• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2013. gada 25. jūnija noteikumi Nr. 351 "Sabiedrisko autotransporta līdzekļu iepirkuma noteikumi". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 9.07.2013., Nr. 131 https://www.vestnesis.lv/op/2013/131.1

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.361

Grozījumi Ministru kabineta 2010.gada 1.novembra noteikumos Nr.1026 "Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu atklātu projektu iesniegumu konkursu veidā pasākumam "Lauku saimniecību modernizācija""

Vēl šajā numurā

09.07.2013., Nr. 131

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 351

Pieņemts: 25.06.2013.

OP numurs: 2013/131.1

2013/131.1
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 4 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr.351

Rīgā 2013.gada 25.jūnijā (prot. Nr.36 31.§)

Sabiedrisko autotransporta līdzekļu iepirkuma noteikumi

Izdoti saskaņā ar Sabiedriskā transporta pakalpojumu likuma
18.panta otro un trešo daļu

1. Noteikumi nosaka:

1.1. sabiedrisko autotransporta līdzekļu (turpmāk – transportlīdzekļi) iepirkuma līgumcenas robežu;

1.2. kārtību, kādā pārvadātājs novērtē transportlīdzekļu ekspluatācijas ietekmi uz enerģētiku un vidi un izvērtē enerģijas patēriņu un oglekļa dioksīda, slāpekļa oksīdu, metānu nesaturošo ogļūdeņražu un cieto daļiņu emisiju apjomu;

1.3. kārtību, kādā pārvadātājs, pērkot transportlīdzekļus, kurus izmanto sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanai, aprēķina paredzamo līgumcenu.

2. Šajos noteikumos minētās prasības ir attiecināmas uz tādu transportlīdzekļu iepirkumiem, kuri tiek izmantoti sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanā saskaņā ar Sabiedriskā transporta pakalpojumu likumu un kurus vēlas iepirkt pārvadātājs, kas nav pasūtītājs Publisko iepirkumu likuma izpratnē vai sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likuma izpratnē.

3. Transportlīdzekļu iepirkumiem šajos noteikumos minētās prasības piemērojamas, ja paredzamā līgumcena ir 283 240 latu vai lielāka.

4. Pārvadātājs paredzamo līgumcenu nosaka pirms transportlīdzekļu iepirkuma uzsākšanas kā pārvadātāja plānoto kopējo samaksu par attiecīgo iepirkuma līgumu.

5. Nav atļauts sadalīt daļās paredzamo transportlīdzekļu iepirkumu, lai izvairītos no šo noteikumu piemērošanas. Ja transportlīdzekļu iepirkumu paredzēts veikt, vienlaikus slēdzot vairākus iepirkuma līgumus, paredzamo līgumcenu nosaka kā visu šo līgumu paredzamās cenas summu.

6. Pārvadātājs ir tiesīgs piemērot šos noteikumus arī tad, ja transportlīdzekļu paredzamā līgumcena ir zemāka par šo noteikumu 3.punktā minēto līgumcenas robežu.

7. Sabiedriskā transporta pakalpojumu likuma 18.panta pirmajā daļā minētās prasības pārvadātājs izpilda vienā no šādiem veidiem:

7.1. tehniskajās specifikācijās iekļauj prasības attiecībā uz enerģijas patēriņa un oglekļa dioksīda, slāpekļa oksīdu, metānu nesaturošo ogļūdeņražu un cieto daļiņu emisiju apjomu, kā arī, ja nepieciešams, citiem aspektiem attiecībā uz ietekmi uz vidi;

7.2. transportlīdzekļu ekspluatācijas ietekmi uz enerģētiku un uz vidi nosaka kā piedāvājumu vērtēšanas kritērijus. Pārvadātājs minētos faktorus ir tiesīgs izteikt un izvērtēt naudas izteiksmē, izmantojot Ministru kabineta 2010.gada 21.decembra noteikumos Nr.1184 "Noteikumi par transportlīdzekļu kategorijām, uz kurām iepirkumos attiecināmas īpašas prasības, un transportlīdzekļu darbmūža ekspluatācijas izmaksu aprēķināšanas metodika" noteikto metodiku transportlīdzekļu darbmūža ekspluatācijas izmaksu aprēķināšanai.

Informatīva atsauce uz Eiropas Savienības direktīvu

Noteikumos iekļautas tiesību normas, kas izriet no Eiropas Parlamenta un Padomes 2009.gada 23.aprīļa Direktīvas 2009/33/EK par "tīro" un energoefektīvo autotransporta līdzekļu izmantošanas veicināšanu.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis

Satiksmes ministrs Anrijs Matīss

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!