• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2014. gada 26. augusta noteikumi Nr. 508 "Kārtība, kādā veidojams, finansējams un sagatavojams Latvijas Nacionālo bruņoto spēku kontingents, kas piedalās starptautiskajās operācijās un ātrās reaģēšanas spēkos". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 28.08.2014., Nr. 169 https://www.vestnesis.lv/op/2014/169.8

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.509

Noteikumi par karavīra mēnešalgas un speciālo piemaksu noteikšanas kārtību un to apmēru

Vēl šajā numurā

28.08.2014., Nr. 169

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 508

Pieņemts: 26.08.2014.

OP numurs: 2014/169.8

2014/169.8
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 9 Pēdējās nedēļas laikā 4 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr.508

Rīgā 2014.gada 26.augustā (prot. Nr.45 34.§)

Kārtība, kādā veidojams, finansējams un sagatavojams Latvijas Nacionālo bruņoto spēku kontingents, kas piedalās starptautiskajās operācijās un ātrās reaģēšanas spēkos

Izdoti saskaņā ar likuma "Latvijas Nacionālo bruņoto spēku
piedalīšanās starptautiskajās operācijās" 6.pantu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā veidojams, finansējams un sagatavojams Latvijas Nacionālo bruņoto spēku kontingents, kas piedalās starptautiskajās operācijās un ātrās reaģēšanas spēkos (turpmāk – kontingents).

2. Starptautiskajās operācijās un ātrās reaģēšanas spēkos piedalās šāds kontingents:

2.1. Latvijas Nacionālo bruņoto spēku sastāvā esošais kontingents;

2.2. kontingents, kas īpaši izveidots uz operācijai vai dalībai ātrās reaģēšanas spēkos noteikto laiku.

3. Kontingentu komplektē no profesionālā dienesta karavīriem un zemessargiem.

4. Pirms piedalīšanās starptautiskajā operācijā un ātrās reaģēšanas spēkos kontingenta personāls apgūst apmācības kursu.

5. Apmācība notiek saskaņā ar Latvijas Nacionālo bruņoto spēku komandiera apstiprinātu programmu Nacionālo bruņoto spēku mācību centros.

6. Ja nepieciešams, Aizsardzības ministrija var vienoties ar citas valsts aizsardzības ministriju, bruņotajiem spēkiem vai starptautisko organizāciju par apmācības kursa rīkošanu citā valstī.

7. Aizsardzības ministrija nodrošina kontingentu ar materiāltehniskajiem un finanšu resursiem (tajā skaitā finanšu līdzekļiem, kas paredzēti reprezentācijas pasākumiem un speciālo, drošības un kaujas atbalsta uzdevumu veikšanai starptautiskās operācijas rajonā).

8. Starptautiskās operācijas rajonā reprezentācijas pasākumiem paredzēto līdzekļu apmērs (vienai starptautiskajai operācijai) ir 143 euro, ko atkarībā no misijā iesaistītā kontingenta personu skaita palielina par pieciem euro uz katru profesionālā dienesta karavīru un zemessargu.

9. Kontingenta speciālajiem, drošības un kaujas atbalsta pasākumiem paredzēto finanšu līdzekļu apmērs (vienai starptautiskajai operācijai) nepārsniedz 17 000 euro.

10. Kontingenta reprezentācijas izdevumu tāmi, kā arī speciālajiem, drošības un kaujas atbalsta pasākumiem paredzēto izdevumu mērķus un tāmi apstiprina Nacionālo bruņoto spēku komandieris.

11. Starptautiskās operācijas rajonā reprezentācijas pasākumiem un speciālo, drošības un kaujas atbalsta uzdevumu veikšanai paredzētos līdzekļus izsniedz kontingenta komandierim vai viņa pilnvarotai amatpersonai.

12. Aizsardzības ministrija var vienoties ar citas valsts aizsardzības ministriju, bruņotajiem spēkiem vai starptautisko organizāciju par kontingenta materiāltehnisko nodrošinājumu.

13. Aizsardzības ministrija no tai piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem kontingenta personālam sedz ceļa izdevumus līdz dienesta vietai ārvalstī un atpakaļ.

14. Aizsardzības ministrija no tai piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem kontingenta personālam par laiku, kas pavadīts ceļā līdz dienesta vietai ārvalstī un atpakaļ, atlīdzina dienas naudas izdevumus un izdevumus par viesnīcu (naktsmītni), ja tādi ir radušies un ir iesniegti attiecīgos izdevumus apliecinoši dokumenti. Izdevumu apmērs nedrīkst pārsniegt dienas naudas un viesnīcas maksas normu, kas noteikta normatīvajos aktos, kuri nosaka kārtību, kādā atlīdzināmi ar komandējumiem un darbinieku darba braucieniem saistītie izdevumi. Pamatojoties uz profesionālā dienesta karavīra vai zemessarga iesniegumu par neparedzētiem apstākļiem brauciena laikā, ar Nacionālo bruņoto spēku komandiera atļauju viņam var atlīdzināt faktiskos izdevumus par viesnīcu (naktsmītni).

15. Pēc atgriešanās no starptautiskās operācijas profesionālā dienesta karavīram un zemessargam ir tiesības ieņemt iepriekšējo amatu.

16. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2009. gada 17. februāra noteikumus Nr. 166 "Kārtība, kādā veidojamas, finansējamas un sagatavojamas Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vienības, kas piedalās starptautiskajās operācijās un ātrās reaģēšanas spēkos" (Latvijas Vēstnesis, 2009, 32. nr.; 2013, 62., 228. nr.).

Ministru prezidente Laimdota Straujuma

Aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!