• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Tērvetes novada dome
Novada dome publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu, ja ar saistošajiem noteikumiem noteikusi oficiālo izdevumu "Latvijas Vēstnesis" par saistošo noteikumu publicēšanas vietu.
Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tērvetes novada domes 2018. gada 25. oktobra saistošie noteikumi Nr. 24 "Grozījumi Tērvetes novada domes 2017. gada 30. novembra saistošajos noteikumos Nr. 16 "Par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu vai maznodrošinātu un sociālās palīdzības pabalstiem Tērvetes novada pašvaldībā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 5.12.2018., Nr. 239 https://www.vestnesis.lv/op/2018/239.8

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

05.12.2018., Nr. 239

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Tērvetes novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 24

Pieņemts: 25.10.2018.

OP numurs: 2018/239.8

2018/239.8
RĪKI

Tērvetes novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Tērvetes novada domes saistošie noteikumi Nr. 24

Tērvetes novada Tērvetes pagastā 2018. gada 25. oktobrī

Grozījumi Tērvetes novada domes 2017. gada 30. novembra saistošajos noteikumos Nr. 16 "Par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu vai maznodrošinātu un sociālās palīdzības pabalstiem Tērvetes novada pašvaldībā"

APSTIPRINĀTI
ar Tērvetes novada domes
2018. gada 25. oktobra sēdes lēmumu (prot. Nr. 18, 6. §),
ar precizējumiem 2018. gada 29. novembra sēdē (prot. Nr. 19, 6. §)

Izdoti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma
33. panta otro daļu un 35. panta ceturto un piekto daļu,
likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"
25. panta pirmo daļu,
likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešo daļu,
Ministru kabineta 2018. gada 26. jūnija
noteikumu Nr. 354 "Audžuģimenes noteikumi" 78. punktu

Izdarīt Tērvetes novada domes 2017. gada 30. novembra saistošajos noteikumos Nr. 16 "Par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu vai maznodrošinātu un sociālās palīdzības pabalstiem Tērvetes novada pašvaldībā" (turpmāk – saistošie noteikumi) šādus grozījumus:

1. Izteikt saistošo noteikumu izdošanas tiesisko pamatojumu šādā redakcijā:

"Izdoti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 33. panta otro daļu un 35. panta ceturto un piekto daļu, likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" 25. panta pirmo daļu, likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešo daļu, Ministru kabineta 2018. gada 26. jūnija noteikumu Nr. 354 "Audžuģimenes noteikumi" 78. punktu".

2. Papildināt saistošos noteikumus ar 38.1 punktu šādā redakcijā:

"38.1 Pabalsts ēdināšanai. Pabalsts paredzēts pašvaldības pirmsskolas izglītības grupu izglītojamajiem, kuri vēl nav sasnieguši obligāto pamatizglītības vecumu un kuru ģimenei noteikts trūcīgas ģimenes statuss.".

3. Papildināt saistošos noteikumus ar 38.2 punktu šādā redakcijā:

"38.2 Pabalstu piešķir atbilstoši Tērvetes novada domes apstiprinātajam izcenojumam par ēdināšanu pirmsskolas izglītības grupā, ietverot produktu un pakalpojuma izmaksas.".

Tērvetes novada domes priekšsēdētāja D. Reinika

 

Saistošo noteikumu Nr. 24 "Grozījumi Tērvetes novada domes 2017. gada 30. novembra saistošajos noteikumos Nr. 16 "Par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu vai maznodrošinātu un sociālās palīdzības pabalstiem Tērvetes novada pašvaldībā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Šobrīd ir spēkā esoši Tērvetes novada domes 2017. gada 30. novembra saistošie noteikumi Nr. 16 "Par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu vai maznodrošinātu un sociālās palīdzības pabalstiem Tērvetes novada pašvaldībā". Ievērojot to, ka spēkā stājušies Ministru kabineta 2018. gada 26. jūnija noteikumi Nr. 354 "Audžuģimenes noteikumi", nepieciešams precizēt saistošo noteikumu izdošanas tiesisko pamatojumu.

Ņemot vērā vispārējo iedzīvotāju ekonomisko stāvokli un pašvaldības finansiālās iespējas, ir nepieciešams un iespējams palielināt pašvaldības sniedzamās palīdzības apjomu, sniedzot ēdināšanas pakalpojumus pašvaldības pirmsskolas izglītības grupu izglītojamajiem, kuri vēl nav sasnieguši obligāto pamatizglītības vecumu un kuru ģimenei noteikts trūcīgas ģimenes statuss.

2. Īss projekta satura izklāsts Ar saistošajiem noteikumiem tiek grozīti Tērvetes novada domes 2017. gada 30. novembra saistošie noteikumi Nr. 16 "Par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu vai maznodrošinātu un sociālās palīdzības pabalstiem Tērvetes novada pašvaldībā", precizējot saistošo noteikumu izdošanas tiesisko pamatojumu un palielinot pašvaldības sniedzamās palīdzības apjomu pirmsskolas izglītības grupu izglītojamajiem, kuru ģimenēm ir noteikts trūcīgas ģimenes statuss.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav būtiskas ietekmes.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sabiedrību (mērķgrupām) un uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav būtiskas ietekmes.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Noteikumu izpildi nodrošinās Tērvetes novada domes Sociālais dienests.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Plānotais sabiedrības līdzdalības veids – priekšlikumu un iebildumu izvērtēšana pēc projekta publicēšanas pašvaldības tīmekļa vietnē www.tervetesnovads.lv.

Sabiedrības pārstāvju izteiktie priekšlikumi vai iebildumi – paredzēts izvērtēt pēc to saņemšanas.

Tērvetes novada domes priekšsēdētāja D. Reinika

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!