• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Tērvetes novada dome
Novada dome publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu, ja ar saistošajiem noteikumiem noteikusi oficiālo izdevumu "Latvijas Vēstnesis" par saistošo noteikumu publicēšanas vietu.
Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tērvetes novada domes 2018. gada 26. aprīļa saistošie noteikumi Nr. 10 "Grozījumi Tērvetes novada domes 2013. gada 21. novembra saistošajos noteikumos Nr. 29 "Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Tērvetes novadā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 4.07.2018., Nr. 132 https://www.vestnesis.lv/op/2018/132.33

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tērvetes novada domes saistošie noteikumi Nr. 14

Par decentralizēto kanalizācijas pakalpojumu sniegšanas un uzskaites kārtību Tērvetes novada pašvaldībā

Vēl šajā numurā

04.07.2018., Nr. 132

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Tērvetes novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 10

Pieņemts: 26.04.2018.

OP numurs: 2018/132.33

2018/132.33
RĪKI

Tērvetes novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Tērvetes novada domes saistošie noteikumi Nr. 10

Tērvetes novada Tērvetes pagastā 2018. gada 26. aprīlī

Grozījumi Tērvetes novada domes 2013. gada 21. novembra saistošajos noteikumos Nr. 29 "Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Tērvetes novadā"

APSTIPRINĀTI
ar Tērvetes novada domes 2018. gada 26. aprīļa sēdes lēmumu
(prot. Nr. 7, 8. §), ar precizējumiem 2018. gada 28. jūnija
sēdē (prot. Nr. 11, 1. §)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 15. panta pirmās daļas
1. punktu, 21. panta pirmās daļas 14. punkta "e" apakšpunktu
un 16. punktu, 43. panta trešo daļu, Atkritumu apsaimniekošanas
likuma 8. panta pirmās daļas 3. punktu

Izdarīt Tērvetes novada domes 2013. gada 21. novembra saistošajos noteikumos Nr. 29 "Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Tērvetes novadā", turpmāk tekstā – Saistošie noteikumi, šādus grozījumus:

1. Izteikt Saistošo noteikumu 33. punktu šādā redakcijā:

"33. Nešķirotu sadzīves atkritumu apsaimniekošanas (izņemot sadzīves atkritumu reģenerāciju) maksu atkritumu radītājam vai valdītājam veido:

33.1. pašvaldības lēmumā apstiprinātā maksa par sadzīves atkritumu savākšanu, pārvadāšanu, pārkraušanu, šķirošanu un citām normatīvajos aktos noteiktajām darbībām, ko veic pirms atkritumu reģenerācijas un kas samazina apglabājamo atkritumu apjomu, uzglabāšanu, dalītās atkritumu savākšanas, pārkraušanas un šķirošanas infrastruktūras objektu uzturēšanu atbilstoši līgumam, kuru noslēgusi pašvaldība un atkritumu apsaimniekotājs;

33.2. sabiedrisko pakalpojumu regulatora apstiprinātais tarifs par sadzīves atkritumu apglabāšanu atkritumu poligonos.".

2. Izteikt Saistošo noteikumu 35. punktu šādā redakcijā:

"35. Pašvaldība 30 (trīsdesmit) kalendārās dienas iepriekš informē atkritumu radītājus par noteikumu 33.1. apakšpunktā noteiktās, ar pašvaldības lēmumu apstiprinātās maksas par atkritumu apsaimniekošanu izmaiņām, ievietojot attiecīgu paziņojumu novada domes informatīvajā izdevumā un pašvaldības tīmekļvietnē.".

Tērvetes novada domes priekšsēdētāja D. Reinika

 

Tērvetes novada domes saistošo noteikumu Nr. 10 "Grozījumi Tērvetes novada domes 2013. gada 21. novembra saistošajos noteikumos Nr. 29 "Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Tērvetes novadā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saskaņā ar pēdējiem grozījumiem Atkritumu apsaimniekošanas likumā (pieņemti 07.12.2017., stājās spēkā no 01.01.2018) ir veiktas izmaiņas atkritumu apsaimniekošanas regulējumā, t.sk. par atkritumu apsaimniekošanas maksas sastāvu. Tie paredz, ka, sākot ar 2018. gada 1. janvāri, pašvaldība ar lēmumu nosaka maksu tikai par sadzīves atkritumu savākšanu, pārvadāšanu, pārkraušanu, šķirošanu un citām normatīvajos aktos noteiktajām darbībām, ko veic pirms atkritumu reģenerācijas un kas samazina apglabājamo atkritumu apjomu, par uzglabāšanu, dalītās atkritumu savākšanas, pārkraušanas un šķirošanas infrastruktūras objektu uzturēšanu atbilstoši līgumam, kuru noslēgusi pašvaldība un atkritumu apsaimniekotājs. Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (turpmāk – SPRK) apstiprinās tarifu par sadzīves atkritumu apglabāšanu atkritumu poligonos, kurā būs ietverts arī dabas resursu nodoklis par atkritumu apglabāšanu. Mainoties SPRK apstiprinātajam tarifam vai dabas resursu nodokļa likmei par atkritumu apglabāšanu, pašvaldībai vairs nebūs jāgroza lēmums par atkritumu apsaimniekošanas maksu un apsaimniekotājs to piemēros ar tās spēkā stāšanās dienu.

Vadoties no minētajām izmaiņām, ir nepieciešams arī attiecīgi grozīt Tērvetes novada domes 2013. gada 21. novembra saistošos noteikumus Nr. 29 "Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Tērvetes novadā".

2. Īss projekta satura izklāsts Ar saistošajiem noteikumiem tiek grozīts Tērvetes novada domes 2013. gada 21. novembra saistošo noteikumu Nr. 29 "Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Tērvetes novadā" 33. un 35. punkts, lai nodrošinātu tā atbilstību Atkritumu apsaimniekošanas likuma regulējumam.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav ietekmes.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sabiedrību (mērķgrupām) un uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Nav ietekmes.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām Netiek ieviestas jaunas administratīvās procedūras.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Plānotais sabiedrības līdzdalības veids – priekšlikumu un iebildumu izvērtēšana pēc saistošo noteikumu projekta publicēšanas pašvaldības tīmekļa vietnē www.tervetesnovads.lv.

Sabiedrības pārstāvju izteiktie priekšlikumi vai iebildumi – paredzēts izvērtēt pēc to saņemšanas.

Tērvetes novada domes priekšsēdētāja D. Reinika

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!