• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2014. gada 26. augusta noteikumi Nr. 511 "Valsts atbalsta piešķiršanas kārtība piena šķirņu slaucamo govju produktivitātes datu izvērtēšanai". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 8.09.2014., Nr. 176 https://www.vestnesis.lv/op/2014/176.1

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.476

Par finanšu līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem"

Vēl šajā numurā

08.09.2014., Nr. 176

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 511

Pieņemts: 26.08.2014.

OP numurs: 2014/176.1

2014/176.1
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 6 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr.511

Rīgā 2014.gada 26.augustā (prot. Nr.45 56.§)

Valsts atbalsta piešķiršanas kārtība piena šķirņu slaucamo govju produktivitātes datu izvērtēšanai

Izdoti saskaņā ar Lauksaimniecības un
lauku attīstības likuma 5.panta 3.1 un ceturto daļu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā piešķir valsts atbalstu piena šķirņu slaucamo govju produktivitātes datu izvērtēšanai (turpmāk – atbalsts).

2. Atbalsta mērķis ir sekmēt augstražīgu piena šķirņu slaucamo govju audzēšanu piensaimniecības nozarē, mērķtiecīgi izmantojot augstvērtīgas piena šķirņu slaucamās govis, lai saglabātu un uzlabotu to genotipu un veicinātu augstvērtīgu jaundzīvnieku ataudzēšanu ganāmpulkos.

3. Atbalstu sniedz saskaņā ar Komisijas 2014. gada 25. jūnija Regulu (EK) Nr. 702/2014, ar kuru konkrētas atbalsta kategorijas lauksaimniecības un mežsaimniecības nozarē un lauku apvidos atzīst par saderīgām ar iekšējo tirgu, piemērojot Līguma par Eiropas Savienības darbību 107. un 108. pantu (Eiropas Savienības Oficiālais Vēstnesis, 2014. gada 1. jūlijs, L 193).

4. Atbalsts paredzēts, lai segtu līdz 70 procentiem no izmaksām, kas saistītas ar piena šķirņu slaucamo govju produktivitātes noteikšanas testiem.

5. Kopējais atbalsta apmērs, lai segtu ar piena šķirņu slaucamo govju produktivitātes datu noteikšanu un izvērtēšanu saistītās administratīvās izmaksas, ir 6 000 000 euro.

6. Uz atbalstu var pretendēt komersants, biedrība, nodibinājums vai kooperatīvā sabiedrība (turpmāk – pretendents), ja ir ievēroti šādi nosacījumi:

6.1. pretendentam ir piešķirts šķirnes dzīvnieku audzētāju organizācijas statuss atbilstoši normatīvajiem aktiem par šķirnes lauksaimniecības dzīvnieku audzētāju organizāciju atbilstības kritērijiem un šķirnes lauksaimniecības dzīvnieku audzētāju organizācijas statusa piešķiršanu, un pēc šī statusa piešķiršanas pretendents ciltsdarba jomā darbojas vismaz vienu gadu;

6.2. pretendents produktivitātes datus nosaka un izvērtē:

6.2.1. ganāmpulkam, kurš reģistrēts un kura lauksaimniecības dzīvnieki un novietne ir reģistrēti atbilstoši normatīvajiem aktiem par lauksaimniecības dzīvnieku, to ganāmpulku un novietņu reģistrēšanu, kā arī lauksaimniecības dzīvnieku apzīmēšanu (turpmāk – ganāmpulks);

6.2.2. ganāmpulkam, kura īpašniekam saskaņā ar normatīvajiem aktiem par piena kvotas administrēšanu ir piešķirta piegādes kvota un kurš nodod pienu pārstrādei.

7. Lauku atbalsta dienests atbalstu 46 euro apmērā pretendentam piešķir kā vienreizēju maksājumu par vienas piena šķirņu slaucamās govs produktivitātes datu noteikšanu un izvērtēšanu.

8. Lauku atbalsta dienests atbalstu nepiešķir, ja:

8.1. atbalsta pretendentam ar tiesas spriedumu ir pasludināts maksātnespējas process vai tiek īstenots tiesiskās aizsardzības process, vai ar tiesas lēmumu tiek īstenots ārpustiesas tiesiskās aizsardzības process, vai ir uzsākta bankrota procedūra, piemērota sanācija vai mierizlīgums vai tā saimnieciskā darbība ir izbeigta;

8.2. atbalsta pretendents ir saņēmis glābšanas atbalstu un vēl nav atmaksājis aizdevumu vai atsaucis garantiju, vai ir saņēmis pārstrukturēšanas atbalstu un uz to joprojām attiecas pārstrukturēšanas plāns.

9. Lai saņemtu atbalstu, pretendents līdz 2014. gada 1. oktobrim Lauku atbalsta dienestā iesniedz šo noteikumu 6.2. apakšpunktā minētajām prasībām atbilstošu piena šķirņu slaucamo govju apsekoto ganāmpulku īpašnieku sarakstu (pielikums). Sarakstu iesniedz papīra dokumenta formā (pievienojot vai nosūtot elektronisko versiju) vai elektroniska dokumenta veidā (ja attiecīgais dokuments sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu).

10. Ja atbalsta saņemšanai ir vairāki pretendenti un šo noteikumu 9. punktā minētajos sarakstos tie norāda vienu un to pašu apsekoto ganāmpulku, atbalstu par konkrēto ganāmpulku nepiešķir. Ja pretendents sniedzis nepatiesu informāciju vai pārkāpis šo noteikumu 6. punktā minētās prasības, Lauku atbalsta dienests mēneša laikā pēc pārkāpuma konstatēšanas pieprasa atbalsta atmaksu atbilstoši normatīvajiem aktiem par kārtību, kādā administrē Eiropas Lauksaimniecības garantiju fondu, Eiropas Lauksaimniecības fondu lauku attīstībai un Eiropas Zivsaimniecības fondu, kā arī valsts un Eiropas Savienības atbalstu lauksaimniecībai, lauku un zivsaimniecības attīstībai.

11. Pēc šo noteikumu 9. punktā minēto dokumentu saņemšanas Lauku atbalsta dienests līdz 2014. gada 15. oktobrim izvērtē to atbilstību šo noteikumu prasībām un pieņem lēmumu par atbalsta piešķiršanu vai par atteikumu piešķirt atbalstu.

12. Atbalstu izmaksā, nepārsniedzot šo noteikumu 5. punktā paredzēto finansējumu. Ja atbalsta pieprasījumā pārsniegts paredzētais finansējuma apmērs, Lauku atbalsta dienests veic pārrēķinu, proporcionāli samazinot šo noteikumu 7. punktā minēto atbalsta apmēru par vienu dzīvnieku.

13. Šo noteikumu 11. punktā minēto lēmumu pretendents var apstrīdēt vai pārsūdzēt Lauku atbalsta dienesta likumā noteiktajā kārtībā.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs



 

Pielikums
Ministru kabineta
2014.gada 26.augusta
noteikumiem Nr.511

To ganāmpulku īpašnieku saraksts 2014. gada ____________, kuriem ir piešķirta un pildīta piena piegādes kvota un
kuru ganāmpulkā piena šķirņu slaucamām govīm ir noteikti un izvērtēti produktivitātes dati

Lauku atbalsta dienestam

Iesniedzējs  
  (vārds, uzvārds, tālruņa numurs, e-pasta adrese)

Lauku atbalsta dienesta klienta reģistrācijas numurs _____________________________

Ganāmpulka
reģistrācijas numurs

Ganāmpulka īpašnieks
(juridiskās personas firma (nosaukums)/fiziskās personas vārds, uzvārds)

Reģistrācijas numurs (juridiskai personai)/
personas kods (fiziskai personai)

Slaucamo govju skaits atbalsta pretendenta ganāmpulkā

     
     
     

Iesniedzējs   Datums*  
  (vārds, uzvārds, paraksts*)    

Pieņēma  
  (Lauku atbalsta dienesta pārstāvja amats, vārds, uzvārds, paraksts, datums)**

Piezīmes.

1. * Dokumenta rekvizītus "paraksts" un "datums" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.

2. ** Neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!