• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2013. gada 24. septembra rīkojums Nr. 441 "Par darbības programmas "Infrastruktūra un pakalpojumi" papildinājuma 3.2.2.pasākuma "IKT infrastruktūra un pakalpojumi" 3.2.2.1.aktivitātes "Publiskās pārvaldes elektronisko pakalpojumu un informācijas sistēmu attīstība" 3.2.2.1.1.apakšaktivitātes "Informācijas sistēmu un elektronisko pakalpojumu attīstība" projekta "Prokuratūras informācijas sistēmas projekts tiesu sistēmas attīstībai" informācijas sistēmu darbības koncepcijas aprakstu". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 27.09.2013., Nr. 189 https://www.vestnesis.lv/op/2013/189.63

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.442

Par valsts nekustamo īpašumu nodošanu pašvaldību īpašumā

Vēl šajā numurā

27.09.2013., Nr. 189

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: rīkojums

Numurs: 441

Pieņemts: 24.09.2013.

OP numurs: 2013/189.63

2013/189.63
RĪKI

Ministru kabineta rīkojumi: Šajā laidienā 15 Pēdējās nedēļas laikā 31 Visi

Ministru kabineta rīkojums Nr.441

Rīgā 2013.gada 24.septembrī (prot. Nr.50 114.§)

Par darbības programmas "Infrastruktūra un pakalpojumi" papildinājuma 3.2.2.pasākuma "IKT infrastruktūra un pakalpojumi" 3.2.2.1.aktivitātes "Publiskās pārvaldes elektronisko pakalpojumu un informācijas sistēmu attīstība" 3.2.2.1.1.apakšaktivitātes "Informācijas sistēmu un elektronisko pakalpojumu attīstība" projekta "Prokuratūras informācijas sistēmas projekts tiesu sistēmas attīstībai" informācijas sistēmu darbības koncepcijas aprakstu

1. Atbalstīt darbības programmas "Infrastruktūra un pakalpojumi" papildinājuma 3.2.2.pasākuma "IKT infrastruktūra un pakalpojumi" 3.2.2.1.aktivitātes "Publiskās pārvaldes elektronisko pakalpojumu un informācijas sistēmu attīstība" 3.2.2.1.1.apakšaktivitātes "Informācijas sistēmu un elektronisko pakalpojumu attīstība" (turpmāk – aktivitāte) projekta "Prokuratūras informācijas sistēmas projekts tiesu sistēmas attīstībai" (turpmāk – projekts) informācijas sistēmu darbības koncepcijas apraksta (turpmāk – koncepcijas apraksts) kopsavilkumā ietverto risinājumu.

2. Noteikt Latvijas Republikas Prokuratūru par atbildīgo institūciju koncepcijas apraksta īstenošanā.

3. Latvijas Republikas Prokuratūrai līdz 2013.gada 27.septembrim iesniegt projekta pieteikumu aktivitātes īstenošanas atbildīgajai iestādei.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis

Tieslietu ministrs,
kultūras ministra pienākumu izpildītājs Jānis Bordāns



 

(Ministru kabineta
2013.gada 24.septembra
rīkojums Nr.441)

Darbības programmas "Infrastruktūra un pakalpojumi" papildinājuma 3.2.2.pasākuma "IKT infrastruktūra un pakalpojumi" 3.2.2.1.aktivitātes "Publiskās pārvaldes elektronisko pakalpojumu un informācijas sistēmu attīstība" 3.2.2.1.1.apakšaktivitātes "Informācijas sistēmu un elektronisko pakalpojumu attīstība" projekta "Prokuratūras informācijas sistēmas projekts tiesu sistēmas attīstībai" informācijas sistēmu darbības koncepcijas apraksta kopsavilkums

I. Esošās situācijas apraksts un problēmas izklāsts

2013.gada 16.aprīlī Ministru kabinets izdeva noteikumus Nr.209 "Grozījumi Ministru kabineta 2010.gada 10.augusta noteikumos Nr.766 "Noteikumi par darbības programmas "Infrastruktūra un pakalpojumi" papildinājuma 3.2.2.1.1.apakšaktivitātes "Informācijas sistēmu un elektronisko pakalpojumu attīstība" projektu iesniegumu atlases otro un trešo kārtu"", nosakot ceturtās un piektās kārtas aktivitātes informācijas sistēmu un elektronisko pakalpojumu turpmākai attīstībai, kuru īstenošana tiktu līdzfinansēta no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (turpmāk – ERAF). Projektu īstenotājiem ir uzdots pirms projekta iesnieguma sagatavošanas iesniegt Ministru kabinetā izskatīšanai plānotās informācijas sistēmas darbības koncepcijas aprakstu atbilstoši Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas izstrādātajai metodikai (Ministru kabineta 2010.gada 10.augusta sēdes protokollēmums (prot. Nr.41 71.§ 5.punkts)). Darbības programmas "Infrastruktūra un pakalpojumi" papildinājuma 3.2.2.pasākuma "IKT infrastruktūra un pakalpojumi" 3.2.2.1.aktivitātes "Publiskās pārvaldes elektronisko pakalpojumu un informācijas sistēmu attīstība" 3.2.2.1.1.apakšaktivitātes "Informācijas sistēmu un elektronisko pakalpojumu attīstība" projekta "Prokuratūras informācijas sistēmas projekts tiesu sistēmas attīstībai" informācijas sistēmu darbības koncepcijas apraksts izstrādāts, izpildot minēto uzdevumu.

Šobrīd Latvijas Republikas Prokuratūrā (turpmāk – Prokuratūra) nav informācijas sistēmas, kura nodrošinātu pamatprocesa atbalsta funkcijas, tai skaitā elektroniski nav pieejami pamatdarbības funkciju izpildes dokumenti un to uzskaite. Tāpēc ir apgrūtināta informācijas apmaiņa un notiek darbību vairākkārtēja izpilde (piemēram, ja persona iesniegumu, īpaši vispārīgos jautājumos, adresē dažādām Prokuratūras struktūrvienībām), tāpat ir apgrūtināta arī krimināllietu, uzraudzības lietu, pārbaudes lietu dokumentu sagatavošana, jo nav pieejama visa informācija par šo personu un (vai) notikumu, kas ir Prokuratūras rīcībā.

Otra būtiskākā problēma ir lielais papīra dokumentu īpatsvars un apjoms gan pamatdarbības procesu nodrošināšanā, gan atbalsta procesu īstenošanā, tai skaitā informācijas apmaiņā un izplatīšanā, ir mazāks dokumentu aprites ātrums un lielākas dokumentu aprites izmaksas, kā arī ir nepieciešams patērēt vairāk resursu dokumentu arhivēšanai un (vai) iznīcināšanai.

II. Piedāvātais risinājums

Lai risinātu problēmu, tiek piedāvātas četras pamataktivitātes:

1) Prokuratūras informācijas sistēmas (turpmāk – ProIS) izveide;

2) sevišķās lietvedības sistēmas izveide;

3) e-pakalpojumu izveide;

4) uzraudzības lietu digitalizācija.

Papildus projektā paredzēta arī aktivitāšu īstenošanas nodrošināšanai nepieciešamās IKT infrastruktūras iegāde.

Izveidojot ProIS, paredzēts, ka visa Prokuratūras struktūrvienību iekšējā un savstarpējā informācijas aprite notiks elektroniski gan pamatprocesu, gan arī atbalsta procesu nodrošināšanā, papīra dokumentus atstājot tikai tajos gadījumos, kad papīru kā informācijas nesēju nosaka ārēji normatīvie akti vai dokumenta digitalizēšana nav iespējama vai nav lietderīga.

Otrs ProIS ieguvums būs saistīts ar prokuroru darba apstākļu uzlabojumu, sniedzot pieeju visai informācijai par personām un notikumiem gan Prokuratūras sistēmā, gan ārējās sistēmās (piemēram, Kriminālprocesa informācijas sistēma, Starptautiskās sadarbības lūgumu krimināltiesiskajā jomā informācijas sistēma, Iedzīvotāju reģistrs, Uzņēmumu reģistrs), kā arī dodot iespēju, ja nepieciešams, ievadīt informāciju ārējās sistēmās.

Sevišķās lietvedības sistēma nodrošinās saņemto, nosūtāmo un iekšējo dokumentu (kopējais dokumentu apjoms vairāk nekā 4000 dokumentu gadā) ar statusu "konfidenciāls", "slepens" un "sevišķi slepens" apstrādi, iekļaujot dokumentu uzskaiti, meklēšanu un ar šo dokumentu apriti saistītās darba plūsmas.

E-pakalpojumu izveidošana uzlabos informācijas apmaiņu ar iedzīvotājiem un uzņēmējiem, kā arī samazinās administratīvo slogu.

Uzraudzības lietu digitalizācija nodrošinās ProIS lietderīgāku izmantošanu darbā, kā arī saistībā ar kriminālprocesu un to metadatu un notikumu uzskaiti ļaus nākamajā attīstības posmā sistēmu attīstīt, neveicot izmaiņas sistēmas arhitektūrā.

Tieslietu ministrs,
kultūras ministra pienākumu izpildītājs Jānis Bordāns

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!