• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Rīgas pilsētas būvvalde
Rīgas pilsētas būvvalde publicē lēmumus par publiskās apspriešanas rīkošanu. Pēc publiskās apspriešanas rezultātu apkopošanas būvvalde publicē pieņemtos lēmumus par adreses piešķiršanu, maiņu, precizēšanu vai likvidēšanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgas pilsētas būvvaldes 2014. gada 12. augusta lēmums Nr. BV-14-679-ls "Par zemes vienību un ēku adrešu maiņu un piešķiršanu Bolderājas, Buļļu, Daugavgrīvas, Spilves un Voleru apkaimē". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 15.08.2014., Nr. 160 https://www.vestnesis.lv/op/2014/160.13

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jēkabpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.20

Kārtība, kādā sedz ar dzīvojamās telpas lietošanu saistītos izdevumus

Vēl šajā numurā

15.08.2014., Nr. 160

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rīgas pilsētas būvvalde

Veids: lēmums

Numurs: BV-14-679-ls

Pieņemts: 12.08.2014.

OP numurs: 2014/160.13

2014/160.13
RĪKI

Rīgas pilsētas būvvaldes lēmumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Rīgas pilsētas būvvaldes lēmums Nr.BV-14-679-ls

Rīgā 2014.gada 12.augustā

Par zemes vienību un ēku adrešu maiņu un piešķiršanu Bolderājas, Buļļu, Daugavgrīvas, Spilves un Voleru apkaimē

Rīgas pilsētas būvvalde (turpmāk – Būvvalde) saskaņā ar Administratīvo teritoriju un apdzīvotu vietu likuma 17. panta ceturtajā prim daļā noteikto un atbilstoši Ministru kabineta 03.11.2009. noteikumos Nr. 1269 "Adresācijas sistēmas noteikumi" (turpmāk – Adresācijas noteikumi) noteiktajiem adreses piešķiršanas pamatprincipiem pieņem lēmumu par adreses piešķiršanu, maiņu, precizēšanu vai likvidēšanu.

[1.] Būvvalde, izskatot Valsts adrešu reģistra informācijas sistēmas publiskos datus, Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmas datus, dokumentus un adrešu piešķiršanas procesa tiesisko regulējumu,

konstatē:

[1.1.] Bolderājas, Buļļu, Daugavgrīvas, Spilves un Voleru apkaimē vairākas adreses neatbilst adresācijas sistēmas pamatprincipiem un ir jāmaina atbilstoši Adresācijas noteikumu prasībām, kā arī ir adresācijas objekti bez adresēm.

[1.2.] Saskaņā ar Rīgas domes 17.06.2014. lēmumu Nr. 1270 "Par ielas ar nosaukumu "Voleri" pārdēvēšanu par Voleru ielu, ielas novietnes precizējumu un grozījumiem Rīgas domes 03.02.1998. lēmumā Nr. 5536", Rīgas domes 17.06.2014. lēmumu Nr. 1271 "Par ielas ar nosaukumu "Vakarbuļļi" pārdēvēšanu par Vakarbuļļu ielu, ielas novietnes precizējumu un grozījumiem Rīgas domes 03.02.1998. lēmumā Nr. 5536", Rīgas domes 17.06.2014. lēmumu Nr. 1272 "Par Bullēnu ielas nosaukuma piešķiršanu un grozījumu Rīgas domes 03.02.1998. lēmumā Nr. 5536", Rīgas domes 17.06.2014. lēmumu Nr. 1273 "Par Platās ielas novietnes precizēšanu, Grants ielas un Finiera ielas nosaukuma piešķiršanu un grozījumu Rīgas domes 03.02.1998. lēmumā Nr. 5536", Rīgas domes 17.06.2014. lēmumu Nr. 1274 "Par Beķergrāvja ielas nosaukuma piešķiršanu un grozījumu Rīgas domes 03.02.1998. lēmumā Nr. 5536", Rīgas domes 17.06.2014. lēmumu Nr. 1275 "Par ielas ar nosaukumu "Krēmeri" pārdēvēšanu par Krēmeru ielu, ielas novietnes precizējumu un grozījumiem Rīgas domes 03.02.1998. lēmumā Nr. 5536" veiktajām izmaiņām ielu nosaukumos vairākiem adresācijas objektiem Bolderājas, Buļļu, Daugavgrīvas, Spilves un Voleru apkaimē nepieciešama adreses maiņa atbilstoši Adresācijas noteikumu 11. un 21. punkta prasībām.

[1.3.] Saskaņā ar Adresācijas noteikumu 48.1. apakšpunktu pašvaldības dome vai tās pilnvarota institūcija pieņem lēmumu par šo noteikumu 6. punktam neatbilstošo adrešu maiņu vai precizēšanu.

[1.4.] Rīgas domes 04.04.2014. saistošo noteikumu Nr. 114 "Rīgas pilsētas pašvaldības nolikums" 157.1 punktā noteikts, ka, ja saskaņā ar likumu pirms Būvvaldes lēmuma par adreses piešķiršanu, maiņu, precizēšanu vai likvidēšanu, kas tiek izdots kā vispārīgais administratīvais akts, nepieciešams uzklausīt lēmuma iespējamos adresātus, Būvvalde uzklausīšanu var veikt, rīkojot publisko apspriešanu.

[1.5.] Ņemot vērā ievērojamo adresācijas objektu skaitu Bolderājas, Buļļu, Daugavgrīvas, Spilves un Voleru apkaimē, kuriem ir jāmaina vai jāpiešķir adrese, un lielo ieinteresēto personu skaitu, kuru tiesiskās intereses var tikt skartas, Būvvalde 26.06.2014. pieņēma lēmumu Nr. BV-14-530-ls "Par publiskās apspriešanas rīkošanu zemes vienību un ēku adrešu maiņai un piešķiršanai Bolderājas, Buļļu, Daugavgrīvas, Spilves un Voleru apkaimē", nosakot publiskās apspriešanas norises laiku no 30.06.2014. līdz 21.07.2014. Publiskās apspriešanas laikā tika saņemta viena aptaujas anketa. Būvvalde 01.08.2014. ir apkopojusi publiskās apspriešanas rezultātus- Nr.BV-14-632-zi "Publiskās apspriešanas viedokļu apkopojums zemes vienību un ēku adrešu maiņai un piešķiršanai Bolderājas, Buļļu, Daugavgrīvas, Spilves un Voleru apkaimē" un publicējusi tos 01.08.2014 oficiālajā Būvvaldes mājaslapā www.rpbv.lv.

[2.] Būvvalde, izvērtējot tās rīcībā esošo informāciju un konstatētos faktus, pieejamos dokumentus saistībā ar adreses piešķiršanas procesa tiesisko regulējumu, publiskās apspriešanas rezultātus,

secina:

[2.1.] Saskaņā ar Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma 17. panta ceturto prim daļu pašvaldības lēmumu par adrešu piešķiršanu, maiņu, precizēšanu vai likvidēšanu var izdot arī vispārīgā administratīvā akta veidā.

Būvvaldes ieskatā pašvaldībai noteiktā adrešu piešķiršanas kompetence (Administratīvo teritoriju un apdzīvotu vietu likuma 17. panta ceturtā prim daļa) nosaka par pienākumu veikt adrešu piešķiršanu, maiņu un sakārtošanu atbilstoši normatīvo aktu prasībām, tai skaitā ieviest adresācijas pamatprincipiem atbilstošu adresāciju Rīgā.

Adresācijas noteikumu 3. punktā ir noteikts, ka adrese ir hierarhiski sakārtotu nosaukumu un numuru – adreses elementu – kopa, kas nodrošina adresācijas objekta atrašanās vietas noteikšanu valstī un ko reģistrē adrešu reģistrā. Ņemot vērā hierarhisko adresācijas sistēmas uzbūvi, ir jāņem vērā, ka, izdarot izmaiņas hierarhiski augstākā adresācijas objektā, izmaiņas ir jāizdara arī attiecīgajiem hierarhiski zemākajiem adresācijas objektiem, kurus skar izdarītās izmaiņas. Rīgas dome faktiski ar šī lēmuma 1.2. punktā minētajiem lēmumiem ir izdarījusi izmaiņas pilsētas ielu adresēs. Piešķirtās ielu adreses skar adresācijas objektus – iepriekš jau eksistējošas ēkas un pastāvošas zemes
vienības, kuras ir klasificējamas kā adresācijas objekti un kurām jau tiek lietotas adreses.

Adresācijas noteikumu 11. punkts nosaka, ka pilsētu un ciemu teritoriju daļās, kur ir ielas, apbūvei paredzētajai zemes vienībai vai ēkai piešķir numuru ar piesaisti ielas nosaukumam. Pilsētu un ciemu teritoriju daļās, kur nav ielu, līdz ielu izveidei apbūvei paredzētajai zemes vienībai vai ēkai saglabā vai piešķir nosaukumu. Mēneša laikā pēc ielu izveides un nosaukumu piešķiršanas tām pašvaldības dome vai tās pilnvarota institūcija pieņem lēmumu par apbūvei paredzētās zemes vienības vai ēkas nosaukuma maiņu, aizstājot to ar numuru un piesaistot ielas nosaukumam.

Neviena tiesību norma nesatur tiešu regulējumu par situāciju, kad pie pastāvošas apbūves un esoša ielu tīkla tiek mainītas ielu adreses pie adresācijas objektiem, kuriem jau ir piešķirtas adreses. Lai pilsētas teritorijā nodrošinātu adresācijas sistēmu, kas atbilst tai noteiktajām tiesību normām un mērķim, Būvvaldei, lai nodrošinātu tiesiski pamatotu risinājumu, esošās tiesību normas ir jāpiemēro un jāinterpretē paplašināti.

Spēkā esošie Adresācijas noteikumi nesatur tiešu regulējumu esošajai situācijai, taču atbilstoši Administratīvā procesa likuma 15. panta divpadsmitajai daļai iestāde un tiesa nedrīkst atteikties izlemt jautājumu, pamatojoties uz to, ka šis jautājums nav noregulēts ar likumu vai citu ārējo normatīvo aktu (iestāžu un tiesu juridiskās obstrukcijas aizliegums), līdz ar ko Būvvaldes ieskatā pašvaldībai ir jāvadās atbilstoši Administratīvā procesa likuma 17. panta pirmās daļas 4. punktam un jāinterpretē tiesību normas par adrešu piešķiršanu saistībā ar to izveides mērķiem un jēgu, un jāpieņem tiesiski pamatots lēmums par adreses piešķiršanu vai maiņu arī gadījumos, kad izveidota jauna iela un nav jāveic adresācijas objektam piešķirtā nosaukuma maiņa, bet faktiski jāpārskata adresācijas objektam piešķirtais adreses numurs un tā piesaiste ielai. Vadoties pēc šādas tiesību normu piemērošanas, tiek arī nodrošināta vienotas adresācijas sistēmas ieviešana visā pilsētas teritorijā, jo faktiski, lemjot par adreses piešķiršanu un maiņu, tiek nodrošināta aktuāla adreses numura sasaiste ar ielas nosaukumu un adreses numura atbilstība tā veidošanas principiem. Adresācijas galvenais mērķis ir adresācijas objekta atrašana apvidū, līdz ar ko adresācijai pilsētas teritorijā ir jābūt loģiski izkārtotai un viegli uztveramai. Nav pieļaujams, ka adresācijas objektiem piešķirtās adreses apvidū izvietojas neloģiskā un nereglamentētā secībā vai šobrīd pastāvošai ielai pieguļošam adresācijas objektam, kuram vienīgā pieeja ir no pieguļošās ielas, tiktu saglabāts adreses numurs, kas sasaistīts ar neesošu vai citā vietā esošu ielu.

Būvvaldes ieskatā Adresācijas noteikumu 11. punktā minētās tiesību normas būtība un jēga ir nodrošināt adresācijas sistēmas būtisku principu, kas paredz, piešķirot un veidojot adreses, ievērot vienotu principu, proti, ka adreses numurs ir piešķirams un tātad arī adrese ir lietojuma saistībā ar tuvāko ielu, no kuras adreses numurs ir piešķirts. Šāda principa ievērošana veido iespēju arī paredzēt adresācijas objektu secību un nodrošina orientēšanās iespēju. Paplašināti interpretējot iepriekš minētās tiesību normas, Būvvalde ir nonākusi pie secinājuma, ka likumdevējs ir iedibinājis principu pašvaldībai vai tās pilnvarotajai institūcijai, risinot adresācijas jautājumus, nodrošināt vienotas adresācijas sistēmas ieviešanu pašvaldības teritorijā. Konkrētajā gadījumā Būvvalde uzskata, ka jauna ielas nosaukuma piešķiršana Rīgā uzliek pienākumu veikt arī hierarhiski zemāku adresācijas objektu adrešu sakārtošanu atbilstoši Adresācijas noteikumu prasībām. Vadoties no tiesību normu interpretācijas, ir secināms, ka pilsētas teritorijā tiek nodrošināta adresācijas sistēmai atbilstoša adresācijas objektu adrešu piešķiršana.

[2.2.] Adresācijas noteikumu 8. punktā noteikts, ka apbūvei paredzētai zemes vienībai un ēkai pašvaldības dome vai tās pilnvarota institūcija piešķir, maina, likvidē nosaukumu vai numuru saskaņā ar teritorijas plānojumu, detālplānojumu vai zemes ierīcības projektu.

[2.3.] Adresācijas noteikumu 2.9. apakšpunktā noteikts, ka adrese ir piešķirama dzīvošanai, saimnieciskai, administratīvai vai publiskai darbībai paredzētai ēkai vai reāli nodalītai ēkas daļai, 2.10. apakšpunktā noteikts, ka adresācijas objekts ir apbūvei paredzēta zemes vienība, un 2.11. apakšpunktā noteikts, ka adresācijas objekts ir telpu grupa.

[2.4.] Adresācijas noteikumu 6. punktā ir noteikts, ka adresācijas sistēmai piemēro šādus pamatprincipus:

– administratīvajā teritorijā adrese nedrīkst atkārtoties (6.1. apakšpunkts);

– katram adresācijas objektam piešķir vienu adresi (6.2. apakšpunkts);

– adresācijas objektu nosaukumi atbilst Valsts valodas likumā noteiktajām prasībām (6.3. apakšpunkts);

– viena adreses elementa garums nepārsniedz 40 rakstzīmes (6.4. apakšpunkts);

– adresācijas objektu numuros izmanto naturālus skaitļus, kas pierakstīti ar arābu cipariem (6.6. apakšpunkts).

Adresēm Rīgā ir jāatbilst adresācijas sistēmai noteiktajiem pamatprincipiem. Ja Būvvalde konstatē, ka adrese neatbilst noteiktajām prasībām, tad Būvvaldei ir obligāti jāpieņem lēmums par adreses maiņu vai pieraksta precizēšanu. Būvvalde ir konstatējusi, ka vairākas adreses Rīgā atkārtojas vairākiem funkcionāli patstāvīgiem adresācijas objektiem, kas nav pieļaujams, tāpat arī Būvvalde ir konstatējusi, ka vairāku adrešu pierakstā tiek lietoti divi adrešu numuri, kas pierakstīti kā daļskaitlis, kas nonāk pretrunā ar Adresācijas noteikumu 6.6. apakšpunkta prasībām. Būvvaldei, konstatējot lietotu adrešu neatbilstību adresācijas sistēmas prasībām, tās ir jāmaina un attiecīgi jāprecizē to pieraksts. Par konstatētajām adresēm, kas neatbilst adresācijas sistēmas pamatprincipiem, ir organizēta un notikusi publiskā apspriešana.

[2.5.] Adresācijas noteikumu 10. punkts nosaka, ka, ja uz zemes vienības atrodas vairākas funkcionāli nesaistītas ēkas, katrai ēkai piešķir atsevišķu adresi, bet zemes vienībai nosaka adresi, kas piešķirta vienai no ēkām, kas uz tās atrodas, neatkarīgi no tā, vai ēka un zemes vienība ir viena īpašnieka vai vairāku īpašnieku īpašumā (valdījumā).

Būvvaldei gadījumā, kad ēkas adrese nesakrīt ar zemes vienības adresi, ir pienākums mainīt vai piešķirt adresi zemes vienībai, lai izpildītu Adresācijas noteikumu 10. punkta prasības.

[2.6.] Adresācijas noteikumu 21. punktā noteikts, ka pilsētu un ciemu teritoriju daļās, kur ir ielas, apbūvei paredzētai zemes vienībai vai ēkai numuru piešķir saistībā ar tuvāko ielu, no kuras attiecīgajā daļā var nokļūt.

[2.7.] Adresācijas noteikumu 19.1. apakšpunktā noteikts, ka pilsētās zemes vienību un ēku numurus piešķir no ielas sākuma augošā secībā virzienā no apdzīvotās vietas centra uz nomali, ielas kreisajā pusē piešķirot nepāra numurus, labajā pusē – pāra numurus.

[2.8.] Adresācijas noteikumu 20. punkts nosaka, ka, lai izvairītos no iepriekš piešķirtu numuru atkārtošanās, zemes vienības un ēkas numuru papildina ar latviešu alfabēta lielo burtu (20.1. apakšpunkts) vai ar mazo burtu "k" un defisi, aiz defises norādot korpusa numuru (20.2. apakšpunkts).

[2.9.] Būvvalde atbilstoši situācijai apvidū, faktiskajiem un tiesiskajiem apstākļiem ir novērtējusi adresācijas objektu piešķiramās adreses un ir nodevusi tās publiskajai apspriešanai.

[2.10.] Administratīvā procesa likuma 62. panta pirmā daļa noteikts, ka, lemjot par tāda administratīvā akta izdošanu, kurš varētu būt nelabvēlīgs adresātam vai trešajai personai, iestāde noskaidro un izvērtē adresāta vai trešās personas viedokli un argumentus šajā lietā.

[2.11.] Ņemot vērā iepriekš minēto, nepieciešams mainīt ēku un zemes vienību adreses adresācijas objektiem, kuri neatbilst Adresācijas noteikumu 6. un 11. punkta, 19.1. apakšpunkta un 21. punkta prasībām, un piešķirt adreses objektiem, kuriem adreses nav bijušas piešķirtas, bet tās ir piešķiramas atbilstoši Adresācijas noteikumu 2.9. un 2.10. apakšpunkta un 10. punkta prasībām.

[2.12.] Ņemot vērā, ka adrese ir hierarhiski sakārtotu nosaukumu un numuru – adreses elementu – kopa, tad Būvvaldei, veicot hierarhiski augstāka adresācijas objekta ēkas adreses maiņu, vienlaicīgi arī jāprecizē hierarhiski zemāku adresācijas objektu adrešu pieraksts atbilstoši mainītajam ēkas numuram, saglabājot telpu grupu esošo numerāciju.

[2.13.] Adresācijas noteikumu 34. punkts nosaka, ka, ja adresācijas objekta numurs oficiāli mainīts, kā arī ja precizēta pieraksta forma atbilstoši noteikumu prasībām, iepriekšējais numurs juridiski ir identisks jaunajam vai precizētajam numuram. Pēc adreses maiņas vai pieraksta formas precizēšanas lieto jauno numuru.

Tādējādi, ja līdz šim tika izdoti dokumenti, kuros ir fiksēta cita adrese, tie joprojām ir spēkā esoši, un to maiņa veicama tikai tad, ja to vēlas pats dokumenta turētājs, bet attiecībā uz zemesgrāmatu apliecībām īpašuma unikālais identifikators ir kadastra numurs, un tas nemainās.

Būvvalde informē, ka pēc lēmuma par adreses piešķiršanu, maiņu, likvidēšanu vai precizēšanu tiks sniegta informācija Valsts zemes dienestam adrešu reģistrācijai Valsts adrešu reģistra informācijas sistēmā, kā arī informāciju par aktuālajām adresēm citas valsts informācijas sistēmas un reģistri saņem automātiski no Valsts adrešu reģistra informācijas sistēmas.

Ja komersanta juridiskā adrese tiek mainīta, tad komersantam par adreses maiņu ir jāinformē Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrs, kurš adrešu informācijas aktualizēšanu Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā veic bez maksas.

Personām, kuru dzīvesvieta deklarēta mainītajās adresēs, būtu lietderīgi pārliecināties par deklarētās adreses maiņas faktu. Deklarētās dzīvesvietas adreses pārbaudi var veikt, vēršoties Rīgas pilsētas Iedzīvotāju dzīvesvietas reģistrācijas nodaļās vai elektroniski izmantojot e-pakalpojumu "Mani dati Iedzīvotāju reģistrā", kas pieejams interneta vietnē www.latvija.lv. Plašāka informācija pieejama interneta vietnē www.pmlp.gov.lv un www.riga.lv.

[2.14.] Ievērojot tiesiskos aspektus, kas regulē adreses piešķiršanu, kā arī, ievērojot lietderības apsvērumus, saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 65. panta otro daļu un 66. pantu ir secināms, ka Būvvaldei ir jāpieņem lēmums par adreses maiņu saistībā ar adresēm, kuras neatbilst adresācijas sistēmas pamatprincipiem, lai tiktu ieviesta vienota adresācijas sistēma Rīgā. Adreses maiņa zemes vienībai un ēkai ir nepieciešama, lai nodrošinātu normatīvajos aktos noteikto adrešu veidošanas kārtību, kas noteikta, lai radītu iespējas ātri un viennozīmīgi valsts teritorijā identificēt adresācijas objektu apvidū. Adreses maiņa ir tiesiski pamatota, un ar adreses maiņu faktiski tiks sasniegts tiesisks mērķis. Adreses maiņa atbilstoši Adresācijas noteikumiem ir iespējama vienīgi, izdodot administratīvo aktu, līdz ar ko administratīvā akta izdošana ir vienīgais iespējamais veids, lai nodrošinātu adresācijas objekta identificēšanu apvidū, ievērojot adresācijas sistēmas prasības. Administratīvais akts par adreses maiņu būtiski neierobežo Administratīvā procesa dalībnieku tiesības un tiesiskās intereses, jo vienīgais tiesiskais pienākums, kas izriet saistībā ar administratīvo aktu par adreses maiņu, ir jaunās adreses lietošana, kas nav vērtējama kā tiesību ierobežojums, bet gan kā pienākums, lai nodrošinātu saziņas un atrašanas iespējas. Adresācijas noteikumiem atbilstošu adrešu piešķiršana adresācijas objektiem valsts teritorijā nodrošina valsts, pašvaldības un sabiedrības būtiskās intereses, kas saistītas ar personas sasniedzamību, orientēšanos apvidū un adresācijas objektu identificēšanu. Salīdzinot sabiedrības un valsts pārvaldes intereses ar privātpersonai uzlikto pienākumu lietot piešķirto adresi, ir secināms, ka privātpersonas tiesiskās intereses netiek aizskartas vai kā savādāk ierobežotas, jo persona jau lieto adresi un tai jauns tiesisks pienākums netiek noteikts. Ievērojot Administratīvā procesa likuma 13. pantā noteikto samērīguma principu, ir secināms, ka labumu, ko sabiedrība un valsts pārvalde iegūst ar noteikto ierobežojumu, proti, lietot administratīvā akta adresātam mainīto adresi, kas atbilst pilsētā pastāvošajam ielu tīklam, uzliek administratīvā akta adresātam ļoti nelielu ierobežojumu, taču sabiedrības ieguvums ir ievērojami lielāks, jo sakārtota adresācija nodrošina arī operatīvo dienestu efektīvāku darbību, kas var ietekmēt ar cilvēku veselību un dzīvību saistītus jautājumus.

[3.] Būvvalde, ievērojot minēto un pamatojoties uz Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma 17. panta ceturto prim daļu, Adresācijas noteikumu 2.9., 2.10., 2.11. un 6.1. apakšpunktu, 8., 10. un 11. punktu, 19.1., 20.1. un 20.2. apakšpunktu, 21., 28., 29., 36., 41. un 48. punktu, Rīgas domes 17.06.2014. lēmumu Nr. 1270 "Par ielas ar nosaukumu "Voleri" pārdēvēšanu par Voleru ielu, ielas novietnes precizējumu un grozījumiem Rīgas domes 03.02.1998. lēmumā Nr. 5536", Rīgas domes 17.06.2014. lēmumu Nr. 1271 "Par ielas ar nosaukumu "Vakarbuļļi" pārdēvēšanu par Vakarbuļļu ielu, ielas novietnes precizējumu un grozījumiem Rīgas domes 03.02.1998. lēmumā Nr. 5536", Rīgas domes 17.06.2014. lēmumu Nr. 1272 "Par Bullēnu ielas nosaukuma piešķiršanu un grozījumu Rīgas domes 03.02.1998. lēmumā Nr. 5536", Rīgas domes 17.06.2014. lēmumu Nr. 1273 "Par Platās ielas novietnes precizēšanu, Grants ielas un Finiera ielas nosaukuma piešķiršanu un grozījumu Rīgas domes 03.02.1998. lēmumā Nr. 5536", Rīgas domes 17.06.2014. lēmumu Nr. 1274 "Par Beķergrāvja ielas nosaukuma piešķiršanu un grozījumu Rīgas domes 03.02.1998. lēmumā Nr.5536" un Rīgas domes 17.06.2014. lēmumu Nr. 1275 "Par ielas ar nosaukumu "Krēmeri" pārdēvēšanu par Krēmeru ielu, ielas novietnes precizējumu un grozījumiem Rīgas domes 03.02.1998. lēmumā Nr. 5536", Būvvaldes oficiālajā mājaslapā www.rpbv.lv publicēto publiskās apspriešanas viedokļu apkopojumu zemes vienību un ēku adrešu maiņai un piešķiršanai Bolderājas, Buļļu, Daugavgrīvas, Spilves un Voleru apkaimē,

nolemj:

[3.1.] mainīt Adresācijas noteikumu 6.1. un 6.6. apakšpunktam neatbilstošas esošās adreses, piešķirot jaunas adreses:

Nr.p.k.

Esošā adrese

Klasifikatora kods

Piešķiramā adrese

Kadastra apzīmējums

3.1.1. Admirāļu iela 11A 101847991 Admirāļu iela 7C 01001102063
          01001102063001
3.1.2. Ādama iela 4 101847838 Ādama iela 4A 01001000045002
3.1.3. Ādama iela 9 101847870 Ādama iela 9A 01001010076001
3.1.4. Birzes iela 10 101865591 Birzes iela 10C 01001030084005
          01001030084
3.1.5. Birzes iela 27 102612135 Birzes iela 25A 01001030032014
          01001032070
3.1.6. Birzes iela 44 101821477 Birzes iela 44A 01001030070002
3.1.7. Brūžu iela 17 101867931 Brūžu iela 17A 01001000042002
3.1.8. Brūžu iela 8/10 102643008 Brūžu iela 10 01001010116002
3.1.9.       8 01001010116
          01001010116001
3.1.10. Daugavgrīvas iela 83 105547621 Daugavgrīvas iela 85 01000630070016
3.1.11. Daugavgrīvas šoseja 2 101875520 Daugavgrīvas šoseja 2 k-1 01000770210075
3.1.12. Daugavgrīvas šoseja 5 105288821 Daugavgrīvas šoseja 5 k-1 01000970014002
3.1.13.       5 k-10 01000970014011
3.1.14.       5 k-11 01000970014012
3.1.15.       5 k-12 01000970014013
3.1.16.       5 k-13 01000970014014
3.1.17.       5 k-14 01000970014015
3.1.18.       5 k-15 01000970014016
3.1.19.       5 k-16 01000970014017
3.1.20.       5 k-17 01000970014018
3.1.21.       5 k-18 01000970014019
3.1.22.       5 k-19 01000970014020
3.1.23.       5 k-2 01000970014003
3.1.24.       5 k-3 01000970014004
3.1.25.       5 k-4 01000970014005
3.1.26.       5 k-5 01000970014006
3.1.27.       5 k-6 01000970014007
3.1.28.       5 k-7 01000970014008
3.1.29.       5 k-8 01000970014009
3.1.30.       5 k-9 01000970014010
3.1.31. Daugavgrīvas šoseja 6B 102926552 Daugavgrīvas šoseja 6C 01000970079001
3.1.32. Daugavgrīvas šoseja 8 105579770 Daugavgrīvas šoseja 8 k-1 01000970117012
3.1.33.       8 k-2 01000970117001
3.1.34. Daugavgrīvas šoseja 8A 101825515 Daugavgrīvas šoseja 4E 01000970089001
          01000970089
3.1.35. Dzelmes iela 22 101879005 Dzelmes iela 22A 01001080022001
3.1.36.       22B 01001080022002
3.1.37. Dzintara iela 19 101879946 Dzintara iela 19A 01001080064001
3.1.38. Dzintara iela 39 101879995 Dzintara iela 39A 01001080124004
3.1.39. Dzintara iela 65 105869812 Dzintara iela 65 k-1 01001032008002
3.1.40.       65 k-10 01001032008025
3.1.41.       65 k-11 01001032008024
3.1.42.       65 k-12 01001032008023
3.1.43.       65 k-13 01001032008022
3.1.44.       65 k-14 01001032008021
3.1.45.       65 k-15 01001032008009
3.1.46.       65 k-16 01001032008008
3.1.47.       65 k-17 01001032008007
3.1.48.       65 k-18 01001032008006
3.1.49.       65 k-19 01001032008005
3.1.50.       65 k-2 01001032008011
3.1.51.       65 k-3 01001032008003
3.1.52.       65 k-4 01001032008013
3.1.53.       65 k-5 01001032008014
3.1.54.       65 k-6 01001032008015
3.1.55.       65 k-7 01001032008004
3.1.56.       65 k-8 01001032008010
3.1.57.       65 k-9 01001032008026
3.1.58. Dzirciema iela 100 101880137 Dzirciema iela 100 k-1 01000770025001
3.1.59.       100 k-10 01000770025053
3.1.60.       100 k-11 01000770025036
3.1.61.       100 k-12 01000770025034
3.1.62.       100 k-13 01000770025040
3.1.63.       100 k-14 01000770025045
3.1.64.       100 k-15 01000770025048
3.1.65.       100 k-16 01000770025047
3.1.66.       100 k-17 01000770025046
3.1.67.       100 k-18 01000770025049
3.1.68.       100 k-19 01000770025050
3.1.69.       100 k-2 01000770025037
3.1.70.       100 k-3 01000770025035
3.1.71.       100 k-4 01000770025038
3.1.72.       100 k-5 01000770025042
3.1.73.       100 k-6 01000770025043
3.1.74.       100 k-7 01000770025044
3.1.75.       100 k-8 01000770025041
3.1.76.       100 k-9 01000770025039
3.1.77. Dzirciema iela 123 101827221 Dzirciema iela 123A 01000770025023
3.1.78. Esplanādes iela 2A 101886976 Esplanādes iela 12 01001030082001
          01001030082
3.1.79. Esplanādes iela 2B 105189471 Esplanādes iela 10 01001030083012
          01001032103
3.1.80. Esplanādes iela 3 101830398 Esplanādes iela 2 01001032012001
          01001032012
3.1.81. Esplanādes iela 4 101886984 Esplanādes iela 8 01001030183001
          01001030183
3.1.82. Esplanādes iela 8A 105764773 Esplanādes iela 2A 01001032074
3.1.83. Esplanādes iela 9 101887020 Esplanādes iela 4 01001032035
3.1.84. Flotes iela 1 101830927 Flotes iela 10 01001030155058
3.1.85.       10 k-1 01001030155052
3.1.86.       10 k-10 01001030155062
3.1.87.       10 k-11 01001030155046
3.1.88.       10 k-12 01001030155047
3.1.89.       10 k-13 01001030155048
3.1.90.       10 k-2 01001030155053
3.1.91. Flotes iela 1A 105204866 Flotes iela 2 01001030143001
          01001032098
3.1.92.       4 01001030143002
3.1.93. Flotes iela 1B 103692224 Flotes iela 10 k-14 01001030155088
3.1.94.       10 k-15 01001030155087
3.1.95.       10 k-3 01001030155093
3.1.96.       10 k-4 01001030155091
3.1.97.       10 k-5 01001030155092
3.1.98.       10 k-6 01001030155090
3.1.99. Flotes iela 1C 106037266 Flotes iela 6 01001030143014
          01001030028
3.1.100. Flotes iela 2 101830943 Flotes iela 13 01001032002002
          01001032001
3.1.101.       13 k-1 01001032002050
3.1.102.       13 k-2 01001032002006
3.1.103.       13 k-3 01001032002010
3.1.104.       13 k-4 01001032003045
3.1.105. Flotes iela 3 101830951 Flotes iela 8 01001030157001
          01001030157
3.1.106. Flotes iela 3A 101830968 Flotes iela 12A 01001032000003
3.1.107. Flotes iela 3C 106012862 Flotes iela 12B 01001032000002
3.1.108. Flotes iela 4 101888047 Flotes iela 7B 01001032047001
          01001032047
3.1.109.       7C 01001032047010
3.1.110.       7D 01001032047009
3.1.111.       7E 01001032047008
3.1.112.       7F 01001032047003
3.1.113. Flotes iela 5B 104994220 Flotes iela 12 01001030155002
3.1.114.       12 k-1 01001030155008
3.1.115.       12 k-3 01001030155007
3.1.116.       12 k-5 01001030155005
3.1.117.       12 k-6 01001030155006
3.1.118. Flotes iela 6/8 101888055 Flotes iela 10 01001030155
3.1.119.       10 k-7 01001030155033
3.1.120.       10 k-8 01001030155034
3.1.121.       10 k-9 01001030155101
3.1.122.       10A 01001030155019
3.1.123.       12 k-2 01001030155018
3.1.124.       12 k-4 01001030155003
3.1.125.       12 k-7 01001030155011
3.1.126.       12 k-8 01001030155004
3.1.127.       12 k-9 01001030155017
3.1.128. Gaigalas iela 9 101888512 Gaigalas iela 9B 01001012005002
3.1.129. Gobas iela 10 102674276 Gobas iela 12 01001010058007
3.1.130. Gobas iela 16 101890726 Gobas iela 16A 01000972063002
3.1.131. Gobas iela 17 101832432 Gobas iela 15A 01001010067001
          01001010067
3.1.132.       15B 01001010067007
3.1.133.       15C 01001010067008
3.1.134.       17A 01001000118002
3.1.135. Gobas iela 19 101832440 Gobas iela 19A 01001000119002
3.1.136. Gobas iela 2/4 102639852 Gobas iela 4 01001010046
          01001010046001
3.1.137.       4A 01001010046009
3.1.138. Ielejas iela 16 101894411 Ielejas iela 47 01001080051001
          01001080051
3.1.139. Ielejas iela 18 106358631 Ielejas iela 3 01001080058001
          01001080058
3.1.140. Ielejas iela 3 104889260 Ielejas iela 2 01001080084001
          01001080084
3.1.141. Ievas iela 10/12 101895413 Ievas iela 10 01001000058
          01001000058001
3.1.142. Ievas iela 3 101895438 Ievas iela 3A 01001000070002
3.1.143. Ilmeņa iela 10 101896841 Ilmeņa iela 11 01001082014001
          01001082014
3.1.144. Ilmeņa iela 8 101835382 Ilmeņa iela 9 01001092006010
          01001092006
3.1.145. Jomas iela 13 101904812 Jomas iela 15 01001010050004
3.1.146. Jomas iela 14 101904820 Jomas iela 14A 01001010113006
3.1.147. Jomas iela 5/7 104596646 Jomas iela 5 01001010099
          01001010099001
3.1.148. Kaņepju iela 12 101910326 Kaņepju iela 12A 01001010098003
3.1.149. Kaņepju iela 16 101841521 Kaņepju iela 16A 01001010054016
3.1.150.       16B 01001010054003
3.1.151.       16C 01001010054021
3.1.152.       16D 01001010054006
3.1.153. Kaņepju iela 2B 101910391 Kaņepju iela 2D 01001000160008
3.1.154. Kaņepju iela 3 101841538 Kaņepju iela 3A 01001000039004
3.1.155. Kapļu iela 1 102646786 Kapļu iela 1A 01001020010002
3.1.156. Kapļu iela 2 101910535 Kapļu iela 2A 01001020007001
3.1.157. Kapļu iela 3 101910543 Kapļu iela 3A 01001020011002
3.1.158. Kapļu iela 5 101910551 Kapļu iela 5A 01001020012002
3.1.159. Kapteiņu iela 1 101910816 Kapteiņu iela 1A 01001020013002
3.1.160. Kapteiņu iela 3 102613885 Kapteiņu iela 3B 01001020023001
3.1.161. Keramikas iela 2 101842812 Keramikas iela 2B 01001102101001
3.1.162. Kodola iela 13 101913741 Kodola iela 13A 01001020069005
3.1.163. Kodola iela 5/7 101913782 Kodola iela 5 01001020059
          01001020059001
3.1.164. Kvarca iela 2 k-1 101847202 Kvarca iela 6 01001100161004
          01001100161
3.1.165. Kvarca iela 2 k-2 101847210 Kvarca iela 8 01001100160005
          01001100160
3.1.166. Lemešu iela 1 101925610 Lemešu iela 1C 01001000130002
3.1.167. Lēpju iela 2 102614380 Lēpju iela 8 01001030125001
          01001030125
3.1.168.       8 k-1 01001030125034
3.1.169.       8 k-10 01001030125028
3.1.170.       8 k-11 01001030125029
3.1.171.       8 k-12 01001030125037
3.1.172.       8 k-13 01001030125038
3.1.173.       8 k-14 01001030125039
3.1.174.       8 k-15 01001030125016
3.1.175.       8 k-16 01001030125017
3.1.176.       8 k-17 01001030125027
3.1.177.       8 k-18 01001030125026
3.1.178.       8 k-19 01001030125025
3.1.179.       8 k-2 01001030125035
3.1.180.       8 k-20 01001030125024
3.1.181.       8 k-21 01001030125019
3.1.182.       8 k-22 01001030125036
3.1.183.       8 k-23 01001030125020
3.1.184.       8 k-24 01001030125023
3.1.185.       8 k-25 01001030125040
3.1.186.       8 k-26 01001030125004
3.1.187.       8 k-27 01001030125005
3.1.188.       8 k-28 01001030125006
3.1.189.       8 k-29 01001030125041
3.1.190.       8 k-3 01001030125032
3.1.191.       8 k-30 01001030125045
3.1.192.       8 k-31 01001030125011
3.1.193.       8 k-32 01001030125012
3.1.194.       8 k-33 01001030125013
3.1.195.       8 k-34 01001030125014
3.1.196.       8 k-35 01001030125015
3.1.197.       8 k-36 01001030125007
3.1.198.       8 k-37 01001030125008
3.1.199.       8 k-38 01001030125009
3.1.200.       8 k-39 01001030125010
3.1.201.       8 k-4 01001030125018
3.1.202.       8 k-40 01001030125022
3.1.203.       8 k-41 01001030125021
3.1.204.       8 k-42 01001030125042
3.1.205.       8 k-5 01001030125031
3.1.206.       8 k-6 01001030125033
3.1.207.       8 k-7 01001030125002
3.1.208.       8 k-8 01001030125003
3.1.209.       8 k-9 01001030125030
3.1.210. Lielā iela 11 102640172 Lielā iela 11A 01001020060001
3.1.211. Lielā iela 18 101927253 Lielā iela 18A 01001020032001
3.1.212. Lielā iela 21 102640180 Lielā iela 21A 01001020065006
3.1.213. Lielā iela 23 101927333 Lielā iela 23A 01001020026002
3.1.214. Lielā iela 3 101927421 Lielā iela 3A 01001020050002
3.1.215. Lielā iela 35 102640228 Lielā iela 35A 01001100019002
3.1.216. Lielā iela 6 102675085 Lielā iela 4B 01001020041022
          01001022007
3.1.217.       6B 01001020038011
3.1.218.       6D 01001020126001
3.1.219. Lielā iela 69 102614493 Lielā iela 69 k-1 01001102006010
3.1.220.       69 k-2 01001102006005
3.1.221. Lielā iela 71C 104420883 Lielā iela 68 01001102178001
          01001102178
3.1.222. Lielā iela 9 101927768 Lielā iela 9A 01001020053002
3.1.223. Lielupes iela 48 101928247 Lielupes iela 50 01000970063001
3.1.224. Lignuma iela 2 101930700 Lignuma iela 2 k-1 01000972095068
3.1.225.       2 k-2 01000972095069
3.1.226. Mencu iela 10 101949961 Mencu iela 10A 01001020017001
3.1.227.       10B 01001020017003
3.1.228. Mencu iela 16 101950015 Mencu iela 16A 01001010029001
3.1.229. Mencu iela 23 101950103 Mencu iela 23A 01001010063001
3.1.230. Mencu iela 4/6 101950136 Mencu iela 4 01001020014
          01001020014001
3.1.231.       6 01001020014002
3.1.232. Mežrozīšu iela 13 101952324 Mežrozīšu iela 13A 01001010019002
3.1.233. Mežrozīšu iela 5 101952404 Mežrozīšu iela 5A 01001010027002
3.1.234. Miglas iela 15 101953551 Miglas iela 15A 01001010036001
3.1.235. Miglas iela 19 102657733 Miglas iela 19A 01001010034001
3.1.236. Parādes iela 2 101962175 Parādes iela 2A 01001032029002
3.1.237.       2B 01001032029003
3.1.238. Parādes iela 28 101962247 Parādes iela 26A 01001032010001
          01001032010
3.1.239. Parādes iela 30 101962263 Parādes iela 30A 01001030025001
          01001030025
3.1.240. Piestātnes iela 3 101964900 Piestātnes iela 3A 01001020006001
3.1.241. Platā iela 12 101966238 Platā iela 12 k-1 01001100090002
3.1.242.       12 k-10 01001100090016
3.1.243.       12 k-11 01001100090017
3.1.244.       12 k-12 01001100090007
3.1.245.       12 k-13 01001100090008
3.1.246.       12 k-2 01001100090014
3.1.247.       12 k-3 01001100090015
3.1.248.       12 k-4 01001100090003
3.1.249.       12 k-5 01001100090004
3.1.250.       12 k-6 01001100090018
3.1.251.       12 k-7 01001100090005
3.1.252.       12 k-8 01001100090019
3.1.253.       12 k-9 01001100090006
3.1.254. Podraga iela 2 104796765 Podraga iela 2A 01000770045038
          01000770045
3.1.255. Rojas iela 7 101978896 Rojas iela 7A 01001080019001
3.1.256.       7B 01001080019010
3.1.257. Silikātu iela 26 105075567 Silikātu iela 28 01001102015004
3.1.258. Silikātu iela 7 101990637 Silikātu iela 7F 01001100061007
3.1.259. Silikātu iela 7B 103877941 Silikātu iela 7J 01001102012001
3.1.260. Silikātu iela 7D 105075526 Silikātu iela 7H 01001100061004
3.1.261.       7I 01001100061026
3.1.262. Spailes iela 11 101995381 Spailes iela 11 k-1 01001000170
          01001000170013
3.1.263.       11 k-10 01001000170011
3.1.264.       11 k-11 01001000170012
3.1.265.       11 k-2 01001000170003
3.1.266.       11 k-3 01001000170004
3.1.267.       11 k-4 01001000170005
3.1.268.       11 k-5 01001000170006
3.1.269.       11 k-6 01001000170007
3.1.270.       11 k-7 01001000170008
3.1.271.       11 k-8 01001000170009
3.1.272.       11 k-9 01001000170010
3.1.273. Stūrmaņu iela 17 102001706 Stūrmaņu iela 19 01001000134004
3.1.274. Stūrmaņu iela 1C 102001747 Stūrmaņu iela 1H 01001030126014
3.1.275.       1I 01001030126015
3.1.276. Stūrmaņu iela 5/7 102001892 Stūrmaņu iela 7 01001000112
          01001000112001
3.1.277. Tekstilnieku iela 21 102006908 Tekstilnieku iela 21B 01001102192001
3.1.278. Vētras iela 5A 102017832 Vētras iela 5B 01001080258002
3.1.279. Zemkopju iela 4 102029814 Zemkopju iela 4A 01001010045011
3.1.280. Zemkopju iela 7 102029830 Zemkopju iela 7A 01001010039002
3.1.281. Zilā iela 5 102031273 Zilā iela 5A 01000972089001

[3.2.] mainīt Adresācijas noteikumu 11. punktam neatbilstošas esošās adreses, piešķirot jaunas adreses:

Nr.p.k.

Esošā adrese

Klasifikatora kods

Piešķiramā adrese

Kadastra apzīmējums

3.2.1. Admirāļu iela 13 101848011 Lielā iela 61D 01001102092
          01001102092001
3.2.2. Admirāļu iela 17 101848052 Bangu iela 3A 01001102096
          01001102096001
3.2.3. Birzes iela 52 101821516 Dzintara iela 105 01001092009001
          01001092009
3.2.4. Birzes iela 52A 101865710 Dzintara iela 107 01001092008001
          01001092008
3.2.5. Brūžu iela 11 101867892 Jomas iela 1B 01001000026002
3.2.6. Bungu iela 4 101868837 Kapteiņu iela 2A 01001020082
          01001020082001
3.2.7. Daugavgrīvas iela 170 106088747 Daugavgrīvas šoseja 2I 01000772069
3.2.8. Esplanādes iela 8 101887012 Lēpju iela 1 01001030004001
          01001030004
3.2.9. Flotes iela 1 101830927 Birzes iela 2 01001030143097
3.2.10.       2A 01001030143081
3.2.11. Flotes iela 1B 103692224 Birzes iela 2 01001030216
3.2.12.       2 k-1 01001030143088
3.2.13. Gaigalas iela 1 101888408 Piestātnes iela 11 01001020018
          01001020018001
3.2.14. Gaigalas iela 11 101888416 Stūrmaņu iela 42 01001010015007
3.2.15.       42A 01001010015004
3.2.16.       42B 01001010015002
3.2.17. Gaigalas iela 41 105635470 Finiera iela 2 01000970087001
          01000970098
3.2.18. Gaigalas iela 9 101888512 Ādama iela 23 01001010013
          01001012005006
3.2.19. Gobas iela 14 101832408 Stūrmaņu iela 34 01001010065002
3.2.20. Grunduļu iela 5A 101892352 Admirāļu iela 8A 01001102030001
          01001102030
3.2.21. Grunduļu iela 6A 101892377 Admirāļu iela 12A 01001102025001
          01001102025
3.2.22. Guberņciems 7 101833491 Daugavgrīvas šoseja 4D 01000970002006
3.2.23.       7 01000972020088
3.2.24.       7 k-3 01000972020084
3.2.25.       7 k-5 01000972020087
3.2.26.       7 k-6 01000972165001
3.2.27.       7 k-7 01000972020085
3.2.28.       7B 01000972020015
3.2.29. Guberņciems 7A 101833506 Daugavgrīvas šoseja 7A 01000972094
          01000972094034
3.2.30. Guberņciems 7B 103331852 Daugavgrīvas šoseja 7 k-1 01000972020012
          01000972092
3.2.31.       7 k-2 01000972020083
3.2.32.       7 k-4 01000972020013
3.2.33. Guberņciems 7D 103331860 Daugavgrīvas šoseja 7B 01000972093
3.2.34.       7C 01000972093045
3.2.35. Guberņciems 7F 104960391 Daugavgrīvas šoseja 7D 01000972175
          01000972175007
3.2.36. Ielejas iela 24 104596533 Zēģeļu iela 1A 01001080120001
          01001080120
3.2.37. Kastaņu iela 1 101911963 Lielupes iela 12A 01001010122
          01001010122007
3.2.38.       12B 01001010122001
3.2.39. Kastaņu iela 2 101911971 Brūžu iela 1A 01001000002
          01001000002001
3.2.40. Kastaņu iela 4 101911988 Brūžu iela 1B 01001000003
          01001000003001
3.2.41. Kastaņu iela 6/8 101912008 Brūžu iela 1C 01001000005
          01001000005001
3.2.42. Kleistu iela 78 103413005 Mazā Kleistu iela 14 01001100106001
3.2.43. Kleistu iela 78A 104419727 Mazā Kleistu iela 12 01001100106002
3.2.44. Kleistu iela 78B 105579561 Mazā Kleistu iela 10 01001100106004
          01001100107
3.2.45. Kleistu iela 80 105869845 Mazā Kleistu iela 16 01001100125001
3.2.46. Krēmeri 1 101916064 Voleru iela 58 01000982012001
          01000982012
3.2.47. Krēmeri 10 101916072 Voleru iela 71 01000982030
3.2.48. Krēmeri 11 101916080 Krēmeru iela 24 01000970083001
          01000970083
3.2.49. Krēmeri 12 101916097 Krēmeru iela 20 01000972021001
          01000972021
3.2.50. Krēmeri 13 101916103 Krēmeru iela 18 01000970055001
          01000970055
3.2.51. Krēmeri 13A 101843984 Krēmeru iela 14 01000972125001
          01000972125
3.2.52. Krēmeri 14 101916111 Krēmeru iela 12 01000970008001
          01000970008
3.2.53. Krēmeri 15 101916128 Krēmeru iela 10 01000972124001
          01000972124
3.2.54. Krēmeri 17 101916136 Krēmeru iela 7 01000970021
3.2.55. Krēmeri 17A 102648468 Krēmeru iela 11 01000970025001
          01000970025
3.2.56. Krēmeri 18 101916144 Krēmeru iela 5 01000970185001
          01000970185
3.2.57. Krēmeri 19 101843992 Krēmeru iela 1 01000972110001
3.2.58.       3 01000972164001
          01000972164
3.2.59. Krēmeri 1A 102648451 Voleru iela 60 01000980026001
          01000980026
3.2.60. Krēmeri 2 101916152 Beķergrāvja iela 8 01000980009001
          01000980009
3.2.61. Krēmeri 3 101916160 Voleru iela 59 01000980003001
          01000980003
3.2.62. Krēmeri 4 101916177 Voleru iela 62 01000980004001
          01000980004
3.2.63. Krēmeri 6 101916185 Voleru iela 64 01000982007001
          01000982007
3.2.64.       64A 01000982007002
3.2.65. Krēmeri 7 101916193 Voleru iela 65 01000980001
3.2.66. Krēmeri 8 101916208 Voleru iela 67 01000980032001
          01000980032
3.2.67. Lielā iela 47 101927526 Velkoņu iela 7 01001100044
          01001100044001
3.2.68. Lielā iela 63 102614485 Admirāļu iela 22 01001100095
          01001100095001
3.2.69. Lielā iela 65 101927663 Stagaru iela 4 01001100005
          01001100005001
3.2.70. Lielā iela 67 101927688 Silikātu iela 5B 01001100023001
3.2.71. Lielā iela 69B 101927702 Silikātu iela 5C 01001102011022
3.2.72.       5J 01001102012
3.2.73. Lielā iela 7 101927710 Jūrnieku iela 2A 01001020052002
3.2.74.       2B 01001020052004
3.2.75. Lielā iela 70 101927727 Grants iela 35 01001102007001
          01001102007
3.2.76. Lignuma iela 7A 102999230 Finiera iela 4 01000972105002
          01000972166
3.2.77. Mencu iela 21 101950080 Ādama iela 21 01001010062002
3.2.78.       21A 01001010062003
3.2.79. Miglas iela 19 102657733 Mencu iela 10C 01001010034003
3.2.80. Miglas iela 6 102657717 Lielupes iela 1 01001020043001
          01001020092
3.2.81. Platā iela 11 101966221 Grants iela 12 01001100076
          01001100076005
3.2.82. Platā iela 12A 105646563 Grants iela 1 01001102113
3.2.83. Platā iela 12B 106365315 Grants iela 13 01001100098
3.2.84. Platā iela 12B k-1 106365323 Grants iela 15 01001100098002
3.2.85. Platā iela 12B k-2 106365171 Grants iela 17 01001100098003
3.2.86. Platā iela 12B k-3 106371616 Grants iela 13 01001100098001
3.2.87. Platā iela 14 101966246 Grants iela 5 01001102013
          01001102013024
3.2.88. Platā iela 14A 103692345 Grants iela 3 01001102013009
          01001102175
3.2.89. Platā iela 14B 103692353 Grants iela 11 01001102013001
          01001102174
3.2.90.       7 01001102013008
3.2.91.       9 01001102013006
3.2.92. Platā iela 16 101966262 Gaigalas iela 23A 01000972043
          01000972043001
3.2.93. Platā iela 16 k-1 101966270 Gaigalas iela 23B 01000972044
          01000972044001
3.2.94. Platā iela 18 k-1 101966301 Finiera iela 5 01000972049
          01000972049001
3.2.95. Platā iela 18 k-2 101966318 Finiera iela 7 01000972050
          01000972050001
3.2.96. Platā iela 18 k-3 101966326 Finiera iela 9 01000972051
          01000972051003
3.2.97. Platā iela 19A 105378875 Silikātu iela 5A 01001102117001
          01001102204
3.2.98. Platā iela 20 101966334 Finiera iela 21 01000970108
          01000970108001
3.2.99. Platā iela 22 101966342 Finiera iela 17 01000972045
          01000972045001
3.2.100. Platā iela 24 101966350 Finiera iela 19 01000972046
          01000972046001
3.2.101. Platā iela 26 101966375 Gobas iela 20 k-4 01000972047
          01000972047001
3.2.102. Platā iela 28 101966383 Finiera iela 11 01000972052
          01000972052001
3.2.103. Platā iela 28 k-1 101966391 Finiera iela 13 01000972053
          01000972053001
3.2.104. Platā iela 28 k-2 101966406 Finiera iela 15 01000972054
          01000972054001
3.2.105. Platā iela 30 101966414 Finiera iela 23 01000972055
          01000972055001
3.2.106. Platā iela 31 103357282 Grants iela 24 01001102140
          01001102140001
3.2.107. Platā iela 33 103357290 Grants iela 26 01001102139
          01001102139001
3.2.108. Platā iela 35 103357305 Grants iela 28 01001102138
          01001102138001
3.2.109. Platā iela 37 103357313 Grants iela 30 01001102137
          01001102137001
3.2.110. Platā iela 38 101966422 Finiera iela 6 01000970013
          01000972006001
3.2.111.       6 k-1 01000972006003
3.2.112. Platā iela 39 103357321 Grants iela 32 01001102136
          01001102136001
3.2.113. Platā iela 4 101966430 Grants iela 23 01001100361
3.2.114. Platā iela 40 104889324 Grants iela 19 01001102171
          01001102171001
3.2.115. Platā iela 42 104889332 Grants iela 21 01001100038
          01001100038002
3.2.116. Podraga iela 1 102696951 Daugavgrīvas šoseja 1B 01000980044001
3.2.117. Podraga iela 1A 101967818 Daugavgrīvas iela 152 01000770210001
3.2.118. Podraga iela 3 101967834 Daugavgrīvas šoseja 1C 01000980044006
3.2.119. Rojas iela 38 102676206 Vakarbuļļu iela 42 01001092001001
          01001092001
3.2.120. Roņu iela 7A 105705830 Dīgstu iela 5 01001082069
3.2.121. Silikātu iela 30 101990598 Keramikas iela 2C 01001100033
          01001100033001
3.2.122. Silikātu iela 4A 105181377 Kvarca iela 2B 01001102161007
3.2.123. Stūrmaņu iela 22 102001771 Brūžu iela 26 01001010078002
3.2.124. Stūrmaņu iela 31 k-3 103357434 Mežrozīšu iela 41 01000970161
          01000970161003
3.2.125. Stūrmaņu iela 31B 103108280 Mežrozīšu iela 19 01000970158026
          01000970170
3.2.126.       21 01000970158027
          01000970171
3.2.127. Stūrmaņu iela 33 102001868 Mežrozīšu iela 20 01000970038
          01000970038011
3.2.128. Vakarbuļļi 15 102617771 Vakarbuļļu iela 2 01001090078001
          01001090078
3.2.129. Vakarbuļļi 17 104700096 Vakarbuļļu iela 4 01001090044001
          01001090044
3.2.130. Vakarbuļļi 18 104700088 Vakarbuļļu iela 6 01001090043001
          01001090043
3.2.131. Vakarbuļļi 19 102014177 Vakarbuļļu iela 8 01001090042001
          01001090042
3.2.132. Vakarbuļļi 20 104700071 Vakarbuļļu iela 10 01001090041001
          01001090041
3.2.133. Vakarbuļļi 21 104700063 Vakarbuļļu iela 14 01001090040001
          01001090040
3.2.134. Vakarbuļļi 21A 105639068 Vakarbuļļu iela 16 01001092035
3.2.135. Vakarbuļļi 22 104700055 Vakarbuļļu iela 18 01001090039001
          01001090039
3.2.136. Vakarbuļļi 23 104890480 Vakarbuļļu iela 20 01001090038001
          01001090038
3.2.137. Vakarbuļļi 24 102014185 Vakarbuļļu iela 22 01001090037001
          01001090037
3.2.138. Vakarbuļļi 25 104644781 Vakarbuļļu iela 26 01001090034001
          01001090034
3.2.139. Vakarbuļļi 26 102652820 Vakarbuļļu iela 28 01001090036011
          01001090036
3.2.140. Vakarbuļļi 26A 103417045 Vakarbuļļu iela 24 01001090083001
          01001090083
3.2.141. Vakarbuļļi 27 103356996 Vakarbuļļu iela 30 01001090059001
          01001090059
3.2.142. Vakarbuļļi 28 102014193 Vakarbuļļu iela 32 01001090035001
          01001090035
3.2.143. Vakarbuļļi 29 104700047 Vakarbuļļu iela 36 01001090033001
          01001090033
3.2.144. Vakarbuļļi 31 104700030 Vakarbuļļu iela 38 01001090032001
          01001090032
3.2.145. Vakarbuļļi 33 104700014 Bullēnu iela 100 01001090030001
          01001090030
3.2.146. Vakarbuļļi 34 104700022 Vakarbuļļu iela 40 01001090031001
          01001090031
3.2.147. Vakarbuļļi 39 104700006 Vakarbuļļu iela 46 01001090028001
          01001090028
3.2.148. Voleri 1 106358496 Voleru iela 2 01000980025001
          01000980025
3.2.149. Voleri 11 102024741 Voleru iela 21 01000982015001
          01000982015
3.2.150. Voleri 11 k-1 104601025 Voleru iela 31 01000982020001
          01000982020
3.2.151. Voleri 11 k-10 104890544 Voleru iela 35 01000980015001
          01000980015
3.2.152.       47 01000980014009
          01000980014
3.2.153.       47A 01000980014011
3.2.154. Voleri 11 k-2 104601033 Voleru iela 29 01000982021001
          01000982021
3.2.155. Voleri 11 k-3 104601041 Voleru iela 25 01000982022001
          01000982022
3.2.156. Voleri 11 k-4 104601058 Voleru iela 23 01000982018001
          01000982018
3.2.157. Voleri 11 k-5 104601066 Voleru iela 19 01000982016001
          01000982016
3.2.158. Voleri 11 k-6 104601074 Voleru iela 17 01000982014001
          01000982014
3.2.159. Voleri 11 k-7 104601082 Voleru iela 15 01000982013001
          01000982013
3.2.160. Voleri 11 k-8 104601090 Voleru iela 33 01000982019001
          01000982019
3.2.161. Voleri 11 k-9 104890528 Voleru iela 27 01000982017001
          01000982017
3.2.162. Voleri 13 102024846 Voleru iela 39 01000982024001
          01000982024
3.2.163. Voleri 14 104601138 Voleru iela 41 01000980018001
          01000980018
3.2.164. Voleri 15 102024854 Voleru iela 43 01000980019001
          01000980019
3.2.165. Voleri 16 102024862 Voleru iela 45 01000982025001
3.2.166. Voleri 18 102024870 Voleru iela 49 01000982026001
          01000982026
3.2.167. Voleri 19 102024887 Voleru iela 51 01000982027001
          01000982027
3.2.168. Voleri 2 104668745 Voleru iela 4 01000980030005
          01000980030
3.2.169. Voleri 20 102024895 Voleru iela 53 01000980020001
          01000980020
3.2.170. Voleri 21 102024901 Voleru iela 55 01000982000001
          01000982000
3.2.171. Voleri 22 102694378 Voleru iela 57 01000980038001
          01000980038
3.2.172. Voleri 3 102024918 Voleru iela 5 01000980012001
          01000980012
3.2.173. Voleri 4 104601146 Voleru iela 7 01000982035001
          01000982035
3.2.174. Voleri 6 102024926 Voleru iela 9 01000980037001
          01000980037
3.2.175.       9A 01000980037004
3.2.176. Voleri 7 104601154 Voleru iela 11 01000982009001
          01000982009
3.2.177. Voleri 8 102024934 Voleru iela 13 01000980013001
          01000980013
3.2.178. Zilā iela 3 102031265 Beķergrāvja iela 3 01000970142001
          01000970142
3.2.179.       5 01000980008
3.2.180.       7 01000980008001
3.2.181.       7 k-1 01000980008002
3.2.182.       7 k-2 01000980008003
3.2.183.       7 k-5 01000980008004
3.2.184.       7 k-6 01000980008005
3.2.185.       7 k-7 01000980008006
3.2.186. Zilā iela 5A 103375452 Beķergrāvja iela 5 01000980008014
3.2.187.       5 k-1 01000980008015
3.2.188. Zilā iela 7 103375485 Beķergrāvja iela 7 k-3 01000980008008
3.2.189.       7 k-4 01000980008007

[3.3.] piešķirt adresācijas objektiem šādas adreses saskaņā ar Adresācijas noteikumu 10. punktu:

Nr.p.k.

Piešķiramā adrese

Kadastra apzīmējums

3.3.1. Daugavgrīvas iela 138B 01000770210099
3.3.2.   99A 01000772025002
      01000772025
3.3.3. Daugavgrīvas šoseja 4D 01000970002
3.3.4. Flotes iela 10B 01001030153
3.3.5.   12A 01001032072
3.3.6.   12B 01001032000
3.3.7.   13 k-5 01001032001012
3.3.8.   23 01001032001001
3.3.9. Grants iela 23 01001100361001
3.3.10.   23 k-1 01001100361007
3.3.11.   23 k-2 01001100361006
3.3.12.   23 k-3 01001100361013
3.3.13.   23 k-4 01001100361014
3.3.14. Krēmeru iela 1 01000972110
3.3.15. Kvarca iela 2B 01001102199
3.3.16. Mazā Kleistu iela 16 01001100125
3.3.17. Silikātu iela 5B 01001100023
3.3.18. Voleru iela 45 01000982025

[3.4.] precizēt mainīto ēku telpu grupu adrešu pierakstu atbilstoši mainītajai ēkas adresei, saglabājot uz lēmuma pieņemšanas brīdi Valsts adrešu reģistra informācijas sistēmā reģistrēto telpu grupas adreses numuru.

Atbilstoši Administratīvā procesa likuma 70. panta pirmajai daļai šis administratīvais akts stājas spēkā ar tā paziņošanas brīdi adresātam. Ar paziņošanu Latvijas Republikas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" uzskatāms, ka vispārīgais administratīvais akts ir kļuvis zināms administratīvā akta adresātiem. Ar šādu paziņošanu netiek pārkāptas ieinteresēto tiesības uzzināt administratīvo aktu, un šāda paziņošana lielā ieinteresēto personu skaita dēļ ir uzskatāma par saprātīgu.

Saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 77. pantu un 79. panta pirmo daļu šo administratīvo aktu var apstrīdēt Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā Amatu ielā 4, Rīgā viena mēneša laikā no tā spēkā stāšanās dienas, iesniedzot attiecīgu iesniegumu Būvvaldē Amatu ielā 4, Rīgā.

Būvvalde informē, ka ēkas numerācijas zīme jāuzstāda atbilstoši Rīgas domes 22.10.2013. saistošajiem noteikumiem Nr. 62 "Par ielu un laukumu nosaukuma zīmju, ēku, telpu grupu numura zīmju un virziena rādītāju uz infrastruktūras, kultūras vai tūrisma objektiem izvietošanas kārtību Rīgas pilsētā".

Rīgas pilsētas būvvaldes vadītājs I.Vircavs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!