• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Daugavpils pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Daugavpils pilsētas domes 2017. gada 25. maija saistošie noteikumi Nr. 18 "Grozījumi Daugavpils pilsētas domes 2008.gada 15.maija saistošajos noteikumos Nr.25 "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piemērošanu Daugavpilī"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 15.06.2017., Nr. 119 https://www.vestnesis.lv/op/2017/119.33

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

15.06.2017., Nr. 119

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Daugavpils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 18

Pieņemts: 25.05.2017.

OP numurs: 2017/119.33

2017/119.33
RĪKI

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.18

Daugavpilī 2017.gada 25.maijā (prot. Nr.12, 32.§)

Grozījumi Daugavpils pilsētas domes 2008.gada 15.maija saistošajos noteikumos Nr.25 "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piemērošanu Daugavpilī"

APSTIPRINĀTI
ar Daugavpils pilsētas domes
2017.gada 25.maija sēdes lēmumu Nr.273,
ar 2017.gada 8.jūnija sēdes lēmumu Nr.305 precizēts

Izdoti saskaņā ar likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli"
5.panta trešo daļu

Izdarīt Daugavpils pilsētas domes 2008.gada 15.maija saistošajos noteikumos Nr.25 "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piemērošanu Daugavpilī" (LV, 2009. Nr.88, Nr.192, 2011. Nr.119, 2013. Nr.245, 2014. Nr.68, 2015. Nr.71, Nr.254) šādus grozījumus:

1. svītrot noteikumu izdošanas tiesiskajā pamatojumā vārdus "likuma "Par pašvaldībām" 14.panta pirmās daļas 3.punktu";

2. aizstāt visā noteikumu tekstā vārdus "Daugavpils pilsētas domes Sociālo lietu pārvalde" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "Daugavpils pilsētas pašvaldības iestāde "Sociālais dienests"" (attiecīgā locījumā);

3. papildināt noteikumus ar 2.10. un 2.11.apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.10. politiski represētai personai un nodokļu maksātājam, kura ģimenes loceklis – laulātais, bērns vai vecāki ir politiski represēta persona un kuras pamata deklarētā dzīvesvieta ir kopā ar nodokļa maksātāju, – 70% apmērā no aprēķinātās nekustamā īpašuma nodokļa summas par dzīvojamo māju, neatkarīgi no tā, vai tā ir vai nav sadalīta dzīvokļu īpašumos, dzīvojamo māju daļām, telpu grupām nedzīvojamās ēkās, kuru lietošanas veids ir dzīvošana, un tām piekritīgo zemi, ja nekustamais īpašums netiek izmantots saimnieciskajā darbībā";

2.11. nodokļa maksātājiem par daudzdzīvokļu dzīvojamo māju (vai dzīvokli), neatkarīgi no tā, vai tā ir vai nav sadalīta dzīvokļu īpašumos, kurā veikta pilna mājas siltināšana, 10 gadus pēc siltināšanas darbu nodošanas ekspluatācijā, – 90% apmērā no aprēķinātās nekustamā īpašuma nodokļa summas;";

4. papildināt noteikumus ar 5.2 punktu šādā redakcijā:

"5.2 Šo saistošo noteikumu 2.10. un 2.11.apakšpunktā minētajām personām nodokļa atvieglojumu piešķir ar nākamo mēnesi pēc iesnieguma un noteikumu pielikumā minēto dokumentu saņemšanas";

5. papildināt noteikumus ar 6.3 punktu šādā redakcijā:

"6.3 Ja personai ir tiesības saņemt vairākus nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumus uz likuma un saistošo noteikumu pamata, atvieglojumu piešķir atbilstoši vienam, personai vislabvēlīgākajam, nosacījumam";

6. svītrot noteikumu pielikumā abreviatūru "LR";

7. papildināt noteikumu pielikumu ar vārdiem šādā redakcijā:

"2.10. apakšpunktā minētajām personām – politiski represētas personas apliecības kopija (uzrādot oriģinālu)".

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs J.Lāčplēsis

 

Daugavpils pilsētas domes 2017.gada 25.maija saistošo noteikumu Nr.18 "Grozījumi Daugavpils pilsētas domes 2008.gada 15.maija saistošajos noteikumos Nr.25 "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piemērošanu Daugavpilī""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saskaņā ar likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli" 5.panta trešo daļu pašvaldība var izdot saistošos noteikumus, kuros paredzēti atvieglojumi atsevišķām nekustamā īpašuma nodokļa maksātāju kategorijām.
Saskaņā ar likuma "Par politiski represētās personas statusa noteikšanu komunistiskajā un nacistiskajā režīmā cietušajiem" 9.pantu politiski represētajām personām tiek garantēti atvieglojumi nodokļu un nodevu maksāšanā.
Dome sagatavojusi grozījumus saistošajos noteikumos, ar kuriem paplašina nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumus – politiski represētai personai un nodokļu maksātājam, kura ģimenes loceklis – laulātais, bērns vai vecāki ir politiski represēta persona un kuras pamata deklarētā dzīvesvieta kopā ar nodokļu maksātāju; personai par daudzdzīvokļu māju (dzīvokli), kurai veikta pilna ēkas siltināšana, 10 gadus pēc siltināšanas darbu nodošanas ekspluatācijā.
Ar Daugavpils pilsētas domes 22.06.2016. lēmumu Nr.324 tika mainīts Daugavpils pilsētas pašvaldības iestādes "Daugavpils pilsētas domes Sociālo lietu pārvalde" nosaukums, tāpēc saistošo noteikumu tekstā tiek precizēts iestādes nosaukums.
2. Īss projekta satura izklāsts Ar saistošajiem noteikumiem tiek paredzēti papildus nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumi:
– nodokļu maksātājam, kura ģimenes loceklis – laulātais, bērns vai vecāki ir politiski represēta persona un kuras pamata deklarētā dzīvesvieta ir kopā ar nodokļu maksātāju – 70% apmērā no aprēķinātās nekustamā īpašuma nodokļa summas;
– nodokļa maksātājiem par daudzdzīvokļu dzīvojamo māju (vai dzīvokli), neatkarīgi no tā, vai tā ir vai nav sadalīta dzīvokļu īpašumos, kurā veikta pilna mājas siltināšana, 10 gadus pēc siltināšanas darbu nodošanas ekspluatācijā – 90 % apmērā no aprēķinātās nekustamā īpašuma nodokļa summas. Nodokļa atvieglojumu piešķir ar nākamo mēnesi pēc iesnieguma saņemšanas.
Ja personai ir tiesības saņemt vairākus nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumus uz likuma un saistošo noteikumu pamata, atvieglojumu piešķir atbilstoši vienam, personai vislabvēlīgākajam, nosacījumam.
Ar grozījumiem veikti arī redakcionālie grozījumi.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Saistošie noteikumi samazina pašvaldības budžeta ieņēmumus no nekustamā īpašuma nodokļa, nodokļa samazinājums uz budžetu paredzams aptuveni 13 000 EUR, jo precīzu summu nav iespējams paredzēt.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Uzlabos uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Administratīvās procedūras netiek mainītas.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas notikušas ar politiski represētām personām, daudzdzīvokļu māju īpašniekiem, kuri veikuši visu fasāžu siltināšanu un personām, kuru ģimenei piešķirts audžuģimenes statuss.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs J.Lāčplēsis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!