• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Konkurences padome
Konkurences padome publicē pieņemtos lēmumus par tirgus dalībnieku apvienošanos, par pārkāpuma konstatēšanu un naudas soda uzlikšanu, par tirgus dalībnieku paziņoto vienošanos, par dominējoša stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu u.c.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Konkurences padomes 2024. gada 23. maija lēmums Nr. 9 "Par tirgus dalībnieku apvienošanos". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 7.06.2024., Nr. 110 https://www.vestnesis.lv/op/2024/110.18

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konkurences padomes lēmums Nr. 10

Par tirgus dalībnieku apvienošanos

Vēl šajā numurā

07.06.2024., Nr. 110

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Konkurences padome

Veids: lēmums

Numurs: 9

Pieņemts: 23.05.2024.

OP numurs: 2024/110.18

2024/110.18
RĪKI

Konkurences padomes lēmumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Konkurences padomes lēmums Nr. 9

Rīgā 2024. gada 23. maijā (prot. Nr. 29, 7. §)

Par tirgus dalībnieku apvienošanos

Lieta Nr. KL/2.2-4.1/24/7
Par Akciju sabiedrības "VIRŠI-A" un SIA "RONEK" apvienošanos

Konkurences padomē (turpmāk – KP) 26.04.2024. saņemts Akciju sabiedrības "VIRŠI-A" (reģ. Nr. 40003242737) (turpmāk – AS "VIRŠI-A") ziņojums par tirgus dalībnieku apvienošanos, AS "VIRŠI-A" iegūstot kontroli pār SIA "RONEK" (reģ. Nr. 40203252850) aktīviem (turpmāk – Ziņojums). Ziņojums atbilda Ministru kabineta noteikumu Nr. 800 "Kārtība, kādā iesniedz un izskata pilno un saīsināto ziņojumu par tirgus dalībnieku apvienošanos" (turpmāk – Noteikumi Nr. 800) prasībām, tādējādi atbilstoši Noteikumu Nr. 800 4. punktam Ziņojuma saņemšanas diena ir 26.04.2024.

Izvērtējot Ziņojumā un KP rīcībā esošo informāciju, KP

konstatēja:

apvienošanās rezultātā AS "VIRŠI-A" iegūs izšķirošu ietekmi pār SIA "RONEK" piederošo vienu degvielas uzpildes staciju Valdeķu ielā 35, Rīgā (turpmāk - Valdeķu DUS).

Ņemot vērā, ka Latvijā darbojas vairāki ar AS "VIRŠI-A" saistītie uzņēmumi, pār kuriem šis uzņēmums īsteno vienpersonisku izšķirošu ietekmi, apvienošanās atbilst Konkurences likuma 15. panta pirmās daļas 3. punktam un saskaņā ar Konkurences likuma 15. panta otro daļu ir paziņojama KP.

AS "VIRŠI-A" un tās saistīto uzņēmumu darbība ir saistīta ar degvielas vairumtirdzniecību un mazumtirdzniecību visā Latvijas teritorijā, autogāzes jeb LPG mazumtirdzniecību, saspiestās dabasgāzes jeb CNG mazumtirdzniecību, pārtikas, saimniecības preču un auto piederumu mazumtirdzniecību, sava nekustamā īpašuma iznomāšanu, degvielas transportēšanas pakalpojuma sniegšanu un elektroenerģijas tirdzniecību. Savukārt SIA "RONEK" veic sava vai nomāta nekustamā īpašuma izīrēšanu un pārvaldīšanu. SIA "RONEK" īpašumā esošajā Valdeķu DUS tiek veikta degvielas mazumtirdzniecība.

Tādējādi, balstoties uz ziņojumā sniegto informāciju, apvienošanās dalībnieku darbība pārklājas degvielas mazumtirdzniecībā degvielas uzpildes stacijas Valdeķu ielā 35, Rīgā tuvākajā apkārtnē, vērtējot konkurences apstākļus 5-10 minūšu brauciena izohrona ietvaros.

Izpētē iegūtā informācija liecina, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies ietekmētā tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis tirgū, kurā darbojas apvienošanās dalībnieki. Līdz ar to atbilstoši Konkurences likuma 16. panta ceturtajai daļai apvienošanās ir atļaujama.

Ņemot vērā minēto un saskaņā ar Konkurences likuma 8. panta pirmās daļas 5. punktu, 15. panta pirmās daļas 3. punktu un 16. panta pirmo un ceturto daļu, Konkurences padome

nolēma

atļaut apvienošanos, Akciju sabiedrībai "VIRŠI-A" iegūstot vienpersonisku izšķirošu ietekmi pār SIA "RONEK" piederošajiem aktīviem, t.i. degvielas uzpildes staciju Valdeķu ielā 35, Rīgā.

Saskaņā ar Konkurences likuma 8. panta otro daļu KP lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā viena mēneša laikā no lēmuma spēkā stāšanās dienas.

Konkurences padomes priekšsēdētājs J. Gaiķis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!