• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2012. gada 2. oktobra noteikumi Nr. 672 "Prasības maršruta kontroles sistēmām". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 5.10.2012., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/op/2012/158.3

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.673

Personu kriminālistiskā raksturojuma un fotoattēlu reģistra noteikumi

Vēl šajā numurā

05.10.2012., Nr. 158

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 672

Pieņemts: 02.10.2012.

OP numurs: 2012/158.3

2012/158.3
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 10 Pēdējās nedēļas laikā 23 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr.672

Rīgā 2012.gada 2.oktobrī (prot. Nr.54 2.§)

Prasības maršruta kontroles sistēmām

Izdoti saskaņā ar Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa un
uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa likuma 14.panta piekto daļu

1. Noteikumi nosaka prasības maršruta kontroles sistēmām uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa administrēšanas vajadzībām.

2. Komersants un zemnieku saimniecība ar tās saimniecisko darbību saistīto braucienu uzskaiti kārto elektroniski vai papīra izdrukas formā, izmantojot maršruta kontroles sistēmu, kura nodrošina šādu datu fiksēšanu un saglabāšanu par katru vieglo transportlīdzekli atsevišķi:

2.1. katru dienu faktiski nobrauktā maršruta uzskaiti (ar maršruta sākuma, beigu un pieturas punktiem) un tā koordinātas laikā;

2.2. katru dienu faktiski nobrauktā maršruta grafisko attēlu;

2.3. katru dienu faktiskajā maršrutā nobrauktos kilometrus;

2.4. informāciju par to, cik bieži un cik ilgi nav saņemts signāls no globālās pozicionēšanas sistēmas.

3. Maršruta kontroles sistēmu uzstāda, labo un nomaina maršruta kontroles sistēmu tirgotājs vai to darbības nodrošinātājs.

4. Transportlīdzeklim uzstāda maršruta kontroles sistēmu, kura ir likumīgi ražota vai laista apgrozībā kādā no Eiropas Savienības dalībvalstīm vai Turcijā vai kura ir likumīgi ražota kādā no Eiropas Ekonomikas zonas valstīm.

5. Maršruta kontroles sistēmu tirgotājs vai to darbības nodrošinātājs, uzstādot vai nomainot transportlīdzeklī maršruta kontroles sistēmu, sastāda pieņemšanas un nodošanas aktu divos eksemplāros. Vienu eksemplāru izsniedz komersantam vai zemnieku saimniecībai, bet otru glabā pie maršruta kontroles sistēmu tirgotāja vai to darbības nodrošinātāja. Pieņemšanas un nodošanas aktā norāda komersanta vai zemnieku saimniecības reģistrācijas numuru un nosaukumu, transportlīdzekļa reģistrācijas numuru, marku un modeli, kā arī uzstādītās vai nomainītās maršruta kontroles sistēmas sērijas numuru un ražotāju.

6. Komersants vai zemnieku saimniecība maršruta kontroles sistēmu darbības nodrošināšanai izmanto tikai Latvijas Republikā reģistrētu pakalpojuma sniedzēju pakalpojumus.

7. Komersants vai zemnieku saimniecība nodrošina maršruta kontroles sistēmas pastāvīgu pieslēgumu pie transportlīdzekļa nepārtraukta barošanas sprieguma.

8. Ja maršruta kontroles sistēmu nav iespējams nodrošināt ar nepārtrauktu barošanas spriegumu, komersants vai zemnieku saimniecība sastāda aktu, kurā paskaidro attiecīgos iemeslus.

9. Ja maršruta kontroles sistēmai ir radušās tehniskas problēmas, kuru dēļ rādījumi ir neprecīzi, nepilnīgi vai maršruta kontroles sistēma pārtrauc darboties, komersants vai zemnieku saimniecība piecu darbdienu laikā pēc šo tehnisko problēmu rašanās vēršas pie maršruta kontroles sistēmu tirgotāja vai to darbības nodrošinātāja, lai saņemtu attiecīgu tehnisku palīdzību.

10. Maršruta kontroles sistēmu tirgotājs vai to darbības nodrošinātājs izsniedz komersantam vai zemnieku saimniecībai rakstisku apliecinājumu (norādot sākuma un beigu datumu) par to, ka ir sniedzis tehnisku palīdzību šo noteikumu 9.punktā minētajos gadījumos.

11. Komersants vai zemnieku saimniecība par laiku, kad maršruta kontroles sistēmas rādījumi ir bijuši neprecīzi, nepilnīgi vai maršruta kontroles sistēma pārtraukusi darboties, uzskaita katras dienas braucienu maršruta datus elektroniski vai papīra izdrukas formā, tajā iekļaujot šo noteikumu 2.1. un 2.3.apakšpunktā minēto informāciju.

12. Noteikumi stājas spēkā 2013.gada 1.janvārī.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Finanšu ministrs A.Vilks

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!