• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts policijas 2019. gada 24. aprīļa lēmums Nr. 133 "Par transporta kustības pārtraukšanu pār satiksmes pārvadu, Augusta Deglava ielā, Rīgā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 25.04.2019., Nr. 83 https://www.vestnesis.lv/op/2019/83.1

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Piektdiena, 26.04.2019.

Laidiena Nr. 84, OP 2019/84

Vēl šajā numurā

25.04.2019., Nr. 83

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts policija

Veids: lēmums

Numurs: 133

Pieņemts: 24.04.2019.

OP numurs: 2019/83.1

2019/83.1
RĪKI

Valsts policijas lēmumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Valsts policijas lēmums Nr.133

Rīgā 2019.gada 24.aprīlī

Par transporta kustības pārtraukšanu pār satiksmes pārvadu, Augusta Deglava ielā, Rīgā

Adresāts:
individuāli nenoteiktu personu loks

Valsts policijā 2019.gada 24.aprīlī saņemts Iekšlietu ministra 2019.gada 23.aprīļa vadības uzdevums Nr.1-33/982 "Par satiksmes aizlieguma noteikšanu pār tiltu, Augusta Deglava ielā, Rīgā", kurā lūgts izvērtēt satiksmes aizlieguma noteikšanu pār satiksmes pārvadu (tiltu), Augusta Deglava ielā, Rīgā, un par pieņemto lēmumu informēt ceļa (tilta, Augusta Deglava ielā, Rīgā) īpašnieku (pārvaldītāju), savstarpēji koordinējot rīcību satiksmes aizlieguma īstenošanā.

Valsts policija, iepazinās ar Būvniecības valsts kontroles biroja 2019.gada 23.aprīļa vēstulē Nr.1-7.1/2019/623-nd "Par Augusta Deglava ielas satiksmes pārvadu" ietverto informāciju un tam pievienoto dokumentāciju, konstatēja:

1. satiksmes pārvadam (tiltam), Augusta Deglava ielā, Rīgā (turpmāk – Pārvads) tika konstatēti nopietni bojājumi balstu dzelzsbetona konstrukcijās, kuri acīmredzami liecina par mehāniskās stiprības un stabilitātes samazināšanos;

2. SIA "Inženierbūve" būvspeciālista Edmunda Akimova 2019.gada 9.aprīļa (faktiski 5.aprīļa) pārvada tehniskā atskaitē izdarītie secinājumi pamatoti ar spēkā neesošo normatīvo aktu, t.i., Ministru kabineta 2004.gada 29.jūnija noteikumiem Nr.571 "Ceļu satiksmes noteikumi" un to 3.pielikumu "Pieļaujamie transportlīdzekļu (transportlīdzekļu sastāvu) gabarīti (ar kravu vai bez tās), faktiskā masa un ass slodze";

3. Ministru kabineta 2004.gada 29.jūnija noteikumi Nr.571 "Ceļu satiksmes noteikumi" un to 3.pielikums "Pieļaujamie transportlīdzekļu (transportlīdzekļu sastāvu) gabarīti (ar kravu vai bez tās), faktiskā masa un ass slodze" noteica savādākus parametrus, nekā spēkā esošo Ministru kabineta 2015.gada 2.jūnija noteikumu Nr.279 "Ceļu satiksmes noteikumi" 2.pielikums "Pieļaujamie transportlīdzekļu (transportlīdzekļu sastāvu) gabarīti (ar kravu vai bez tās), faktiskā masa un ass slodze", kas SIA "Inženierbūve" būvspeciālista Edmunda Akimova 2019.gada 1.aprīļa (faktiski 5.aprīļa) pārvada tehniskā atskaitē nav vērtēti;

4. Būvniecības valsts kontroles biroja ieskatā izdarīt pamatotus secinājumus par Pārvada faktisko nestspēju un Pārvada ekspluatācijas pieļaujamību, pamatojoties uz 2019.gada 9.aprīļa (faktiski 5.aprīļa) atskaitē norādīto informāciju, nevar, jo tehniskās apsekošanas ietvaros nav noskaidroti vairāki būtiski fakti: nav noskaidrots Pārvada balstu (čaulveida kolonnu) atlikušā betona biezums un tā stiprība; nav izpētīts kolonnu pildījums, tā stiprība; nav izpētīts rīģeļu betona un stiegru stāvoklis; nav izpētīts laiduma konstrukciju betona un stiegru stāvoklis.

Būvniecības valsts kontroles biroja direktora p.i. U.Jansons 2019.gada 24.aprīlī, sanāksmes laikā, informēja Valsts policijas priekšnieku, ka transporta kustība pār satiksmes pārvadu (tiltu) Augusta Deglava ielā, Rīgā uz laiku ir jāpārtrauc.

Saskaņā ar likuma "Par policiju" 3.panta pirmajā daļā noteikto, policijas uzdevumos ietilpst garantēt personu un sabiedrības drošību.

Atbilstoši likuma "Par policiju" 10.panta pirmās daļā 1.punktam saskaņā ar policijas uzdevumiem policijas darbinieka pamatpienākumos atbilstoši dienesta kompetencei ir nodrošināt kārtību uz ceļiem [..] un citās publiskās vietās, lai garantētu personu un sabiedrības drošību.

Valsts policija, izvērtējot tai pieejamo informāciju, secina, ka pastāv augsta varbūtība sabiedrības drošības, personu dzīvības, veselības un mantas apdraudējumam.

Atbilstoši Ceļu satiksmes likuma 4.panta pirmās daļas 4.punktam Valsts policija saskaņā ar likumu "Par policiju" nodrošina kārtību uz ceļiem, regulē transportlīdzekļu un gājēju kustību, veic satiksmes uzraudzību, kontrolē ceļu stāvokli, kā arī satiksmes organizācijas tehnisko līdzekļu un transportlīdzekļu tehnisko stāvokli.

Likuma "Par policiju" 12.panta pirmās daļas 15.punkts paredz policijas darbiniekam, pildot viņam uzliktos pienākumus atbilstoši dienesta kompetencei, tiesības uz laiku ierobežot vai pārtraukt transporta vai gājēju kustību ielās un uz ceļiem, kā arī personu iekļūšanu atsevišķās vietās vai objektos un izkļūšanu no tiem, ja to prasa sabiedrības drošības, personu dzīvības, veselības un mantas aizsardzības.

Saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 62.panta otrās daļas 1.punktu citu personas viedokļa un argumentu noskaidrošana nav nepieciešama, ja administratīvā akta izdošana ir steidzama un jebkura kavēšanās tieši apdraud sabiedrisko kārtību, vidi, personas dzīvību, veselību vai mantu.

Pamatojoties uz iepriekš konstatēto, kā arī saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 5.pantu, 63.panta pirmās daļas 2.punktu, Valsts policija

NOLĒMA:

1. pārtraukt transporta kustību pār satiksmes pārvadu (tiltu) Augusta Deglava ielā, Rīgā;

2. transporta kustību pārtraukt uz laiku līdz Būvniecības valsts kontroles biroja atļaujas par satiksmes pārvada (tilta), Augusta Deglava ielā, Rīgā drošo ekspluatāciju saņemšanas;

3. šo lēmumu paziņot publiski.

Saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 70.panta pirmo un otro daļu, Paziņošanas likuma 11.panta piekto daļu lēmums stājas spēkā ar paziņošanas brīdi un uzskatāms par paziņotu nākamajā darba dienā pēc tā publiskas paziņošanas.

Atbilstoši Administratīvā procesa likuma 76.panta pirmajai daļai, 77.panta pirmajai daļai un 79.panta pirmajai daļai šo lēmumu var apstrīdēt Iekšlietu ministrijā (Čiekurkalna 1.līnija 1 k-2, Rīgā, LV-1026) viena mēneša laikā no šī lēmuma spēkā stāšanas dienas, iesniedzot rakstveida iesniegumu Valsts policijā (Čiekurkalna 1.līnija 1 k-4, Rīgā, LV-1026).

Valsts policijas priekšnieks I.Ķuzis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!