• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Tērvetes novada dome
Novada dome publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu, ja ar saistošajiem noteikumiem noteikusi oficiālo izdevumu "Latvijas Vēstnesis" par saistošo noteikumu publicēšanas vietu.
Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tērvetes novada domes 2018. gada 31. maija saistošie noteikumi Nr. 15 "Sabiedriskās kārtības saistošie noteikumi Tērvetes novadā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 1.08.2018., Nr. 151 https://www.vestnesis.lv/op/2018/151.9

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tērvetes novada domes saistošie noteikumi Nr. 16

Sabiedriskās kārtības saistošie noteikumi sporta un bērnu rotaļu laukumos

Vēl šajā numurā

01.08.2018., Nr. 151

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Tērvetes novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 15

Pieņemts: 31.05.2018.

OP numurs: 2018/151.9

2018/151.9
RĪKI

Tērvetes novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 4 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Tērvetes novada domes saistošie noteikumi Nr. 15

Tērvetes novada Tērvetes pagastā 2018. gada 31. maijā

Sabiedriskās kārtības saistošie noteikumi Tērvetes novadā

APSTIPRINĀTI
ar Tērvetes novada domes
2018. gada 31. maija sēdes lēmumu
(prot. Nr. 9, 8. §), ar precizējumiem
2018. gada 26. jūlija sēdē (prot. Nr. 12, 9. §)

Izdoti saskaņā ar likumu "Par pašvaldībām"
43. panta pirmās daļas 4. punktu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi (turpmāk tekstā – Noteikumi) nosaka prasības, lai nodrošinātu sabiedrisko kārtību, teritorijas sakoptību un sanitārās tīrības uzturēšanu, apstādījumu aizsardzību, tīrības un kārtības uzturēšanu sabiedriskajās vietās, dzīvojamās un koplietošanas telpās Tērvetes novada administratīvajā teritorijā un atbildību par šo prasību neievērošanu.

2. Noteikumos lietoto terminu skaidrojums:

2.1. Apstādījumi – visas ar augiem dabiskā vai mākslīgā ceļā apaugušas platības ārpus meža zemes, kurās neiegūst produkciju (pārtiku, koksni, ziedus u.c.) realizācijai.

2.2. Sabiedriska vieta – ikviena pašvaldības administratīvajā teritorijā esoša par maksu vai bez maksas plašam personu lokam pieejama vieta, kas kalpo sabiedrības kopējo vajadzību un interešu nodrošināšanai. Vietas, kuras pieejamas personām tikai saistībā ar darba, uzņēmuma vai cita veida līgumu izpildi, attiecīgās vietas īpašniekam, valdītājam vai turētājam šo noteikumu izpratnē, nav sabiedriskas vietas.

2.3. Zaļā zona – visas ar augiem apaudzētas un koptas platības, kas ietver parkus, dārzus, košumdārzus, skvērus, bulvārus, alejas, kapsētas, nogāžu nostiprinājumus, kā arī daudzdzīvokļu māju pagalmu zālienus u.c., kā arī šim nolūkam paredzētas platības. Zaļajā zonā var būt koki, krūmi, vīteņaugi, puķu stādījumi, zālieni, ceļi, ūdenstilpnes, takas un laukumi ar dārza mēbelēm un ierīcēm, kā arī celtnes apstādījumu apkopei u.c. elementi.

II. Sabiedriskās kārtības prasības

3. Aizliegta visa veida lielgabarīta priekšmetu (malkas, būvmateriālu, metālā konstrukciju un citu tamlīdzīgu priekšmetu) novietošana un turēšana ilgāk par 10 kalendārām dienām sabiedriskajās vietās vai zaļajā zonā, ja tas traucē šo teritoriju uzkopšanu vai ekspluatāciju.

4. Aizliegta patvaļīga dažāda veidu atribūtu, aprīkojuma un svētku dekorāciju pārvietošana sabiedriskajā vietā.

5. Aizliegta apstādījumu bojāšana, ziedu plūkšana vai izraušana no apstādījumiem, krūmu vai to zaru laušana.

6. Aizliegta braukšana ar transporta līdzekli pa zaļo zonu, izņemot speciālā dienesta transportu, veicot dienesta pienākumus, kā arī izņemot gadījumus, ja ir saņemta speciāla atļauja un izņemot speciāli šim nolūkam izveidotas stāvvietas.

7. Aizliegta transporta līdzekļa novietošana zaļajā zonā, izņemot speciālā dienesta transportu, veicot dienesta pienākumus, kā arī izņemot gadījumus, ja ir saņemta speciāla atļauja un izņemot speciāli šim nolūkam izveidotas stāvvietas.

8. Aizliegta telts, nojumes uzstādīšana vai patvaļīga uguns kurināšana sabiedriskajās vietās, zaļajā zonā, izņemot tam speciāli paredzētajās vietās.

9. Aizliegta nakšņošana vai gulēšana sabiedriskajās vietās vai zaļajā zonā.

10. Aizliegta transporta līdzekļu mazgāšana sabiedriskajās vietās.

11. Aizliegta veļas vai dzīvnieku mazgāšana sabiedriskajās vietās ar mazgāšanas līdzekļiem.

III. Administratīvā atbildība par noteikumu neievērošanu un noteikumu izpildes kontrole

12. Par Noteikumu 4., 8., 9., 11. punktā noteikto prasību neievērošanu izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz EUR 30.

13. Par Noteikumu 3., 5., 6., 10. punktā noteikto prasību neievērošanu izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz EUR 75.

14. Kontrolēt Noteikumu izpildi un sastādīt administratīvā pārkāpuma protokolus par Noteikumos minēto prasību neievērošanu ir tiesīgas Tērvetes novada pašvaldības policijas amatpersonas.

IV. Noslēguma jautājums

15. Atzīt par spēku zaudējušiem Tērvetes novada pašvaldības 2011. gada 16. jūnija saistošos noteikumus Nr. 9 "Nekustamo īpašumu uzturēšanas un sabiedriskās kārtības noteikumi Tērvetes novadā".

Tērvetes novada domes priekšsēdētāja D. Reinika

 

Saistošo noteikumu Nr. 15 "Sabiedriskās kārtības saistošie noteikumi Tērvetes novadā"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojums Atbilstoši likuma "Par pašvaldībām" 43. panta pirmās daļas 4. punktam pašvaldība ir tiesīga izdot saistošos noteikumus par sabiedrisko kārtību. Saistošie noteikumi aizstāj līdz šim spēkā esošos Tērvetes novada pašvaldības 2011. gada 16. jūnija saistošos noteikumus Nr. 9 "Nekustamo īpašumu uzturēšanas un sabiedriskās kārtības noteikumi Tērvetes novadā", aktualizējot prasības sabiedriskās kārtības nodrošināšanai.
2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi nosaka sabiedrisko kārtību Tērvetes novada administratīvajā teritorijā, nodrošinot teritorijas sakoptību un sanitārās tīrības uzturēšanu, apstādījumu un infrastruktūras objektu aizsardzību, tīrības un kārtības uzturēšanu sabiedriskā vietā un koplietošanas telpās, kā arī paredzot administratīvo atbildību par šo noteikumu neievērošanu.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu

Nav būtiskas ietekmes.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav ietekmes.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Noteikumu izpildi nodrošinās Tērvetes novada pašvaldības policija saskaņā ar saistošajos noteikumos noteiktajām administratīvajām procedūrām.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Plānotais sabiedrības līdzdalības veids – priekšlikumu un iebildumu izvērtēšana pēc projekta publicēšanas pašvaldības tīmekļa vietnē: www.tervetesnovads.lv.

Sabiedrības pārstāvju izteiktie priekšlikumi vai iebildumi – paredzēts izvērtēt pēc to saņemšanas.

Tērvetes novada domes priekšsēdētāja D. Reinika

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!