• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Pārtikas un veterinārais dienests
Valsts galvenais pārtikas un veterinārais inspektors publicē rīkojumus par karantīnas teritorijas noteikšanu un rīkojumus par karantīnas atcelšanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pārtikas un veterinārā dienesta 2016. gada 14. oktobra rīkojums Nr. 179 "Par Āfrikas cūku mēra skarto savvaļas cūku karantīnas teritorijas noteikšanu Jūrmalā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 18.10.2016., Nr. 202 https://www.vestnesis.lv/op/2016/202.10

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīgas pilsētas būvvaldes lēmums Nr. BV-16-420-ls

Par zemes vienību un ēku adrešu maiņu un piešķiršanu Čiekurkalna, Mežaparka un Teikas apkaimē

Vēl šajā numurā

18.10.2016., Nr. 202

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Pārtikas un veterinārais dienests

Veids: rīkojums

Numurs: 179

Pieņemts: 14.10.2016.

OP numurs: 2016/202.10

2016/202.10
RĪKI

Pārtikas un veterinārā dienesta rīkojumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Valsts galvenā pārtikas un veterinārā inspektora rīkojums Nr.179

Rīgā 2016.gada 14.oktobrī

Par Āfrikas cūku mēra skarto savvaļas cūku karantīnas teritorijas noteikšanu Jūrmalā

Sakarā ar to, ka tika konstatēta savvaļas cūkas saslimšana ar Āfrikas cūku mēri (Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta "BIOR" 2016. gada 12. oktobra testēšanas pārskats Nr. DZ-2016-V-69880.01) Jūrmalas pilsētā, pamatojoties uz Veterinārmedicīnas likuma 30.pantu, Ministru kabineta 2004. gada 17. februāra noteikumu Nr. 83 "Āfrikas cūku mēra likvidēšanas un draudu novēršanas kārtība" (turpmāk tekstā – Noteikumi) 65. punktu, X nodaļu, Eiropas Komisijas Lēmumu 2003/422/EK, ar ko apstiprina Āfrikas cūku mēra diagnostikas rokasgrāmatu, nosaku:

1. Āfrikas cūku mēra (turpmāk tekstā – ĀCM) savvaļas cūku karantīnas teritoriju, kurā ietilpst šāda administratīvā teritorija: Jūrmalas pilsētas daļa uz ziemeļrietumiem no Slokas ielas un Ventspils šosejas (turpmāk – karantīnas teritorija).

2. Aizliegts no novietnēm, kas atrodas karantīnas teritorijā, izvest dzīvas cūkas (t.sk. nebrīvē audzētas savvaļas cūkas) bez Pārtikas un veterinārā dienesta (turpmāk tekstā – PVD) valsts veterinārā inspektora izsniegtas atļaujas uz citu Latvijas teritoriju.

3. Karantīnas teritorijā esošajās cūku novietnēs turēt visus dzīvniekus tikai to atrašanās vietās vai izolēt citā, savvaļas cūkām nepieejamā vietā. Novietnē nodrošināt apstākļus, lai ierobežotu savvaļas cūku piekļūšanu materiāliem vai priekšmetiem, kuri var nonākt saskarē ar mājas cūkām.

4. Visām personām, kuras karantīnas teritorijā ir atradušas mirušas savvaļas cūkas vai to ķermeņa daļas, nekavējoties informēt PVD.

5. Savvaļas cūku izcelsmes pārtikā neizmantojamos blakusproduktus (līķus, ādas, galvas, trofejas, iekšējos orgānus u.c.) jāievieto blakusproduktu savākšanai paredzētajos konteineros PVD norādītajās vietās vai iznīcināt, aprokot teritorijā, kurā iegūti dzīvnieku izcelsmes blakusprodukti.

6. Visām tām personām, kurām ir bijusi saskare ar savvaļas cūkām, veikt higiēnas pasākumus (piemēram, roku mazgāšana, apģērba maiņa, apavu dezinfekcija, utt.) ĀCM ierosinātāja izplatīšanās samazināšanai.

7. Personām, kuras skar šajā rīkojumā noteiktie pienākumi, sadarboties un nodrošināt noteiktajās teritorijās iespēju PVD inspektoriem veikt uzraudzību un citus nepieciešamos pasākumus, nekavējoties pēc PVD inspektora pieprasījuma.

8. Publicēt šo rīkojumu oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

9. Rīkojums stājas spēkā nākamajā dienā pēc publicēšanas oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

10. Kontroli par rīkojuma izpildi paturu sev.

Pielikumā: ĀCM savvaļas cūku karantīnas teritorija.

Valsts galvenais pārtikas un veterinārais inspektors M.Balodis

 

1.pielikums
Valsts galvenā pārtikas un veterinārā inspektora
2016.gada 14.oktobra rīkojumam Nr.179

ĀCM savvaļas cūku karantīnas (inficētā) teritorija

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!