• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Dažādi sludinājumi
Juridiskas personas publicē saturiski dažādus paziņojumus, piemēram, par sabiedrisko apspriešanu, paziņojumus par tarifiem, par anulētām apraides atļaujām, par muzeju akreditāciju, par kompetentām institūcijām un kompetentiem speciālistiem, kuģošanas grafikiem. Zvērināti notāri un zvērināti tiesu izpildītāji publicē paziņojumus fiziskām personām, kuru dzīvesvieta nav norādīta Iedzīvotāju reģistrā vai saņemts pasta paziņojums, ka sūtījumu nav iespējams nodot adresātam.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Oficiālais paziņojums (OP 2023/209.DA9): dažādi sludinājumi. Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 27.10.2023., Nr. 209 https://www.vestnesis.lv/op/2023/209.DA9

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dažādi sludinājumi

AS "Olaines ūdens un siltums"...

Vēl šajā numurā

27.10.2023., Nr. 209

OP 2023/209.DA9
RĪKI

Dažādi sludinājumi: Šajā laidienā 11 Pēdējās nedēļas laikā 106 Visi

OFICIĀLAIS PAZIŅOJUMS

Dažādi sludinājumi

Paziņojums par nekustamā īpašuma "Dīci", Codes pagastā, Bauskas novadā, kadastra Nr. 4052 002 0174, un nekustamā īpašuma "Dīcmanīši", Codes pagastā, Bauskas novadā, kadastra Nr. 4052 002 0175, daļu atsavināšanas nepieciešamību sabiedrības vajadzību nodrošināšanai

Sabiedrībai ar ierobežotu atbildību "Eiropas dzelzceļa līnijas" (turpmāk - Sabiedrība), atbilstoši 2021. gada 30. decembrī starp Satiksmes ministriju un Sabiedrību noslēgtajam Deleģēšanas līgumam, ir deleģēts uzdevums veikt nepieciešamās darbības, lai iegūtu valsts īpašumā Satiksmes ministrijas valdījumā privātpersonām piederošus nekustamos īpašumus (to daļas), kas nepieciešami projekta "Eiropas standarta platuma 1435 mm dzelzceļa līnijas izbūve "Rail Baltica" koridorā caur Igauniju, Latviju un Lietuvu" (turpmāk - Rail Baltica projekts) īstenošanai un ar to saistītajai infrastruktūrai. Savukārt, atbilstoši Satiksmes ministrijas pilnvarojumam projektēšanas darbus Rail Baltica projekta sliežu ceļa pamatlīnijas posmā no Misas līdz Latvijas/Lietuvas robežai īsteno RB Rail AS.

Rail Baltica projekta īstenošanai paredzētā darbība, nosakot dzelzceļa līnijas trases novietojumu Latvijas teritorijā, akceptēta ar Ministru kabineta 2016. gada 24. augusta rīkojumu Nr. 467 "Par Eiropas standarta platuma publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras līnijas Rail Baltica būvniecībai paredzētās darbības akceptu". Ar Ministru kabineta 2016. gada 24. augusta rīkojumu Nr. 468 "Par nacionālo interešu objekta statusa noteikšanu Eiropas standarta platuma publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūrai Rail Baltica" noteikts nacionālo interešu objekta statuss.

Pēc Satiksmes ministrijas pasūtījuma pilnsabiedrība "RB Latvija" ir izstrādājusi tehniskos risinājumus projekta "Eiropas standarta platuma dzelzceļa līnijas Rail Baltica Latvijas posma detalizēta tehniskā izpēte un ietekmes uz vidi novērtējums" īstenošanai Latvijas teritorijā, kurā paredzēts izbūvēt 1435 mm jeb Eiropas standarta platuma dzelzceļa līniju Rail Baltica. Pēc RB Rail AS pasūtījuma šobrīd tiek veikti attiecīgie projektēšanas darbi, lai izpildītu projektēšanas nosacījumus, kas iekļauti būvatļaujā BIS-BL-374022-269 Ātrgaitas dzelzceļa ''Rail Baltica'' DS4 posma ''Misa - Latvijas/Lietuvas robeža'' apakšposms DPS3 (18+662 => 29+300). Būvatļauja Nr.6.

Atbilstoši būvniecības ieceres tehniskajiem risinājumiem, Rail Baltica projekta īstenošanai ir nepieciešama nekustamā īpašuma "Dīci", Codes pagastā, Bauskas novadā, kadastra Nr. 4052 002 0174 (turpmāk - Nekustamais īpašums 1) sastāvā esošās zemes vienības ar kadastra apzīmējumu 4052 002 0171 (turpmāk - Zemes vienība 1) daļa ar aptuveno platību 0,3083 ha un nekustamā īpašuma "Dīcmanīši", Codes pagastā, Bauskas novadā, kadastra Nr. 4052 002 0175 (turpmāk - Nekustamais īpašums 2) zemes vienības ar kadastra apzīmējumu 4052 002 0172 (turpmāk - Zemes vienība 2) daļa ar aptuveno platību 3,6102 ha. Rail Baltica projektam nepieciešamās zemes vienību robežas ir uzrādītas grafiskajos materiālos (platības iezīmētas ar zilu svītrojumu).

Informējam, ka Rail Baltica projekta realizācijai nepieciešamie nekustamie īpašumi (to daļas) tiek atsavināti atbilstoši Sabiedrības vajadzībām nepieciešamā nekustamā īpašuma atsavināšanas likumam (turpmāk - Atsavināšanas likums) un Ministru kabineta 2011. gada 15. marta noteikumiem Nr. 204 "Kārtība, kādā nosaka taisnīgu atlīdzību par sabiedrības vajadzībām atsavināmo nekustamo īpašumu" (turpmāk - MK noteikumi). Ievērojot Atsavināšanas likuma 18. pantu un MK noteikumu 13.punktu, aicinām aktīvi piedalīties atlīdzības noteikšanā un sniegt šajos normatīvajos aktos minēto informāciju.

Informējam, ka saskaņā ar Atsavināšanas likuma 20. panta pirmo daļu atlīdzību par Nekustamā īpašuma 1 un Nekustamā īpašuma 2 daļu veido sertificēta nekustamā īpašuma vērtētāja, kuru Sabiedrība izvēlas Publisko iepirkumu likumā noteiktajā kārtībā, tirgus vērtības novērtējums un atlīdzība par zaudējumiem, kas jāidentificē tiešā cēloņsakarībā ar Nekustamā īpašuma 1 un Nekustamā īpašuma 2 atsavināmās daļas atsavināšanu.

Izdevumus, kas saistīti ar Nekustamā īpašuma 1 un Nekustamā īpašuma 2 atsavināmās daļas atsavināšanu Rail Baltica projekta vajadzībām, tostarp izdevumus, kas saistīti ar zemes ierīcības darbu veikšanu, segs Sabiedrība.

Lūdzam minēto nekustamo īpašumu iespējamos mantiniekus 30 dienu laikā no publikācijas brīža paziņot Sabiedrībai uz faktisko adresi: Ģenerāļa Radziņa krastmala 9, Rīga, LV-1050, vai elektronisko e-pasta adresi: edzl@edzl.lv, par iespēju piedalīties Komisijas 2023. gada 5. decembra sēdē plkst. 10.00, kurā tiks izvērtēta aprēķinātā atlīdzība, kā to paredz MK noteikumu 26. pants. Ja vēlaties iepazīties ar Nekustamā īpašuma 1 un Nekustamā īpašuma 2 daļas novērtējumu, lūdzam par to paziņot Sabiedrībai.

Atsavināmā nekustamā īpašuma grafiskais attēls

Zemes vienība 1

Zemes vienība 2

Oficiālie paziņojumi:

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!