• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Valmieras pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valmieras pilsētas domes 2018. gada 29. novembra saistošie noteikumi Nr. 313 "Grozījumi Valmieras pilsētas pašvaldības 2018.gada 25.janvāra saistošajos noteikumos Nr.297 "Kārtība, kādā Valmieras pilsētas pašvaldība sedz vispārējās izglītības programmas īstenošanas izmaksas privātās vispārizglītojošās izglītības iestādēs"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 4.01.2019., Nr. 3 https://www.vestnesis.lv/op/2019/3.3

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

04.01.2019., Nr. 3

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valmieras pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 313

Pieņemts: 29.11.2018.

OP numurs: 2019/3.3

2019/3.3
RĪKI

Valmieras pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Valmieras pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr.313

Valmierā 2018.gada 29.novembrī (prot. Nr.17, 8.§)

Grozījumi Valmieras pilsētas pašvaldības 2018.gada 25.janvāra saistošajos noteikumos Nr.297 "Kārtība, kādā Valmieras pilsētas pašvaldība sedz vispārējās izglītības programmas īstenošanas izmaksas privātās vispārizglītojošās izglītības iestādēs"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
15.panta ceturto daļu,
Izglītības likuma
17.panta pirmo daļu un trešās daļas 5.punktu

Izdarīt Valmieras pilsētas pašvaldības 2018.gada 25.janvāra saistošajos noteikumos Nr.297 "Kārtība, kādā Valmieras pilsētas pašvaldība sedz vispārējās izglītības programmas īstenošanas izmaksas privātās vispārizglītojošās izglītības iestādēs" (Latvijas Vēstnesis, 2018. Nr.99) šādus grozījumus:

1. izteikt 3.punktu šādā redakcijā:

"3. Pašvaldības atbalstu piešķir par izglītojamo, ja izglītojamā un vismaz viena no viņa likumiskajiem pārstāvjiem dzīvesvieta ir deklarēta Valmieras pilsētas administratīvajā teritorijā.";

2. papildināt noteikumu 7.punktu ar otro teikumu šādā redakcijā:

"Pašvaldība, Izglītības iestāde un likumiskais pārstāvis slēdz līgumu par atbalsta piešķiršanu, līgumā iekļaujot nosacījumu, ka Izglītības iestāde samazina izglītojamā likumiskā pārstāvja maksu par vispārējās vai speciālās izglītības programmas apguvi tādā apmērā, kas atbilst Pašvaldības izmaksātajam atbalsta apmērām.";

3. izteikt 9.punktu šādā redakcijā:

"9. Pašvaldības atbalstu aprēķina no brīža, kad likumiskais pārstāvis Pašvaldībā iesniedzis iesniegumu. Ja izglītojamais iestājas Izglītības iestādē jūnijā, jūlijā vai augustā, tad pašvaldības atbalstu aprēķina sākot ar kārtējā gada 1.septembri. Pašvaldības atbalsta izmaksu uzsāk pēc noteikumu 7.punktā noteiktā līguma noslēgšanas."

4. izteikt 10.punktu šādā redakcijā:

"10. Lai saņemtu Pašvaldības atbalstu, Izglītības iestāde iesniedz:

10.1. līdz kārtējā mēneša piektajam datumam rēķinu par iepriekšējo mēnesi, pievienojot Izglītības iestādes izglītojamo sarakstu;

10.2. līdz attiecīgā gada 5.septembrim vienu kopēju rēķinu par jūniju, jūliju un augustu, pievienojot Izglītības iestādes izglītojamo sarakstu."

5. papildināt noteikumus ar 10.1punktu šādā redakcijā:

"10.1 Pašvaldība norēķinus veic, ņemot vērā, ka jūnijā, jūlijā un augustā izmaksas tiek attiecinātas uz visu izglītojamo (arī absolventu) skaitu, kuri izmantojuši Izglītības iestādes pakalpojumus līdz mācību gada beigām, izņemot gadījumus, ja izglītojamais un viens no viņa likumiskajiem pārstāvjiem šajos mēnešos deklarējis dzīvesvietu citā pašvaldībā."

6. papildināt noteikumus ar 12.1punktu šādā redakcijā:

"12.1 Izglītības iestādes pienākums ir atmaksāt Pašvaldības atbalsta summas pārmaksu, ja tā ir izveidojusies Izglītības iestādes vainas dēļ, sniedzot nepatiesu vai nepilnīgu informāciju vai nepaziņojot par apstākļiem, kas ietekmē tiesības uz Pašvaldības atbalstu. Izglītības iestāde 15 darba dienu laikā pēc Pašvaldības rakstiska paziņojuma saņemšanas atmaksā pārmaksātos līdzekļus pašvaldības kontā, kas norādīts pašvaldības rakstiskajā paziņojumā.".

Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs J.Baiks

 

Paskaidrojuma raksts
Valmieras pilsētas pašvaldības 2018.gada 29.novembra saistošajiem noteikumiem Nr.313 "Grozījumi Valmieras pilsētas pašvaldības 2018.gada 25.janvāra saistošajos noteikumos Nr.297 "Kārtība, kādā Valmieras pilsētas pašvaldība sedz vispārējās izglītības programmas īstenošanas izmaksas privātās vispārizglītojošās izglītības iestādēs"

Paskaidrojuma raksta sadaļas Informācija
1. Īss projekta satura izklāsts 1.1. Izglītības likuma 17.panta pirmajā daļā ir noteikts, ka katras pašvaldības pienākums ir nodrošināt bērniem, kuru dzīvesvieta deklarēta pašvaldības administratīvajā teritorijā, iespēju iegūt pamatizglītību bērna dzīvesvietai tuvākajā izglītības iestāde. Attiecīgi trešās daļas 5.punktā ir noteikts, ka uz savstarpēju līgumu pamata pašvaldība var piedalīties privāto izglītības iestāžu finansēšanā.

1.2. Grozījumi Valmieras pilsētas pašvaldības (turpmāk – Pašvaldība) 2018.gada 25.janvāra saistošajos noteikumos Nr.297 "Kārtība, kādā Valmieras pilsētas pašvaldība sedz vispārējās izglītības programmas īstenošanas izmaksas privātās vispārizglītojošās izglītības iestādēs" (turpmāk – Saistošie noteikumi) tiek veikti ar mērķi svītrot ierobežojošo normu par deklarēšanās laiku (seši mēneši) Valmieras pilsētas administratīvajā teritorija, lai saņemtu Pašvaldības atbalstu un samazināt administrēšanas laiku savstarpējos norēķinos ar izglītības iestādi, tādējādi paaugstinot darba efektivitāti.

2. Projekta nepieciešamības pamatojums 2.1. Saistošajos noteikumos nepieciešams svītrot normu par deklarēšanās laika periodu, lai, piemēram, ģimenē, kurā ir gan pirmsskolas vecuma, gan arī skolas vecuma bērns, netiktu ierobežota vispārējās izglītības ieguve izvēlētajā mācību iestādē deklarēšanās laika dēļ, jo Pašvaldības saistošie noteikumi Nr.255 "Kārtība, kādā Valmieras pilsētas pašvaldība sedz pirmsskolas izglītības programmas izmaksas privātai izglītības iestādei" nenosaka deklarēšanas laika periodu.

2.2. Saistošajos noteikumos tiek precizēts Pašvaldības atbalsta aprēķināšanas sākums, ja iesniegums Pašvaldībā iesniegts vasaras brīvlaikā.

2.3. Grozījumi paredz privātai izglītības iestādei iesniegt vienu rēķinu par vasaras brīvlaika mēnešiem, tādējādi samazinot ar norēķiniem saistīto administrēšanas apjomu.

2.4. Ņemot vērā līdzšinējo situāciju praksē, Saistošie noteikumi tiek papildināti ar normu, kas paredz atmaksāt Pašvaldības atbalsta summas pārmaksu.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Pašvaldība ir aprēķinājusi, ka saskaņā ar Ministru kabineta noteikumos Nr.418 "Kārtība, kādā veicami pašvaldību savstarpējie norēķini par izglītības iestāžu sniegtajiem pakalpojumiem" noteikto metodiku, izmaksas 2018.gadam uz vienu bērnu, kurš apmeklē privāto izglītības iestādi, ir 48.88 euro mēnesī;

Pašlaik privātās izglītības iestādes apmeklē 15 bērni.

Ietekme uz budžetu: 15*48.88 = 733.20 EUR/mēnesī.

Ietekme uz budžetu: 15*48.88*12 = 8798.40 EUR/gadā.

Pašvaldībā bērnu skaitam ir pieaugošs raksturs, līdz ar to arī ietekme uz Pašvaldības budžetu pieaug.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās Pašvaldības iestāde "Valmieras Izglītības pārvalde".

Saistošie noteikumi attiecas uz vispārējās izglītības jomu.

Privātpersonas saistošo noteikumu piemērošanā var griezties Pašvaldības iestādē "Valmieras Izglītības pārvalde".

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas ar privātpersonām nav notikušas.

Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs J.Baiks

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!