vai apgrauzdējot graudus | ||||||||||||||
vai graudu produktus (piemēram, | ||||||||||||||
kukurūzas pārslas); graudaugi | ||||||||||||||
(izņemot kukurūzu) graudu vai pārslu | ||||||||||||||
veidā vai citā veidā apstrādāti graudi | ||||||||||||||
(izņemot miltus un rupja maluma | ||||||||||||||
miltus), pirms tam vārīti vai | ||||||||||||||
sagatavoti ar citu paņēmienu, | ||||||||||||||
kas citur nav minēti: | ||||||||||||||
1904 | 10 | -gatavi pārtikas produkti, kas iegūti, | ||||||||||||
uzpūšot vai apgrauzdējot graudus | ||||||||||||||
vai graudu produktus: | ||||||||||||||
1904 | 10 | 10 | 0 | --kas iegūti no kukurūzas | - | 20 | 15 | 0 | 0,5# | 0 | 15 | 0 | 5 | 15 |
1904 | 10 | 30 | 0 | --kas iegūti no rīsiem | - | 20 | 15 | 0 | 0,5# | 0 | 15 | 0 | 5 | 15 |
1904 | 10 | 90 | 0 | --pārējie | - | 20 | 15 | 0 | 0,5# | 0 | 15 | 0 | 5 | 15 |
1904 | 20 | -gatavi pārtikas produkti, kas iegūti | ||||||||||||
no neapgrauzdētām graudu granulām | ||||||||||||||
vai no neapgrauzdēto graudu pārslu | ||||||||||||||
un grauzdēto graudu pārslu | ||||||||||||||
maisījumiem vai no uzpūstiem graudiem | ||||||||||||||
1904 | 20 | 10 | 0 | --samaisījumu (Musli) veida | ||||||||||
izstrādājumi uz neapgrauzdēto | ||||||||||||||
graudu granulu pamata | - | 20 | 15 | 0 | 0,5# | 0 | 15 | 0 | 5 | 15 | ||||
--pārējie: | ||||||||||||||
1904 | 20 | 91 | 0 | ---kas iegūti no kukurūzas | - | 20 | 15 | 0 | 0,5# | 0 | 15 | 0 | 5 | 15 |
1904 | 20 | 95 | 0 | ---kas iegūti no rīsiem | - | 20 | 15 | 0 | 0,5# | 0 | 15 | 0 | 5 | 15 |
1904 | 20 | 99 | 0 | ---pārējie | - | 20 | 15 | 0 | 0,5# | 0 | 15 | 0 | 5 | 15 |
1904 | 90 | -pārējie: | ||||||||||||
1904 | 90 | 10 | 0 | --rīsi | - | 20 | 15 | 0 | 0,5# | 0 | 15 | 0 | 5 | 15 |
1904 | 90 | 90 | 0 | --pārējie | - | 20 | 15 | 0 | 0,5# | 0 | 15 | 0 | 5 | 15 |
1905 | Maizes, miltu izstrādājumi, kūkas, | |||||||||||||
cepumi un pārējie konditorejas | ||||||||||||||
izstrādājumi ar vai bez kakao piedevas; | ||||||||||||||
vafeļu diski, tukšas kapsulas, kuras | ||||||||||||||
izmanto farmācijā, pildītas vafeles, | ||||||||||||||
rīspapīrs un līdzīgi produkti: | ||||||||||||||
1905 | 10 | 00 | 0 | -kraukšķīga maize | - | 35 | 35 | 20 | 35/ | 35/ | 17,5*/ | 0 | 30 | 31* |
Ls0,30 | Ls0,30 | Ls0,30 | ||||||||||||
1905 | 20 | -ingvermaize un līdzīgi produkti: | ||||||||||||
1905 | 20 | 10 | 0 | --kas satur mazāk nekā 30% saharozes | ||||||||||
(ieskaitot invertcukuru, | ||||||||||||||
kas izteikts kā saharoze) | - | 35 | 35 | 20 | 35/ | 35/ | 17,5*/ | 0 | 30 | 31* | ||||
Ls0,30 | Ls0,30 | Ls0,30 | ||||||||||||
1905 | 20 | 30 | 0 | --kas satur 30% un vairāk, bet mazāk | ||||||||||
nekā 50% saharozes (ieskaitot | ||||||||||||||
invertcukuru, kas izteikts kā saharoze) | - | 35 | 35 | 20 | 35/ | 35/ | 17,5*/ | 0 | 30 | 31* | ||||
Ls0,30 | Ls0,30 | Ls0,30 | ||||||||||||
1905 | 20 | 90 | 0 | --kas satur 50% vai vairāk saharozes | ||||||||||
(ieskaitot invertcukuru, kas izteikts | ||||||||||||||
kā saharoze) | - | 35 | 35 | 20 | 35/ | 35/ | 17,5*/ | 0 | 30 | 31* | ||||
Ls0,30 | Ls0,30 | Ls0,30 | ||||||||||||
1905 | 30 | -saldie cepumi; vafeles: | ||||||||||||
--pilnīgi vai daļēji pārlieti ar šokolādi | ||||||||||||||
vai ar citiem izstrādājumiem, | ||||||||||||||
ar šokolādes piedevu: | ||||||||||||||
1905 | 30 | 11 | 0 | ---iesaiņojumā ar neto masu | ||||||||||
ne vairāk kā 85 g | - | 35 | 35 | 20 | 35/ | 35/ | 17,5*/ | 0 | 30 | 31* | ||||
Ls0,30 | Ls0,30 | Ls0,30 | ||||||||||||
1905 | 30 | 19 | 0 | ---pārējie | - | 35 | 35 | 20 | 35/ | 35/ | 17,5*/ | 0 | 30 | 31* |
Ls0,30 | Ls0,30 | Ls0,30 | ||||||||||||
--pārējie: | ||||||||||||||
---saldie cepumi: | ||||||||||||||
1905 | 30 | 30 | 0 | ----kas satur 8% vai vairāk piena tauku | - | 35 | 35 | 20 | 35/ | 35/ | 17,5*/ | 0 | 30 | 31* |
Ls0,30 | Ls0,30 | Ls0,30 | ||||||||||||
----pārējie: | ||||||||||||||
1905 | 30 | 51 | 0 | -----cepumi sendviču veidā | - | 35 | 35 | 20 | 35/ | 35/ | 17,5*/ | 0 | 30 | 31* |
Ls0,30 | Ls0,30 | Ls0,30 | ||||||||||||
1905 | 30 | 59 | 0 | -----pārējie | - | 35 | 35 | 20 | 35 | 35/ | 17,5*/ | 0 | 30 | 31* |
Ls0,30 | Ls0,30 | Ls0,30 | ||||||||||||
---vafeles: | ||||||||||||||
1905 | 30 | 91 | 0 | ----sāļās, ar vai bez pildījuma | - | 35 | 35 | 20 | 35/ | 35/ | 17.5* | 0 | 30 | 31* |
Ls0,30 | Ls0,30 | Ls0,30 | ||||||||||||
1905 | 30 | 99 | ----pārējās: | |||||||||||
1905 | 30 | 99 | 1 | -----vafeļu konuss saldējuma masas | ||||||||||
iepildīšanai ar svaru no 10 līdz 15 g, | ||||||||||||||
kas satur cukuru ne mazāk kā 15% | - | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | |||||
1905 | 30 | 99 | 9 | -----pārējās | - | 35 | 35 | 20 | 35/ | 35/ | 17,5*/ | 0 | 30 | 31* |
Ls0,30 | Ls0,30 | Ls0,30 | ||||||||||||
1905 | 40 | -sausiņi, grauzdiņi un līdzīgi | ||||||||||||
apcepti produkti: | ||||||||||||||
1905 | 40 | 10 | 0 | --sausiņi | - | 35 | 35 | 20 | 35/ | 35/ | 17,5*/ | 0 | 30 | 31* |
Ls0,30 | Ls0,30 | Ls0,30 | ||||||||||||
1905 | 40 | 90 | 0 | --pārējie | - | 35 | 35 | 20 | 35/ | 35/ | 17,5*/ | 0 | 30 | 31* |
Ls0,30 | Ls0,30 | Ls0,30 | ||||||||||||
1905 | 90 | -pārējie: | ||||||||||||
1905 | 90 | 10 | 0 | --macas | - | 35 | 35 | 20 | 35/0 | 35/ | 17,5*/ | 0 | 25 | 31* |
Ls0,30 | Ls0,30 | Ls0,30 | ||||||||||||
1905 | 90 | 20 | 0 | --vafeļu diski, tukšas kapsulas, kuras | ||||||||||
izmanto farmācijā, vafeles, rīspapīrs | ||||||||||||||
un līdzīgi produkti | - | 35 | 35 | 20 | 35/ | 35/ | 17,5*/ | 0 | 25 | 31* | ||||
Ls0,30 | Ls0,30 | Ls0,30 | ||||||||||||
--pārējie: | ||||||||||||||
1905 | 90 | 30 | 0 | ---maizes izstrādājumi bez medus, olu, | ||||||||||
siera vai augļu piedevas, kuri satur sausā | ||||||||||||||
veidā ne vairāk kā 5% cukura | ||||||||||||||
un ne vairāk kā 5% tauku | - | 35 | 35 | 20 | 35/ | 35/ | 17,5*/ | 0 | 25 | 31* | ||||
Ls0,30 | Ls0,30 | Ls0,30 | ||||||||||||
1905 | 90 | 40 | 0 | ---vafeles un vafeļu plātnes, kas satur | ||||||||||
vairāk nekā 10% ūdens | - | 35 | 35 | 20 | 35/ | 35/ | 17,5*/ | 0 | 25 | 31* | ||||
Ls0,30 | Ls0,30 | Ls0,30 | ||||||||||||
1905 | 90 | 45 | 0 | ---cepumi | - | 35 | 35 | 20 | 35/ | 35/ | 17,5*/ | 0 | 25 | 31* |
Ls0,30 | Ls0,30 | Ls0,30 | ||||||||||||
1905 | 90 | 55 | 0 | ---izspiesti vai uzpūsti produkti, | ||||||||||
vircoti vai sālīti | - | 35 | 35 | 20 | 35/ | 35/ | 17,5*/ | 0 | 25 | 31* | ||||
Ls0,30 | Ls0,30 | Ls0,30 | ||||||||||||
---pārējie: | ||||||||||||||
1905 | 90 | 60 | 0 | ----ar saldinātājvielām | - | 35 | 35 | 20 | 35/ | 35/ | 17,5*/ | 0 | 25 | 31* |
Ls0,30 | Ls0,30 | Ls0,30 | ||||||||||||
1905 | 90 | 90 | 0 | ----pārējie | - | 35 | 35 | 20 | 35/ | 35/ | 17,5*/ | 0 | 25 | 31* |
Ls0,30 | Ls0,30 | Ls0,30 | ||||||||||||
ex | ||||||||||||||
1905 | 90 | 90 | 0 | ----Kukurūzas čipsi, kraukšķīgi uzkožamie, | ||||||||||
kas veidoti no kukurūzas (graudu) mīkstuma |
|
Trupinājums |