• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jūrmalas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jūrmalas pilsētas domes 2017. gada 17. augusta saistošie noteikumi Nr. 26 "Grozījumi Jūrmalas pilsētas domes 2016.gada 20.oktobra saistošajos noteikumos Nr.40 "Par Jūrmalas pilsētas pašvaldības palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 25.09.2017., Nr. 190 https://www.vestnesis.lv/op/2017/190.2

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 15

Grozījumi Liepājas pilsētas domes 2012.gada 20.decembra saistošajos noteikumos Nr.27 "Par svētku pabalstiem"

Vēl šajā numurā

25.09.2017., Nr. 190

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jūrmalas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 26

Pieņemts: 17.08.2017.

OP numurs: 2017/190.2

2017/190.2
RĪKI

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 4 Visi

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.26

Jūrmalā 2017.gada 17.augustā (prot. Nr.16, 15.p.)

Grozījumi Jūrmalas pilsētas domes 2016.gada 20.oktobra saistošajos noteikumos Nr.40 "Par Jūrmalas pilsētas pašvaldības palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par palīdzību
dzīvokļa jautājumu risināšanā" 6.panta otro daļu,
7.panta piekto daļu, 14.panta astoto daļu,
15.pantu, 17.pantu, 21.1 panta otro daļu,
21.2 panta otro daļu, 24.panta pirmo daļu,
26.1 panta pirmo un otro daļu, 27.pantu
un likuma "Par sociālajiem dzīvokļiem
un sociālajām dzīvojamām mājām"
5.panta ceturto daļu, 6.pantu,
9.panta ceturto daļu, 10.panta otro daļu

Izdarīt Jūrmalas pilsētas domes 2016.gada 20.oktobra saistošajos noteikumos Nr.40 "Par Jūrmalas pilsētas pašvaldības palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" šādus grozījumus:

1. Izteikt 3.punktu šādā redakcijā:

"3. Lēmumu par palīdzības sniegšanu personai pieņem Jūrmalas pilsētas dome (turpmāk – dome), izņemot lēmumus, kurus dome deleģējusi pieņemt Komisijai atbilstoši komisijas nolikumam. Pieņemot lēmumu, dome ievēro Komisijas, Jūrmalas pilsētas domes Sociālo, veselības un integrācijas jautājumu komitejas vai Jūrmalas pilsētas domes Transporta un mājokļu jautājumu komitejas atzinumus."

2. Svītrot 5.punktu.

3. Izteikt 10.3.apakšpunkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"10.3. maznodrošināta pensijas vecumu sasniegusi persona vai maznodrošināta persona ar I vai II invaliditātes grupu, vai maznodrošināta persona (ģimene), ar kuru kopā dzīvo tās apgādībā esošs nepilngadīgs bērns, aizgādnībā esoša persona vai pensijas vecumu sasniegusi persona, vai arī persona ar I vai II invaliditātes grupu, ja:"

4. Izteikt 10.3.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"10.3.1. persona pēdējo piecu gadu laikā vismaz trīs gadus īrē (un ir deklarējusi dzīvesvietu Jūrmalas pilsētā) fiziskai vai juridiskai personai piederošu dzīvojamo telpu Jūrmalas pilsētā,"

5. Izteikt 10.4.3.apakšpunktu šādā redakcijā:

"10.4.3. personai nav likumiska vai līgumiska pamata uz citu dzīvojamo telpu (izņemot līgums par pašvaldības naktspatversmes pakalpojuma saņemšanu vai bāriņtiesas lēmums par bāreņa vai bez vecāku gādības palikušā bērna ievietošanu aprūpes iestādē);"

6. Izteikt 15.punktu šādā redakcijā:

"15. Pašvaldības 5.reģistrā reģistrē personas, kuras ir kvalificēti speciālisti saskaņā ar likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" 21.1 pantu (turpmāk – speciālists), neatkarīgi no tā, kuras pašvaldības administratīvajā teritorijā speciālists ir deklarējis dzīvesvietu, ievērojot likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" 21.1 panta trešo daļu."

7. Izteikt 16.punktu šādā redakcijā:

"16. Pašvaldības 5.reģistrā reģistrējamo speciālistu atbilstību Noteikumu 17., 18.punktam izvērtē Komisija, ja speciālists darba līgumā viņam noteikto pārbaudi ir izturējis."

8. Svītrot 38.punktu.

9. Izteikt 43.punktu šādā redakcijā:

"43. Tiesības atjaunot sociālā dzīvokļa īres līgumu uz laiku līdz 6 (sešiem) mēnešiem ir šādām personām:

43.1. likuma "Par sociālajiem dzīvokļiem un sociālajām dzīvojamām mājām" 5.panta pirmās daļas ievaddaļā minētajām personām (ģimenēm), tas ir, sociāli maznodrošinātai (trūcīgai) vai sociāli mazaizsargātai personai (ģimenei);

43.2. Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanas dalībniekam;

43.3. nepilnai ģimenei, kurā viens no vecākiem vai aizbildnis dzīvo kopā ar vienu vai vairākiem nepilngadīgiem bērniem."

10. Papildināt ar 43.1 punktu šādā redakcijā:

"43.1 Noteikumu izpratnē sociāli mazaizsargāta persona (ģimene) ir Ministru kabineta 1998.gada 30.jūnija noteikumu Nr.233 "Noteikumi par dokumentiem, kas apliecina personas (ģimenes) tiesības īrēt sociālo dzīvokli, un dzīvokļa kopējās platības normām" 2.2.apakšpunktā minētās personas (ģimenes)."

11. Svītrot pārejas noteikumā vārdu "(pielikums)".

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs G.Truksnis

 

Paskaidrojuma raksts
Jūrmalas pilsētas domes 2017.gada 17.augusta saistošajiem noteikumiem Nr.26 "Grozījumi Jūrmalas pilsētas domes 2016.gada 20.oktobra saistošajos noteikumos Nr.40 "Par Jūrmalas pilsētas pašvaldības palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā""

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums 2017.gada 20.jūnijā ir stājušies spēkā grozījumi Jūrmalas pilsētas domes (turpmāk – dome) 2010.gada 4.februāra saistošajos noteikumos Nr.6 "Jūrmalas pilsētas pašvaldības nolikums". Atbilstoši minētajiem grozījumiem izveidotas pastāvīgās komitejas un precizēta to kompetence. Līdz ar to nepieciešams precizēt, kuru komiteju atzinumus dome ievēro, pieņemot lēmumus par palīdzību dzīvojamās telpas jautājumu risināšanā.

Kā arī darba procesā secināts – nepieciešams izdarīt grozījumus domes 2016.gada 20.oktobra saistošajos noteikumos Nr.40 "Par Jūrmalas pilsētas pašvaldības palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā", papildinot un precizējot tos.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošajos noteikumos noteikts, ka, pieņemot lēmumus par palīdzību dzīvojamās telpas jautājumu risināšanā, dome ievēro domes Dzīvokļu komisijas, Sociālo, veselības un integrācijas jautājumu komitejas vai Transporta un mājokļu jautājumu komitejas atzinumus.

Lai izvairītos no kļūdainas pašvaldības tiesību aktu interpretācijas, ņemot vērā likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" 4.pantā noteikto, domes 2016.gada 20.oktobra saistošajos noteikumos Nr.40 "Par Jūrmalas pilsētas pašvaldības palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" svītrots 5.punkts un precizēts 15.punkts.

Domes 2016.gada 20.oktobra saistošo noteikumu Nr.40 "Par Jūrmalas pilsētas pašvaldības palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" 10.3., 10.3.1., 10.4.3.apakšpunktā un 43.punktā precizētas personu kategorijas, kuras ir tiesīgas saņemt Jūrmalas pilsētas pašvaldības palīdzību sociālās dzīvojamās telpas jautājumu risināšanā atbilstoši likuma "Par sociālajiem dzīvokļiem un sociālajām dzīvojamām mājām" 5.panta ceturtajai daļai.

Ar mērķi taupīt pašvaldības administratīvos resursus, domes 2016.gada 20.oktobra saistošajos noteikumos Nr.40 "Par Jūrmalas pilsētas pašvaldības palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" grozīts 16.punkts, ievērojot domes 2016.gada 14.jūlija nolikuma Nr.32 "Dzīvokļu komisijas nolikums" 6.4.apakšpunktā domes Dzīvokļu komisijai noteikto tiesību.

Ņemot vērā to, ka Jūrmalas pilsētas pašvaldības rīcībā esošā dzīvojamā fonda sastāvā ir neliels skaits dzīvojamo telpu ar daļējām ērtībām vai bez ērtībām, kā arī, lai ievērotu vienlīdzīgu attieksmi attiecībā uz visām personu kategorijām, kuras ir tiesīgas saņemt Jūrmalas pilsētas pašvaldības palīdzību dzīvojamās telpas jautājumu risināšanā, domes 2016.gada 20.oktobra saistošajos noteikumos Nr.40 "Par Jūrmalas pilsētas pašvaldības palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" svītrots 38.punkts.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav būtiskas ietekmes uz pašvaldības budžetu.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav ietekmes.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Atbilstoši saistošo noteikumu 7.punktam tiks lietderīgi izmantoti pašvaldības administratīvie resursi.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav nepieciešamas.

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs G.Truksnis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!