• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Rīgas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

Rīgas pilsētas izpilddirektors publicē rīkojumus par paaugstinātas ledus bīstamības perioda noteikšanu.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgas domes 2015. gada 24. februāra saistošie noteikumi Nr. 140 "Grozījums Rīgas domes 2009.gada 29.septembra saistošajos noteikumos Nr.11 "Par nodevu par Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta izstrādāto oficiālo dokumentu saņemšanu"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 20.03.2015., Nr. 57 https://www.vestnesis.lv/op/2015/57.6

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.6

Par Jūrmalas pilsētas pašvaldības palīdzību personām dzīvokļa jautājumu risināšanā, reģistrācijas un palīdzības sniegšanas kārtību

Vēl šajā numurā

20.03.2015., Nr. 57

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rīgas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 140

Pieņemts: 24.02.2015.

OP numurs: 2015/57.6

2015/57.6
RĪKI

Rīgas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr.140

Rīgā 2015.gada 24.februārī (prot. Nr.49, 20.§)

Grozījums Rīgas domes 2009.gada 29.septembra saistošajos noteikumos Nr.11 "Par nodevu par Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta izstrādāto oficiālo dokumentu saņemšanu"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par nodokļiem un nodevām" 12.panta
pirmās daļas 1.punktu un Ministru kabineta 2005.gada 28.jūnija
noteikumu Nr.480 "Noteikumi par kārtību, kādā pašvaldības
var uzlikt pašvaldību nodevas" 6.punktu

Izdarīt Rīgas domes 2009.gada 29.septembra saistošajos noteikumos Nr.11 "Par nodevu par Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta izstrādāto oficiālo dokumentu saņemšanu" ("Latvijas Vēstnesis", 2009, Nr.171; 2012, Nr.87; 2013, Nr.170) grozījumu un svītrot pielikuma 3.punktu.

Rīgas domes priekšsēdētājs N.Ušakovs

 

Paskaidrojuma raksts
Rīgas domes 2015.gada 24.februāra saistošajiem noteikumiem Nr.140 "Grozījums Rīgas domes 2009.gada 29.septembra saistošajos noteikumos Nr.11 "Par nodevu par Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta izstrādāto oficiālo dokumentu saņemšanu""

1. Īss saistošo noteikumu satura izklāsts

Saistošie noteikumi "Grozījumi Rīgas domes 2009.gada 29.septembra saistošajos noteikumos Nr.11 "Par nodevu par Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta izstrādāto oficiālo dokumentu saņemšanu"" (turpmāk – saistošie noteikumi) paredz Rīgas domes 2009.gada 29.septembra saistošo noteikumu Nr.11 "Par nodevu par Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta izstrādāto oficiālo dokumentu saņemšanu" pielikumā svītrot 3.punktu, t.i., pašvaldības nodevas likmi par pakalpojumu – izziņu par inženiertīklu esamību zemesgabalā (līdz 2 zemesgabaliem, ja tie atrodas blakus).

2. Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojums

Patlaban izziņa par inženiertīklu esamību zemesgabalā (līdz 2 zemesgabaliem, ja tie atrodas blakus) (turpmāk – izziņa) tiek izsniegta gan Rīgas domes struktūrvienībām, gan ārējiem klientiem – pārsvarā apgrūtinājumu plāna izgatavošanai zemes kadastrālās uzmērīšanas vajadzībām. Ņemot vērā to, ka:

1) Ministru kabineta 2011.gada 27.decembra noteikumi Nr.1019 "Kadastrālās uzmērīšanas noteikumi" vairs nepieprasa dokumentāli pierādīt faktu par informācijas saņemšanu no pašvaldības;

2) aptuveni 80% no izziņām tiek izsniegtas Rīgas domes struktūrvienībām un tikai 20% fiziskām vai juridiskām personām;

3) Rīgas domes struktūrvienības darbiniekiem izziņā uzrādītā informācija ir pieejama uz konkrēta pašvaldības servera un izmantojama darba vajadzībām;

4) visiem pārējiem, t.i, ārējiem klientiem pašvaldības portālā www.eriga.lv ir pieejams e-pakalpojums "Augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas sagatavošana un izsniegšana no topogrāfiskās informācijas datubāzes", izmantojot šo pakalpojumu, personas var iegūt to pašu informāciju, kas bija iekļauta izziņā, turklāt par zemāku maksu;

5) notikušajās konsultācijās mērnieki apstiprina to, ka zemes kadastrālajai uzmērīšanai izziņa vairs nav nepieciešama, lai mazinātu administratīvo slogu un optimizētu Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta resursus, plānots izbeigt izsniegt izziņas, nodrošināt Rīgas pilsētas pašvaldības iestādēm piekļuvi ģeotelpiskās informācijas datiem, kuri patlaban tiek atspoguļoti izziņā, kā arī piedāvāt citām personām jau esošu pakalpojumu, proti, e-pakalpojumu "Augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas sagatavošana un izsniegšana no topogrāfiskās informācijas datubāzes".

3. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Nav negatīvas ietekmes uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā.

4. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz administratīvajām procedūrām

Administratīvais slogs būtiski samazināsies, jo netiks patērēti iestādes resursi informācijas sagatavošanai un korespondences dokumentu apstrādei, apritei un sagatavošanai Rīgas domes struktūrvienību vajadzībām.

Citiem lietotājiem ir pieejams ērti lietojams un lētāks e-pakalpojums.

5. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Notika konsultācijas ar mērniekiem, kuri apstiprināja, ka zemes kadastrālajai uzmērīšanai izziņa vairs nav nepieciešama.

Sarunās ar Rīgas domes Īpašuma departamentu panākta vienošanās par brīvu piekļuvi nepieciešamajai informācijai uz pašvaldības servera un nepieciešamo konsultāciju par ģeotelpiskās informācijas izmantošanu saņemšanu no Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta.

Rīgas domes priekšsēdētājs N.Ušakovs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!