• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Saeima
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Saeimas pieņemtos un Valsts prezidenta izsludinātos likumus. Likumi stājas spēkā četrpadsmitajā dienā pēc izsludināšanas, ja likumā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Saeimas pieņemtos vispārējas nozīmes lēmumus. Lēmumi stājas spēkā to pieņemšanas brīdī;
  • Saeimas sēžu stenogrammas un rakstveidā sniegtās atbildes uz deputātu jautājumiem;
  • Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisiju galaziņojumus.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas 2013. gada 10. jūlija informācija "Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sagatavotā vēstule Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības vēstuļu akcijai". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 12.07.2013., Nr. 134 https://www.vestnesis.lv/op/2013/134.2

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidenta informācija

Par ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku

Vēl šajā numurā

12.07.2013., Nr. 134

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Saeima

Veids: informācija

Pieņemts: 10.07.2013.

OP numurs: 2013/134.2

2013/134.2
RĪKI

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas vēstule

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sagatavotā vēstule Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības vēstuļu akcijai

Augsti godātie Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības
akcijas ROKAS NOST NO DARBA LIKUMA
dalībnieki!

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija atbilstoši Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas 2013.gada 21. jūnija rezolūcijai uz 9.jūliju ir izskatījusi 737 iesniegumus un saskaņā ar Iesnieguma likuma 6.panta 3.daļu sniedz atbildi.

Esam konstatējuši, ka akcijas dalībnieki Saeimai izvirza prasības trīs jautājumos: saglabāt Darba likuma 68.pantā noteikto piemaksu par virsstundu darbu 100% apmērā; atstāt Darba likumā 110.pantu, kas nosaka darba devējam obligātu saskaņošanu ar arodbiedrību, ja tas vēlas atbrīvot no darba arodbiedrības biedru; nodrošināt arodbiedrību tiesības savu darbību noteikt statūtos.

Pēc komisijas rīcībā esošās informācijas izskatīšanai Ministru kabinetā ir iesniegts likumprojekts "Grozījumi Darba likumā", kura saturā nav ietverti grozījumi nedz 68.pantā, nedz arī 110.pantā.

Lai noskaidrotu un izvērtētu akcijas ietvaros aktualizētos jautājumus un meklētu kopīgu risinājumu, komisija šā gada 9.jūlijā rīkoja īpašu komisijas sēdi, kurā piedalījās Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētājs PĒTERIS KRĪGERS, priekšsēdētāja vietniece LĪVIJA MARCINKĒVIČA, jurists KASPARS RĀCENĀJS, kā arī Latvijas Darba devēju konfederācijas darba tiesību eksperts ANDRIS ALKSNIS, Labklājības ministrijas un Ekonomikas ministrijas pārstāvji.

Komisijas deputāti uzklausīja Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības pārstāvju bažas par Darba likumā spēkā esošo darbinieku garantiju samazināšanas draudiem, kā arī aicinājumu nepieļaut situāciju, kad arodbiedrības savu darbību turpmāk vairs nevarēs reglamentēt statūtos.

Uzklausot pieaicinātās personas un komisijas locekļu viedokļus, komisija kopā ar klātesošajiem vienojās par to, ka aizsāktā diskusija par akcijas dalībnieku izvirzītajām prasībām tiks turpināta, kad debates par likumprojektiem "Grozījumi Darba likumā" un "Arodbiedrību likums" iesniegtajiem priekšlikumiem notiks komisijā.

Izsakot atzinību par aktivitāti, patiesā cieņā.

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja A.Barča

Rīgā 2013.gada 10.jūlijā

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!