• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2015. gada 16. jūnija noteikumi Nr. 323 "Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība pasākuma "Lauku saimniecību un uzņēmējdarbības attīstība" apakšpasākumam "Atbalsts jaunajiem lauksaimniekiem uzņēmējdarbības uzsākšanai"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 2.07.2015., Nr. 127 https://www.vestnesis.lv/op/2015/127.20

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.347

Grozījumi Ministru kabineta 2010.gada 29.jūnija noteikumos Nr.601 "Noteikumi par Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm amatiem atbilstošajām augstākajām dienesta pakāpēm"

Vēl šajā numurā

02.07.2015., Nr. 127

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 323

Pieņemts: 16.06.2015.

OP numurs: 2015/127.20

2015/127.20
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 9 Pēdējās nedēļas laikā 4 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr.323

Rīgā 2015.gada 16.jūnijā (prot. Nr.29 49.§)

Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība pasākuma "Lauku saimniecību un uzņēmējdarbības attīstība" apakšpasākumam "Atbalsts jaunajiem lauksaimniekiem uzņēmējdarbības uzsākšanai"

Izdoti saskaņā ar Lauksaimniecības un lauku attīstības likuma
5.panta ceturto daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtību pasākuma "Lauku saimniecību un uzņēmējdarbības attīstība" apakšpasākumam "Atbalsts jaunajiem lauksaimniekiem uzņēmējdarbības uzsākšanai" vienreizēja maksājuma veidā (turpmāk – atbalsts).

2. Atbalstu piešķir saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes 2013. gada 17. decembra Regulu (EK) Nr. 1305/2013 par atbalstu lauku attīstībai no Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) un ar ko atceļ Padomes Regulu (EK) Nr. 1698/2005 (turpmāk – regula Nr. 1305/2013).

3. Pasākuma mērķis ir sekmēt šo noteikumu 7.1. apakšpunkta nosacījumiem atbilstošu gados jaunu cilvēku iesaistīšanos pastāvīgā lauksaimniecības darbībā un nodrošināt darbaspēka atjaunošanos lauksaimniecības sektorā, atbalstot gados jaunus cilvēkus, kas saimniecības vadītāja statusā pirmo reizi dibina ekonomiski dzīvotspējīgu saimniecību, lai ražotu lauksaimniecības produkciju vai savā īpašumā pārņemtu esošu saimniecību.

4. Pieteikšanās atbalstam, projektu iesniegumu un pārskatu vērtēšana, lēmuma pieņemšana, pārskata sniegšana un publiskā finansējuma saņemšana notiek saskaņā ar normatīvajiem aktiem par valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanu lauku un zivsaimniecības attīstībai 2014.–2020. gada plānošanas periodā, ciktāl tie nav pretrunā ar šiem noteikumiem.

5. Šo noteikumu izpratnē lauksaimniecības produkti ietver Līguma par Eiropas Savienības darbību I pielikumā minētos lauksaimniecības produktus, izņemot zivsaimniecības produktus, kā arī mājas (istabas) dzīvnieku un tādu dzīvnieku audzēšanu, uz kuriem neattiecas Ciltsdarba un dzīvnieku audzēšanas likums (turpmāk – lauksaimniecības produkti).

6. Pirms Lauku atbalsta dienests izsludina projektu iesniegumu pieņemšanas kārtu, Zemkopības ministrija pieņem lēmumu par šajos noteikumos paredzētā publiskā finansējuma sadali starp Lauku atbalsta dienesta reģionālajām lauksaimniecības pārvaldēm un nosaka konkrētas atbalstāmās aktivitātes. Publisko finansējumu projektiem piešķir no tās Lauku atbalsta dienesta reģionālās lauksaimniecības pārvaldes finansējuma, kuras teritorijā īsteno projektu, ņemot vērā vienotajam platību maksājumam deklarētās platības un teritorijas attīstības indeksu proporcijā 50:50.

II. Atbalsta saņemšanas nosacījumi, veids un apmērs

7. Atbalsta pretendents ir:

7.1. fiziska persona, kura:

7.1.1. projekta iesnieguma iesniegšanas dienā nav vecāka par 40 gadiem;

7.1.2. ir ieguvusi augstāko vai vidējo profesionālo lauksaimniecības izglītību, apgūstot lauksaimniecības priekšmetus vismaz 320 stundu apjomā saskaņā ar normatīvajiem aktiem par valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanu lauku un zivsaimniecības attīstībai 2014.–2020. gada plānošanas periodā, vai ir uzsākusi mācības un izglītību iegūst 36 mēnešu laikā pēc tam, kad stājies spēkā lēmums par projekta iesnieguma apstiprināšanu;

7.1.3. nav reģistrēta Valsts ieņēmumu dienestā kā saimnieciskās darbības veicējs, kas nodarbojas ar primārās lauksaimniecības produkcijas ražošanu, ilgāk nekā 24 mēnešus pirms projekta iesnieguma iesniegšanas Lauku atbalsta dienestā;

7.1.4. pirmo reizi dibina, pārņem vai manto lauksaimniecības produkcijas ražošanas uzņēmumu vai saimniecību kā īpašnieks, to reģistrējot Uzņēmumu reģistrā sešu mēnešu laikā pēc tam, kad stājies spēkā lēmums par projekta iesnieguma apstiprināšanu;

7.2. juridiska persona:

7.2.1. kura ir reģistrēta vai pārņemta ne agrāk kā 24 mēnešus pirms projekta iesnieguma iesniegšanas un darbojas lauksaimniecības produktu ražošanā;

7.2.2. kuras dalībnieks ir fiziska persona, kas atbilst šo noteikumu 7.1. apakšpunktā minētajām prasībām un kurai pieder vismaz 51 procents pamatkapitāla daļu un paraksta tiesības vai kura ir saimniecības īpašnieks.

8. Atbalsta saņemšanas nosacījumi atbalsta pretendentam:

8.1. gada kopējais neto apgrozījums iepriekšējā noslēgtajā gadā pirms projekta iesnieguma iesniegšanas vai saimniecības ekonomiskā lieluma standarta izlaides vērtība projekta iesnieguma iesniegšanas dienā saskaņā ar normatīvajiem aktiem par valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanu lauku un zivsaimniecības attīstībai 2014.–2020. gada plānošanas periodā ir vismaz 15 000 euro, bet neviens no rādītājiem nepārsniedz 70 000 euro;

8.2. ir izstrādāts projekta iesniegums, kas ietver darījumdarbības plānu saskaņā ar regulas Nr. 1305/2013 19. panta 4. punktu, visam darījumdarbības plāna īstenošanas periodam (1. pielikums);

8.3. atbilstība mikrouzņēmumu un mazo uzņēmumu definīcijai saskaņā ar Eiropas Komisijas 2014. gada 25. jūnija Regulu (ES) Nr. 702/2014, ar kuru konkrētas atbalsta kategorijas lauksaimniecības un mežsaimniecības nozarē un lauku apvidos atzīst par saderīgām ar iekšējo tirgu, piemērojot Līguma par Eiropas Savienības darbību 107. un 108. pantu (turpmāk – regula Nr. 702/2014);

8.4. projekts ir saistīts ar šo noteikumu 5. punktā minēto nepārstrādātu lauksaimniecības produktu ražošanu.

9. Atbalsta pretendentam 18 mēnešu laikā pēc saimniecības dibināšanas vai pārņemšanas ir jāatbilst aktīvā lauksaimnieka statusam saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes 2013. gada 17. decembra Regulas (ES) Nr. 1307/2013, ar ko izveido noteikumus par lauksaimniekiem paredzētiem tiešajiem maksājumiem, kurus veic saskaņā ar kopējās lauksaimniecības politikas atbalsta shēmām, un ar ko atceļ Padomes Regulu (EK) Nr. 637/2008 un Padomes Regulu (EK) Nr. 73/2009 (turpmāk – regula Nr. 1307/2013), 9. pantu.

10. Saimniecības pārņemšanas vai mantošanas gadījumā atbalsta pretendents ir pārņēmis vai mantojis visu saimniecību kopumā, ieskaitot ražošanas resursus, ne agrāk kā 24 mēnešus pirms projekta iesnieguma iesniegšanas.

11. Atbalsta pretendents saimniecisko darbību veic vismaz četrus noslēgtus gadus pēc tam, kad stājies spēkā lēmums par projekta iesnieguma apstiprināšanu. Šajā laikā tiek nodrošināta darījumdarbības plāna izpilde, darījumdarbības plānā sasniegto rādītāju saglabāšana un Lauku atbalsta dienesta pārraudzība.

12. Atbalsta apmērs darījumdarbības plāna īstenošanai ir 40 000 euro, kas tiek izmaksāts divās daļās atbilstoši darījumdarbības plānam:

12.1. pirmais maksājums 80 procentu apmērā no kopējā atbalsta, ko atbalsta pretendents saņem pēc tam, kad stājies spēkā lēmums par projekta iesnieguma apstiprināšanu, un ko izmaksā ne vairāk kā trīs daļās, pamatojoties uz priekšapmaksas rēķiniem vai darījumus apliecinošiem dokumentiem;

12.2. gala maksājums 20 procentu apmērā no kopējā atbalsta, ko atbalsta pretendents saņem pēc pilnīgas darījumdarbības plāna īstenošanas.

13. Darījumdarbības plāna īstenošanai un mērķu sasniegšanai nepieciešamos ieguldījumus veido:

13.1. ilgtermiņa ieguldījumi, ko apliecina priekšapmaksas rēķini vai citi darījumus apliecinoši dokumenti, – vismaz 80 procenti no ieguldījumiem;

13.2. vispārējās izmaksas – ne vairāk kā 20 procenti no ieguldījumiem.

14. Atbalsta pretendents darījumdarbības plānā norādītos ieguldījumus veic bezskaidras naudas norēķinu veidā.

15. Attiecināmi ir tikai tie atbalsta pretendenta ieguldījumi, kas īstenoti pēc tam, kad stājies spēkā lēmums par projekta iesnieguma apstiprināšanu.

16. Projektu iesniegumus sarindo pēc projektu atlasē saņemtā punktu skaita atbilstoši šo noteikumu 2. pielikumā minētajiem kritērijiem. Ja projektu atlasē iegūtais punktu skaits ir vienāds, priekšroka ir atbalsta pretendentam ar mazāku saimniecības ekonomiskā lieluma standarta izlaides vērtību.

17. Atbalsta pretendents saņem atbalstu, ja tas ieguvis vismaz 60 punktu atbilstoši šo noteikumu 2. pielikumā minētajiem atlases kritērijiem.

III. Iesniedzamie dokumenti

18. Lai pieteiktos atbalsta saņemšanai, pretendents saskaņā ar normatīvajiem aktiem par valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanu, administrēšanu un uzraudzību lauku un zivsaimniecības attīstībai 2014.–2020. gada plānošanas periodā Lauku atbalsta dienestā iesniedz šādus dokumentus:

18.1. projekta iesniegumu, kas ietver darījumdarbības plānu atbilstoši šo noteikumu 1. pielikumam, divos eksemplāros papīra formā un tā kopiju elektronisko datu nesējā (ja iesniegumu neiesniedz elektroniska dokumenta veidā saskaņā ar Elektronisko dokumentu likumu). Lauku atbalsta dienests vienu projekta iesnieguma papīra eksemplāru kopā ar apliecinājumu par projekta reģistrēšanu atdod pretendentam;

18.2. atbalsta pretendenta deklarāciju saskaņā ar normatīvajiem aktiem par valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanu, administrēšanu un uzraudzību lauku un zivsaimniecības attīstībai 2014.–2020. gada plānošanas periodā;

18.3. kopiju nomas līgumam, kura termiņš nav īsāks par pieciem gadiem no projekta iesnieguma iesniegšanas dienas, – ja zeme tiek nomāta;

18.4. ar būvvaldi saskaņotus dokumentus atbilstoši būvniecības procesu regulējošajiem normatīvajiem aktiem – ja darījumdarbības plānā paredzēta būvniecība vai būvmateriālu iegāde;

18.5. lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības biedra statusu apliecinošu dokumentu – ja atbalsta pretendents ir šādas sabiedrības biedrs;

18.6. izglītību apliecinoša dokumenta kopiju vai izziņu no mācību iestādes par to, ka izglītojamais apgūst kādu no mācību programmām atbilstoši normatīvajiem aktiem par valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanu, administrēšanu un uzraudzību lauku un zivsaimniecības attīstībai 2014.–2020. gada plānošanas periodā. Ja iegūtas vairākas augstākās vai profesionālās izglītības, visos izglītību apliecinošajos dokumentos norādīto lauksaimniecisko priekšmetu stundu skaitu summē. Ja apliecinošajā dokumentā nav uzrādīts stundu skaits, pievieno izglītības iestādes izsniegto mācību programmu;

18.7. deklarāciju par komercsabiedrības atbilstību mikrouzņēmuma vai mazā uzņēmuma statusam atbilstoši regulai Nr. 702/2014.

19. Šo noteikumu 18. punktā minēto dokumentu kopijas neuzrāda, ja projekta iesniegumu un pārskatu par veiktajām darbībām iesniedz elektroniska dokumenta formā saskaņā ar normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu izstrādāšanu, noformēšanu, glabāšanu un apriti.

20. Atbalsta pretendents projekta iesniegumā, kas ietver darījumdarbības plānu, iekļauj:

20.1. nosacījumus saskaņā ar Komisijas 2014. gada 11. marta Deleģētās Regulas (ES) Nr. 807/2014, ar ko papildina Eiropas Parlamenta un Padomes Regulu (ES) Nr. 1305/2013 par atbalstu lauku attīstībai no Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) un ievieš pārejas noteikumus, 5. panta 1. punkta "a" apakšpunktu;

20.2. konkrētas ziņas par paredzētajiem ieguldījumiem saimniecības attīstībā;

20.3. saimniecības ekonomiskās dzīvotspējas pamatojumu, ko apliecina pozitīva naudas plūsma projekta iesnieguma iesniegšanas gadā un visos darījumdarbības plāna īstenošanas gados;

20.4. sasniedzamos rādītājus (neto apgrozījumu no nepārstrādātu lauksaimniecības produktu ražošanas vai saimniecības ekonomiskā lieluma standarta izlaides vērtību);

20.5. apliecinājumu par atbilstību aktīvā lauksaimnieka kritērijiem saskaņā ar regulas Nr. 1307/2013 9. pantu 18 mēnešu laikā pēc saimniecības izveides.

21. Darījumdarbības plānu sagatavo divu līdz četru noslēgtu gadu ilgam laikposmam, kurā:

21.1. tiek sasniegti darījumdarbības plānā noteiktie mērķi;

21.2. neto apgrozījums no nepārstrādātu lauksaimniecības produktu ražošanas un saimniecības ekonomiskā lieluma standarta izlaides vērtība sasniedz šo noteikumu 8.1. apakšpunktā minēto minimālo robežvērtību;

21.3. šo noteikumu 21.2. apakšpunktā minētais sasniegtais neto apgrozījums no nepārstrādātu lauksaimniecības produktu ražošanas vai saimniecības ekonomiskā lieluma standarta izlaides vērtība ir palielinājusies vismaz par 20 procentiem. Ja darījumdarbības plānā noteiktais mērķis ir mainīt lauksaimniecības nozares veidu, kurā saimniecība ir specializējusies, tad palielinājumam jābūt tajā lauksaimniecības nozarē, uz kuru saimniecība pārorientējusies un kas ir kļuvusi par jauno pamatdarbības nozari.

22. Lauku atbalsta dienests, izskatot projekta iesniegumu, kas ietver darījumdarbības plānu, vērtē šī darījumdarbības plāna kvalitāti un ieguldījumu atbilstību sasniedzamajiem mērķiem.

23. Atbalsta pretendents darījumdarbības plānu sāk īstenot ne vēlāk kā deviņu mēnešu laikā pēc tam, kad stājies spēkā lēmums par projekta iesnieguma apstiprināšanu.

24. Pēc darījumdarbības plāna īstenošanas atbalsta pretendents papīra vai elektroniska dokumenta formā saskaņā ar normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu izstrādāšanu Lauku atbalsta dienestā iesniedz:

24.1. pārskatu par darījumdarbības plāna īstenošanu, tajā iekļaujot šādu informāciju:

24.1.1. apliecinājumu par to, ka neto apgrozījums no nepārstrādātu lauksaimniecības produktu ražošanas un saimniecības ekonomiskā lieluma standarta izlaides vērtība sasniedz šo noteikumu 8.1. apakšpunktā minēto minimālo robežvērtību;

24.1.2. apliecinājumu par to, ka šo noteikumu 21.2. apakšpunktā minētais sasniegtais neto apgrozījums no nepārstrādātu lauksaimniecības produktu ražošanas vai saimniecības ekonomiskā lieluma standarta izlaides vērtība ir palielinājusies vismaz par 20 procentiem;

24.1.3. par darījumdarbības plānā veiktajām darbībām;

24.1.4. par darījumdarbības plānā sasniegtajiem mērķiem;

24.1.5. par ieguldījumiem, kas īstenoti saistībā ar darījumdarbības plānu;

24.2. atbalsta pretendenta apliecinātu izglītību apliecinoša dokumenta kopiju, ja atbalsta pretendents kopā ar projekta iesniegumu ir iesniedzis šo noteikumu 18.6. apakšpunktā minēto izziņu;

24.3. konta izrakstu, kas apliecina šo noteikumu 13.1. apakšpunktā minētos ieguldījumus;

24.4. bioloģiskās saimniecības sertifikātu, ja sertifikācija veikta saistībā ar darījumdarbības plānu.

25. Grozījumus darījumdarbības plānā atbalsta pretendents saskaņo ar Lauku atbalsta dienestu.

26. Lauku atbalsta dienests maksājumus veic saskaņā ar normatīvajiem aktiem par valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanu lauku un zivsaimniecības attīstībai 2014.–2020. gada plānošanas periodā pēc šo noteikumu 13.1. apakšpunktā minēto priekšapmaksas rēķinu vai darījumus apliecinošu dokumentu saņemšanas.

27. Atbalsta pretendents visus ar projekta īstenošanu saistītos maksājumus apliecinošos dokumentus uzglabā piecus gadus pēc darījumdarbības plāna īstenošanas.

28. Lauku atbalsta dienests pieprasa saņemtā atbalsta atmaksu pilnā apmērā normatīvajos aktos par valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanu, administrēšanu un uzraudzību lauku un zivsaimniecības attīstībai 2014.–2020. gada plānošanas periodā noteiktajā kārtībā, ja:

28.1. atbalsta pretendents nav sasniedzis darījumdarbības plānā noteiktos mērķus;

28.2. atbalsta pretendents pēc darījumdarbības plāna īstenošanas nav sasniedzis darījumdarbības plānā ietvertos ekonomiskos rādītājus saskaņā ar šo noteikumu 21.2. un 21.3. apakšpunktu;

28.3. atbalsta pretendents nav ieguvis šo noteikumu 7.1.2. apakšpunktā minēto izglītību;

28.4. atbalsta pretendents pārtrauc darījumdarbības plāna īstenošanu vai neveic saimniecisko darbību;

28.5. ieguldījumi nav īstenoti vai ir īstenoti tikai daļēji un neatbilst darījumdarbības plānam.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma

Zemkopības ministra vietā –
veselības ministrs Guntis Belēvičs

 

 

Zemkopības ministrijas iesniegtajā redakcijā

1.pielikums
Ministru kabineta
2015.gada 16.jūnija
noteikumiem Nr.323

Zemkopības ministra vietā –
veselības ministrs Guntis Belēvičs

 

 

2.pielikums
Ministru kabineta
2015.gada 16.jūnija
noteikumiem Nr.323

Projektu atlases kritēriji pasākuma "Lauku saimniecību un uzņēmējdarbības attīstība" apakšpasākumam "Atbalsts jaunajiem lauksaimniekiem uzņēmējdarbības uzsākšanai"

Nr.
p.k.

Kritēriju grupa

Kritērijs

Punktu skaits kritērijā

Maksimālais punktu skaits grupā

1.

Saimniecības pamatdarbības nozare, kura tiek attīstīta darījumdarbības plāna ietvaros Augļkopība, lopkopība, dārzeņkopība

30

30

Pārējās lauksaimniecības nozares

10

2.

Teritorijas attīstības indekss Atbalsta pretendenta projekta īstenošanas vietas (saimniecības faktiskā adrese) teritorijas attīstības indekss novadiem (ja tas ir negatīvs)1

Atbilstoši aprēķinātajam koeficientam

15

3.

Saimniecības darījumdarbības plāna attīstības mērķis Palielinot apgrozījumu vai saimniecības ekonomisko lielumu standarta izlaides vērtībā vismaz par 20 % darījumdarbības plāna darbības laikā

0

10

Palielinot apgrozījumu vai saimniecības ekonomisko lielumu standarta izlaides vērtībā par vairāk nekā 20 %

Par katru procenta punktu viens punkts

4.

Atbalsta pretendenta lauksaimniecības izglītība2 Augstākā vai profesionālā vidējā (vidējā speciālā) izglītība lauksaimniecībā

15

15

Uzsācis mācības lauksaimniecības izglītības iegūšanai

5

5.

Saimniecības dibināšana vai pārņemšana Saimniecību pārņem 100 % apmērā

15

15

Uzņēmums reģistrēts pirmo reizi vai tiks reģistrēts līdz ar projekta īstenošanu

5

6.

Īpašumā esošie resursi (SI) Īpašumā vairāk nekā 50 %

15

15

Īpašumā mazāk nekā 50 % zemes un dzīvnieku

5

7.

Zemes novērtējums ballēs3 Saskaņā ar pieteikumu  

20

8.

Pretendenta paša piesaistītais finansējums darījumdarbības plāna īstenošanai Nav nodrošināts

0

15

Vismaz 20 % no darījumdarbības plāna kopējā finansējuma

15

9.

Saimniecības dalība kooperatīvā Ir atbilstīgas lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības biedrs

10

10

Ir lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības biedrs

5

10.

Saimniecības plānotā lauksaimniecības sistēma Bioloģiskā lauksaimniecība

15

15

Integrētās lauksaimniecības augļkopība, dārzkopība

10

Pārējie

0

Kopā

160

Minimālais punktu skaits 60

Piezīmes.
1 Teritorijas attīstības indeksu nosaka atbilstoši normatīvajiem aktiem par teritorijas attīstības indeksa aprēķināšanu. Kritērijam piešķiramo punktu skaitu aprēķina, izmantojot šādu formulu:
A = B x (– 10), kur
A – punktu skaits, kas aprēķināts, ņemot vērā teritorijas attīstības indeksu;
B – teritorijas attīstības indekss novadā, kurā tiks īstenots projekts.
2 Saskaņā ar noteikumu 1. pielikumu.
3 Zemes novērtējums ballēs:

I kvalitātes grupa mazāk par 10 ballēm – 20 punktu
II kvalitātes grupa no 10 līdz 19 ballēm – 15 punktu
III kvalitātes grupa no 20 līdz 30 ballēm – 10 punktu
IV kvalitātes grupa no 31 līdz 40 ballēm – 5 punkti
V kvalitātes grupa no 41 līdz 50 ballēm – 0 punktu
VI kvalitātes grupa no 51 līdz 60 ballēm – 0 punktu
VII kvalitātes grupa vairāk par 60 ballēm – 0 punktu

Zemkopības ministra vietā –
veselības ministrs Guntis Belēvičs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!