• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Latvijas Banka
Latvijas Banka publicē noteikumus un normatīvos norādījumus par kredītiestāžu darbību regulējošajām prasībām, kredītiestāžu darbību raksturojošo rādītāju aprēķināšanas un komercsabiedrību pārskatu sagatavošanas un iesniegšanas kārtību.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Bankas 2013. gada 11. jūlija noteikumi Nr. 117 ""Mēneša pārskata par fizisko personu noslēgtajiem līgumiem darbam ārvalstīs (5-MB)" sagatavošanas noteikumi". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 7.08.2013., Nr. 152 https://www.vestnesis.lv/op/2013/152.9

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

07.08.2013., Nr. 152

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Latvijas Banka

Veids: noteikumi

Numurs: 117

Pieņemts: 11.07.2013.

OP numurs: 2013/152.9

2013/152.9
RĪKI

Latvijas Bankas noteikumi: Šajā laidienā 9 Pēdējās nedēļas laikā 13 Visi

Latvijas Bankas noteikumi Nr.117

Rīgā 2013.gada 11.jūlijā

"Mēneša pārskata par fizisko personu noslēgtajiem līgumiem darbam ārvalstīs (5-MB)" sagatavošanas noteikumi

Izdoti saskaņā ar likuma "Par Latvijas Banku"
39. panta otro daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā Latvijas Republikā reģistrēta komercsabiedrība (tālāk tekstā – komercsabiedrība) sagatavo un iesniedz "Mēneša pārskatu par fizisko personu noslēgtajiem līgumiem darbam ārvalstīs (5-MB)" (pielikums; tālāk tekstā – pārskats), kā arī pārskata iesniegšanas termiņu.

2. Pārskatā sniegtā informācija nepieciešama, lai nodrošinātu maksājumu bilances statistikas sagatavošanu atbilstoši starptautiskajiem standartiem un Eiropas Savienības, t.sk. Eiropas Centrālās bankas, tiesību aktu prasībām.

3. Pārskatā sniegto informāciju Latvijas Banka var nodot likuma "Par Latvijas Banku" 40. panta otrajā daļā minētajām iestādēm, ievērojot minētajā likumā noteiktās prasības.

II. Pārskata sagatavošanas un iesniegšanas kārtība un iesniegšanas termiņš

4. Pārskatu sagatavo un iesniedz komercsabiedrība, kura nodarbojas ar starpniecību Latvijas Republikas pilsoņu un pastāvīgo iedzīvotāju līgumu noslēgšanā ar ārvalstīs reģistrētiem darba devējiem.

5. Pārskatu sagatavo par kalendāro mēnesi un iesniedz līdz nākamā mēneša 15. datumam Latvijas Bankai papīra dokumenta veidā vai elektroniskā veidā atbilstoši Latvijas Bankas noteikumiem, kas nosaka kārtību, kādā notiek elektroniskā informācijas apmaiņa ar Latvijas Banku.

6. Pārskatā iekļauj informāciju par līgumiem darbam ārvalstīs (tālāk tekstā – līgums), kuri noslēgti vai izbeigti pārskata (kalendārajā) mēnesī. Informāciju par iepriekšējos pārskata mēnešos noslēgtajiem vai izbeigtajiem līgumiem pārskatā atkārtoti neiekļauj.

7. Ja kādā no iepriekšējiem pārskatiem bijusi kļūda, pārskatu par attiecīgo pārskata mēnesi iesniedz atkārtoti, iekļaujot tajā visu informāciju.

III. Pārskata aizpildīšanas kārtība

8. Līguma darbības laiku mēnešos nosaka, pieņemot, ka mēnesī ir 30 līguma darbības dienu. Ja nav iespējams precīzi (veselos skaitļos) noteikt līguma darbības laiku mēnešos, to noapaļo, pieņemot, ka mēnesī ir 16 un vairāk (līdz 30) līguma darbības dienu. Piemēram:

8.1. ja līguma darbības laiks ir 2 mēneši un 15 dienu, pārskatā norāda, ka līguma darbības laiks ir 2 mēneši;

8.2. ja līguma darbības laiks ir 2 mēneši un 16 dienu, pārskatā norāda, ka līguma darbības laiks ir 3 mēneši.

9. Par katru pārskata mēnesī noslēgto līgumu pārskatā uzrāda:

9.1. ailē "Līguma darbības laiks mēnešos (veselos skaitļos)" – laiku mēnešos, uz kādu noslēgts līgums darbam ārvalstīs. Mēnešu skaitu nosaka, ņemot vērā 8. punkta prasības;

9.2. ailē "Mēneša darba alga (veselos skaitļos)" – mēneša darba algu līgumā noteiktajā valūtā. Ja līgumā nav norādīta mēnešalga, līgumā minēto darba algas kopsummu dala ar pārskatā norādīto līguma darbības laiku mēnešos;

9.3. ailē "Valūtas kods" – līgumā noteiktās valūtas trīs burtu kodu saskaņā ar starptautisko standartu ISO 4217 "Valūtu un resursu kodi" (sk. Latvijas Bankas interneta vietnes (www.bank.lv) izvēlni "Saites");

9.4. ailē "Darba devēja valsts kods" – valsts, kurā reģistrēts darba devējs, divu burtu kodu saskaņā ar starptautisko standartu ISO 3166 "Valstu un to teritoriālā iedalījuma vienību nosaukumu kodi" (sk. Latvijas Bankas interneta vietnes (www.bank.lv) izvēlni "Saites").

10. Par katru pārskata mēnesī lauzto līgumu pārskatā uzrāda:

10.1. ailē "Līguma darbības laiks mēnešos (veselos skaitļos)" – laiku mēnešos, par kuru samazināts sākotnējā līguma darbības laiks darbam ārvalstīs. Mēnešu skaitu nosaka, ņemot vērā šo noteikumu 8. punkta prasības;

10.2. ailē "Mēneša darba alga (veselos skaitļos)" – mēneša darba algu ar mīnusa zīmi līgumā noteiktajā valūtā, kas iekļauta tā mēneša pārskatā, kad līgums noslēgts. Ja līgumā nav norādīta mēnešalga, līgumā minēto darba algas kopsummu dala ar pārskatā norādīto līguma darbības laiku mēnešos;

10.3. ailē "Valūtas kods" – līgumā noteiktās valūtas trīs burtu kodu saskaņā ar starptautisko standartu ISO 4217 "Valūtu un resursu kodi" (sk. Latvijas Bankas interneta vietnes (www.bank.lv) izvēlni "Saites");

10.4. ailē "Darba devēja valsts kods" – valsts, kurā reģistrēts darba devējs, divu burtu kodu saskaņā ar starptautisko standartu ISO 3166 "Valstu un to teritoriālā iedalījuma vienību nosaukumu kodi" (sk. Latvijas Bankas interneta vietnes (www.bank.lv) izvēlni "Saites").

11. Ja līguma termiņš tiek pagarināts, uzskata, ka tiek noslēgts jauns līgums, par kuru sniedzama informācija saskaņā ar šo noteikumu 9. punkta prasībām.

IV. Noslēguma jautājumi

12. Pārskatam par 2013. gada decembri piemēro Latvijas Bankas noteikumus ""Mēneša pārskata par fizisko personu noslēgtajiem līgumiem darbam ārvalstīs" sagatavošanas noteikumi", kas apstiprināti ar Latvijas Bankas padomes 2003. gada 13. novembra lēmumu Nr. 107/10 "Par ""Mēneša pārskata par fizisko personu noslēgtajiem līgumiem darbam ārvalstīs" sagatavošanas noteikumu" apstiprināšanu". Šajā punktā minēto pārskatu iesniedz Latvijas Bankai līdz 2014. gada 15. janvārim.

13. Atzīt par spēku zaudējušu Latvijas Bankas padome 2003. gada 13. novembra lēmumu Nr. 107/10 "Par ""Mēneša pārskata par fizisko personu noslēgtajiem līgumiem darbam ārvalstīs" sagatavošanas noteikumu" apstiprināšanu" (Latvijas Vēstnesis, 2003, Nr. 168).

14. Noteikumi stājas spēkā 2014. gada 1. janvārī.

Latvijas Bankas prezidents I.Rimšēvičs

 



Pielikums
Latvijas Bankas 2013.gada 11.jūlija
noteikumiem Nr.117

VSPARK 27002063

Mēneša pārskats par fizisko personu noslēgtajiem līgumiem darbam ārvalstīs
(5-MB)

20_____. gada _______________

 

Komercsabiedrības nosaukums

 

Reģistrācijas numurs

 

Juridiskā adrese

 

Pasta adrese

Nr.p.k. Līguma darbības laiks mēnešos (veselos skaitļos) Mēneša darba alga (veselos skaitļos) Valūtas kods Darba devēja valsts kods

1

2

3

4

5

         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         

VSPARK 27002063 (turpinājums)

1

2

3

4

5

         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         

Izpildītājs  

/

  /
 

(vārds, uzvārds)

 

(tālruņa numurs)

 
 

/

  /

(e-pasta adrese)

 

(aizpildīšanas datums)

 

Latvijas Bankas prezidents I.Rimšēvičs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!