• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Valmieras pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valmieras pilsētas domes 2018. gada 25. janvāra saistošie noteikumi Nr. 297 "Kārtība, kādā Valmieras pilsētas pašvaldība sedz vispārējās izglītības programmas īstenošanas izmaksas privātās vispārizglītojošās izglītības iestādēs". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 22.05.2018., Nr. 99 https://www.vestnesis.lv/op/2018/99.4

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valmieras pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 304

Par pašvaldības nodevu tirdzniecībai publiskās vietās Valmieras pilsētas administratīvajā teritorijā

Vēl šajā numurā

22.05.2018., Nr. 99

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valmieras pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 297

Pieņemts: 25.01.2018.

OP numurs: 2018/99.4

2018/99.4
RĪKI

Valmieras pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Valmieras pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr.297

Valmierā 2018.gada 25.janvārī (prot. Nr.1; 49.§)

Kārtība, kādā Valmieras pilsētas pašvaldība sedz vispārējās izglītības programmas īstenošanas izmaksas privātās vispārizglītojošās izglītības iestādēs

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
15.panta ceturto daļu,
Izglītības likuma 17.panta pirmo daļu
un trešās daļas 5.punktu

1. Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā no Valmieras pilsētas pašvaldības (turpmāk – Pašvaldība) budžeta tiek piešķirti līdzekļi par vispārējās izglītības programmas īstenošanas pakalpojumiem (turpmāk – atbalsts) privātās izglītības iestādēm (turpmāk – Izglītības iestāde), kuras atrodas Valmieras pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā, kuras īsteno licencētas un akreditētas vispārējās vai speciālās izglītības programmas apguvi klātienes formā izglītojamiem obligātā izglītības vecumā.

2. Pašvaldības atbalsta apmēru Izglītības iestādei nosaka atbilstoši Pašvaldības domes apstiprinātai vispārējās izglītības programmu īstenošanas vidējai izmaksai uz vienu izglītojamo Pašvaldības dibinātajās izglītības iestādēm, ko pārskata divas reizes gadā.

3. Pašvaldības atbalstu piešķir par izglītojamo, ja izglītojamā un vismaz viena no vecāku vai likumiskā pārstāvja (turpmāk – likumiskais pārstāvis) dzīvesvieta pirms atbalsta saņemšanas vismaz sešus mēnešus ir deklarēta Valmieras pilsētas administratīvajā teritorijā.

4. Piesakoties Pašvaldības atbalsta saņemšanai, Pašvaldībā iesniedz šādus dokumentus:

4.1. izglītojamā likumiskā pārstāvja iesniegums;

4.2. līguma starp Izglītības iestādi un likumisko pārstāvi kopija.

5. Par Pašvaldības atbalsta piešķiršanu vai atteikumu to piešķirt Pašvaldības izpilddirektors viena mēneša laikā pieņem lēmumu.

6. Par Pašvaldības atbalsta piešķiršanu un tā apmēru vai atteikumu piešķirt Pašvaldības atbalstu Pašvaldība rakstiski informē likumisko pārstāvi un Izglītības iestādi.

7. Pašvaldības atbalstu izmaksā Izglītības iestādei, pamatojoties uz Pašvaldības apstiprināta līguma pamata, kas savstarpēji noslēgts starp Pašvaldību, Izglītības iestādi un likumisko pārstāvi.

8. Lai pamatotu Pašvaldības atbalsta izlietojumu atbilstoši finansējuma mērķim, Izglītības iestāde, slēdzot līgumu ar Pašvaldību un likumisko pārstāvi, Pašvaldībā iesniedz:

8.1. izmaksu tāmi atbilstoši Izglītības iestādes apstiprinātiem iepriekšējā gada pēc naudas plūsmas uzskaitītiem izdevumiem;

8.2. apstiprinātu plānoto izdevumu tāmi gadījumā, ja tiek dibināta jauna izglītības iestāde.

9. Pašvaldības atbalstu aprēķina no brīža, kad likumiskais pārstāvis Pašvaldībā iesniedzis iesniegumu. Pašvaldības atbalsta izmaksu uzsāk tikai pēc tam, kad parakstīts noteikumu 7.punktā noteiktais līgums.

10. Lai saņemtu Pašvaldības atbalstu, kas tiek piešķirts proporcionāli faktiskajam apmeklējuma dienu skaitam, Izglītības iestāde Pašvaldībā katru mēnesi līdz piektajam datumam iesniedz:

10.1. pieprasījumu – rēķinu par iepriekšējo mēnesi, kuram pievienotas dokumentu kopijas, kas attaisno izglītojamā Izglītības iestādes kavējumus;

10.2. Izglītības iestādes sagatavota rēķina, kas izsniegts likumiskajam pārstāvim par iepriekšējo mēnesi, kopiju.

11. Pašvaldība 10 darba dienu laikā pēc Izglītības iestādes pieprasījuma saņemšanas izvērtē iesniegto dokumentāciju un pārskaita Pašvaldības atbalstu par iepriekšējo mēnesi attiecīgās Izglītības iestādes kontā kredītiestādē, kas norādīts noteikumu 7.punktā noteiktajā līgumā.

12. Pašvaldības atbalstu pārtrauc gadījumos, ja:

12.1. dzīvesvieta izglītojamam, par kuru tiek saņemts Pašvaldības atbalsts, vai tā likumiskajam pārstāvjiem tiek deklarēta citā pašvaldībā un izglītojamais turpina izglītības ieguvi Izglītības iestādē;

12.2. izglītojamo atskaita no Izglītības iestādes;

12.3. Izglītības iestāde ir likvidēta vai tās darbība ir pārtraukta.

13. Pašvaldības izpilddirektora lēmumu par Pašvaldības atbalsta piešķiršanu vai atteikumu piešķirt Pašvaldības atbalstu var apstrīdēt Pašvaldības domē.

Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs J.Baiks

 

Paskaidrojuma raksts
Valmieras pilsētas pašvaldības 2018.gada 25.janvāra saistošajiem noteikumiem Nr.297 "Kārtība, kādā Valmieras pilsētas pašvaldība sedz vispārējās izglītības programmas īstenošanas izmaksas privātās vispārizglītojošās izglītības iestādēs"

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Izglītības likuma 17.panta pirmajā daļā ir noteikts, ka katras pašvaldības pienākums ir nodrošināt bērniem, kuru dzīvesvieta deklarēta pašvaldības administratīvajā teritorijā, iespēju iegūt pamatizglītību bērna dzīvesvietai tuvākajā izglītības iestādē. Attiecīgi trešās daļas 5.punktā ir noteikts, ka uz savstarpēju līgumu pamata pašvaldība var piedalīties privāto izglītības iestāžu finansēšanā.

Likuma "Par pašvaldībām" 15.panta pirmās daļas 4.punktā ir noteikta pašvaldības funkcija gādāt par iedzīvotāju izglītību.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošo noteikumu projekts nodrošina tiesisko regulējumu kārtībai, kādā tiek piešķirts un izmaksāts Valmieras pilsētas pašvaldības atbalsts, kā arī tiek noraidīts atbalsta pieprasījums un pārtrauktas tā izmaksas par izglītojamo, ja izglītojamais saņem pakalpojumu privātajā izglītības iestādē.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Valmieras pilsētas pašvaldība ir aprēķinājusi, ka saskaņā ar 2016.gada 28.jūnija Ministru kabineta noteikumos Nr.418 "Kārtība, kādā veicami pašvaldību savstarpējie norēķini par izglītības iestāžu sniegtajiem pakalpojumiem" noteikto metodiku, izmaksas 2018.gadam uz vienu bērnu, kurš apmeklē privāto izglītības iestādi, ir 48,88 EUR/mēnesī.

Pašlaik privātās izglītības iestādes apmeklē 15 bērni.

Ietekme uz budžetu: 15*48,88 = 733,20 EUR/mēnesī.

Ietekme uz budžetu: 15*48,88*12 = 8798,40 EUR/gadā.

Pašvaldībā bērnu skaitam ir pieaugošs raksturs, līdz ar to arī ietekme uz budžetu pieaug.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās Pašvaldības iestāde "Valmieras Izglītības pārvalde".

Saistošie noteikumi attiecas uz vispārējās izglītības jomu.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas ar privātpersonām nav notikušas.

Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs J.Baiks

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!