• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Valmieras pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valmieras pilsētas domes 2018. gada 29. novembra saistošie noteikumi Nr. 312 "Grozījumi Valmieras pilsētas pašvaldības 2016.gada 27.oktobra saistošajos noteikumos Nr.268 "Par sociālajiem pakalpojumiem Valmieras pilsētā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 28.12.2018., Nr. 253 https://www.vestnesis.lv/op/2018/253.9

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

28.12.2018., Nr. 253

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valmieras pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 312

Pieņemts: 29.11.2018.

OP numurs: 2018/253.9

2018/253.9
RĪKI

Valmieras pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Valmieras pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr.312

Valmierā 2018.gada 29.novembrī

Grozījumi Valmieras pilsētas pašvaldības 2016.gada 27.oktobra saistošajos noteikumos Nr.268 "Par sociālajiem pakalpojumiem Valmieras pilsētā"

Apstiprināti ar
Valmieras pilsētas pašvaldības domes
29.11.2018. lēmumu (prot. Nr.17, 8.§)

Izdoti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu un
sociālās palīdzības likuma 3.panta otro un trešo daļu,
Ministru kabineta 27.05.2003. noteikumu Nr.275
"Sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumu
samaksas kārtība un kārtība, kādā pakalpojuma
izmaksas tiek segtas no pašvaldības budžeta" 6.punktu

Izdarīt Valmieras pilsētas pašvaldības 2016.gada 27.oktobra saistošajos noteikumos Nr.268 "Par sociālajiem pakalpojumiem Valmieras pilsētā" (Latvijas Vēstnesis, 2016, Nr. 244, 2018, Nr.199) šādus grozījumus:

1. papildināt ar 6.15. un 6.16. punktu šādā redakcijā:

"6.15. īslaicīgās uzturēšanās mītnes pakalpojums;

6.16. grupu mājas (dzīvokļa) pakalpojums.";

2. papildināt ar 11.1 un 11.2 punktu šādā redakcijā:

"11.1 Ja klients saņem īslaicīgās uzturēšanās mītnes pakalpojumu, klienta pienākums ir samaksāt sociālā pakalpojuma sniedzējam par dzīvojamās telpas, virtuves un koplietošanas telpu ekspluatāciju (atbilstoši lietojamai daļai).

11.2 Ja klients saņem grupu mājas (dzīvokļa) pakalpojumu, klienta pienākums ir samaksāt sociālā pakalpojuma sniedzējam par dzīvojamās telpas, virtuves un koplietošanas telpu ekspluatāciju (atbilstoši lietojamai daļai)."

3. papildināt saistošos noteikumus ar XIII.6 un XIII.7 nodaļu šādā redakcijā:

"XIII.6 ĪSLAICĪGĀS UZTURĒŠANĀS MĪTNES PAKALPOJUMS

"50.15 Īslaicīgās uzturēšanās mītnes pakalpojums nodrošina īslaicīgu dzīvesvietu un sociālā darba speciālista palīdzību sociālo problēmu risināšanā ar mērķi atrast personai (ģimenei) pastāvīgu dzīvesvietu.

50.16 Tiesības saņemt īslaicīgās uzturēšanās mītnes pakalpojumu ir personām un ģimenēm, tai skaitā ģimenēm ar bērniem bez pastāvīga mājokļa, kuru pēdējā deklarētā pamata dzīvesvieta ir Valmieras pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā, kuras sadarbojas ar Pārvaldi un/vai citiem sociālo pakalpojumu sniedzējiem, lai uzlabotu savu sociālo situāciju, un kuras saņēmušas Pārvaldes nosūtījumu.

50.17 Pakalpojuma saņēmējiem, kuri aktīvi iesaistās savu problēmu risināšanā, pildot līdzdarbības pienākumus, īslaicīgās uzturēšanās mītnes pakalpojums tiek sniegts līdz sešiem mēnešiem gadā. Nepieciešamības gadījumā atkārtoti pakalpojumu persona (ģimene) var saņemt ne ātrāk kā pēc gada kopš saņemts pakalpojums.

XIII.7 Grupu mājas (dzīvokļa) pakalpojums

50.18 Grupu mājas (dzīvokļa) pakalpojums nodrošina mājokli un individuālu atbalstu sociālo problēmu risināšanā, prasmju un iemaņu attīstīšanā, lai persona varētu uzsākt patstāvīgu dzīvi vai spētu iespējami neatkarīgi funkcionēt grupu mājā (dzīvoklī).

50.19 Pašvaldība sniedz grupu mājas (dzīvokļa) pakalpojumu:

50.19 1. personām ar garīga rakstura traucējumiem pēc ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojuma institūcijā saņemšanas, kuru vajadzībām atbilstošākais ir grupu mājas (dzīvokļa) pakalpojums;

50.19 2. citām pilngadīgām personām darbspējīgā vecumā ar garīga rakstura traucējumiem, kuras vēlas dzīvot patstāvīgi un/vai kurām ģimenes locekļi vecuma, veselības stāvokļa vai nodarbinātības dēļ nevar nodrošināt nepieciešamo aprūpi un/vai sadzīves un sociālo prasmju attīstīšanu personas patstāvīgas dzīves uzsākšanai.

50.20 Ja grupu mājas (dzīvokļa) pakalpojumu personai jāizbeidz sniegt, jo ir noteiktas speciālās (psihiskās) kontrindikācijas pakalpojuma saņemšanai, klients grupu mājā (dzīvoklī) var uzturēties līdz jaunas dzīvesvietas atrašanai, bet ne ilgāk kā vienu mēnesi no lēmuma par pakalpojuma sniegšanas izbeigšanu pieņemšanas. Sociālā pakalpojuma sniedzējs šajā laikā sadarbībā ar Pārvaldi aktīvi iesaistās klienta dzīvesvietas jautājuma risināšanā, kā arī sociālā pakalpojuma sniedzējs nodrošina klienta uzraudzību.

50.21 Ja grupu mājas (dzīvokļa) pakalpojuma saņēmējs ir nodibinājis ģimeni, kurā abi ģimenes locekļi ir personas ar garīga rakstura traucējumiem, sociālā pakalpojuma sniedzējs grupu mājā (dzīvoklī) nodrošina ģimenei dzīvojamo telpu vienā dzīvojamā istabā."

Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs J.Baiks

 

Paskaidrojuma raksts
Valmieras pilsētas pašvaldības 2018.gada 29.novembra saistošajiem noteikumiem Nr.312 "Grozījumi Valmieras pilsētas pašvaldības 2016.gada 27.oktobra saistošajos noteikumos Nr.268 "Par sociālajiem pakalpojumiem Valmieras pilsētā""

Paskaidrojuma raksta sadaļa Informācija
1. Grozījumu nepieciešamības pamatojums Saistošie noteikumi "Grozījumi Valmieras pilsētas pašvaldības 2016.gada 27.oktobra saistošajos noteikumos Nr.268 "Par sociālajiem pakalpojumiem Valmieras pilsētā"" izstrādāti, pamatojoties uz Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 3.panta otro un trešo daļu.

Grozījumi saistošajos noteikumos nepieciešami, lai ieviestu jaunus sociālos pakalpojumus un noteiktu to saņemšanas kārtību.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošajos noteikumos iekļauti divi sociālo pakalpojumu veidi, kurus plānots ieviest ar 2019.gadu. Minētie pakalpojumi tiks finansēti no Valmieras pilsētas pašvaldības budžeta, paredzot klienta līdzdalību. Saistošajos noteikumos ietverts pakalpojumu apraksts un saņemšanas kārtība mērķa grupas pakalpojumu saņemšanai.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Saistošajos noteikumos minētie sociālie pakalpojumi tiks nodrošināti Valmieras pilsētas pašvaldības pieejamo budžeta līdzekļu ietvaros.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav ietekmes.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Atbilstību sociālo pakalpojumu saņemšanai noteiks un lēmumu pieņems Valmieras pilsētas pašvaldības iestāde "Sociālo lietu pārvalde".
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas ar privātpersonām nav veiktas.

Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs J.Baiks

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!