• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2019. gada 19. novembra noteikumi Nr. 544 "Grozījumi Ministru kabineta 2001. gada 23. oktobra noteikumos Nr. 448 "Noteikumi par nepieciešamo izglītības līmeni personām, kuras veic uzņēmējdarbību ar ķīmiskajām vielām un ķīmiskajiem produktiem"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 21.11.2019., Nr. 235 https://www.vestnesis.lv/op/2019/235.30

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 545

Grozījumi Ministru kabineta 2016. gada 7. jūnija noteikumos Nr. 353 "Kārtība, kādā zemes īpašniekiem vai lietotājiem nosakāmi to zaudējumu apmēri, kas saistīti ar īpaši aizsargājamo nemedījamo sugu un migrējošo sugu dzīvnieku nodarītajiem būtiskiem postījumiem, un minimālās...VAIRĀK

Vēl šajā numurā

21.11.2019., Nr. 235

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 544

Pieņemts: 19.11.2019.

OP numurs: 2019/235.30

2019/235.30
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 24 Pēdējās nedēļas laikā 6 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 544

Rīgā 2019. gada 19. novembrī (prot. Nr. 54 44. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2001. gada 23. oktobra noteikumos Nr. 448 "Noteikumi par nepieciešamo izglītības līmeni personām, kuras veic uzņēmējdarbību ar ķīmiskajām vielām un ķīmiskajiem produktiem"

Izdoti saskaņā ar Ķīmisko vielu likuma
9. panta piekto daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2001. gada 23. oktobra noteikumos Nr. 448 "Noteikumi par nepieciešamo izglītības līmeni personām, kuras veic uzņēmējdarbību ar ķīmiskajām vielām un ķīmiskajiem produktiem" (Latvijas Vēstnesis, 2001, 154. nr.; 2011, 15. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt noteikumu nosaukumu šādā redakcijā:

"Noteikumi par nepieciešamo izglītības līmeni personām, kuras veic komercdarbību ar ķīmiskajām vielām un maisījumiem"

2. Aizstāt noteikumu tekstā (izņemot 14. punktu) vārdus "ķīmiskie produkti" (attiecīgā locījumā) ar vārdu "maisījumi" (attiecīgā locījumā).

3. Aizstāt 1. punktā vārdu "uzņēmējdarbību" ar vārdu "komercdarbību".

4. Svītrot 3. punktu.

5. Izteikt 4. punktu šādā redakcijā:

"4. Darbību veicējam nav nepieciešama profesionālā izglītība ķīmijā, ja bīstamo ķīmisko vielu vai bīstamo maisījumu daudzums, ar kādu veic darbības, ir mazāks par 10 kg gadā, izņemot gadījumus, ja tiek veiktas darbības ar 1. un 2. kategorijas akūti toksiskām ķīmiskām vielām un maisījumiem un 1. kategorijas ķīmiskām vielām un maisījumiem ar toksisku ietekmi uz konkrētiem mērķorgāniem pēc vienreizējas vai atkārtotas iedarbības."

6. Aizstāt 5. punkta ievaddaļā vārdus "nepieciešams noteikts" ar vārdiem "jāizvērtē nepieciešamais".

7. Svītrot 5.4. apakšpunktā vārdus "jaunu vai esošu".

8. Aizstāt 6. punktā vārdus "Latvijas profesiju klasifikatoram ir ķīmisko izejvielu pārstrādes iekārtu operators, tehnoloģiskā procesa operāciju kontrolieris vai laborants" ar vārdiem un skaitļiem "Ministru kabineta 2017. gada 23. maija noteikumu Nr. 264 "Noteikumi par Profesiju klasifikatoru, profesijai atbilstošiem pamatuzdevumiem un kvalifikācijas pamatprasībām" pielikumam "Profesiju klasifikators" (turpmāk – Latvijas profesiju klasifikators) ir 3.4.5. (ķīmijas inženieri), 4.1.6. (inženierķīmijas speciālisti), 4.3.3. (ķīmiskās pārstrādes rūpnīcu operatori), 4.3.4. (naftas un dabasgāzes pārstrādes rūpnīcu operatori), 8.14.3. (produktu (izņemot pārtiku un dzērienus) vērtētāji un izmēģinātāji) un 9.3.1. (ķīmisko izstrādājumu ražošanas iekārtu un mašīnu operatori) apakšpunktā minēto profesiju pārstāvji".

9. Aizstāt 7.1 punktā vārdus "medicīnas, veterinārmedicīnas, ķīmijas vai dabaszinātņu jomā" ar vārdiem "ārstniecībā, māszinībās, zobārstniecībā, farmācijā, sabiedrības veselībā, veterinārijā, ķīmijā, bioloģijā vai bioķīmijā".

10. Izteikt 11., 12. un 13. punktu šādā redakcijā:

"11. Fiziskajai personai, kas novērtē ķīmisko vielu risku vai sagatavo reģistrācijas pieteikumu ķīmiskajai vielai, nepieciešamais izglītības līmenis ir otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība vides zinātnē un vides pārvaldē, ķīmijas tehnoloģijās, ķīmijā, bioloģijā, bioķīmijā, ārstniecībā vai farmācijā (piektais profesionālās kvalifikācijas līmenis).

12. Ja darbību veicējs veic darbības ar ķīmiskajām vielām vai maisījumiem, kuru daudzums ir lielāks par 1000 tonnām gadā, fiziskajai personai, kas organizē vai vada šos darbus, nepieciešamais izglītības līmenis ir vismaz pirmā līmeņa profesionālā augstākā izglītība ķīmijā, vides zinātnē un vides pārvaldē, kā arī vides inženiera vai vides pārvaldības speciālista kvalifikācija, ja vienlaikus veic darbības ar vairāk nekā 50 tonnām ķīmisko vielu vai maisījumu vai vairāk nekā piecām tonnām 1., 2. un 3. kategorijas akūti toksisko ķīmisko vielu un maisījumu, 1. kategorijas ķīmisko vielu un maisījumu ar toksisku ietekmi uz konkrētiem mērķorgāniem pēc vienreizējas vai atkārtotas iedarbības, kā arī ar vairāk nekā piecām tonnām kancerogēnu, mutagēnu vai reproduktīvajai sistēmai toksisku ķīmisko vielu vai maisījumu.

13. Ja darbību veicējs veic darbības ar:

13.1. viegli uzliesmojošām, īpaši viegli uzliesmojošām vai sprādzienbīstamām ķīmiskajām vielām vai maisījumiem, fiziskajai personai, kura organizē, vada vai veic šos darbus, jābūt apmācītai ugunsdrošībā atbilstoši ugunsdrošību un ugunsdzēsību regulējošajiem normatīvajiem aktiem;

13.2.  1., 2. un 3. kategorijas akūti toksiskām ķīmiskām vielām un maisījumiem, 1. kategorijas ķīmiskām vielām un maisījumiem ar toksisku ietekmi uz konkrētiem mērķorgāniem pēc vienreizējas vai atkārtotas iedarbības, kā arī kancerogēnām, mutagēnām vai reproduktīvajai sistēmai toksiskām, kā arī īpaši viegli uzliesmojošām vai sprādzienbīstamām ķīmiskām vielām vai maisījumiem, fiziskajai personai, kura veic šos darbus, jābūt apmācītai atbilstoši normatīvajiem aktiem par apmācību pirmās palīdzības sniegšanā."

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Vides aizsardzības un
reģionālās attīstības ministrs J. Pūce

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!