• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2023. gada 28. februāra noteikumi Nr. 85 "Grozījumi Ministru kabineta 2018. gada 6. marta noteikumos Nr. 149 "Vadītāju reģistrācijas noteikumi pasažieru komercpārvadājumiem ar taksometru un vieglo automobili"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 2.03.2023., Nr. 44 https://www.vestnesis.lv/op/2023/44.11

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 87

Grozījumi Ministru kabineta 2005. gada 20. decembra noteikumos Nr. 992 "Noteikumi par jūrnieka grāmatiņu"

Vēl šajā numurā

02.03.2023., Nr. 44

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 85

Pieņemts: 28.02.2023.

OP numurs: 2023/44.11

2023/44.11
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 14 Pēdējās nedēļas laikā 4 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 85

Rīgā 2023. gada 28. februārī (prot. Nr. 12 24. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2018. gada 6. marta noteikumos Nr. 149 "Vadītāju reģistrācijas noteikumi pasažieru komercpārvadājumiem ar taksometru un vieglo automobili"

Izdoti saskaņā ar Autopārvadājumu likuma
35. panta astoto daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2018. gada 6. marta noteikumos Nr. 149 "Vadītāju reģistrācijas noteikumi pasažieru komercpārvadājumiem ar taksometru un vieglo automobili" (Latvijas Vēstnesis, 2018, 57. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 3.5. apakšpunktu šādā redakcijā:

"3.5. vadītājam par administratīvā pārkāpuma izdarīšanu saistībā ar pasažieru komercpārvadājumu ar taksometru un vieglo automobili pēdējo sešu mēnešu laikā nav Administratīvās atbildības likumā noteiktajā kārtībā stājies spēkā nolēmums par naudas soda piemērošanu."

2. Izteikt 4. punktu šādā redakcijā:

"4. Lai reģistrētos taksometru vadītāju reģistrā, vadītājs iesniedz iesniegumu Autotransporta direkcijā. Iesniegumu var iesniegt elektroniski, aizpildot tiešsaistes formu informācijas sistēmas tīmekļvietnē www.atd.lv (e-pakalpojums) un norādot saziņai pasta adresi un, ja nav aktivizēta oficiālā elektroniskā adrese, arī elektroniskā pasta adresi."

3. Papildināt ar 4.1 punktu šādā redakcijā:

"4.1 Vadītājs šo noteikumu 4. punktā minētajam iesniegumam pievieno:

4.11. valsts valodas prasmi apliecinoša dokumenta apliecinātu kopiju atbilstoši normatīvajiem aktiem par valsts valodas zināšanu apjomu un valsts valodas prasmes pārbaudes kārtību vai iesniegumā norāda valsts valodas prasmes apliecības numuru. Šajā apakšpunktā minētais dokuments vai informācija nav jāiesniedz vai jānorāda vadītājam, kurš sniedz šo noteikumu 4. punktā minēto iesniegumu atkārtotai reģistrācijai taksometru vadītāju reģistrā, ja iepriekšējā reģistrācija veikta pēc 2020. gada 17. augusta;

4.12. dokumentus, kas apliecina vadītāja atbilstību šo noteikumu 3.1. un 3.3. apakšpunktā minētajām prasībām, ja vadītāja apliecība izsniegta ārpus Eiropas Savienības un Eiropas Brīvās tirdzniecības asociācijas valsts teritorijas."

4. Izteikt 5. punktu šādā redakcijā:

"5. Autotransporta direkcija Administratīvā procesa likumā noteiktajos termiņos  transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā un Sodu reģistrā pārliecinās par vadītāja atbilstību šo noteikumu 3.1., 3.3., 3.4.​ un 3.5. apakšpunktā minētajām prasībām, kā arī pārliecinās par vadītāja atbilstību šo noteikumu 3.2. apakšpunktā noteiktajai prasībai un reģistrē vadītāju uz trim gadiem, veicot attiecīgu ierakstu taksometru vadītāju reģistrā un nepieņemot atsevišķu rakstveida lēmumu."

5. Izteikt 7. punktu šādā redakcijā:

"7. Vadītāja reģistrācija stājas spēkā dienā, kad attiecīgā informācija par reģistrāciju tiek ievietota Autotransporta direkcijas tīmekļvietnē. Vienlaikus informāciju par vadītāja reģistrāciju Autotransporta direkcija nosūta uz oficiālo elektronisko adresi vai iesniegumā norādīto elektroniskā pasta adresi."

6. Izteikt 8. punktu šādā redakcijā:

"8. Ja konstatēta vadītāja neatbilstība kādai no šo noteikumu 3. punktā minētajām prasībām, Autotransporta direkcija atsaka vadītāja reģistrāciju un par reģistrācijas atteikumu nosūta paziņojumu uz oficiālo elektronisko adresi vai iesniegumā norādīto elektroniskā pasta adresi, neizmantojot drošu elektronisko parakstu. "

7. Svītrot 9. punktu.

8. Izteikt 14. punktu šādā redakcijā:

"14. Par vadītāja izslēgšanu no taksometru vadītāju reģistra Autotransporta direkcija atsevišķu rakstveida lēmumu nepieņem. Vadītāju no taksometru vadītāju reģistra izslēdz ar attiecīga ieraksta izdarīšanu reģistrā. Par vadītāja izslēgšanu no taksometru vadītāju reģistra paziņo publiski, ievietojot informāciju Autotransporta direkcijas tīmekļvietnē un nosūtot paziņojumu uz oficiālo elektronisko adresi vai iesniegumā norādīto elektroniskā pasta adresi. "

9. Papildināt ar 19.1 punktu šādā redakcijā:

"19.1 Valsts informācijas sistēmā "Autopārvadātāju informatīvā datubāze" reģistrētam tīmekļvietņu vai mobilo lietotņu pakalpojumu sniedzējam taksometru vadītāju reģistrs, izņemot šo noteikumu 17.7. apakšpunktā noteikto fotogrāfiju, pieejams tiešsaistes datu apmaiņas pieslēguma veidā. Autotransporta direkcija un attiecīgais reģistrētais tīmekļvietņu vai mobilo lietotņu pakalpojumu sniedzējs noslēdz rakstveida vienošanos par taksometru vadītāju reģistra pieejamību tiešsaistes datu apmaiņas pieslēguma veidā."

10. Svītrot 21. punktu.

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Satiksmes ministra pienākumu izpildītāja ‒
ekonomikas ministre I. Indriksone

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!