• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jelgavas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jelgavas pilsētas domes 2013. gada 31. janvāra saistošie noteikumi Nr. 13-3 "Dalības maksa par izglītības ieguvi Jelgavas pilsētas pašvaldības profesionālās ievirzes izglītības iestādēs". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 14.02.2013., Nr. 32 https://www.vestnesis.lv/op/2013/32.17

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jelgavas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.13-4

Jelgavas pilsētas pašvaldības 2010.gada 25.novembra saistošo noteikumu Nr.10-20 "Jelgavas pilsētas pašvaldības aģentūras "Kultūra" maksas pakalpojumi" atzīšana par spēku zaudējušiem

Vēl šajā numurā

14.02.2013., Nr. 32

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jelgavas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 13-3

Pieņemts: 31.01.2013.

OP numurs: 2013/32.17

2013/32.17
RĪKI

Jelgavas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 3 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Jelgavas pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr.13-3

Jelgavā 2013.gada 31.janvārī

Dalības maksa par izglītības ieguvi Jelgavas pilsētas pašvaldības profesionālās ievirzes izglītības iestādēs

Apstiprināti ar Jelgavas pilsētas domes
31.01.2013. lēmumu Nr.1/3

Izdoti saskaņā ar Izglītības likuma 12.panta 2.1daļu

1. Saistošie noteikumi nosaka daļēju maksu, turpmāk – maksa, un maksas atvieglojumus Jelgavas pilsētas pašvaldības profesionālās ievirzes izglītības iestādēs, turpmāk – Iestādes, kā līdzfinansējumu par izglītības ieguvi.

2. Maksa noteikta saistošo noteikumu pielikumā.

3. Maksu Iestādes saņem par kārtējo mēnesi saskaņā ar izrakstīto rēķinu bezskaidras naudas norēķinu veidā ar kredītiestāžu starpniecību.

4. Saistošo noteikumu pielikuma "Dalības maksa par izglītības ieguvi Jelgavas pilsētas pašvaldības profesionālās ievirzes izglītības iestādēs" 1.punktā noteiktā maksa tiek ieskaitīta Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes "Jelgavas izglītības pārvalde" pamatbudžetā un izlietota budžeta apropriācijas kārtībā.

5. Saistošo noteikumu pielikuma "Dalības maksa par izglītības ieguvi Jelgavas pilsētas pašvaldības profesionālās ievirzes izglītības iestādēs" 2. – 4.punktā noteiktā maksa tiek ieskaitīta Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes "Sporta servisa centrs" pamatbudžetā un izlietota budžeta apropriācijas kārtībā.

6. Iestādes ir atbildīgas par saistošo noteikumu izpildes ievērošanu.

7. Saistošie noteikumi stājas spēkā 2013.gada 1.martā.

8. Ar saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienu atzīt par spēku zaudējušiem Jelgavas pilsētas pašvaldības 2011.gada 24.februāra saistošos noteikumus Nr.11-10 "Dalības maksa par izglītības ieguvi Jelgavas pilsētas pašvaldības profesionālās ievirzes izglītības iestādēs".

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks V.Ļevčenoks

 

 

Pielikums
Jelgavas pilsētas pašvaldības 2013.gada 31.janvāra
saistošajiem noteikumiem Nr.13-3
"Dalības maksa par izglītības ieguvi
Jelgavas pilsētas pašvaldības
profesionālās ievirzes izglītības iestādēs"

Dalības maksa par izglītības ieguvi Jelgavas pilsētas pašvaldības profesionālās ievirzes izglītības iestādēs

Nr.p.k.

Izglītības iestāde

Mērvienība

Dalības maksa mēnesī (Ls)

1.

"Jelgavas Mākslas skola"

viena profesionālās ievirzes izglītības programma

5,00

2.

"Jelgavas Specializētā peldēšanas skola"

viena profesionālās ievirzes izglītības programma

5,00

3.

"Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skola"

viena profesionālās ievirzes izglītības programma

3,00

4.

"Jelgavas Ledus sporta skola"

viena profesionālās ievirzes izglītības programma

20,00

5. Maksas atvieglojumi 100% apmērā no dalības maksas, finansējumu paredzot no Jelgavas pilsētas pašvaldības sociālā budžeta:

5.1. Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā deklarētās ģimenes, kurām normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā piešķirts trūcīgas ģimenes statuss;

5.2. Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā deklarētie bērni ar funkcionāliem traucējumiem;

5.3. Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā deklarētās daudzbērnu ģimenes (ģimene, kurā ir trīs vai vairāk bērni);

6. No mēneša dalības maksas ir atbrīvoti bērni, kuri, pamatojoties uz vecāku iesniegumu vai bērna ģimenes ārsta izziņu, attaisnojošu iemeslu dēļ neapmeklē programmas nodarbības laika posmā, kas nav īsāks par 1 mēnesi pēc kārtas.

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks V.Ļevčenoks

 

 

Jelgavas pilsētas pašvaldības 2013.gada 31.janvāra saistošo noteikumu Nr.13-3 "Dalības maksa par izglītības ieguvi Jelgavas pilsētas pašvaldības profesionālās ievirzes izglītības iestādēs" projekta
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums 1.1. Jelgavas pilsētas pašvaldības izglītības iestādes "Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skola", "Jelgavas Mākslas skola", "Jelgavas Specializētā peldēšanas skola" un "Jelgavas Ledus sporta skola" (turpmāk tekstā – Iestādes) ir Jelgavas pilsētas domes izveidotas profesionālās ievirzes izglītības iestādes, kuras īsteno profesionālās ievirzes izglītības programmas.

1.2. Saskaņā ar Izglītības likuma 12.panta 2.1daļu, pašvaldība saistošajos noteikumos var paredzēt daļēju maksu kā līdzfinansējumu par izglītības ieguvi pašvaldības dibinātajās profesionālās ievirzes izglītības iestādēs.

1.3. Līdz šim dalības maksa kā līdzfinansējums par izglītības ieguvi Iestādēs ir noteikta Jelgavas pilsētas pašvaldības 2011.gada 24.februāra saistošajos noteikumos Nr.11-10 "Dalības maksa par izglītības ieguvi Jelgavas pilsētas pašvaldības profesionālās ievirzes izglītības iestādēs". Minētajos noteikumos ir norādītas akreditētas profesionālās ievirzes izglītības programmas un dalības maksa mēnesī šajās programmās.

2. Īss projekta satura izklāsts 2.1. Saistošie noteikumi izstrādāti, pamatojoties uz Izglītības likuma 12.panta 2.1daļu.

2.2. Ņemot vērā, ka Iestādēs tiek plānota arī citu profesionālās ievirzes izglītības programmu akreditācija (piem., BMX riteņbraukšanā un mākslas vingrošanā Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skolā), lai pēc katras šādas programmas akreditācijas nebūtu jāgroza saistošie noteikumi, projektā ir norādītas izglītības iestādes un noteikta dalības maksa par vienas profesionālās izglītības programmas apguvi konkrētajā iestādē.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu

Sakarā ar to, ka saistošajos noteikumos noteiktās dalības maksas par izglītības ieguvi Iestādēs ir saglabātas tādā pašā apmērā, kā tās tika noteiktas 2011.gada 24.februāra saistošajos noteikumos Nr.11-10 "Dalības maksa par izglītības ieguvi Jelgavas pilsētas pašvaldības profesionālās ievirzes izglītības iestādēs", pašvaldības budžets netiek ietekmēts.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošos noteikumus piemēros Iestādes.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas ar privātpersonām nav notikušas.

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks V.Ļevčenoks

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!