• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jūrmalas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jūrmalas pilsētas domes 2012. gada 19. jūlija saistošie noteikumi Nr. 27 "Par Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā ietilpstošās Lielupes daļas izmantošanu". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 19.09.2012., Nr. 148 https://www.vestnesis.lv/op/2012/148.12

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

19.09.2012., Nr. 148

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jūrmalas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 27

Pieņemts: 19.07.2012.

OP numurs: 2012/148.12

2012/148.12
RĪKI

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 4 Visi

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.27

Jūrmalā 2012.gada 19.jūlijā (prot. Nr.11, 11.p.)

Par Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā ietilpstošās Lielupes daļas izmantošanu

Izdots saskaņā ar Latvijas Republikas
likuma "Par pašvaldībām"
15.panta pirmās daļas 3.punktu,
21.panta pirmās daļas 16.punktu
un 43.panta pirmās daļas 2.punktu

I. Vispārīgie noteikumi

1. Lietotie termini:

1.1. Mazizmēra kuģošanas līdzeklis – airu laiva, ūdensmotocikls, kā arī motorlaiva un kuteris, kuru garums ir mazāks par 12 metriem.

1.2. Ūdens kvalitāte – ūdens sastāva un īpašību raksturojums, kas nosaka tā derīgumu konkrētam ūdens lietošanas veidam.

1.3. Aktīvā zona – paredzēta aktīvai atpūtai ar ūdens motocikliem, ūdensslēpošanai, veikbordam un citām saistītām nodarbēm.

1.4. Ūdenssporta zonas – akvatorijas, kurās iespējams rīkot ar ūdenssportu saistītu pasākumu vai sacensību organizēšanu vai izmantot sporta treniņiem.

1.5. Krastmala – publiski pieejama josla gar virszemes ūdensobjekta krastu, kas sākas no ūdens akvatorijas un nav mazāka par tauvas joslu, izņemot esošas apbūves situācijā.

1.6. Ūdensobjekts – upe, ezers, mākslīga ūdenskrātuve.

1.7. Kuģu ceļš – noteikta platuma akvatorijas josla kuģošanas līdzekļu satiksmei, marķēta ar navigācijas līdzekļiem – ass bojām vai stoderēm akvatorijā, kā arī vadlīniju zīmēm krastos.

1.8. Piestātne – hidrotehniska būve vai tās daļa ar nepieciešamo aprīkojumu virszemes ūdensobjekta krastā un ūdenī, kas paredzēta kuģošanas līdzekļu piestāšanai un stāvēšanai.

1.9. Slips – slīpa, nostiprināta krasta daļa kuģošanas līdzekļu ielaišanai vai izvilkšanai no ūdens, kuras vienā vai abās pusēs var būt mols.

2. Saistošie noteikumi (turpmāk – Noteikumi) nosaka Lielupes un krastmalas izmantošanu, saimnieciskās darbības ierobežojumus Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā ietilpstošās Lielupes daļā.

3. Noteikumu mērķis ir nodrošināt ilgtspējīgu un racionālu ūdens resursu izmantošanu, sekmējot vides sakārtošanu Lielupei piegulošajās teritorijās.

II. Lielupes un krastmalas izmantošanas noteikumi

4. Saimniecisko darbību Lielupē atļauts veikt, noslēdzot ar Jūrmalas pilsētas domi ūdenstilpes nomas līgumu atbilstoši Ministru kabineta 2009.gada 11.augusta noteikumiem Nr.918 "Noteikumi par ūdenstilpju un rūpnieciskās zvejas tiesību nomu un zvejas tiesību izmantošanas kārtību" 2.punktā minētajiem ūdenstilpes izmantošanas veidiem, saskaņā ar Lielupes ekspluatācijas (apsaimniekošanas) noteikumiem, šiem Noteikumiem un ievērojot Jūrmalas pilsētas domes nolikumu "Par ūdenstilpju nomas noteikumiem un iznomāšanas kārtību". Nomas maksas apmērs atbilstoši apstiprinātajam Jūrmalas pilsētas domes lēmumam par ūdenstilpes nomas maksas apmēru un samaksas kārtību.

5. Saimnieciskā darbība nav pieļaujama, ja tā ir pretrunā ar Lielupes ekspluatācijas (apsaimniekošanas) noteikumu 3.2.punktu (Lielupes apsaimniekošanas mērķi).

6. Noteikumu pielikumā apzīmētajās ūdenssporta un aktīvajās zonās, peldvietās, kuģu ceļa, ostu un piestātņu teritorijās aizliegta zemūdens niršana ar akvalangiem, izņemot, ja niršana saistīta ar speciālu darbu veikšanu. Speciālu darbu veikšanas vietā (niršanas vietā) jāveic kuģošanas līdzekļu satiksmes dalībnieku brīdināšana.

III. Kuģošanas līdzekļu un ūdensceļu izmantošanas kārtība

7. Ūdens satiksmes dalībniekam, piedaloties ūdens satiksmē, jāievēro normatīvo aktu prasības par kuģošanas līdzekļu satiksmi iekšējos ūdeņos, šie Noteikumi un šo noteikumu pielikums "Lielupes izmantošanas plāns".

8. Ja mazizmēra kuģošanas līdzeklis (tai skaitā airu laiva līdz 2,5 m garumam) diennakts tumšajā laikā vai sliktas redzamības apstākļos nav aprīkots ar speciālām ugunīm, vadītājam jāvelk atstarojošā veste un jānodrošina stāvuguns atbilstoši kuģošanas līdzekļu satiksmes noteikumiem.

9. Noteikumu pielikumā apzīmētās ūdens ņemšanas un laivu nolaišanas vietas (slipi) to lietotājam pēc Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Pašvaldības policijas vai citu operatīvo dienestu pieprasījuma nekavējoties jāatbrīvo, nodrošinot brīvu piekļuvi.

10. Noteikumu pielikumā noteiktā aktīvā zona paredzēta ūdensslēpošanas, veikborda un citu aktīvu ūdenssporta veidu izmantošanai.

11. Noteikumu pielikumā noteiktās ūdenssporta zonas (1.Burātāji, 2.Airētāji, 3.Motorizētie un ūdensslēpotāji) paredzētas konkrētā ūdenssporta veida treniņu un sacensību organizēšanai.

12. Konkrētajā zonā priekšroka dodama tiem kuģošanas līdzekļiem, kuri zonu izmanto atbilstoši tās izmantošanas veidam.

13. Noteikumu pielikumā noteiktajās laivu nolaišanas vietās (slipi) atļauta kuģošanas līdzekļu ielaišana vai izvilkšana no ūdens.

14. Sporta sacensību vai pasākumu norises vietā un laikā – ātruma ierobežojums 10 km/h, ievērojot navigācijas noteikumus un sekojot organizētāju īpašiem norādījumiem.

15. Sporta sacensību vai pasākumu organizatori norises vietu iezīmē ar brīdinošām bojām.

16. Ja sporta sacensību vai pasākumu laikā visā upes platumā tiek slēgta kuģošanas līdzekļu kustība, organizētājiem jānodrošina iespēja kuģošanas līdzekļiem šķērsot norises vietu.

IV. Pasākumi ekoloģiskā stāvokļa uzlabošanai un saglabāšanai Lielupē un tās krastmalas teritorijā

17. Lai sekotu Lielupes ūdens kvalitātes izmaiņām un noteiktu optimālākos upes aizsardzības pasākumus, upes apsaimniekotājam vai ūdenstilpes nomniekam saskaņā ar ūdenstilpes iznomātāja pieprasījumu jāveic Lielupes ūdens kvalitātes monitoringa novērojumi vietās, kas noteiktas Lielupes ekspluatācijas (apsaimniekošanas) noteikumos.

18. Saskaņā ar Lielupes ekspluatācijas (apsaimniekošanas) noteikumu izstrādāšanas ietvaros veikto upes ekoloģiskā stāvokļa novērtējumu, upes apsaimniekotājam vai ūdenstilpes nomniekam jāveic pasākumi, kas saistīti ar upes ekoloģiskā stāvokļa uzlabošanu, kas atbilst Lielupes ekspluatācijas (apsaimniekošanas) noteikumu mērķiem.

V. Administratīvā atbildība par šo noteikumu pārkāpšanu un noteikumu izpildes kontrole

19. Administratīvā soda uzlikšana neatbrīvo pārkāpēju no Noteikumu pildīšanas un pārkāpumu rezultātā nodarīto materiālo zaudējumu atlīdzības.

20. Atbildība par saistošo noteikumu pārkāpšanu iestājas saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu.

21. Kontrolēt Noteikumu izpildi un sastādīt administratīvos protokolus savas kompetences ietvaros ir tiesīgas šādas amatpersonas:

21.1. Valsts policijas amatpersonas;

21.2. Jūrmalas pašvaldības policijas amatpersonas.

Nobeiguma noteikumi

Saistošie noteikumi publicējami laikrakstos "Latvijas Vēstnesis" un "Jūrmalas pašvaldības informācijas biļetens" un stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Pielikumā: "Lielupes izmantošanas plāns"

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs G.Truksnis

 

 

Pielikums

 

 

Paskaidrojuma raksts
Jūrmalas pilsētas domes 2012.gada 19.jūlija saistošajiem noteikumiem Nr.27
"Par Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā ietilpstošās
Lielupes daļas izmantošanu"

Jūrmalas pilsētas domes saistošo noteikumu projekts "Par Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā ietilpstošās Lielupes daļas izmantošanu" ir noteikumu projekts par Lielupes akvatorijas izmantošanu Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā.

Īss projekta satura izklāsts

Jūrmalas pilsētas darba grupas "Par Lielupes izmantošanas saistošo noteikumu un ūdenstilpes iznomāšanas kārtības izstrādi" izstrādātais Jūrmalas pilsētas domes saistošo noteikumu projekts "Par Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā ietilpstošās Lielupes daļas izmantošanu" satur Lielupes izmantošanas plānu, kurā noteikts kuģu ceļš, ātruma ierobežojošās, brīdinošās un navigācijas zīmes, peldvietas, dažāda veida sacensību, treniņu un atpūtas zonas. Noteikumu projekts paredz noteikt Lielupes un krastmalas izmantošanu, kuģošanas līdzekļu un ūdensceļu izmantošanas kārtību, sporta sacensību, publisku izklaides un svētku pasākumu organizēšanas kārtību, pasākumus ekoloģiskā stāvokļa uzlabošanai un saglabāšanai Lielupē un tās krastmalas teritorijā.

Projekta nepieciešamības pamatojums

Palielinoties aktīvai publisku ūdeņu izmantošanai gan atpūtas, gan saimnieciskas darbības jomā, ir nepieciešami upes izmantošanas noteikumi. Viens no veidiem, kā uzlabot upes izmantošanu, ir dažāda veida navigācijas un informācijas zīmju izvietošana upes akvatorijā, atvieglojot un sakārtojot kuģošanas līdzekļu pārvietošanos upes akvatorijā. Lai publiskā ūdenstilpē veiktu saimniecisko darbību, noteikumu projekts nosaka, ka ir jānoslēdz ūdenstilpes nomas līgums atbilstoši JPD Nolikumam "Par ūdenstilpju nomas noteikumiem un iznomāšanas kārtību". Lai saglabātu upes publisku pieejamību, noteikumu projektā tiek noteiktas peldvietas, kuģošanas līdzekļu (laivu) nolaišanas vietas (slipi). Lielupes akvatorijā ir noteiktas speciālas sporta, treniņu un atpūtas zonas, kurās priekšroka ir dodama šīs zonas izmantotājam.

Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu

2011.gadā Lielupes ekspluatācijas (apsaimniekošanas) noteikumu izstrādei Jūrmalas pilsētas pašvaldība izlietojusi 2914 Ls.

Informācija par plānoto projekta saskaņošanu un konsultācijām ar privātpersonām

Projekta izstrādē ņemti vērā dažādu organizāciju un privātpersonu ieteikumi saskaņā ar pašreizējo un plānoto ūdeņu izmantošanu. Projekta nepieciešamība apspriesta un atbalstīta Jūrmalas pilsētas domes Attīstības un vides jautājumu komitejā. Saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 45.pantu saistošie noteikumi tiks publicēti laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", laikrakstā "Jūrmalas pašvaldības informatīvais biļetens" un pašvaldības mājaslapā.

Saistošo noteikumu projekts attiecas uz publisku ūdeņu lietošanu, aizsardzību un uzturēšanu.

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs G.Truksnis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!