• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jēkabpils pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jēkabpils pilsētas domes 2017. gada 15. jūnija saistošie noteikumi Nr. 10 "Grozījumi Jēkabpils pilsētas domes 2012.gada 8.novembra saistošajos noteikumos Nr.33 "Saistošie noteikumi par sociālās palīdzības pabalstu piešķiršanas kārtību Jēkabpils pilsētā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 18.07.2017., Nr. 141 https://www.vestnesis.lv/op/2017/141.7

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jēkabpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 14

Grozījumi Jēkabpils pilsētas domes 2012.gada 19.jūlija saistošajos noteikumos Nr.17 "Kārtība, kādā Jēkabpils pilsētas pašvaldībā organizē darba un sociālo prasmju saglabāšanas, atjaunošanas un apgūšanas pasākumus, kas rada labumu sabiedrībai un neaizvieto pašvaldības funkciju...VAIRĀK

Vēl šajā numurā

18.07.2017., Nr. 141

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jēkabpils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 10

Pieņemts: 15.06.2017.

OP numurs: 2017/141.7

2017/141.7
RĪKI

Jēkabpils pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Jēkabpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.10

Jēkabpilī 2017.gada 15.jūnijā

Grozījumi Jēkabpils pilsētas domes 2012.gada 8.novembra saistošajos noteikumos Nr.33 "Saistošie noteikumi par sociālās palīdzības pabalstu piešķiršanas kārtību Jēkabpils pilsētā"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43.panta trešo daļu,
Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 35.panta ceturto daļu

Izdarīt Jēkabpils pilsētas domes 2012.gada 8.novembra saistošajos noteikumos Nr.33 "Saistošie noteikumi par sociālās palīdzības pabalstu piešķiršanas kārtību Jēkabpils pilsētā" (Latvijas Vēstnesis, 2012., 194.nr.; 2013., 31.nr., 46.nr.; 2016., 88.nr.) šādus grozījumus:

1. Svītrot 2.7.apakšpunktu.

2. Svītrot 28.punktā vārdus "krīzes situācijā nonākušām".

3. Izteikt 34.punktu šādā redakcijā:

"34. Dienests pieprasītājam izsniedz par katru bērnu vienu talonu skolas piederumu iegādei, kura vērtība ir 40 euro. Talons skolas piederumu iegādei izmantojams līdz kārtējā gada beigām tirdzniecības vietā, ar kuru Dienestam noslēgts līgums."

4. Aizstāt 35.punktā vārdus "no trūcīgas ģimenes" ar vārdiem "no trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes".

5. Izteikt 37.punktu šādā redakcijā:

"37. Pabalsts pieprasāms trīs mēnešu laikā pēc skolēnu braukšanas kartes derīguma termiņa beigām, uzrādot iegādāto skolēnu braukšanas karti darba dienām."

6. Aizstāt 42.punktā skaitli "142,29" ar skaitli "145".

7. Aizstāt 43.punktā skaitli "213,43" ar skaitli "215".

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs L.Salcevičs

 

Saistošo noteikumu Nr.10 "Grozījumi Jēkabpils pilsētas domes 2012.gada 8.novembra saistošajos noteikumos Nr.33 "Saistošie noteikumi par sociālās palīdzības pabalstu piešķiršanas kārtību Jēkabpils pilsētā"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Patlaban ir spēkā Jēkabpils pilsētas domes 2012.gada 8.novembra saistošie noteikumi Nr.33 "Saistošie noteikumi par sociālās palīdzības pabalstu piešķiršanas kārtību Jēkabpils pilsētā" (turpmāk – saistošie noteikumi), kas izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43.panta trešo daļu, Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 35.panta ceturto daļu.

Saskaņā ar saistošo noteikumu 34.punktu pabalsta, uzsākot mācību gadu, apmērs ir piesaistīts valstī noteiktajai minimālajai mēneša darba algai, proti, talona vērtība sastāda 10 % no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas.

Pabalstu sabiedriskā transporta izdevumu samaksai izglītojamajiem atbilstoši saistošo noteikumu 35.punktam ir tiesības saņemt izglītojamajiem tikai no trūcīgām ģimenēm.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi paredz:

1. Palielināt pabalsta, uzsākot mācību gadu, apmēru līdz 40 euro katram izglītojamajam līdz 19 gadu vecumam no trūcīgas ģimenes, atsakoties no piesaistes valstī noteiktajai minimālajai mēneša darba algai.

2. Paplašināt pabalsta sabiedriskā transporta izdevumu samaksai izglītojamajiem loku ar izglītojamajiem no maznodrošinātām ģimenēm, kā arī noteikt pabalsta pieprasīšanas termiņu.

3. Palielināt pabalsta ārstēšanās un medikamentu iegādes izdevumu apmaksai maksimālo apmēru kalendārajam gadam līdz pilniem euro.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu 2017.gadā budžeta izdevumu sadaļu būtiski neietekmēs.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Nav attiecināms.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas ir veiktas ar sabiedriskā labuma biedrību "Jēkabpils NVO resursu centrs".

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs L.Salcevičs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!