• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Balvu novada domes 2024. gada 23. maija saistošie noteikumi Nr. 9/2024 "Grozījums Balvu novada domes 2022. gada 22. septembra saistošajos noteikumos Nr. 33/2022 "Sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas un lietošanas kārtība Balvu novadā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 12.06.2024., Nr. 113 https://www.vestnesis.lv/op/2024/113.16

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dienvidkurzemes novada domes saistošie noteikumi Nr. 2024/13

Par pašvaldības līdzfinansējumu privātajam bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzējam

Vēl šajā numurā

12.06.2024., Nr. 113

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Balvu novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 9/2024

Pieņemts: 23.05.2024.

OP numurs: 2024/113.16

2024/113.16
RĪKI

Balvu novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Balvu novada domes saistošie noteikumi Nr. 9/2024

Balvos 2024. gada 23. maijā

Grozījums Balvu novada domes 2022. gada 22. septembra saistošajos noteikumos Nr. 33/2022 "Sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas un lietošanas kārtība Balvu novadā"

APSTIPRINĀTI
ar Balvu novada domes
2024. gada 23. maija lēmumu
(sēdes prot. Nr. 8, 4. §)

Izdoti saskaņā ar Ūdenssaimniecības pakalpojumu likuma
6. panta ceturto daļu un piekto daļu

Izdarīt Balvu novada domes 2022. gada 22. septembra saistošajos noteikumos Nr. 33/2022 "Sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas un lietošanas kārtība Balvu novadā" šādu grozījumu:

svītrot 8.3. apakšpunktu.

Balvu novada domes priekšsēdētājs S. Maksimovs

 

Paskaidrojuma raksts
Balvu novada domes 2024. gada 23. maija saistošajiem noteikumiem Nr. 9/2024 "Grozījums Balvu novada domes 2022. gada 22. septembra saistošajos noteikumos Nr. 33/2022 "Sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas un lietošanas kārtība Balvu novadā""

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums Balvu novada dome, izdodot šos saistošos noteikumus, plāno mainīt prasības attiecībā uz dokumentiem, kas jāiesniedz pakalpojumu sniedzējam, lai pieslēgtu savu īpašumu pie centralizētās ūdensapgādes sistēmas. Līdz šim bija jāiesniedz: aizpildīts tehnisko noteikumu saņemšanas pieprasījums; minētajā pieprasījumā norādītie iesniedzamie dokumenti; piekrišana personas datu apstrādei, kas ietverti tehnisko noteikumu pieprasījumā. Ar šiem saistošajiem noteikumiem tiek atcelta prasība iesniegt piekrišanu personas datu apstrādei, kas ietverti tehnisko noteikumu pieprasījumā.

Balvu novada pašvaldība ir saņēmusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas 2024. gada 19. aprīļa informatīvo vēstuli (Nr. 1-13/2452), kurā pašvaldība tiek informēta par nepieciešamību precizēt nosacījumus par piekrišanu personas datu apstrādei pašvaldību saistošajos noteikumos ūdenssaimniecības jomā. Valsts datu inspekcija ir secinājusi, ka attiecībā uz tehnisko noteikumu saņemšanu ūdenssaimniecības pakalpojumu jomā, personas datu apstrāde ir obligāti nepieciešams nosacījums pakalpojuma saņemšanai. Līdz ar to personai, ja tā grib saņemt minēto pakalpojumu, nav izvēles iespēju attiecībā uz personas datu izmantošanu vai neizmantošanu. Inspekcija norāda, ka, lai pašvaldību saistošajos noteikumos ietvertie nosacījumi tehnisko noteikumu saņemšanai atbilstu normatīvo aktu un Datu regulas prasībām, nepieciešams no tiem izsvītrot prasību iesniegt piekrišanu personas datu apstrādei, kas ietverti tehnisko noteikumu pieprasījumā.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu pieņemšana nemainīs pašvaldībā ieņēmumus un izdevumus.

Jaunas institūcijas netiks veidotas. Esošajās institūcijās samazināsies apstrādājamo dokumentu apjoms, jo no iedzīvotājiem tiks saņemts par vienu dokumentu mazāk.

3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Sociālās ietekmes, ietekmes uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā un arī ietekmes uz konkurenci plānotajam regulējumam nav.
4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām Institūcijas, kurās privātpersona var griezties nemainās. Tās ir pašvaldības aģentūra "SAN – TEX" un novada pagastu un Viļakas pilsētas pārvaldes (pēc to reorganizācijas – apvienību pārvaldes).

Administratīvās procedūras nemainās, samazinās iesniedzamās informācijas apjoms.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Ietekme uz līdz šim pašvaldības pildītajām funkcijām un cilvēkresursu izmaiņām nav paredzēta.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu Jaunu institūciju izveidošana un papildus finanšu resursu piesaiste nav plānota.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Noteikumi paredz atvieglot prasības (neiesniegt piekrišanu par datu apstrādi). Papildus izmaksas nav nepieciešamas.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Konsultācijas ar sabiedrības pārstāvjiem saistošo noteikumu izstrādes procesā nav notikušas, jo šie saistošo noteikumu grozījumi tiek izdoti lai grozāmie saistošie noteikumi atbilstu normatīvo aktu prasībām.

Atbilstoši Pašvaldību likuma 46. panta trešajā daļā noteiktajam, saistošo noteikumu projekts tika publicēts Balvu novada pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē divas nedēļas (no 2024. gada 2. maija līdz 2024. gada 16. maijam). Iedzīvotāju priekšlikumi netika saņemti.

Balvu novada domes priekšsēdētājs S. Maksimovs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!